Gestoord! Gemeente Vlaardingen koopt uggs voor ambtenaren met koude voeten. Van belastinggeld, natuurlijk

Hebben deze mensen dan nooit gehoord van gewatteerde sokken? Die houden je voeten ook heerlijk warm en ze kosten maar een beetje.

De gemeente Vlaardingen heeft blijkbaar zoveel belastinggeld in de lokale schatkist dat ze van gekkigheid niet weten wat ze ermee moeten doen. Hoe anders te verklaren dat de gemeente onlangs uggs kocht voor ambtenaren met koude voeten?

De ambtenaren in kwestie werken op het stadskantoor, waar er problemen zijn met de verwarming. Omdat de deuren vrij regelmatig opengaan — mensen bezoeken het stadskantoor immers — komt er extra kou naar binnen. De gemeente vond dat zo vreselijk voor die arme werknemers dat ze besloten om ze iets te geven om hun voeten warm te houden.

Natuurlijk hadden ze probleemloos een stel extra dikke sokken kunnen kopen. Maar ja, dat is goedkoop en juist daardoor niet interessant. Daar komt bij dat sokken natuurlijk bepaald niet modieus zijn. En dus kwam de gemeente met het plan om uggs te kopen voor de ambtenaren.

Let wel, die (lelijke, maar dat geheel terzijde) laarzen kosten maar liefst 200 euro per paar. Maar ach, het is belastinggeld he, dus wat maakt het uit? Da’s toch gratis. Geen haan die daar naar kraait.

Nou ja, of wel natuurlijk. Helaas voor de gemeente zijn websites als De Dagelijkse Standaard niet gediend van dit soort wangedrag en hebben we er geen enkele moeite om zo’n belastingverslindende gemeente aan te pakken. En daarin staan we niet alleen, met name de SP vindt het ongekend dat de gemeente Vlaardingen op zo’n manier omgaat met belastinggeld. SP-raadslid Ingrid Wijker zegt geheel terecht:

“Bij Xenos verkopen ze gewatteerde sokken van 1,79 per paar.”

Zo is het maar net. Deze uggs zijn gewoon afzetterij. De belastingbetaler wordt uitgemolken zodat een paar ambtenaren met koude voeten modieuze schoenen kunnen kopen. Heel gek, maar op de één of andere manier is dat nou niet waar ons belastingsysteem voor bedoeld is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Peter Selie

  “Gestoord! Gemeente Vlaardingen koopt uggs voor ambtenaren met koude voeten.” Goh wanneer ik zoiets lees dan komt gelijk een onbeschrijfelijke woede in mij naar boven, het liefste zou ik dan alle bureaus van deze linkse rooie smeerlappen onder schijten. Verdomme dezelfde linkse, rooie rotzakken draaien heel schijnheilig met het grootste gemak aan een keukentafelgesprek met de hulpbehoevende oudjes de thuiszorg af.

  1. Sarko

   Wauw je lijkt wel een aap, die schijten ook alles onder, oh wacht meeuwen doen dat ook.

   1. Sniper666

    @ Sarko

    Gedraag je een beetje tomatenplukker.

 2. Sarko

  Schokkend, DDS gaat belastingverslindende gemeente aan te pakken.
  Poeh dat zal ze leren….

  1. Sarko

   Schokkend, DDS gaat belastingverslindende gemeente aanpakken.
   Poeh dat zal ze leren….

 3. nienke

  Gekker moet het toch niet worden in dit land, compleet gestoord.

 4. redfox

  Direct laten terug betalen door verantwoordelijke decisionmakers!

  1. Sniper666

   @ redfox

   Yep, rekening man, eens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.