Haha! Hypocriete SP-wethouder wil ons wel uitzuigen, maar weigert om zelf het slachtoffer van socialisme te zijn

Geen categoriedec 06 2016, 10:00
Björn Lugthart weigert zijn salaris af te dragen aan de SP. En dat is wat gek: als het aan de SP ligt maakt elke Nederlander zijn salaris immers over aan de staatskas.
Meneertje Lugthart is een behoorlijk populaire wethouder in Rijswijk. Dat komt omdat hij jong en redelijk mediageniek is. De lokale SP is dan ook erg blij met hem. Helaas voor de wethouder denkt de landelijke SP daar heel anders over. Die heeft hem onlangs namelijk uit de partij gezet. De reden? Hij weigert 75% van zijn vergoeding als wethouder af te staan aan de partij.
Nou is die regeling natuurlijk doodeng en volstrekt belachelijk, maar als je voor de SP de politiek ingaat weet je dat dit de regel nu eenmaal is. Wil je dat niet, dan moet je gewoon lekker op je kont blijven zitten óf je aanmelden bij een andere linkse club als de PvdA of GroenLinks.
Daar komt bij dat het eigenlijk best wel logisch is dat de landelijke SP zo'n groot deel van de vergoeding voor zichzelf opeist. Als die partij het voor het zeggen krijgt betaalt iedereen die een beetje redelijk verdiend binnenkort immers 80% belasting ofzo. Het is nogal hypocriet dat zo'n Lugthart wel wil dat wij zo enorm veel afdragen aan de staat, maar zelf geen thuis geeft als hij een financieel offer moet brengen.
Het AD legt uit wat er precies gebeurd is tussen Lugthart en de SP:

Het uit de partij zetten is de climax in een al jaren slepende kwestie tussen de SP-top en Lugthart. Als raadslid en fractievoorzitter heeft hij wel altijd meegewerkt aan de zogenoemde solidariteitsregeling: 75 procent van de vergoeding gaat naar de partij. Maar toen de talentvolle Lugthart tweeënhalf jaar geleden wethouder werd en vanuit die functie óók zijn inkomsten uit werk, spaargelden, neveninkomsten, eventuele schulden en hypotheek moest vrijgeven aan de partij, ging hem dat te ver.

De partij wilde die informatie graag inzien om te kijken of hij zijn afdracht aan de partij als aftrekpost had opgevoerd, wat vrijwel zeker zo was. Helaas voor Lugthart wilde de SP daar dan wel van profiteren (als socialistische clubs ergens door geobsedeerd zijn dan is het wel geld). Lugthart wilde daar niet aan meewerken (hij had dus gewoon iets te verbergen), en voila: een ruzie was geboren. Uiteindelijk werd het zo erg dat hij geen enkel deel van zijn inkomsten overmaakte aan de partij.
Uiteindelijk voelde de SP zich gedwongen om Lugthart daarom uit de partij te zetten. De lokale SP is daar erg verdrietig om. Maar waarom, eigenlijk? Ze zijn allemaal SP'er; ze zitten al jarenlang en soms zelfs decennialang bij die club. Dan weten ze dus dat het in essentie een stalinistische club extremistische-socialisten is. Sterker nog, dat zijn ze zelf ook. Blijkbaar vinden Lugthart en co. het heel leuk om spelletjes te spelen met andermans geld (en daar steeds meer van te eisen), maar vinden ze het net iets minder prettig als ze zelf de melkkoe zijn.
Weet je hoe we dat noemen, meneer Lugthart? Hypocrisie.
Het is altijd hetzelfde met socialisten: ze willen een ander wel helemaal uitknijpen, maar zelf ook offers brengen, ho maar. Geen wonder dat ze allemaal hard hun best doen om zélf opperste leider te worden. Zo'n Stalin, Mao, en Lenin doen lekker hun eigen zin. Dat wil iedereen wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten