Dag Diederik Samsom, dahaag, dahaag, luister naar ons afscheidslied!

Een kleine week nadat Sinterklaas en Zwarte Piet Nederland verlieten verlaat Diederik Samsom de Tweede Kamer. Eindelijk!

Het is tijd voor een nieuwe feestdag: 12 december. Die dag staat vanaf nu voor eeuwig in de boeken als de datum waarop Diederik Samsom het bijltje erbij neergooide en uit de Tweede Kamer stapte.

Wordt het mooier dan dat?

Vrijdag werd hij afgeserveerd door de leden van de PvdA, vandaag treedt Diederik Samsom terug als fractievoorzitter en als Kamerlid.

Toen vrijdag bekend was geworden dat Lodewijk Asscher de strijd om het PvdA-lijsttrekkerschap had gewonnen, gaf Samsom het al aan: hij stapt niet alleen op als leider van de fractie, maar ook als Kamerlid.

Om 14:00 uur — denk erom dat je je telefoonalarm instelt — is het zover. Samsom is dan officieel Kamerlid-af. Voor Nederland is dat natuurlijk een geweldig moment. Eindelijk zijn we verlost van de bloedrode milieuactivist die het wanbeleid van het nachtmerriekabinet Rutte II grotendeels bepaald heeft.

Alleen daarom al verdiende Samsom het als geen ander om vorige week zo keihard onderuit te gaan tegen Asscher. Natuurlijk is Asscher ook drie keer niks, maar hé, bij de PvdA heb je alleen maar rotsmaken. Het enige onderscheid dat je kunt maken is dat de enige zo mogelijk nog slechter is dan de andere. We moeten onze ‘winst’ dus pakken waar het kan.

En ja, dat Samsom verdwijnt is pure winst voor het land. Deze man is samen met Rutte hoofdverantwoordelijk voor het beleid van Rutte II; het beleid dat onze economie verzwakt heeft, onze defensie heeft uigehold, dat tienduizenden gelukszoekers per jaar uit het Midden-Oosten verwelkomt, en dat Brussel steeds meer macht geeft ten koste van onze eigen soevereiniteit… en in tegenspraak met de uitdrukkelijke wens van de Nederlandse kiezer. We kunnen er alleen maar beter van worden dat Samsom politiek met pensioen gaat. Voorlopig dan — ik ben doodsbang dat hij over een paar jaar toch weer een comeback maakt, maar wie weet; misschien verrast hij me en blijft hij weg. Het zou geweldig zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Wachteres

  Het doet me toch pijn, dat je zo lelijk tegen de PVDA doet, Michael …

  Zit er nou echt niets goeds aan die partij?

  Even nadenken ….. Ik ben bang van niet.

 2. Sniper666

  Een zegen voor Didi, hoeft hij de totale afgang van zijn partij niet mee te maken.

 3. J.C.

  En dàt is 1…………….

 4. Viertel

  De opvolger van Samsom in de Kamer is een Turk. Dat bevestigt de reputaBen benieuwd of hij binnen 3 maanden overstapt naar DENK.

 5. Viertel

  Mijn vorige bericht is wat misvormd. Herkansing:

  “De opvolger van Samsom in de Kamer is een Turk. Dat bevestigt de reputatie van de PvdA als partij voor de Allochtonen. Ben benieuwd of hij binnen 3 maanden overstapt naar DENK”.

  1. marjo012

   Och dat maakt niet meer uit, of hij dat binnen 3maanden doet hoop dat PVDA en clubje denk dan verdwenen zijn uit de Ned politiek,ook al is het pas in maart als we er maar vanaf zijn dan toch.

 6. Donald Troef

  “Eindelijk zijn we verlost van de bloedrode milieuactivist die het wanbeleid van het nachtmerriekabinet Rutte II grotendeels bepaald heeft.

  Het heeft iets obsessiefs maar het heeft ook wel wat, dit hyperbolische proza.

  1. Beukman

   @Donald
   Het is bovendien onzin. Degene die het beleid van Rutte II in hoge mate heeft bepaald is – hoe kan het ook anders – Mark Rutte.
   De PvdA heeft zware offers gebracht, en zichzelf verloochend. Misschien had Michael liever een echt rode PvdA gezien?

   We krijgen Asscher ervoor in de plaats. Een man met gladdere praatjes, maar inhoudelijk toch echt een stuk minder dan Samsom. Waarschijnlijk de juiste keus, evenwel. Triest.

 7. Babaji538

  Ik vond zijn liedje zó leuk!
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.