Haha! PvdA heeft ‘nieuwe verlosser’ in de persoon van… de vice-premier van nachtmerriekabinet Rutte II

De PvdA heeft er zin in: de sociaaldemocraten gaan de verkiezingen in met als lijsttrekker de machtigste PvdA’er in het kabinet. Ik heb het dus over vice-premier Lodewijk Asscher.

Asscher versloeg Diederik Samsom vandaag in de interne verkiezing voor het lijsttrekkersschap van de PvdA. Volgens peilingen onder PvdA-leden ging de race tot aan het laatste moment nek-aan-nek. Vandaag bleek het verschil wel degelijk significant te zijn. Asscher kreeg 54,5% van de stemmen, Samsom slechts 45,5%. Voor de laatste was dat natuurlijk een afgang van jewelste. Een zittend fractieleider die wordt afgeserveerd door zijn eigen leden. Brr. Het moet de ergste nachtmerrie zijn van élke politicus.

En eigenlijk is het ook wel opmerkelijk. PvdA-leden houden Samsom namelijk verantwoordelijk voor het gefaalde kabinetsbeleid van Rutte II. Maar wacht eens, wat is de officiële naam van dat kabinet ook alweer? Oh ja: Kabinet Rutte-Asscher.

Oeps! De domme sociaaldemocratische kiezer heeft de man die zijn naam gaf aan dit kabinet dus nu tot lijsttrekker verkozen. Kan het nóg stompzinniger?

Waarschijnlijk niet, maar laten we het linkse gebroed vooral niet uitdagen. Voor we het weten overtreffen ze zichzelf namelijk tóch weer wat onstellende domheid betreft. Dit keer zijn zij gelukkig zelf het haasje, maar de volgende keer moet het hele land het misschien weer ontgelden. Dat moeten we natuurlijk niet willen.

Hoe dan ook, het is natuurlijk ook wel weer vermakelijk. Uit woede op het kabinet wordt Samsom afgeserveerd en mag hij plaatsmaken voor… de vice-premier van datzelfde kabinet. Alleen sociaaldemocraten kunnen zo idioot zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. NederNederlander

  Bijna Carnaval 2017.
  Nu Sylvana haar eigen carnavalskraker al heeft, wordt het geen tijd om voor de PVDA ook nog een carnavalskraker te maken, als soort van afscheid?
  Deden we vroeger ook al,,
  https://youtu.be/T8nmWuBFX9Q

 2. Sniper666

  Bewijs dat ze helemaal wouws zijn daar bij de PvdAllah.

 3. Gustaafff

  Het artikel bulkt weer van sneren en schimpscheuten, ik weet niet of de sociaaldemocraten idioot of stompzinnig zijn, maar ik hoop oprecht dat Ascher de partij uit het slop weet te redden. Niet omdat ik zo hou van de Partij van de Antisemieten, maar omdat hun teloorgang de opkomst van het walgelijke DENK betekent.

  We zullen zien.

  1. Sniper666

   @ Gustaaff

   Nee man, het moet over- en uit zijn voor de PvdAllah, exit.

   1. Gustaafff

    @sniper666,

    En jij wilt de hele islamitische vleugel onderbrengen bij de geschiftelingen van DENK? Die partij bestaat haasr alleen maar uit oud-PvdA-ers.

    Reken maar dat aanvullend ook de SP, D66 en GL wat PvdA-zeteltjes zullen verbrijzelen.

    Ik moet er niet aan denken.

    1. Sniper666

     @ Gustafff

     Ja hoor laat ze allemaal maar bij DENKfout gaan. Bekennen ze kleur, weten we precies waarmee we te maken hebben.

  2. Sarko

   Goed gezien !

 4. Sarko

  Hahahaha wedden dat ze in 2017 weer deel uitmaken van een coalitie.
  Dankzij Geert en al die onbenullige rechtse partijtjes.

  1. Wim

   Hallo wat dacht je van het onbenullige links SP partijtje die zit al jaren voor spek en bonen.

   1. Gustaafff

    Overigens heeft Wim wel een punt. Die lui – SP – zitten al jaren aan de zijlijn te krijsen dat het beter moet. Zelfs Groen Pacifistisch Links heeft nog meer gedaan dan de SP. Volgend jaar komt de SP gewoon weer in de oppositie en bereiken ze voor de zoveelste keer niks.

