Ook bedrieglijke Sylvana Simons misbruikt bloederige foto uit 2013 en doet alsof deze deze week in Aleppo genomen is

Geen categoriedec 15 2016, 14:00
Niet alleen de partij DENK, maar ook het meest controversiële aspirant-Kamerlid van de partij, Sylvana Simons, zet vol in op fake news.
Dat het Nederturkse politiekcorrecte partijtje DENK regelmatig een loopje met de waarheid neemt wisten we al. Dat is niets nieuws. Wat wél opmerkelijk is, is dat ze gisteren een foto gebruikten van 2013 en net deden alsof die op die dag gemaakt was in Aleppo, de Syrische stad waar Bashar al-Assad en Vladimir Poetin helemaal losgaan.
Die foto is dus helemaal niet van nu. Dat werd hen dan ook te kennen gegeven in de commentsectie van de post.
In plaats van iets te doen met die feedback en hun excuses aan te bieden voor hun fake news, gaan de DENK'ers juist vol op het orgel. Sylvana Simons nam het bericht van DENK namelijk kritiekloos over en voegde daar aan toe: "In our prayers."
Nou is het inderdaad heel goed en belangrijk om voor Aleppo te bidden, maar het lijkt me wel vrij belangrijk om duidelijk te maken dat een foto niet van een evenement zelf is als je weet dat dit niet zo is. Je kunt een foto ter illustratie gebruiken, maar dat moet je er dan wel bij vermelden. Daar komt bij dat er genoeg foto's voor handen zijn van het huidige Aleppo. Het is dus helemaal niet nodig om een andere vreselijke afbeelding te gebruiken.
Nou ja, tenzij je geen écht bloederige foto kon vinden en het niet zo belangrijk vindt om de waarheid recht te doen.
Sterker nog, de foto is niet eens genomen in Aleppo.

Of… misschien klopt er wel helemaal geen hout van. Want wat blijkt? Die foto is helemaal niet van vandaag, en hij is ook niet uit Aleppo. Die foto is genomen in mei 2013 (!) en stamt uit de stad Baniyas. Voor degenen die niet gespecialiseerd zijn in Syrische geografie: Aleppo en Baniyas liggen honderden kilometers uit elkaar.

Het gebruik van een nepfoto is zo mogelijk nóg erger omdat DENK en nu dus ook Sylvana de foto vervolgens gebruiken om ons maar weer eens van racisme te beschuldigen. Ja, ja, wij moeten ons heel schuldig voelen dat we dit zomaar laten gebeuren. Alleen heeft dit drie keer niets te maken met de situatie in Aleppo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten