Gestoord! Gemeente Vlaardingen koopt uggs voor ambtenaren met koude voeten. Van belastinggeld, natuurlijk

Geen categoriedec 01 2016, 11:00
Hebben deze mensen dan nooit gehoord van gewatteerde sokken? Die houden je voeten ook heerlijk warm en ze kosten maar een beetje.
De gemeente Vlaardingen heeft blijkbaar zoveel belastinggeld in de lokale schatkist dat ze van gekkigheid niet weten wat ze ermee moeten doen. Hoe anders te verklaren dat de gemeente onlangs uggs kocht voor ambtenaren met koude voeten?
De ambtenaren in kwestie werken op het stadskantoor, waar er problemen zijn met de verwarming. Omdat de deuren vrij regelmatig opengaan -- mensen bezoeken het stadskantoor immers -- komt er extra kou naar binnen. De gemeente vond dat zo vreselijk voor die arme werknemers dat ze besloten om ze iets te geven om hun voeten warm te houden.
Natuurlijk hadden ze probleemloos een stel extra dikke sokken kunnen kopen. Maar ja, dat is goedkoop en juist daardoor niet interessant. Daar komt bij dat sokken natuurlijk bepaald niet modieus zijn. En dus kwam de gemeente met het plan om uggs te kopen voor de ambtenaren.
Let wel, die (lelijke, maar dat geheel terzijde) laarzen kosten maar liefst 200 euro per paar. Maar ach, het is belastinggeld he, dus wat maakt het uit? Da's toch gratis. Geen haan die daar naar kraait.
Nou ja, of wel natuurlijk. Helaas voor de gemeente zijn websites als De Dagelijkse Standaard niet gediend van dit soort wangedrag en hebben we er geen enkele moeite om zo'n belastingverslindende gemeente aan te pakken. En daarin staan we niet alleen, met name de SP vindt het ongekend dat de gemeente Vlaardingen op zo'n manier omgaat met belastinggeld. SP-raadslid Ingrid Wijker zegt geheel terecht:

"Bij Xenos verkopen ze gewatteerde sokken van 1,79 per paar."

Zo is het maar net. Deze uggs zijn gewoon afzetterij. De belastingbetaler wordt uitgemolken zodat een paar ambtenaren met koude voeten modieuze schoenen kunnen kopen. Heel gek, maar op de één of andere manier is dat nou niet waar ons belastingsysteem voor bedoeld is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten