Consument kan op hoyhoy.nl nu ook energie vergelijken

Geen categoriedec 14 2016, 7:00
Sinds het begin van de vrije energiemarkt in Nederland – twaalf jaar geleden – is er veel veranderd. Er zijn tientallen energieleveranciers bij gekomen, de prijzen zijn scherper en er is meer concurrentie. Vorig jaar stapte een recordaantal consumenten over naar een andere leverancier. Dit is voor vergelijkingssite hoyhoy.nl een goede aanleiding om de vergelijkingsmarkt voor energie te betreden.
Nieuwe website en vergelijker
Er is in de afgelopen maanden veel in de website van hoyhoy geïnvesteerd. De website heeft een heel nieuw design gekregen en consumenten hebben hier nu ook de mogelijkheid om energie te vergelijken. Deze nieuwe energievergelijker is een versterking van de online energiemarkt.
Verandering energiemarkt
Het aantal vergelijkingssites is sinds 2004 – het jaar van de liberalisering van de energiemarkt – flink toegenomen. Ook zijn er door de jaren heen steeds meer energieleveranciers bij gekomen. Vroeger waren Essent, Eneco, Delta en Nuon de enige spelers op de energiemarkt. Twaalf jaar geleden kregen zij concurrentie van onder andere energiedirect.nl, Greenchoice, NLE en Oxxio. Deze leveranciers behoren nu ook tot de subtop van de markt. In de afgelopen vijf jaar kregen ook nieuwkomers zoals EnergieFlex, Vandebron en Qurrent steeds meer klanten. 21% van de consumenten koos in die tijd voor een nieuwe leverancier. Slechts 31% sloot een contract af bij een van de vier traditionele leveranciers. Bijna de helft (48%) ging voor een van de subtoppers.
Recordaantal overstappers
Door deze verandering in de energiemarkt doen de vier grote leveranciers nu steeds meer hun best om bestaande klanten te behouden. De nieuwe generatie energieleveranciers zet zich in voor duurzaamheid, met wind- en zonne-energie uit eigen land. Klanten hebben veel keus en leveranciers bieden door de hoge concurrentie scherpe prijzen. Dit heeft gezorgd voor een recordaantal overstappers in 2015. Maar liefst 2,3 miljoen huishoudens wisselde in dat jaar van energieleverancier. Dat is 15% meer dan in het jaar daarvoor en zelfs twee keer zoveel als in 2010.
Versterking energiemarkt
Hoyhoy wil met de nieuwe onafhankelijke vergelijker de energie-overstapmarkt versterken. Consumenten die kiezen voor een 1-jarig contract met vaste tarieven kunnen via hoyhoy gemakkelijk 250 euro per jaar besparen. Niet alleen voor energiecontracten kunnen bezoekers bij hoyhoy terecht; al sinds 2000 kunnen zij op de website auto-, woonhuis-, rechtsbijstand-, reis- en zorgverzekeringen vergelijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten