Knettergek! Bloedrood kabinet vindt 'supersnel' Internet een basisbehoefte. En dus moeten wij voor anderen dokken

Geen categoriedec 07 2016, 13:00
Dit geloof je niet. Volgens het knettergekke kabinet Rutte is 'supersnel Internet' net zo'n basisbehoefte als elektriciteit, gas, en water.

Heel Nederland moet supersnel internet krijgen. Volgens het minister Kamp is draadloos internet een basisbehoefte geworden, net als water en elektriciteit.

Het kabinet gaat zich er sterk voor maken dat draadloos internet voor iedereen in Nederland toegankelijk wordt en van de hoogste kwaliteit.

Volgens de minister heeft draadloze communicatie zich 'in het afgelopen decennium ontwikkeld van een optie op je computer of telefoon tot een basisbehoefte.'

Als digitaal bedrijf zijnde (of beter gezegd: een website) vaart DDS er natuurlijk geweldig goed bij als iedereen in Nederland (snel) internet heeft. Hoe meer goede verbindingen, hoe meer bezoekers. En hoe meer bezoekers, hoe meer geld. Daar word ik in principe natuurlijk heel blij van.
Maar de manier waarop het kabinet dat wil afdwingen is te gestoord voor woorden. Het Internet is hartstikke leuk en handig, maar je bent echt niet goed bij je hoofd als je het net zo belangrijk vindt als water en elektriciteit. De vergelijking gaat niet eens bijna op. Zonder water kun je gewoon niet overleven. Dan ga je dus hartstikke dood. Daarom noemen we het ook een basisbehoefte. En ja, zo'n term brengt vervolgens verplichtingen met zich mee voor de overheid én dus voor de belastingbetaler: als iemand geen water heeft gebruikt de staat belastinggeld om dat alsnog te regelen. Geen mens die daar verder over zeurt, we willen immers niet dat Nederlandse burgers dood gaan van de dorst (of een uur in de wind stinken omdat ze zich niet kunnen wassen en daardoor ook meteen allerlei ziektes in omloop brengen).
Maar snel Internet als basisbehoefte? Het idee is ronduit geschift. Ten eerste heb je het Internet helemaal niet nodig om in leven te blijven, en ten tweede bekent het klassificeren ervan als 'basisbehoefte' dat jij en ik nog meer belasting kunnen betalen zodat een ander -- iemand die de hele dag op de bank zit en weigert te werken, om maar iets te noemen -- lekker van zijn Internet kan genieten en de hele dag door kan Facebooken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten