Doei! Marokkaan die aanslag plande op Vaticaan krijgt enkele reis terug naar Marokko

De man die de paus graag vroegtijdig richting de hemel had willen sturen mag nu zelf op een reis gaan waarvan hij hopelijk nooit meer terug zal komen.

Het is de natte droom van elke jihadist: de terreur van hun thuisland exporteren naar het centrum van de ongelovigen, Vaticaanstad. De zetel van de Paus, vanwaar hij zijn ongelovigheid predikt richting de wereld. Dit bolwerk van het Christendom zal ooit vernietigd moeten worden, of toch tenminste ingenomen door de haatbaardbataljons van ISIS. Ze fantaseren hier al veel langer over, zoals destijds op de voorpagina van het extremistenmagazine Dabiq, waarbij de zwarte ISIS-vlag fier wappert aan de obelisk op het Sint Pieterplein, ongetwijfeld dan omgedoopt tot het Mohammed-de-Barmhartige-en-genadevolle-plein:

ISIS-magazine-336569

Deze droom deelde een 32-jarige Marokkaan, die van plan was om de het heiligdom tot een hel op aarde te maken met een grootschalige aanslag in de heilige stad. Een autobom had paniek moeten zaaien, waarna hijzelf zoveel mogelijk mensen zou afslachten met een kalashnikov, voordat hij als martelaar zou sterven bij zijn actie. Een walgelijk idee dat vele doden had kunnen veroorzaken, maar uiteindelijk was het de eigen domheid van de Marokkaan die tot het ontdekken van zijn plannen en zijn deportatie hebben geleid.

Het toeval wilde dat deze man wel meer op zijn kerfstok had. Het komt misschien als een verrassing, maar hij was nooit een lieverdje geweest. Sterker nog: zijn andere misdaden hebben hem tegen de lamp doen lopen. Terwijl hij in een cel zat voor wat kleinere vergrijpen was hij zo slim om zijn plannen voor de aanslag op het Vaticaan te delen met een medegevangene, die hij kennelijk met zulke informatie vertrouwde. Gelukkig had die man wél het hart op de juiste plek en besloot hij de plannen door te spelen aan de Italiaanse justitie, die al snel tot de conclusie kwam dat de Marokkaan inderdaad al stevige voorbereidingen had getroffen voor de wandaad, en het hier dus niet om een loze bewering ging.

Het goede nieuws – voor hem – is dat hij de Italiaanse cel mocht verlaten. Het slechte nieuws – wederom voor hem – is echter dat hij heel Italië en zelfs Europa achter zich moet laten: hij is onmiddelijk gedeporteerd richting zijn thuisland. Want ja, daar zal het ongetwijfeld beter zijn: in Marokko volgt men immers het juiste geloof, in tegenstelling tot die honden in het Vaticaan. Maar hé, zie het zonnig is: nu hij daar niet meer kan komen zal hij er ook geen last meer van hebben, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Sniper666

    Komt hij er nog genadig vanaf met een enkeltje Mocroland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.