Oud-president Hoge Raad zet hetze voort tegen Wilders: ‘Hij beschadigt onze rechters!’

Want opkomen voor jezelf is niet meer toegestaan in Nederland. Als mensen je als kleine fascisten achter slot en grendel proberen te zetten omdat je iets onvriendelijks over ze zegt heb je dat maar te accepteren.

De oud-president van de Hoge Raad, Geert Corstens, doet vandaag huiliehuilie in het Algemeen Dagblad over Geert Wilders. Volgens de oud-opperrechter ondermijnt Wilders het vertrouwen in de rechtsstaat namelijk met zijn voortdurende kritiek op rechters — en dan met name op rechters die de zaak tegen hem behandelen.

Corstens heeft met name een probleem met Wilders’  speech die hij aan het einde van zijn het proces tegen hem uitsprak. Hij zei toen:

“De strijd van de elite tegen de bevolking zal door het volk gewonnen worden… Wij zullen winnen. Het Nederlandse volk zal winnen, en zich goed herinneren wie aan de goede kant van de geschiedenis stond.”

Je zou denken dat dit een volstrekt logische uitspraak is voor een politicus die vervolgd wordt vanwege zijn denkbeelden, maar nee, rechtertje Corstens vindt het allemaal niet kunnen:

“Dat is zó stemmingmakend. Wat hij zegt is: als jullie niet doen wat ik wil, dan zul je door de geschiedenis worden veroordeeld. Hij legt hier zo’n enorme claim op de rechters, hij beschadigt ze. Heel akelig.”

Weet je wat ik pas “akelig” vindt? Dat een zittend Kamerlid vervolgd wordt omdat hij een controversiële, niet-politiekcorrecte statement maakte tijdens een verkiezingsavondbijeenkomst van zijn partij. Hem wegzetten als fascisten en vervolgen wegens ‘belediging’ en ‘discriminatie,’ dát is pas stemmingmakerij. Maar oh nee, dat moet natuurlijk kunnen, want Wilders heeft een mening die Corstens niet prettig vindt. En dat is blijkbaar strafbaar in ons land.

Maar huilebalk Corstens was nog lang niet klaar:

“Neem die tweet waarin hij het over de nep-rechtbank heeft. De nep-rechtbank. Dat kún je niet zeggen. Deze man is politicus, hij is onderdeel van ons parlementaire, democratische systeem. Essentieel daarin is een onafhankelijke rechtspraak, die door de andere machten wordt gerespecteerd. Wilders haalt dat gewoon onderuit. Hij suggereerde in de rechtbank dat de rechters hem allang hadden veroordeeld, dat ze niet onafhankelijk waren. Daarmee tast hij hun integriteit aan. Dat is fout. Er is ook geen enkele aanleiding om dat te veronderstellen.”

Geen enkele aanleiding, zegt u? Dat de rechtszaak doorgaat is al aanleiding genoeg. Ja, ook ik vond Wilders’ uitspraken onprettig. Het ging mij allemaal veel te ver. En ja, ook ik werd er kriegelig van toen zijn supporters het ‘minder, minder, minder’ in één stem scandeerden. Maar dat betekent niet dat je zo’n man vervolgens maar via een strafproces moet vervolgen. Er worden wel vaker dubieuze uitspraken gedaan door politici én gewone burgers. Als we elke keer naar de rechter stappen als dat gebeurt kunnen we wel bezig blijven. Nederland is een relatief vrij land en moet dat vooral blijven. Rechtszaken over politieke meningen passen daar niet in. De dames en heren van DENK doen met enige regelmaat uitspraken die ik bijzonder aanstootgevend vind, maar betekent dit dat ik ze het zwijgen wil opleggen — indien nodig met hulp van de sterke arm van de wet? Natuurlijk niet. Sterker nog, als iemand ze aanklaagt zal ik de eerste zijn die het voor ze opneemt. Ze hebben het recht namelijk om te zeggen wat ze geloven, zolang ze maar niet oproepen tot geweld — een begrenzing die voor iedereen geldt.

‘Minder, minder, minder’ was geen plezante uitspraak, maar iemand ervoor vervolgen is belachelijk. En vervolgens commentaar leveren op het feit dat hij de rechterlijke macht bekritiseert, tja, dat is zo mogelijk nóg belachelijker. Dahaag, meneer Corstens. Ga maar weer lekker in je thuisbilbiotheek spelen. Geen enkele Nederlander die verder geïnteresseerd is in jouw mening.

