Haha! PvdA heeft 'nieuwe verlosser' in de persoon van... de vice-premier van nachtmerriekabinet Rutte II

Geen categoriedec 09 2016, 16:44
De PvdA heeft er zin in: de sociaaldemocraten gaan de verkiezingen in met als lijsttrekker de machtigste PvdA'er in het kabinet. Ik heb het dus over vice-premier Lodewijk Asscher.
Asscher versloeg Diederik Samsom vandaag in de interne verkiezing voor het lijsttrekkersschap van de PvdA. Volgens peilingen onder PvdA-leden ging de race tot aan het laatste moment nek-aan-nek. Vandaag bleek het verschil wel degelijk significant te zijn. Asscher kreeg 54,5% van de stemmen, Samsom slechts 45,5%. Voor de laatste was dat natuurlijk een afgang van jewelste. Een zittend fractieleider die wordt afgeserveerd door zijn eigen leden. Brr. Het moet de ergste nachtmerrie zijn van élke politicus.
En eigenlijk is het ook wel opmerkelijk. PvdA-leden houden Samsom namelijk verantwoordelijk voor het gefaalde kabinetsbeleid van Rutte II. Maar wacht eens, wat is de officiële naam van dat kabinet ook alweer? Oh ja: Kabinet Rutte-Asscher.
Oeps! De domme sociaaldemocratische kiezer heeft de man die zijn naam gaf aan dit kabinet dus nu tot lijsttrekker verkozen. Kan het nóg stompzinniger?
Waarschijnlijk niet, maar laten we het linkse gebroed vooral niet uitdagen. Voor we het weten overtreffen ze zichzelf namelijk tóch weer wat onstellende domheid betreft. Dit keer zijn zij gelukkig zelf het haasje, maar de volgende keer moet het hele land het misschien weer ontgelden. Dat moeten we natuurlijk niet willen.
Hoe dan ook, het is natuurlijk ook wel weer vermakelijk. Uit woede op het kabinet wordt Samsom afgeserveerd en mag hij plaatsmaken voor... de vice-premier van datzelfde kabinet. Alleen sociaaldemocraten kunnen zo idioot zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten