Ook bedrieglijke Sylvana Simons misbruikt bloederige foto uit 2013 en doet alsof deze deze week in Aleppo genomen is

Niet alleen de partij DENK, maar ook het meest controversiële aspirant-Kamerlid van de partij, Sylvana Simons, zet vol in op fake news.

Dat het Nederturkse politiekcorrecte partijtje DENK regelmatig een loopje met de waarheid neemt wisten we al. Dat is niets nieuws. Wat wél opmerkelijk is, is dat ze gisteren een foto gebruikten van 2013 en net deden alsof die op die dag gemaakt was in Aleppo, de Syrische stad waar Bashar al-Assad en Vladimir Poetin helemaal losgaan.

Die foto is dus helemaal niet van nu. Dat werd hen dan ook te kennen gegeven in de commentsectie van de post.

In plaats van iets te doen met die feedback en hun excuses aan te bieden voor hun fake news, gaan de DENK’ers juist vol op het orgel. Sylvana Simons nam het bericht van DENK namelijk kritiekloos over en voegde daar aan toe: “In our prayers.”

Nou is het inderdaad heel goed en belangrijk om voor Aleppo te bidden, maar het lijkt me wel vrij belangrijk om duidelijk te maken dat een foto niet van een evenement zelf is als je weet dat dit niet zo is. Je kunt een foto ter illustratie gebruiken, maar dat moet je er dan wel bij vermelden. Daar komt bij dat er genoeg foto’s voor handen zijn van het huidige Aleppo. Het is dus helemaal niet nodig om een andere vreselijke afbeelding te gebruiken.

Nou ja, tenzij je geen écht bloederige foto kon vinden en het niet zo belangrijk vindt om de waarheid recht te doen.

Sterker nog, de foto is niet eens genomen in Aleppo.

Of… misschien klopt er wel helemaal geen hout van. Want wat blijkt? Die foto is helemaal niet van vandaag, en hij is ook niet uit Aleppo. Die foto is genomen in mei 2013 (!) en stamt uit de stad Baniyas. Voor degenen die niet gespecialiseerd zijn in Syrische geografie: Aleppo en Baniyas liggen honderden kilometers uit elkaar.

Het gebruik van een nepfoto is zo mogelijk nóg erger omdat DENK en nu dus ook Sylvana de foto vervolgens gebruiken om ons maar weer eens van racisme te beschuldigen. Ja, ja, wij moeten ons heel schuldig voelen dat we dit zomaar laten gebeuren. Alleen heeft dit drie keer niets te maken met de situatie in Aleppo.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. marjo012

  Ten eerste mag men juist deze roversbende van zetels geen partij noemen, ze zullen eerst eens zetels moeten gaan halen in de tweede kamer, en dan die doos die bij die club zit past er precies goed bij.Ook zij doet aan de lopende band mee aan het discrimineren van Nederlanders. Over rascisme gesproken daar weet deze club alles van toch ze doen niet anders.En dat is voor hun ook het enige thema wat ze hebben en kunnen.

  1. tq1991

   Marjo een echte pvv er als jij bent zeker lid van de PVV en ja je hebt gelijk. Heerlijk samenkomen met gelijkgestemden en praten over het een en ander en vooral hoe jullie de moslims nog meer kunnen haten. Oh wacht van de PVV is maar een enkel persoon lid! Van DENK kan je in ieder geval wel lid worden en meepraten.

   1. Pedrito

    Volgens mij kun je bij DENK niet meepraten maar uitsluitend mee-papagaaien.

   2. marjo012

    tq1991:Oh dan weet je ineens meer als dat ik zelf weet dat je mij nu ineens lid maakt van de PVV.Wat een dom gezwets van jou zeg, ik ben van geen een partij lid, denk er niet aan om er ook nog voor te moeten betalen.Heb er nog maanden over getwijfeld op wie ik zou gaan stemmen in maart, nu weet ik het zeker het wordt de PVV omdat ik het kotszat ben al die ongewenste import hier nog langer te zien in het land.Als vrouw wil ik Ned terug en veilig over straat kunnen lopen, en niet binnen n paar jaar het risico te moeten lopen dat ik als een zandbak vod over de straat moet gaan omdat die import dat eist.Kom op zeg op naar maart en de bezem door het land.

    1. Sarko

     Geert gaat dat regelen.
     Alle butenlaanders er uut.
     Zie je dag en nacht reaguren, geen tijd om te werken ?

     1. Sniper666

      @ Sarko

      Alle butenlaanders naar Frieslan. Es kiekn hoe ju dat vindt?

     2. Sarko

      Vin ik niet leuk..

     3. tq1991

      Gaat niet gebeuren want dan moeten Wilders de Indo en zijn Hongaarse vrouw ook weg. Maar mevrouw Arib (ja zo heet ze) kan letter kiezen. Zij heeft drie paspoorten. Jaja

     4. Sniper666

      @ tq1991

      Gaat wel gebeuren. De islam moslims drijven het op een gegeven moment zo ver op de spits dat het mis gaat.