Overigens heeft Wilders ook al gereageerd op de hetze van Corstens. Zoals gebruikelijk doet hij dat in echte ‘recht-voor-zijn-raap’ stijl:

Boem, die zit!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Sarko

  De oud-president Hoge Raad heeft hierin volkomen gelijk.
  Geert gedraagt zich als een verongelijkte puber en zijn volgelingen vinden het prachtig.

  “De strijd van de elite tegen de bevolking zal door het volk gewonnen worden… Wij zullen winnen. Het Nederlandse volk zal winnen, en zich goed herinneren wie aan de goede kant van de geschiedenis stond.”
  Dat is een gevaarlijke opruiende uitspraak en doet tevens de suggestie wekken dat het grootse gedeelte van de bevolking achter El Commandante staat….

  1. Donald Troef

   Sarko, het is duidelijk dat DDS zich inmiddels volledig achter Geert Wilders heeft geschaard. Dat is hun goed recht maar ook goed om even te noteren.

   1. Mart

    Ga je ons aangeven Donaldje?

 2. Seneca

  Uitstekende reactie heer vd Galien! Zo is het en niet anders! Ik kan wel uitweiden over mevrouw Rens maar het feit dat deze mevrouw zich niet heeft verontschuldigd om plaats te nemen in dit nep tribunaal, zegt genoeg over integriteit van ‘onafhankelijke’ rechters. neprechters, neprechtspraak, nepparlement, nepdemocratie!

 3. Gustaafff

  Wat een Wilders-artikelen opeens.

 4. Seneca

  @sarko en Donald duck
  Natuurlijk jullie hebben volkomen gelijk. Mag ik jullie er aan herinneren – hoewel dat onmogelijk is ivm julli selectief geheugen – dat er door niemand uitspraken worden gedaan, zolang een zaak ‘onder de rechter’ is! Deze halve zool, Corstens, doet een uitspraak waarvan zelfs linkse idioten weten, dat dit niet kan. Het feit dat sarko en donaldje dit niet weten, zegt meer over hen dan over onverschillig ieman anders.

  1. Sarko

   ?

  2. poldi

   Plagiaat
   ———
   Als je je verplaatst in Geert Wilders die altijd al beweerd heeft dat dit een politiek maatschappelijk proces is wat gebruikt wordt om hem monddood te maken dan kan je niet anders concluderen dan dat Wilders gelijk heeft. Al vanaf de gefaciliteerde voorgedrukte landelijke aangiftes werd al duidelijk welke kant men hiermee op wilde gaan. Wilders weet als politicus natuurlijk heel goed wat er zich maatschappelijk afspeelt en kan daar alleen maar op anticiperen op de manier zoals hij dat doet.

 5. Beukman

  Wilders beweert:
  “De strijd van de elite tegen de bevolking zal door het volk gewonnen worden… Wij zullen winnen. Het Nederlandse volk zal winnen, en zich goed herinneren wie aan de goede kant van de geschiedenis stond.”

  Wat nou “wij zullen winnen.” Wilders is zelf onderdeel van de elite. En als parlementariër afgeven op de rechterlijke macht is zoiets als wanneer een kind een spelletje speelt met andere kinderen, en dan begint te zeuren over de spelregels.
  Ga je schamen, Geert.

  1. Donald Troef

   Irritanter is, Beukman, de retoriek van populisten als Wilders die leugenachtig claimen namens ‘Het Volk’ te spreken. In het beste geval spreken ze namens een klein deel van het volk en ook niet het meest verheffende deel.

   1. Beukman

    Inderdaad @Donald. Ook ik ben “het volk”, maar ik heb Geert nooit toestemming gevraagd om namens mij te spreken.

  2. Theo345

   Als je aanwijzingen hebt dat de rechterlijke macht -helaas- vooringenomen is, zou je dat dan niet mogen zeggen?

 6. poldi

  Dit is toch het ultieme bewijs dat ze, naarmate de verkiezingen steeds dichterbij komen, des te wanhopiger worden!
  Een ex-opperrechter die zich verlaagd om ook nog even zijn mening te geven cq verraad te plegen, ik bedoel maar, waar om spreekt hij niet over de ons ,, bezoekende” maar meer dan agressieve, intimiderende, alle nederlandse normen en waarden negerende buitenlanders die vanaf het moment dat ze hier arriveren ,, de bijl zetten” in de door deze ,,Heer” zo bejubelde rechtsstaat…wanneer gaan we die personen verwijderen??

