Doorgedraaide Tunahan Kuzu spreekt Arabisch in de Tweede Kamer: Syriërs, jullie zijn welkom!

DENK gaat nu zo ver om Syriërs in het Arabisch welkom te heten tijdens een toespraak in de Tweede Kamer.

Met de verkiezingen van 15 maart in zicht, zijn bij alle partijen de campagnes losgebarsten. Voor het Nederturkse DENK betekent dat, dat de partij nóg verder gaat dan het afgelopen jaar al het geval was. Het nieuwe dieptepunt: partijvoorman Tunahan Kuzu hield een toespraak in de Tweede Kamer waarin hij Syrische vluchtelingen in hun eigen taal – Arabisch – welkom heet in Nederland.

Kuzu spreekt de Syriërs in Aleppo bemoedigend toe: volgens de DENK-leider deelt hij hun “strijd voor vrijheid, gelijkwaardigheid en veiligheid”. Bijzonder opmerkelijk, want in Syrië zijn momenteel weinig mensen te vinden die het daadwerkelijk voor die waarden opnemen. Aan de ene kant heb je dictator Assad die hele steden en wijken bombardeert, en aan de andere kant heb je de rebellen die tegen hem strijden, die maar al te vaak jihadistische sympathieën hebben. Je kunt veel zeggen over de situatie in Syrië, maar dat er daar wordt gestreden voor “vrijheid” en “gelijkwaardigheid” is gewoon onzin.

En bovendien, sinds wanneer is het normaal om Arabisch te spreken in de Tweede Kamer? De overgrote meerderheid van de Nederlanders begrijpt geen snars van die taal. Hoe kan Tunahan Kuzu zichzelf nog serieus nemen als “volks”-vertegenwoordiger als hij Arabisch spreekt in het parlement? Tweede Kamerleden zijn niet gekozen als vertegenwoordigers van Syrië of van Turkije, maar van Nederland.

Het is dan ook een gotspe dat Kuzu tijdens een toespraak in de Tweede Kamer een hele paragraaf in het Arabisch leest, en Syriërs welkom heet in ons land. Dat is niet alleen raar tegenover Nederlanders die deze taal niet begrijpen, maar ook tegenover de Syriërs zelf. Zij horen deze toespraak in hun eigen taal en denken dat ze allemaal welkom zijn in Nederland, terwijl dat niet het geval is. De meerderheid van de Tweede Kamer wil immers dat de immigratie van asielzoekers naar ons land wordt beperkt. Kuzu geeft Syriërs dus valse hoop. DENK kan beter zelf Syriërs gaan helpen dan dit soort rare publiciteitsstunts uit te halen in de Tweede Kamer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. jennifer

  Ronduit schandalig, en de rest van de kamer stond erbij en keken erna. Niemand die het podium opging en de stekker uit de microfoon trok. Wat een armoede in Nederland zeg, zelfs in de tweede kamer is het islamitiserings proces al een feit.

  1. W.ilders

   Erg he. Ongelovelijk dit. Dat hallal-schaap dient een spreekverbod in overheidsgebouwen te krijgen.

   1. jennifer

    Dit is zeker een motie van wantrouwen waard tegenover deze moslimclub.

  2. zomaar

   ik vraag mij eigen ook af , zitten ze daar nu echt te slapen ?.

   het blijkt van wel .

   1. loritta

    Belachelijk, meteen uit de 2e kamer gooien!

  3. van Urk

   jennifer@ Zelfs Wilders niet!? Of moest hij toevallig op dat moment zijn hondje uitlaten en daarom de kans niet kreeg om de stekker eruit te trekken? Ik zal zijn opmerking via zijn tweet hierover maar eventjes afwachten. O ja herrinert u deze nog? http://www.youtube.com/watch?v=DRcvYTGbK90

   1. jennifer

    Was hij wel aanwezig op dat moment???

 2. Ritter

  De Syriërs die uit Aleppo vertrekken zijn Jihadisten (en hun families) en burgers die sympathiseren met de Jihadisten.

  Natuurlijk wil DENK deze mensen graag in Nederland hebben; ze zouden als (radicale) moslim op DENK kunnen stemmen.

  Maar dit zijn nu juist het type moslims dat je niet in je land wil hebben.

