Haatimam: oh moslims, verkleed je als priester of rabbijn en richt bloedbaden aan!

De prediker van de religie van de vrede toont zich weer eens van zijn vredelievendste kant.

Wat hebben een rabbijn, een priester en een imam gemeen? Nee, dit is geen grap, hooguit een heel makabere. Het antwoord is niet om gelukkig van te worden: een moslim mag zich als alle drie verkleden, als dat hem helpt om zoveel mogelijk ongelovigen deze wereld uit te helpen.

Zoveel maakte de vriendelijke imam Walid al-Wadaan wel duidelijk. Nee, het gaat hier niet om de eerste de beste prediker met wat extreme opvattingen die eigenlijk helemaal niet binnen de Islam passen. Nee, we hebben hier te maken met professor al-Wadaan, hoogleraar aan de Muhammad bin-Saud islamitische Universiteit, één van de meest vooraanstaande universiteiten van Saoedi-Arabië. Deze man weet dus absoluut waar hij het over heeft, en het gebruikelijke argument van links dat het hier wel weer om een “slecht geïnformeerde gek” zal gaan is nu al uit de lucht geschoten.

Om maar een slecht bruggetje richting de uitspraken van deze vriendelijke hoogleraar te creëren: schieten is precies waartoe hij alle degelijke moslims oproept. Die moeten dat echter wel slim aanpakken natuurlijk: met alle beveiliging tegenwoordig – wat was daar ook alweer de reden voor? – moet je ervoor zorgen dat je niet opvalt. En hoe kun je dat nou beter doen dan je als een priester of rabbijn te verkleden? Dat zijn wel de mensen die men het laatste zou verwachten als daders bij een aanslag. Raar genoeg roept hij dan weer niet op om als imam verkleed te komen bij de moordpartij – hoe zou dat toch komen hè?

Hoe dan ook is de interviewer die hem mocht spreken wel benieuwd of dit allemaal wel naar de wil van Mohammed is. Het is duidelijk te merken dat hij van religie zelf weinig kaas gegeten heeft. Gelukkig kent de welopgeleide imam alle ins en outs van de Islam, en kan hij dan ook met overtuiging melden:

Het is toegestaan doordat Mohammed toestemming heeft gegeven om te liegen tegen je vijanden in oorlogstijd.

Kijk, is dat niet fijn om te horen! Dan weten we dit ook meteen:

 • Islamisten zijn in oorlog met christenen (want: verkleed je als priester)
 • Islamisten zijn in oorlog met joden (want: verkleed je als rabbijn)
 • In oorlogstijd mag je vuile trucjes uithalen als de dat jihad helpt

Oftewel: de mensen die ons aanvallen zullen nergens voor terugdeinzen, en geen enkel respect hebben voor welke ethische regels dan ook. Immers: het is oorlog, en in de oorlog is alles geoorloofd. Een beetje zoals in de liefde, maar dan met iets minder liefde zeg maar.

I rest my case.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ni28

  De menselijkheid en liefde van de islam spettert er af. Of wij plaatsen het in verkeerde context en zien dat verkeerd. De goedpraters zullen het vast bevestigen.

 2. Ome Ga

  “Wat hebben een rabbijn, een priester en een imam gemeen?”

  Antw. o.a. dat ze zich zo kleden, dat het ‘gewone volk’/plebs/leken het verschil zien aan uiterlijke gewaden en dat deze poppenkast dus eigenlijk zijn oorsprong vindt in de Joodse ere- en offerdiensten.

  Jezus ging juist tegen ‘religie’/valse en vaak hautaine uiterlijkheden te keer; we zijn voor God allemaal eender en de Heilige Geest – die woont in een waar Christen, d.w.z. in een opnieuw en d/d Geest geboren gelovige – zou ons dagelijks leiden.

  Tja als we opnieuw de Bijbel, dus Jezus in waarheid ook hierin volgen, zal ons deze ramp (wel andere!) van een gestoorde haatbaardwitjurk voorbijgaan.

 3. Ome Ga

  Maw de ware NT Christen IS reeds een priester, maar dan geestelijk en niet door uiterlijke onderscheidingen. Net als het feit dat hij reeds(!) een heilige is: door de grootste sekte aller tijden, de Roomse Boter Katholieke kerk, kán je dat pas worden als 1). dat blijkt uit je leven 2) als hun ‘sanhedrin’ dat bepaalt (whó are you?! 3). als je reeds gestorven bent.

  Zeer onbijbels. Maar niet verbazingwekkend want de Roomsen mochten pas hun Bijbel opendoen na 1962, het tweede Vaticaanse Concilie. Om het geheel nog erger (eig: demonischer) te maken!

 4. Ome Ga

  Die Grote Zandbak blijft trouwens triggeren.
  Wat een triljarden geld gaat daar om!

  Nu is een zekere Massa, Japanse giga investeerder, geïnteresserd in Trump.
  Ja hoe kan het anders, en hij heeft gelukkig gezond verstand!
  Maar om nu 50 miljard dollar – 50.000.000.000 dollar, ik heb het niet elke dag in mijn kontzak – te gaan investeren in Trump, wow!

  Ach, hij heeft nog wel het dubbele blijkt.
  En doet ook flink zaken mat de Zandbak!

  http://www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/De-man-die-200-jaar-oud-wil-worden-Masayoshi-Son-van-SoftBank-de-nieuwe-vriend-van-Donald-Trump-1001582575

 5. Sniper666

  Dat hele Saoedi is een kanker gezwel. Het kan alleen maar bestaan omdat er olie zit.

 6. marjo012

  Lekker he en iemand die dit aankomend probleem uitspreekt en er minder van wil word veroordeeld.Laat het snel maart worden of kom in opstand Ned burger tegen al dit onrecht wat met medewerking van de zittende politiek en rechters in dit land wel goedgekeurd word schijnbaar,en zelfs toegelaten word in dit land.Dat ze carnaval willen spele in kedij om zich te verkleden is al gevaarlijk genoeg in dit land en dan ook nog oproepen om te moorden hier in Ned.Vergeet niet mensen dat deze imam wel een marokkaan is .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.