Geert Wilders: ‘Ze zullen me moeten vermoorden als ze me het zwijgen willen opleggen’

“Ik zal mij nooit de mond laten snoeren.”

Zoals wij zondag al berichtten blijft de PVV van Geert Wilders stijgen in de peilingen. De bekendste Nederlandse politicus van de 21e eeuw — en misschien zelfs wel ooit — breekt record na record. Waar de VVD en de PVV een tijdlang gelijk optrokken heeft de laatste nu een voorsprong van 10 virtuele zetels in de peiling van Maurice de Hond; in Nederland is dat een wezenlijk verschil.

Het moge duidelijk zijn dat Wilders zijn succes dankt aan een aantal factoren die, gecombineerd, ervoor zorgen dat hij zo ver boven de rest van het veld uitstijgt. Ten eerste is er de vluchtelingencrisis. Wij Nederlanders hebben onze buik vol van de tsunami van migranten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Deze mensen weigeren zich vaak aan te passen en komen in veel te grote aantallen naar ons land. Nederland kan dat helemaal niet aan. De samenleving verandert razendsnel, en niet op een positieve manier.

Ondanks de overduidelijke kritiek op het opengrenzenbeleid van Rutte II doet het kabinet er niets aan. De reden? Brussel wil dat we de grenzen openhouden. Ruggengraatloos als hij is geeft Rutte Brussel alles wat het wil. Er komen jaarlijks tienduizenden nieuwkomers bij — mensen uit een heel andere cultuur die onze normen en waarden totaal niet delen. Zelfs kiezers die normaal gesproken niet snel op de PVV zouden stemmen weten dat Wilders de enige is met de moed om deze gekkigheid te beëindigen.

Dan is er ook nog de continue machtsgroei van Brussel. Kiezers hebben genoeg van de megalomanen in Brussel. Dat hebben we onder meer duidelijk gemaakt in het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Je zou denken dat Rutte deze waarschuwing — want dat was het — ter harte nam, maar niets is minder waar. Hoewel onze media erover zwijgen berichtten buitenlandse media wél wat er nu stiekem achter het rookgordijn van de Europese politiek gebeurt: Rutte gaat het verdrag gewoon ondertekenen.

Een kind kan nog begrijpen dat dit de woede van het electoraat alleen maar aanwakkert, maar blijkbaar heeft Rutte dat inzicht niet. Door zijn eurofiele halsstarrigheid rest eurokritische kiezers maar één oplossing: overstappen naar de PVV en die partij de grootste van het land maken. Misschien dat het Brusselse kartel dan gebroken kan worden.

Tenslotte is er de vervolging en veroordeling van Wilders vanwege “aanzetten tot discriminatie” en “groepsbelediging.” In een vrije samenleving kan iedereen zeggen wat hij wil, en dat moet al helemaal gelden voor volksvertegenwoordigers, die immers niet alleen hun eigen mening, maar ook die, in het geval van Wilders, van miljoenen kiezers vertegenwoordigen. Helaas wordt Nederland al decennia geregeerd door een fascistische kliek van politiekcorrecte dictators; niet alleen in politieke zin, maar ook in de rechterlijke macht. Deze links-fascisten gingen veel te ver toen ze Wilders a) vervolgden en b) schuldig bevonden aan ‘aanzetten tot discriminatie’ waarbij de rechtbank net deed alsof Marokkanen een ras zijn. De gemiddelde Nederlandse kiezer vindt dat, geheel terecht, achterlijk: de Marokkaanse identiteit is niet een ras, maar een nationale identiteit. Oh, en ja, kiezers vinden ook dat een man als Wilders — of wie dan ook — het recht heeft om te zeggen wat hij denkt. Dat heet nou de vrijheid van meningsuiting, dames en heren boven-ons-gestelden, deal with it.

Het proces tegen Wilders hebben populairder dan ooit gemaakt. Zelfs kiezers die in het verleden niet geneigd waren om op de PVV te stemmen zijn dat nu wél van plan, puur en alleen om hun steun voor de vrijheid van meningsuiting uit te spreken… en natuurlijk om Wilders een hart onder de riem te steken. Als Wilders een stap terug had gedaan had hem dat vrijwel zeker stemmen gekost. Zoals altijd met de PVV-leider deed hij dat niet. En terecht: de rechtszaak tegen hem deed denken aan de oude theatervoorstellingen die ze ‘rechtszaken’ noemden in de Sovjet Unie ten tijde van Jozef Stalin.

Onlangs sprak ik kort (via email) met Wilders voor de conservatieve Amerikaanse website PJ Media. Hij legde aan mij uit (Nederlandse vertaling hieronder is van mij) dat ook hij begrijpt dat de rechtszaak hem alleen maar sterker maakt en hem aan nóg meer zetels helpt. “Steeds meer mensen steunen mij,”  zei Wilders, “en daar ben ik hen bijzonder dankbaar voor.”