 7. poldi

  Nu de PVV zo hoog in de peilingen staat en in maart zeer waarschijnlijk hoger, slaat de angst bij links en politiek correct Nederland toe.
  Alles wordt binnen een week uit de kast gehaald om Geert Wilders in diskrediet te brengen, zoals het onderzoek van de AIVD, perikelen bij de beveiliging en nu weer een oud-president van de Hoge Raad die hel en verdoemenis spreekt.
  Zo doorzichtig allemaal !

 8. maarjuna

  Ik geloof er niets van, dat Wilders het erg vindt, dat het om een politiek proces zou gaan. In tegendeel, hij doet er alles aan om het juist politiek te maken. Dat mag hij doen, ik geloof althans, dat dat niet illegaal is. Tijdens dit spel worden idd rechters in de mangel genomen. Ze kunnen wel wat hebben, maar vragen niet om hun processen en hebben ook maar gewoon hun werk te doen. Tegelijkertijd moeten ze tijdens dat werk maximale onpartijdigheid blijven opbrengen. Kortom, ze verdienen wel enige bescherming en het is dus goed, dat Corstens hier een poging toe doet.

  1. toetssteen

   @maarjuna
   Erwtensoep of tomatensoep? Ongelooflijk wat een zooi dat u maakt van uw commentaar!

   –In tegendeel, hij doet er alles aan om het juist politiek te maken. Dat mag hij doen, ik geloof althans, dat dat niet illegaal is.—
   Right en ik ben Paulus de boskabouter, echt waar. Is niet illegaal hè om in een paddestoel te wonen.

   1. Beukman

    Steen toetst:
    “Right en ik ben Paulus de boskabouter, echt waar. Is niet illegaal hè om in een paddestoel te wonen.”

    Zonder het te willen onderstreept Steen de juistheid van Maarjuna’s bijdrage.

    1. toetssteen

     Nee, je kunt niet in een paddestoel wonen en dat weet elk aardmannetje. Enne gisteren kwam ik nog een mug tegen echt waar joh….

     Ben nu even bezig de EHBO te verrijken. OUT.

 9. toetssteen

  Een rechter heeft zich niet met de politiek te bemoeien en omgekeerd. Alleen heeft een deel van de beffen daar erg veel moeite mee. Ze behoren niet tot de wetgevende macht en mogen zelfs niet toetsen aan de wet.
  En ze zijn ook nog eens aangewezen in plaats van gekozen….

 10. cmsuijkerbuijk

  Deze man is duidelijk seniel aan het worden. Sinds wanneer mag er geen kritiek meer worden geleverd op de rechtelijke macht, i.c. de rechters? Ze hebben het er zélf naar gemaakt, gezien hun zogenaamde “vonnissen”, waarbij de dader de lachende derde is en het slachtoffer met lege handen achterblijft! (D66’ers blijven de nuance zoeken, toch?) En zeker nu, bij het proces tegen Wilders er een zogenaamde rechter zitting heeft genomen, die gezien haar uitspraken, Wilders’ bloed wel kan zuipen, is het niet meer dan normaal, dat er vraagtekens bij de onpartijdigheid én de kwaliteit van deze rechtbank worden gesteld! Deze oude baas behoort in een verzorgingstehuis te worden opgenomen, dát is wel duidelijk. Kan hij mooi met Van Acht van warrige gedachten wisselen!

 11. Ome Ga

  Heb je straks wel genoeg kandidaten in gemeenteraden, Geert?

  „Daar heb ik alle vertrouwen in. Tegelijk zeg ik : we kunnen niet weer ‘nee’ verkopen en voorzichtig blijven. We kozen eerst voor de provincies, ook omdat zij de Eerste Kamer besturen. Maar mensen zijn nog meer geïnteresseerd in de gemeenteraad.

  Ik heb wel geleerd van anderen. Ik heb bijvoorbeeld gesproken met premier Orban in Hongarije en ook met mensen van Front National in Frankrijk over hoe zij dat hebben gedaan. Hoe doe je dat als mensen op je lijst toch niet goed blijken te zijn, toch niet deugen? Dat gebeurt. Tja, dan grijpen we hard in. Dan treden we rigoureus op. We zullen niet bang zijn om ze er dan uit te knikkeren. En na het vijftigste incident is het geen nieuws meer, moet je maar denken.”

