Lastig om de juiste loodgieter te vinden

Geen categoriedec 01 2016, 7:00
We leven in een economisch onzekere tijd. Het is onrustig in het Midden-Oosten waardoor de olieprijzen fluctueren, de euro staat onder druk door de Brexit en de slechte economie van Griekenland en niemand weet wat het presidentschap van Donald Trump gaat brengen. Zo hebben we economisch gezien de laatste jaren heel wat ups en downs gehad. Ook in Nederland en België is dit voelbaar.
Het gevolg is dat bedrijven met veel overhead kosten de slechte periodes niet overleven. Onder andere het loodgietersvak heeft hieronder te leiden. Grote bedrijven zijn failliet gegaan. In dit artikel kan je lezen dat dit ervoor heeft gezorgd dat veel loodgieters hun baan hebben verloren. Omdat het wel vakmensen zijn waar nog altijd veel vraag naar is hebben vele van hen besloten om als kleine zelfstandige verder te gaan. Zo ook dit loodgietersbedrijf uit Antwerpen.
Meer keuze maakt kiezen lastiger
Voorheen was het vinden van de juiste loodgieter een stuk makkelijker. Grote bedrijven met meerder vakmensen in dienst was altijd een veilige keuze. Deze bedrijven hebben immers een goede naam en reputatie hoog te houden. Zij zorgden ervoor dat taken werden uitgevoerd door gekwalificeerd personeel. Mensen die precies weten wat er gedaan moet worden om een taak vakkundig uit te voeren. Het tekort aan werknemers heeft ervoor gezorgd dat loodgieters voor zichzelf zijn begonnen. Wanneer je nu via internet naar een vakman zoekt vindt je voor iedere stad enorm veel verschillende loodgietersbedrijven. Dit overschot aan bedrijven maakt het lastig om de juiste loodgieter te vinden. Het zijn namelijk kleine bedrijven die graag iedere klus aan willen pakken. Zij zullen niet van zichzelf zeggen dat zij niet gekwalificeerd zijn om een taak uit te voeren.
Tips om de beste loodgieter te vinden
Deze nieuwe situatie wat betreft loodgieters in Nederland en België dwingt ons als consument om zelf een selectieprocedure te hanteren. Iedere huiseigenaar zal vroeg of laat een loodgieter nodig hebben. Het is daarom belangrijk om in staat te zijn de beste vakman te vinden om ons te helpen. Een goede graadmeter zijn reviews. Beoordelingen die je online kan vinden of ervaringen van bekenden zijn een manier om een onafhankelijke mening te krijgen over geleverde diensten. Daarnaast is het ook belangrijk dat het bedrijf zijn afspraken goed nakomt. Dit begint al bij het eerste contact. Wanneer de loodgieter uit Antwerpen bijvoorbeeld beloofd om terug te bellen op een bepaald tijdstip. Breekt de loodgieter hier al zijn of haar afspraak dan is dit een indicatie voor problemen in een later stadium.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten