NOS zeurt over ‘discriminatie van allochtonen.’ Geeft vervolgens toe dat allochtonen veel vaker misdrijven plegen

Volgens de NOS worden allochtone jongeren zwaar gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Ja, ja, die arme zielen doen helemaal niets verkeerd maar kunnen geen baan krijgen!

De NOS heeft weer eens een flutartikel gepubliceerd over het vermeende racisme van autochtone Nederlanders. Dit keer focust de staatsomroep zich op de arbeidsmarkt. Werkgevers zouden allochtonen namelijk niet aannemen, puur en alleen omdat ze Mohammed en Aïsha heten.

Vuile fascisten!

“We zien bijvoorbeeld dat niet-westerse migranten de Citotoets steeds beter maken”, zegt onderzoeker Willem Huijnk. “Hun instroom op havo/vwo en verder naar hbo en universiteit neemt ook toe.” Maar volgens hem is de achterstand van migranten op de arbeidsmarkt nog steeds groot. De werkloosheidcijfers zijn hoog: 15,6 procent van de niet-westerse migranten heeft geen werk, tegen 5,6 procent van de autochtone Nederlanders.

 

Huijnk verklaart het aanzienlijke verschil deels door het gemiddeld nog steeds lagere opleidingsniveau van migranten en hun beperktere werkervaring. “Maar er spelen ook andere zaken een rol: verschillen in sociale netwerken, culturele competenties en discriminatie door werkgevers.”

 

Je zou denken: vreselijk! We moeten ons kapotschamen voor onze overduidelijke racistische denkbeelden! Walgelijk volkje zijn we zeg! De nazi’s waren er niets bij!

Voor je tot die conclusie komt moet je deze paragraaf ook even lezen. De paragraaf staat in het midden van het stuk, waardoor de NOS natuurlijk hoopt dat niemand het leest. Helaas voor de linkse en politiekcorrecte ‘journalisten’ van de NOS hebben wij de concentratie wel om even goed voor een artikel te gaan zitten, en dus is het ons wél opgevallen:

Ook zijn niet-westerse migranten vaker in aanraking geweest met justitie. Van de 30-jarige niet-westerse migranten was 37 procent ooit verdacht van een misdrijf. Bij autochtone Nederlanders van 30 is dat 18 procent.

 

Dus wacht even! Het verschil qua werk is 10 procentpunt, en het verschil qua misdaadcijfers is 19 procentpunt. Wow! Je zou bijna denken dat het eerste verklaard wordt door het tweede! Werkgevers zijn dus niet massaal racisten en neo-nazi’s; ze willen gewoon liever geen mensen in dienst nemen die in aanraking zijn geweest met justitie. Wat betekent: die misdaden hebben gepleegd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

  1. denktenk

   Helaas werkt de link bij mij niet.
   Was wel benieuwd, wat voor gedraai ik te zien zou krijgen.

    1. denktenk

     (Een beetje off-topic)

     Het traditionele gedraai en bla, bla, bla.

     Nieuw rookgordijn.

     We zitten nu in een poly-crisis, volgens Juncker.

     Neem een beetje van dit en een beetje van dat,
     Flink husselen en noem dat poly-crisis.

     Kunnen ze weer een hele tijd mee vooruit.

     Walchelijk.

 1. Gustaafff

  Wat nou precies de nieuwswaarde – behalve wat kritiek op de NOS – dit heeft, is me niet duidelijk.

  Misschien kan een ander het me vertellen.

  1. marjo012

   Ze brengen het heel voorzichtig want als ze de waarheid zouden zeggen wat ze over de misbruik van de allochtonen wat het woord discriminatie aangaat iets zouden zeggen schieten ze zich zelf in de voet.Ze durven echt niet via de NOS te gaan zeggen dat juist de echte Ned burgers aan de lopende band gediscrimineerd worden.

   1. tq1991

    Wat is dan discriminatie van echte Nederlands dan, t word overal rondgestrooid op dit soort sites, maar zoals verwacht blijft het bewijs ervan uit. Zeker het wetenschappelijk bewijs tegen zogenaamde discriminatie van echte nederlanders. Sowiezo is IEDEREEN met een Nederlands paspoort een echte nederlander. Het lijkt echter daarom op rechts of wit slachtoffergedrag. Dit ziet men vooral opkomen wanneer men allochtonen uit hun achterstandspositie probeert te krijgen. Erg vreemd!

    1. Ni28

     Iemand met twee paspoorten is geen echte Nederlander. Echte Nederlander heeft er genoeg aan een. Wil je van twee of meer walletjes eten dan bent je een parasiet.

     1. marjo012

      Dit klopt honderd procent zonder veel uit te leggen.

    2. marjo012

     tq1991:Begin mij langzaam af te vragen onder welke steen jij leeft,kom er onder uit en doe je ogen en oren dan maar eens open.En om dat je toch op internet zit bekijk maar eens sites die niets onder de mat schuiven maar de waarheid brengen.Als men altijd alleen maar naar linkse berichtgeving luistert en kijkt is het geen wonder dat men een verwrongen beeld krijgt van wat er echt aan de hand is, hier in Ned en de rest van Europa.

     1. Seneca

      @marjo
      tq staat voor taqiyah. heb je nog meer uitleg nodig? tq 1991is een moslim die lekker vreet uit de staatsruif en omdat hij 2 paspoorten heeft denkt hij dat hij Nederlands is.

    3. Sniper666

     @ tq1991

     “Wat is dan discriminatie van echte Nederlands dan, t word overal rondgestrooid op dit soort sites, maar zoals verwacht blijft het bewijs ervan uit.

     UITLEG. Het is vreemd dat bijv. normale echte Nederlanders jaren op een wachtlijst staan voor een huis. En dan komt er zo’n figuur uit verwegistan, en die gaat voor. Dat noemen ze nou discriminatie.

     “Sowiezo is IEDEREEN met een Nederlands paspoort een echte nederlander.”

     NEE. Alleen de mensen met één Nederlands paspoort tellen als echte Nederlander. U telt dus niet mee. En u wil dat ook niet, toch?

     “Het lijkt echter daarom op rechts of wit slachtoffergedrag.”

     NEE. Boze rechtse blanke mannen kennen geen slachtoffer gedrag, dat weet u toch?

     “Dit ziet men vooral opkomen wanneer men allochtonen uit hun achterstandspositie probeert te krijgen.”

     NEE. Allochtonen moeten zichzelf helpen, dat hoeven de boze witte rechtse blanke mannen toch niet te doen voor ze?

     1. tq1991

      Ik vind dat u erg gemakkelijk opsomt. Als de wet toestaat dat je meerdere paspoorten hebt, dan ben je gewoon een Nederlander want de wet zegt dat. Ik zie vanuit de aanhanger van de rechterkant heel veel uitsluitende taal over mensen met meerdere paspoorten, en anderen meningen en culturen. Ik denk dat dit de integratie afknijpt maar tegelijk zijn de mensen van (pol) rechts de eerste die bijna eisen dat je je 100 procent Nederlander voelt dit terwijl zij tegen diezelfde groepen alleen maar uitsluitende taal spreken. Racisme tegen allochtonen is bewezen ook wetenschappelijk maar tegen autochtonen in dit land niet. Ik sta open voor wetenschappelijk bewijs hiervan. De problematiek met vluchtelingen is al aangepakt, en ja dit heeft eerder met noodzaak te maken dan met discriminatie van autochtonen. Maar als ze echt worden voorgetrokken dan hebben ook de groepen in dit land die je uitsluit er last van.

     2. Sniper666

      @ tq1991

      Dank u, ik snij alleen uw reactie in plakjes, zodat helder is hoe u overkomt op anderen. Nogmaals, die wet moet wat mij betreft weg. Het is een wet van vroeger, van voor de tijd dat we een vluchtelingencrisis hadden. Wetten kun je aanpassen aan de omstandigheden, zo werkt het nu eenmaal. Vervolgens haal ik uit uw informatie dat u 2 paspoorten heeft. Voor mij bent u dan geen echte Nederlander. Lever gewoon uw buitenlandse pas in, wees eens flink!

      Intergreren doe je zelf in een samenleving. Om dat te doen slagen moet je jezelf aanpassen aan de cultuur waarin je terecht komt. Dus niet met een tent rondlopen, gewoon een hand geven, etc. De mensen die dat niet doen, sluiten zichzelf buiten. Daar kun je niet de samenleving de schuld van geven.

      U trekt de racisme en discriminatie kaart weer eens. Heel flink hoor, maar ook een aangeleerde reflex, een pavlov reactie.

      Het is wat mij betreft geen noodzaak dat vluchtelingen hier integreren, een staus krijgen, een huis, etc. Van mij mag de opvang beperkt blijven tot bed, bad, brood en als het conflict over is meteen terug.

     3. Sniper666

      @ tq1991

      Excuus, moet zijn: status

     4. marjo012

      Daarom vind ik ook dat het tijd geworden is om terug te gaan naar het rifgebergte,ze hebben lang genoeg van ons Nederlanders geprofiteerd en ons land naar de knoppen geholpen, het straatbeeld in veel steden ziet eruit alsof je je in het rifgebergte waant,Je weet niet wat je ziet met al die toddebakken op hun kop en die kleren die ze aanhebben.Van aanpassen kan geen sprake zijn, ze vervuilen liever het straatbeeld zoals ze van hun thuisland gewent zijn.Tegen homo s zijn maar zich zelf als een vrouw kleden en in een jurk rondlopen,hoe hypocriet kan men zijn.Islam en moslims horen niet in Nederland thuis het is inmiddels al bewezen dat ze n lange tenenclub zijn en het woord discriminatie al die jaren behoorlijk misbruikt hebben.Voor mij heet het wegwezen, ik kan ze niet meer zien,ze zijn beter af in hun eigen cultuur wat ze zo aanbidden ook al is het een cultuur uit de middeleeuwen en is hun idiologie wat ze geloof noemen niet meer als een vrijbrief voor dood en verderf.Dat vind je anno 2016 in niet een geloof meer terug maar omdat hun nog in de middeleeuwen leven passen ze dit overal toe met moorden en aanslagen overal.

    4. Janalb

     Jij bent in ieder geval geen echte Nederlander maar een echte rotzak
     Van dubieuze komaf, ga maar een enkeltje Turkistan boeken svp.

     1. marjo012

      Als jou antwoord voor mij bedoeld is ,moet ik je toch teleurstellen, begin met de dag meer n hekel te krijgen aan al die import malloten,aan jou naam te zien en de woorden die je hier gebruikt ben je ook een van die ruifvreters en het land mede vervuilen met je aanwezigheid.

     2. tq1991

      Weet niet wat jouw afkomst is maar kan het debat normaal gevoerd worden? Niet omdat je op PVV stemt en een iq onder de 70 hebt kan je zo doen. Gebruik maar normale woorden, doe ik ook pak anders een woordenboek.

    5. Janalb

     Aan Uw reactie te zien heeft u 2 paspoorten, dus geen echte Nederlander.
     Lever het nederlandse paspoort svp in en pleur op naar uw holmaat
     Erdogan.

 2. bommetje

  Een hoger percentage werklozen wil nog niet zeggen dat er sprake is van discriminatie. Om een uitkering te kunnen ontvangen moet je als werkloos worden geregistreerd. Het is nog steeds heel aantrekkelijk om zwart te werken en en uitkering te ontvangen. Wellicht ligt het fraudepercentage onder werkloze allochtonen ook veel hoger. Graag nader onderzoek.

  1. marjo012

   Denk het wel ja kunnen ze bij die vele kabaptenten beginnen.

 3. denktenk

  @ tq1991

  Hou eens even op mafketel.

  “Sowiezo is IEDEREEN met een Nederlands paspoort een echte nederlander.”

  Kuzu heeft een Nederlands paspoort en staat de Turkse “lange arm” te verdedigen.

  Dit is geen Nederlender. Dit is een Turk.
  Erduan heeft ze verboden te integreren.
  Dit is een Turk en blijft een Turk.

  1. tq1991

   Gaan we het ook over het geld van Wilders uit de V.S en Israel hebben. Daar kan meneer ook bepaalde diensten en loyaliteiten voor moeten teruggeven.

   1. Sniper666

    @ tq1991

    Gaan we het over Diyanet hebben? U vlucht weer eens…

    1. tq1991

     Nee ik vlucht niet ik geef gewoon aan dat t beide kanten opwerkt. Er was laatst een motie in de TK om buitenlandse finaciering te verbieden naar politieke partijen. Bijna alleen de rechtse partijen stemden tegen, het zijn dezelfde partijen die het hardst over DENK roepen dat het een lange arm is. Rechts is hierbij weer een hypocriet en ik wil dat DENK nu echt geld van erdogan gaat krijgen. Alleen om dat punt te maken.

     1. Janalb

      tq 1991
      Hou toch eens op imbeciel, Je maakt het alleen maar erger.
      Domme Turk. Erdogan is en blijft een diktator.

 4. Ni28

  Hoe dan ook de blanke man is de boosdoener. Een stukje zelfreflectie bij deze gediscrimineerde groepen zou al veel schelen. Waarom vinden migranten uit de voormalige Oostblok of Aziatische mensen altijd werk. Waarom horen wij nooit wat van? Er is een duidelijke verschil tussen deze groepen die eigenlijk nooit klagen. Moslims zijn net verwende kinderen die alles opeisen naar hun idee. Die anderen zijn echte migranten.

 5. tq1991

  Voor seneca Nummer 11

  Goed dat jij ook probeert te kijken naar de intentie van de boodschapper en dus ook achter de boodschap zelf. Ik zal je hinten: Bij mij heb je het helemaal fout, maar misschien als je dat gaat doen bij Wilders en dat soort rechtse malloten dan kom je misschien WEL achter hun ware intenties. Nog een hint: zij willen jouw niet helpen maar misleiden en je bedriegen.

  1. tq1991

   nummer 12

 6. HR

  Ik ben een racist en ik discrimineer, ik kan er echter niets aan doen want het is niet mijn schuld…..

  Ik zal uitleggen hoe het zo ver gekomen is met mij.

  Ik heb 30 jaar een meubelmakerij gehad, een bedrijf wat door de jaren heen minimaal 5 en maximaal 11 personeelsleden in dienst gehad heeft. Gedurende 28 jaar was ik ook leermeester en heb leerlingen opgeleid.
  De eerste jaren kwam een leerling in vaste dienst voor 2 jaar met een dienstverband van 4 dagen per week, de 5e dag ging de leerling naar school, meestal was dat het hout & Meubilerings College (HMC) in Amsterdam. De laatste jaren zaten de leerlingen in een soort van roulatie systeem wat uitging van het HMC en kwamen ze 3 maanden “Stage” lopen en gingen dan naar een ander leerbedrijf. Ik heb leerlingen van allerlei pluimage gehad, jongens en meisjes, zowel allochtoon als autochtoon.
  Ik heb leerlingen gehad uit Kameroen, Vietnam, Duitsland, Engeland, Turkije en Marokko. Het zijn er door de jaren heen minstens 35 geweest.
  Ik heb nooit problemen gehad met mijn leerlingen, alleen wel met leerlingen van Marokkaanse afkomst…… Daar heb ik er ongeveer 8 van gehad, allen jongens tussen de 18 en 24 jaar. Gemiddeld heb ik ze er na 2 a 3 weken uitgesmeten omdat er met die “leerlingen” niet te werken was. Zij wilden bijvoorbeeld geen orders aannemen van de dames in mijn organisatie, accepteerden uberhaubt geen gezag en hadden allemaal, zonder uitzondering, een grote bek tegen iedereen die het lef had om kritiek te leveren op hun werk of hun houding.
  Uiteindelijk heb ik besloten om geen leerlingen van Marokkaanse afkomst meer aan te nemen of stage te laten lopen.
  Daar heb ik geen spijt van gehad, ik heb verder, behalve de normale dingetjes, nooit geen problemen meer gehad met mijn leerlingen.

  Ik nam dus geen leerlingen van Marokkaanse afkomst meer aan, en discrimineer dus op grond van nationaliteit (tegenwoordig mag ik ook “ras” zeggen, Marokkanen zijn namelijk een ras)

  Ik accepteer echter niet dat ik nu een racist zou zijn.

  Het is echter wel zo dat ik een aantal jongeren van Marokkaanse afkomst tekort doe, ik zet ze allemaal weg als onaangepast, brutaal en werkweigeraars.

  Ik weiger echter te accepteren dat er hierom door de Marokkaanse gemeenschap aan masse “wij worden gediscrimineerd” geroepen word tegen mij of tegen werkgevers in het algemeen.
  Uiteraard hebben ze gelijk, maar ik kan er niets aan doen, zij moeten klagen tegen het TUIG wat het voor hen verpest heeft en NIET tegen mij.

  Ik zou het zo fijn vinden als er eens een dergelijk “Kansen Pareltje” zou zeggen dat hij begrijpt dat er zo gereageerd word door de Nederlanders omdat zijn “rasgenoten” het helemaal verpest hebben voor hem…….

  Zo worden Nederlanders vanzelf racisten, zelfs als zij dat niet willen.

 7. Janalb

  Kan me Niets schelen wat de NOS zegt of Denkt, feit is dat een Klein gedeelte van onze bevolking, Turken en Marrokanen, en ander geteisem de meeste misdaden plegen. Ik word strontziek van die Muzzelmannen. Laten we ze maar uitzetten naar Suriname, Desi heeft nog wel een Paar honderd vierkante kilometer over waar we ze los kunnen laten o.l.v. Sylvana de Surinaamse debiel.

  1. tq1991

   Je haalt nu de gehele wereld door elkaar. Maar dat kan europeanen vind je overal ter wereld, daarom vind je de hele wereld in europa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.