  Mijn zegen heb je Geert! Geert ga gauw voor NL! Het kannog wel, al zullen we enorm puin moeten ruimen. Of, zoals Trump zei, het moeras moeten dempen!

 12. Ome Ga

  Michael. ‘Minder, minder, minder’ was geen plezante uitspraak…

  a). was geen uitspraak, meer een
  b). heel juiste vraag en niet
  c). ‘geen plezante’?… amtwoord: m.i. de gewone kiezer werd ein-de-lijk betrokken bij een van de grootste problemen in NL, dus als echte vertegenwoordiger is het juist plezant dit eens een keer te horen vragen!

  Je gaat toch geen begrip tonen, laat staan meehuilen met deze nep-ex-foute-enge globalistische D666 ‘rechter’?!

 13. Wim

  Men haalt Wilders op alle mogelijk manieren onderuit.De hetze na zijn uitspraak met extra geopende politbureaus , voor ingevulde aangiftes, de vele valse aangiftes, het weigeren van getuigen in het voordeel van Wilders,de voor ingevulde formulieren bij de mensen thuis brengen, burgemeesters voorop in de stoet bij de aangiftes zijn van een aard die een zeer dubieuze macht symboliseren die tamelijk verrot is.. Dan nog een rechter die een paar weken van te voren haar hekel uitspreekt op de linkse media over de PVV en dan nu weer deze man met zijn smerig verhaal omdat de beklaagde die zich met hand en tand verdedigd en zeker zich zorgen mag maken over de politiek voorkeur van deze rechter die over hem moet oordelen. Terwijl is dit land links politici rondlopen die veel zwaardere (ook terechte net zo als Wilders))uitspraken hebben gedaan tegen de Marokkanen en niet vervolgd worden.

 14. Ni28

  Onze rechtsorde is gepolitiseerd en dus niet onafhankelijk. Een twijfel over de rechters is terecht. Politici beroepen zich graag op de rechters als de ultieme kracht maar weten goed dat het niet voor elke politicus geldt. Er is nog geen hetze tegen de rechters maar met processen zoals deze tegen Wilders is de vertrouwen in hun tanende. Je kunt in een proces als deze nauwelijks onpartijdig zijn.

 15. Verlazques

  Geert Corstens is een comediant, hij en vele andere juristen hebben zeer elitair gedrag. Rechtspraak is van het volk. Nederland is het enige land zonder jury rechtspraak want deze elite houdt het tegen. Krokodilletranen dus.

 16. Ni28

  Troef en Beukman parasiteren graag in voor hun vijandige omgeving. Dat noemen zij graag patriotisme wat Troef betreft want blogs zoals deze moeten in hun optiek bestreden worden. Zij verkeren liever in hun politiek correcte shit en richten hun dictaat tegen iedereen die anders denkt liefst door beledigende commentaar.

 17. Ruud562

  Tja, hoe groter de PVV wordt, hoe meer ‘de bagger’ los komt! Van alles gaat nu geprobeerd worden om de PVV neer te halen. Geert laten vermoorden zoals bij Pim is gebeurd, zou nu te veel opvallen, dus worden alle andere registers opengetrokken om maar de macht (lees elitelaag) te beschermen c.q. in stand te houden. En natuurlijk wordt de NPO/VARA ingezet met hun gemanipuleerd verhaal. Net zoals het AD zich hiervoor leent! Gelukkig weet nu het overgrote deel van het volk beter. Al zullen er altijd lui zijn die blind, doof en stom blijven en als makke schapen hun leiders zullen volgen.

 18. Mart

  Ik weet niet wat die pensionado nu uitvreet,maar ”poolcleaning” zou een leuke bezigheid voor hem zijn.Kan hij op zijn gemak het bezinksel opzuigen….iets wat hem niet gelukt is bij zijn ouwe club van”onpartijdige linkse rechters”

 19. H.Vaes

  Wat een Wilders artikelen opeens…..
  Ja Gustaaff het dun gaat door broek.

 20. Sniper666

  Het is een nep-proces van een nep-rechtbank. Zonde van de tijd en de middelen. Trouwens, dan moet het OM Ahmed Marcouch ook meteen aanpakken vanwege zijn uitspraak dat PVV-ers geen politieman mogen zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.