Vervolgens liet hij zien waarom zoveel kiezers hun vertrouwen tegenwoordig in hem uitspreken: hoe groot de druk ook wordt, hij doet nooit een stap terug. Hij zet door, ook al wordt hij veroordeeld én krijgt hij de ene na de andere bedreiging naar zijn hoofd geslingerd van moslim-extremisten.

“De vrijheid van meningsuiting is het belangrijkste recht dat we hebben. Daarom zal ik het nooit opgeven. Hoe hard terroristen, de politieke elite of rechters me het zwijgen ook proberen op te leggen, ik zal mij nooit de mond laten snoeren. Ze zullen me eerst moeten vermoorden als ze mij het zwijgen willen opleggen.”

Wilders drukt zich soms wat onbehouwen uit, maar we hebben in Nederland onderhand het kookpunt bereikt. Kiezers willen dat iemand, wie dan ook, nou eindelijk de waarheid eens hardop zegt; iemand met de moed om problemen te benoemen. Ja, ook als het establishment daar niet blij mee is.

Sterker nog, zeker als het establishment daar boos door wordt.

De PVV-leider is één van de weinigen met de moed om dat te doen — wat niet alleen de reden is dat hij zo snel stijg in de peilingen, maar ook waarom ik ervan overtuigd ben dat de PVV bij de verkiezingen van maart 2017 de grootste partij van het land wordt.

Als het establishment zich daardoor teleurgesteld voelt, het zij zo. Ze hebben ons jaren teleurgesteld. Nu is het hun beurt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ome Ga

  Yep; eerlijk duurt het langst. Duurt even maar dan heb je ook wat.

 2. zomaar

  vanuit de aanhang van de islam ,en de linkse politieke correcte, is hij van meet af aan bedreigt , het geluk voor hem is dat na de moord op Fortuijn , de overheid hem beveiliging geeft !.

  ook als zijn er partijen en woordvoeders hiervan , die met suggesties via de media bekent maakte, dat deze beveilig minder of hellemaal stoppen kan ! worden, om zo de weg vrij te maken voor weer een politieke moord .

  en dat zou hen nu goed uitkomen .

 3. marjo012

  Hoop dat dit niet het geval gaat worden , want dan zijn de rapen gaar in Nederland en verwacht ik een totale volksopstand tegen de politiek en zeker tegen al die gasten die Nederland zijn binnen gekomen en het land kapot gemaakt hebben.En terecht dan toch,we hebben al een politieke moord in opdracht achter de rug van links,bij herhaling zal het land te klein zijn geloof het maar.

 4. Wachteres

  De PVV zal wel erg groot moeten worden, wil het effect hebben.

  De politiekcorrecte ‘elite’`zal er alles aan doen om hem buiten de regering te houden.

  Als het volk eindelijk helemaal wakker wordt, is het te laat, ben ik bang.

  De salafisten zijn nu al in heel Europa bezig om de moslims voor hun opvattingen te winnen. En er komt steeds meer aanhang binnen, want de grenzen blijven open.

  De EU is de grote verrader van onze westerse samenleving.

  1. Ni28

   En zo zal het weer gaan. Mensen zijn bang voor grote veranderingen al puntje bij paaltje komt al mopperen zij zo hard. Ik vrees geen verbetering na de verkiezingen, het wordt weer gewoon de oude liedje die ons verval wel gaat bespoedigen. En dan gaat men weer mopperen.

 5. Ni28

  Wilders heeft aangetoond over ruggengraat te beschikken die andere politici missen. Dat liet hij zien door de gedoog kabinet te laten klappen en niet buigen voor asociale eisen van de VVD en VDA toen. Die zijn nu werkelijkheid geworden met behulp van asociale PvdA. Hij heeft nog niet geregeerd maar die mogelijkheid wordt ook geblokkeerd door de andere partijen die weigeren met hem samen te werken. Mocht hij überhaupt aan de macht komen zullen wij zeker ook nog genoeg stof overhouden om te mopperen want ook hij is niet de ultieme redder. Laat hem toch regeren als hij wint, ga met hem samen, erger dan dit kabinet kan het niet zijn. Maar er kan ook blijken dat het op een andere manier wel goed kan en daar zijn huidige machthebbers bang voor. De VS heeft nu een kans met Trump gekregen, laten wij ook een kans krijgen voor iets nieuws. Wees moedig en gooi die politieke correctheid overboord.

 6. Gustaafff

  De man die hier vol verve vrijheid van meningsuiting preekt, kondigde zelf aan de koran te verbieden. Wat bij Wilders “vrijheid” betekent – dat moet ik nog maar zien.

  1. marjo012

   De waarheid hier achter is, dat als men een boek mein kampf verbied het boek wat men koran noemt wat ook vol haatdragende nazie uitdrukkingen staan zeker moet verbieden.

   1. Mar

    Mein Kampf is niet verboden, alleen mag het niet verkocht worden in de Nederlandse boekhandels.

    In Duitsland en Nederland is het bezitten en het uitlenen (door bibliotheken) van het boek niet verboden. Dit geldt ook voor de Nederlandse vertaling Mijn kamp uit 1939, maar de Nederlandse Staat meent er het auteursrecht op te hebben en heeft in 1974 op grond daarvan de handel in een herdruk van het boek verboden.

    Tot in welke mate PVV een verbod wil op de Koran is mij niet duidelijk.

    1. Ni28

     Geef mij een goede reden om Mijn Kampf of de Koran te willen lezen. Die worden beiden alleen door onze vijanden gelezen.

  2. cmsuijkerbuijk

   @Gustaafff
   Als hier in Nederland iemand het in zijn hoofd zou halen, een soortgelijk “boek” als de koran te schrijven, zou dat meteen verboden worden vanwege het haat zaaien, discrimineren aanzetten tot geweld en oproepen tot moord op Joden, Christenen, afvallige moslims etc. en de auteur ervan ging meteen de bak in (en terecht ook nog!). Dus waarom zou de koran dan niét verboden kunnen worden. Het hele boek is één grote oproep tot moord, doodslag, discriminatie en geweld!
   Daarbij komt nog, dat de islam geen godsdienst is, maar een veroveringsideologie, bedacht door een pedofiele krijgsheer met een veel te groot ego en overgoten met een godsdienstig sausje!

 7. Beukman

  Wilders beweert:
  “Ik zal mij nooit de mond laten snoeren.”

  Het is nogal een gotspe. Er is recht gesproken. Men hoeft het niet eens te zijn me de wet op grond waarvan hij is veroordeeld, maar dan dient die wet te worden veranderd..

  Ironisch genoeg heeft Wilders in 2012 hiertoe zelf de kans gehad.
  Zijn fractie diende zelf een initiatiefwetsvoorstel in om de wetsartikelen te schrappen op basis waarvan Wilders nu is veroordeeld.
  Wilders heeft drie jaar de tijd gehad om de Kamer te overtuigen van het belang van deze wetswijziging. Niet één keer heeft hij het in die drie jaar ter sprake gebracht.

  Rara waarom niet?

  Wie nu nog niet snapt dat dit hele proces een opzetje van Geert is geweest om zichzelf een nieuwe slachtofferrol aan te meten en zodoende aan nieuwe stemmers te komen – zielige politici mogen op bijna net zoveel empathie van Nederlanders rekenen als zielige huisdieren – moet wel heel veel boter op het hoofd hebben.

  1. Wachteres

   Wat voor boter, Beukie? Roomboter of blue band? Overdrijf je niet een beetje?

   En dit proces is een opzetje? Dat is net zo’n onzin als beweren dat Wilders er zelf voor heeft gezorg dat hij 24/7 bewaakt moet worden, omdat hij daarmee in een slachtofferrol kom. Had hij zijn mond maar moeten houden.

   Goedkoop politiekcorrect geroddel. Dat past meer bij Joop.

   1. Beukman

    Feiten, mevrouw.

    1. Wim

     Welke feiten.

     1. Beukman

      @Wim
      De PVV-fractie diende zelf in 20212 een initiatiefwetsvoorstel in om de wetsartikelen te schrappen op basis waarvan Wilders nu is veroordeeld.
      Wilders heeft drie jaar de tijd gehad om de Kamer te overtuigen van het belang van deze wetswijziging. Niet één keer heeft hij het in die drie jaar ter sprake gebracht.

      Gaat er al een lichtje branden in dat hoofd van jou, Wim?

 8. Lex

  Ook ik hoop dat de PVV de grootste partij gaat worden op 15 maart.

  Dit kabinet heeft meer kapot gemaakt dan je lief is, nog nooit is de toestroom van gelukzoekers n enkele echte vluchtelingen zo groot geweest.

  Nog nooit is de armoede zo groot geweest mede de explosieve stijging van de huur, heel veel nederlanders kunnen nauwelijks de huur nog betalen. Dan de ziektekostenpremies die ook dit jaar weer met 10% of meer stijgen.

  Nog nooit is het zo druk geweest bij de schuldsanering een stijging van 70% in 3 jaar tijd.

  Kortom het gaat goed in Nederland “ja voor modaal en dubbel modaal” niet voor jan met de pet.

  Ik zou daarom blij zijn als de PVV gaat regeren.

  Ik kijk uit naar kabinet Wilders1

 9. Ni28

  Lees de analyse van de vonnis tegen Wilders van Afshin Ellian in de Elsevier van 14-12-2016 in deze politieke proces.

 10. Ni28

  Wilders schetsen als een dictator is een product van de wanhoop van Links die bang zijn hun eigen dictatuur te verliezen. Links kent geen democratie, Links is zelf een dictatuur.

  1. nick

   Hear Hear NI28. Goede analyse !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.