  Aan de andere kan trekken er andere Syriërs Aleppo binnen die de stad weer willen opbouwen. Dat zijn dan de Syriërs die niet aan de kant van de Jihadisten stonden.

  Video: De BBC bericht over blije Syriërs, die na de bevrijding van aleppo door het leger van Assad en de Russische Federatie weer naar huis kunnen terugkeren:
  https://youtu.be/G0M7Xm4nEBU

 3. Adriaan

  Het wordt met de dag gekker. Wat een stelletje onbenullen in de Kamer. Let maar op, straks wordt dat bij wet geregeld. De Kamer wordt drietalig: Nederlands, turks en arabisch.

 4. Ni28

  Kuzu spreekt nu al Arabisch in het parlement. En de Tweede kamer gaat hier stilzwijgend mee akkoord? Hebben wij hier een Turk die Merkel nadoet? En niemand doet wat. Zijn onze machthebbers in zwijgen gebracht door politieke correctheid? Je mond valt steeds meer open in dit land.

 5. Gustaafff

  De man heeft enerzijds een punt – wat mij part zijn mensen uit Aleppo welkom -, maar is anderzijds zo gestoord om dit een vreemde taal te uiten. Waarom zegt de kamer niets? Omdat ze het spuugzat zijn om op internet weer belasterd, uitgescholden te worden op het facebook-account van DENK. Deze politieke jihadisten kun je beter laten uitrazen.

  1. toetssteen

   @Gustaaff
   Keihard gaan lachen lijkt me de beste optie.

   1. Gustaafff

    @toetssteen, gebruiken voor luckytv dan maar?

    1. toetssteen

     @Gustaafff
     Bijvoorbeeld. Maar serieus, dit zien als zijnde politiek, dat is zoveel als het Libelle forum implementeren als mening van.
     Ik kan deze club niet zien als serieuze politici (dat ze veel kwaad aan kunnen stichten is een ander vers).

     Persoonlijk hoop ik dat de mensen die een ietwat andere achtergrond hebben maar het super doen in de samenleving een lange neus trekken naar deze club. Ze voelen zich Nederlander, dus het zal wel een hele lange neus worden.

  2. zomaar

   begrijp jij wel dat die mensen rebellen en hun families zijn ?, meest van hen hebben daar anderen doodgeschoten en vermoord .

   dus mensen zeker gezien hun geloofs ritte , hier van ons zullen eisen dat wij ons (daaag Kerst) aan hun geloof aanpassen .

   1. Gustaafff

    @zomaar, ik heb al eens eerder betoogd: de burgeroorlog in Syrië is politiek gemotiveerd en niet religieus. Syrië is in feite helemaal geen onbeschaafd land. Onder Assad – een president wiens vrouw niet eens een hoofddoek draagt – hadden minderheden alle ruimte. De beschaafde Syriërs zijn bij mij dus welkom – criminele marokkanen niet.

  3. Adriaan

   Heel onverstandig om dit tuig te laten uitrazen. Je geeft ze een vinger en pakken je straks helemaal. Het is te krankzinnig voor woorden dat er een vreemde taal wordt gebezigd in het Nederlandse Parlement. Slecht voorzitterschap. Dat mens had moeten ingrijpen. Maar ja, ze is zelf van buitenlandse komaf. Niet geschikt voor deze functie.

   1. jennifer

    Hoe goed ze het ook tot nu toe gedaan heeft, maar hiermee heeft de kamervoorzitster wel laten zien wat ze waard is en aan welke kant en land ze staat. Wat een waardeloos mens is het die kamervoorzitster die zich de moeite niet heeft genomen om gelijk in te grijpen.

    1. Gustaafff

     @jennifer, een week geleden – aldus de handelingen – maakte islamist Ozturk de opmerking dat de voorzitster een “speciale band” met Ahmed Marcouch zou hebben. De heren islamisten hebben geen enkel respect voor vrouwen – laat staan voor de meest invloedrijke en machtige vrouw in Den Haag.

     Geen wonder dus dat de voirzitster hen maar uit laat razen. Anders staat ze de volgende dag op de facebookpagina van DENK.

 6. Beukman

  Leuk hoe Kuzu elke keer opnieuw woedende reacties weet te provoceren bij de neopolicor meute. Drie Arabische zinnetjes waren deze keer al genoeg.
  Kuzu is de meester van de provocatie. Hij steekt Geert naar de kroon.

  1. jennifer

   Maar dan wel op een walgelijke manier toch.

 7. ikweetwatikwil

  Hij zal wel (kuzu) tegen lege stoelen hebben zitten zwammen. Wie luistert nu naar die onbenul.

  1. jennifer

   Ik heb een brief naar de VVD gestuurd met de vraag wat hier de bedoeling van is en of ze bijna klaar zijn met het islamitiseren van Nederland in de tweede kamer.

 8. Sniper666

  Wat doet Kuzu nou? En waarom laat iedereen dit toe? Schande!!!!

 9. simondewaal1980

  Waar maken jullie je druk om? Zoek een leven!

  1. Sniper666

   @ simondewaal1980

   Ik maak me druk om Kuzu die in een buitenlandse taal zwamt in de tweede kamer. Dat is ongehoort!!

  2. Sniper666

   Hallo heer Simon de Waal, u bent een SP tomaat en leeft op kosten van de samenleving. Denkt u dat er voor u, als onze samenleving islamiseert, nog een mogelijkheid bestaat te leven zoals u nu doet?

  3. Janalb

   Zoek jij maar nuttig werk mafkees.

 10. RS

  Godsgeklaagd. Kamervragen !!! Dit kan echt niet. Het Nederlandse parlement behoort in het NEDERLANDS toegesproken te worden, maar die draak DENKT dat het goed is. Man, man…..wat een zooitje…………..die partij…………WEG MET DIE DENK(ERS)!!!!!!!!!!!!!!

 11. veluwen5

  Welterusten allemaal!!!

 12. RS

  Wie zorgde er voor de ondertiteling ? Is er hier een Arabist ? Die Arabisch spreekt ?

 13. Janalb

  Hij had zn adres er even bij moeten blaten. Kunnen ze allemaal naar zijn huis.
  Achterlijke Turk. En Sylvana kan ook nog wel een 20 tal vluchtelingen
  Opnemen. Krijgen ze rijst met varkensvlees kiloknallers.
  Waarom heeft in godsnaam niemand de stekker eruitgetrokken toen die mafkees arabisch begon te zwetsen.
  Bah! Wat een land, of nee, het land is ok maar die 150 idioten in de 2e Kamer
  Hebben Hun kaken stijf op Elkaar gehouden. Schande!!

 14. JKJ

  Zat de voorziter welke die taal ook spreekt soms te slapen want zij had eenvoudig de microfoon uit kunnen zetten.

 15. Ruud562

  Één vraag: waarom heeft de Kamervoorzitter niet ingegrepen?
  Och ja, is van hetzelfde soort!

  1. zomaar

   hun grote leider heeft in Duitsland, ten overstaande van alle moslim Turken , hen opgeroepen niet te assimileren nog te integreren.

   dus in navolging van hun grote leider , tonen zij in de tweede slaapkamer dat zij hun reed afvegen met onze gebruiken en omgangsregelingen .

   toch wat mij tevens verbaasd , is dat de heren en dames in deze slaapkamer niet met hun afkeur naar buiten zijn gekomen .

   als Wilders poep zegt in deze slaapkamer , schrikken zij wakker rennen als gekke (kleuters kan ook ) naar de dichtstbijzijnde pers , om voor de camera te vertellen hoe schandalig dat woordje poep is, uit de mond van Wilders.
   en spreken zij en de pers schande dat deze vertegenwoordiger van de tokkies , zulke taal bezigt !!.

 16. J.C.

  De eis om te integreren, in te burgeren en te assimileren blijkt dus een wassen neus. De Tweede Kamer neemt zichzelf blijkbaar niet meer serieus. Nepparlement.

  Kan iemand niet de Joden in Israël, in het Hebreeuws, een hart onder de riem steken?

  Ik stem (al vanaf het begin) PVV.

  1. J.C.

   Kan iemand niet de Joden in Israël, in het Hebreeuws, een hart onder de riem steken? Heel pluriform in de Tweede Kamer.

 17. umhnz

  Nu kan ik mij herinneren dat Wilders Le Pen had uitgenodigd om te spreken in de 2e kamer. Weet zeker dat die dame geen Nederlands spreekt.
  Zou iedereen die hier stelt dat in de 2e kamer Nederlands gesproken hoort te worden toen dezelfde negatieve reactie hebben gegeven?
  Nee, tuurlijk niet.
  Zie hier de dubbele moraal van de hier aanwezige adepten.

  1. zomaar

   hoezo een dubbel moraal ?, als Le.Pen uitgenodigd zou worden om te spreken in de slaapkamer , lijkt mij het vrij normaal dat zij Frans spreekt (haar moerstaal) en niemand zal zich daaraan storen , vreemd niet ?.

   vreemd is wel dat een Nederlandse-Turk , in het Arabische begint te kletsen met Nederlandse toehoorders !! , en als ik de vertaling goed begrijp nodigt hij hier de Syriërs uit dat zij welkom zijn , (infeiten doet hij een Merkeltje NA !), afin nogmaals hij geeft weer eens blijk dat een moslim nooit integreren nog assimileren zal , altijd zal hij/zij op allerlei wijzen ons schofferen , en zijn reed vegen met onze normen en waarden , cq gebruiken .

  2. Ali Yas

   Kuzu spreekt toch wel Nederlands? Heel netjes zelfs.

  3. toetssteen

   @UMHNZ
   Ehhh, is madame Le Penn en Nederlands parlementariër?

  4. Sniper666

   @ umhznw

   Bullshit vergelijking en u weet het. Mevrouw LePen is geen tweede slaapkamer lid. Als een buitenlander (als gast) spreekt in de tweede kamer, nemen we het die persoon niet kwalijk dat zij/hij het Nederlands niet beheerst.

  5. Le Pro 58

   Le Pen heeft niet in de 2e kamer gesproken dus een als dan is niet helder of een als reactie is verloren tijd dus een kul argument .

  6. Wim

   Man wat een domme vergelijking en een domme opmerking.

 18. Margree.t

  Wat een belachelijk artikel. Deze man is kennelijk voor meer opname van vluchtelingen en drukt dat op een originele manier uit. Het feit dat andere partijen dat niet zijn, is toch geen argument dat hij zijn mening niet zou mogen ventileren. Alsof je mening geven over iets wat nog geen werkelijkheid is valse hoop creeeren is.

  Ik hoop dat het wel werkelijkheid wordt en dat wij Nederlanders ons hart openen voor mensen in nood: vluchtelingen. Liefde in plaats van haat. 🙂

  1. Freija

   Hoeveel heeft u er al in huis?

   1. Margree.t

    Ik heb er geen in huis maar help hen wel op andere manieren. Ik ken veel Syrische vluchtelingen persoonlijk. Daarom weet ik ook dat het zulke goede mensen zijn. Ik hoop dat meer mensen die ervaring mogen opdoen. Het zijn onze medebroeders en zussen. Ze zijn net als wij! Zelfs op sommige gebieden veel beter, zoals in gastvrijheid. 🙂

  2. jennifer

   Nou dan zijn die rebellen die nu verjaagd zijn uit alleppo en op weg naar Europa zijn, vast allemaal welkom bij u thuis dan toch.

 19. emjesown

  Als dit geen waanzin is dan weet ik t niet meer,
  er lopen meer gekken buiten dan binnen!!!

  MJ

 20. NederNederlander

  WAARSCHUWING WAARSCHUWING WAARSCHUWING!!

  Beste mensen.
  Vanaf heden die negatief commentaar levert of plaatjes plaatsen tegen de moslim gemeenschap wordt per direct door Facebook voor 7 dagen geblokkeerd.
  De moslim gemeenschap mogen beledigingen uiten kwetsende plaatjes plaatsen en bedreigen.
  Doe een niet moslim persoon dat dan wordt je gelijk aangepakt en verbannen van Facebook.
  Helaas hebben dit al duizenden mensen dit fenomeen mogen ervaren.
  Dan vraag ik me eigen toch af wie discrimineert hier nou en wie probeer onze vrijheid van meningsuiting te beperken en onze monden te snoeren!!
  Doe een niet moslim persoon dat dan wordt je gelijk aangepakt en verbannen van Facebook.

 21. yesesoyeses

  Daar vallen de tanden vrijwillig uit je bek !
  Een troyaanse Moslim en er zijn geen eieren gevlogen ?
  Het beste beweis wat daar in de Tweede kamer zit !
  LANDVERRADERS ! LANDVERKWANSELAARS !
  ERUIT MET DE MOLIM IN EEN NEDERLANDS KABINET !
  KOTZ !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.