  2. Sniper666

   @ Sarktomaat

   Met 7 zeteltjes?? Je hebt het over de PvdAllah toch?

   1. Sarko

    Alles is mogelijk.

    1. Gustaafff

     @sarko, @sniper, de CU kwam in Balkenende IV met 6 zetels. Een vierpartijenkabinet en de PvdA kan aanschuiven.

 5. Ni28

  Een nieuwe lijsttrekker zal meer kans hebben tijdens de verkiezingen. Dat zij daarvoor verkiezingen moesten uitschrijven lijkt democratisch maar iedereen wist al dat men Samsom kansloos achtte. Zij konden elkaar van alles verwijten maar vier jaar lang was er de leider en de uitvoerder met elkaar eens. Hopelijk trapt de kiezer niet in want het is in niemands belang om de PvdA groot laten worden.

  1. Sarko

   Ach het CDA was ook al bijna van het politieke toneel verdwenen.
   PVDA 10 zetels en doet wederom mee.
   Die Geert wil Turkse toestanden- zuivering van de elite, rechters, verbod op koran, sluiting moskeeën enz.
   80% ziet Geert niet zitten maar hij spreekt namens de
   Nederlander.
   Voel mij gediscrimineerd. 🙂

   1. Sniper666

    @ Sarko

    Ja jammer dat CDA er nog is. Mag net als PvdA & SP verdwijnen. Ouwe meuk zonder toegevoegde waarde.

    1. Wim

     Maar van welk tomaten ras is Sarko nu.

 6. Donald Troef

  Dit nachtmerriekabinet heeft ons land door een gigantische economische crisis geleid, ingrijpende economische hervormingen doorgevoerd en ervoor gezorgd dat we er beter voor staan dan andere landen in Europa.

  Het zou verboden moeten worden!

  1. Wim

   Met een erom gestegen staatsschuld.

  2. Gustaafff

   @DT, dat is ook wel zo, maar MvdG bekijkt het handelen van het kabinet altijd vanuit een negatief perspectief. Daar Tim niet te beroerd is om eens een stukje over de aanttrekkende economie te schrijven, uit de hoofdredacteur dag na dag een stortvloed van kritiek – of die nou terecht is of niet. Ook Angela Merkel, gehaat om haar ruimhartige asielbeleid, wordt hier geregeld verbaal in elkaar geschopt.

   Ik heb hier slechts één complimentje voor Rutte gelezen: dat betrof zijn handelen rondom MH17.

   Dat is dan wel weer tof.

 7. J.C.

  Ik ben blij met Asscher (Rutte II) als lijsttrekker van de PvdA. Minister Eberhard van der Laan voorspelde het al: die partij zal imploderen (hij bedoelde weliswaar de PVV, maar het wordt, vooral met de VVD-achtige Asscher als lijsttrekker, de PvdA). Virtueel van 38 naar 7 zetels op dit moment, een bijna voltooide implosie……..

  Ik stem (al vanaf het begin) PVV.

 8. oogklepje

  je kan het bijna niet meer snappen.
  Ik ben meer dan 15 jaar werkzaam geweest in de ambulancesector en daar heb je echt te maken met alle lagen van onze bevolking.
  En ja door dit beroep ben ik PVV gaan stemmen, denk ook vele collegaas ook uit andere sectoren.
  En nu hoor ik bij Pauw dat de nieuwe pvda leider dit raar vindt? Politie is ermee bezig.
  Ik heb gemaild , rij eens 3 maanden mee met politie en ambulance.
  Dat geeft een beeld hoe het werkelijk is.
  Maar de arrogantie , ze hebben weinig zetels gaan mensen de les lezen omdat ze pvv stemmen.
  Was vroegah beter?
  Meeste stemmen gelden?

 9. marjo012

  Denk kan je geen partij noemen dit is gewoon een ordinair clubje ophitsers ze zullen eerst eens zetels moeten scoren voordat ze zich partij mogen noemen, en laten we hopen dat dit nooit het geval word.Jammer dat Ascher lid van de PVDA is een zinkende partij te moeten redden is ook geen pretje maar denk dat dit ook hem niet zal lukken, het kwaad is al geschied in die partij en hier hebben ze zelf debet aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.