     5. marjo012

      Sarko Ik ga zelden naar de kerk maar als dat gebeuren gaat ga ik er voor te bedanken naar toe,dat mijn gebeden verhoord zijn.

     6. marjo012

      Sarko waarom zouden Wilders en vrouw weg moeten het zijn geen aanhangers zoals jij, van een idiologie die dood en verderf brengen over de hele wereld.In Europa zijn ze de moslims allemaal kotszat dat moet je inmiddels toch wel duidelijk zijn toch.

    2. tq1991

     zeggen dat ik dom praat omdat ik vind dat je voor de PVV stemt, en later geef jij dit zelf ook aan dat je Pvv kiest. Raar. Maar lid van de PVV ben je inderdaad niet want niemand is dat en kan dat zijn. Over een paar jaar met een vod: Ik weet niet hoe jij dit demografisch gezien wilt regelen maar dat kan niet eens, elk statistiek zegt dat er nauwelijks nieuwe moslims bijkomen. Maar ja bij de PVV doen ze alleen aan bangmaken, zo pakken ze je stem daar!

     1. Sniper666

      @ tq1991

      U praat heel vaak onzin. En ik zie heel graag dat de islam verdwijnt uit Nederland. Dat geeft heel veel mensen een fijn gevoel.

   3. Janalb

    Wat een zielig Dom gezwets, wees toch eerlijk en erken dat de Pvv de grootste partij van NL is en denk een dubieus Turken partijtje is van domme, achterlijke idioten die in Turkije het zout in de pap niet zouden verdienen en hier een grote bek opzetten en meevreten uit de nederlandse ruif die hun met hun gore bekken voorgezet wordt.
    Weg met dat gajes, ga aub terug naar Turkije.
    De groeten.

 2. Sniper666

  Echt weer een domme actie van DENKfout. Mooi toch? Hoe dommer ze uit de hoek komen, hoe beter het is.

  1. tq1991

   Nu reageer ik op uw stijl: Veel mensen vinden het fijn als de islam hier wel blijft en ze hebben ook recht op hun geloof niemand kan dat stoppen zeker wilders en zijn vrouw met drie paspoorten, ander kan wilders lekker mee met hun. Dus Nietes!

   1. Sniper666

    @ tq1991

    U kunt niet reagreren in mijn stijl. Daarvoor moet je eerst stijl hebben, en dat ontbeert u. Veel mensen vinden het fijn als de islam totaal uitgeroeid zou zijn met wortel en tak. Het is immers geen geloof, maar een nare doctrine. En nogmaals, als uw soort het hier in NL te veel op de spits gaat drijven moet u niet vreemd opkijken als er een heftige reactie komt. Flink zijn dan hè?

 3. denktenk

  @tq1991

  Niet meer reageren op tq1991de Denk Marionet.

  Deze Mafketel hanteert dezelfde methodiek als Denk.
  Feiten verdraaien, Liegen en Fake Nieuws.

  Gewoon Links laten liggen.

  1. Sarko

   Kun je beter dit Blog links laten liggen…

  2. tq1991

   a kom op niet zo kinderachtig doen omdat ik de waarheid spreek over de grote blonde (ja geblondeerd ja!) leider van jullie. Cant handle the truth?

 4. maarjuna

  Ja laten we het eens een keertje over Sylvana hebben, mooi mens! Mij maakt het niet zoveel uit hoe recent de foto is, die ze gebruikt om haar medeleven met slachtoffers in Aleppo te betuigen, het gebaar is prachtig.

  1. Sniper666

   @ maarjuna

   Misschien kan ze wel wat doen daar, meestrijden in Syrië ofzo?

   1. maarjuna

    Ze denkt vast dat ze hier beter werk kan doen. Ben ik wel met haar eens.

    1. Sniper666

     @ maarjuna

     Ze DENKt dat ze denkt, maar wij weten beter. Dus is ze goed op de plaats in Syrië. Hoeft ze zich ook niet meer druk te maken over haar kapsel. Kopvod erover en klaar.

 5. Janalb

  Tq 1991
  Marjo Moslims haten? Kan zijn, ik haat dat achterlijke geloof ook.
  Maar ik Ben in ieder geval blij dat de Muzzelmannen ons Niet haten,
  Whoehaaaa, snik, sorry liet me even gaan.
  Onze lieve moslimbroeders houden met hart en ziel van ons. Kunnen zich jammer genoeg Niet van ons losscheuren. Willen zo graag bij ons blijven en meevreten uit de ruif.
  Flikker toch op.

 6. Janalb

  Arme Sylvana, weet ze wel dat in die Moslim cultuur van denk een vrouw minder waard is als een geit?

 7. toetssteen

  @Michael
  Well done! Hou wel die kritische kijk vast, want echt je wordt bedrogen waar je bijstaat. Gewoon omdat jij en ik walgen bij dit soort beelden.

  p.s. Kun je iets doen aan de belager van ‘marjo012’? Oneens zijn met elkaar, dat is inherent aan DDS, maar dat schept verdieping. Dit enkel schelden. Bovendien leidt het af van het onderwerp. (mogelijk is zulks ook de bedoeling.)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.