Dit is 'm dan: de moordlustige maniak Anis Amri die met z'n vrachtwagen 12 mensen doodreed in Berlijn

Geen categoriedec 21 2016, 15:00
Eindelijk weten we welke gek de aanslagen in Berlijn op z'n bloedrode geweten heeft. Zijn naam is Anis Amri, en hij is een asielzoeker uit Tunesië.
Alhoewel maandagavond de Duitse politie al een verdachte wist op te pakken in verband met de terreuraanslag op de kerstmarkt op het Breitscheidplatz, bleek de Pakistaanse man toch niet de goede arrestant te zijn.
De werkelijke dader is Anis Amri, en hij loopt verbijsterend genoeg nog rond op vrije voeten. De jongen is 23 jaar en... was al een tijd bij de Duitse inlichtendienst in beeld als potentiële terrorist:

"Amri komt oorspronkelijk uit Tunesië, waar hij in de stad Tataouine geboren werd. In 2015 kwam hij Duitsland binnen als asielzoeker. Hij zou in Berlijn en in Noordrijn-Westfalen hebben gewoond.

Zijn asielprocedure loopt nog. Hij is een bekende van politie vanwege mishandeling en zou volgens Bild deel uitmaken van een netwerk van islamisten."

De politie waarschuwt dat Anis vermoedelijk gewapend is, en daarmee een gevaar vormt voor mensen die hem zouden willen benaderen. Men gaat er vanuit dat hij gewond is en heeft verschillende ziekenhuizen al doorzocht op de aanwezigheid van de jihadist. Tot zover nog zonder resultaat.
Ik hoop dat ze Anis nog een keer grijpen, maar het feit dat ze iemand zolang in Duitse asielprocedures hebben laten zitten van wie de inlichtingendiensten al maanden vermoeden dat hij een terrorist is, zegt genoeg over hoe onze bescherming tegen deze aanvallen faalt.
Echt, hoe heeft dit in vredesnaam kunnen gebeuren? Met iemand die zo goed in de gaten gehouden werd?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten