Gaat Max Verstappen Nico Rosberg vervangen bij Mercedes? Het kan zomaar!

Gaat Max Verstappen Nico Rosberg vervangen bij Mercedes? Het kan zomaar!

Max Verstappen flirtte vrijdag overduidelijk met Mercedes, het team dat alle andere teams ver achter zich liet in de Formule 1 van dit seizoen.

Nu Nico Rosberg zijn handdoek in de ring heeft gegooid, na een schitterend jaar waarin hij wereldkampioen werd, is het grote roddelwerk begonnen: wie gaat hem opvolgen bij Mercedes, het beste team van de afgelopen jaren? Natuurlijk blijft Lewis Hamilton lekker op zijn plek zitten; de man kwam dit jaar alleen wat te kort door pech. Normaal gesproken had hij wereldkampioen moeten worden en ook voor volgend jaar is hij natuurlijk één van de topfavorieten. Ja, nu al.

De afgelopen 24 uur is er heel wat gezegd en geschreven over Rosbergs mogelijke opvolger. Eén naam die continu genoemd wordt is die van Max Verstappen, de jonge, maar buitengewoon getalenteerde Nederlander. Max voedde die roddels zelf door gisteren opzichtig met Mercedes te flirten -- en flirt die liefdevol beantwoord werd door het Duitse team:

Op Twitter flirtte Max Verstappen vrijdag met Mercedes, maar de Nederlandse coureur van Red Bull heeft desondanks nog geen ambitie om de opengevallen plek van Nico Rosberg over te nemen.

De Nederlander werd ook benaderd via het officiële twitteraccount van Mercedes, dat hem een sollicitatiebrief stuurde waarin Verstappen als referentie werd opgegeven. De onbekende 'sollicitant' beweert in die brief in het verleden vaak met de Nederlander te hebben geracet. Verstappen antwoordde met een dikke knipoog: ,,mijn sollicitatie is toch zeker wel de beste die jullie tot nu toe hebben binnengekregen?''.

En dat is niet alles. Max zette ook een tweet online van een nep-screenshot van zijn telefoon. Zogenaamd werd hij gebeld door Toto Wolff, de teambaas van Mercedes. "Zal ik opnemen?," vroeg Max zijn volgers.

Natuurlijk was dit grappenmakerij, maar het geeft aan dat er wel degelijk iets zou kúnnen spelen. In hoeverre dat het geval is moeten we afwachten. Max' vader, Jos Verstappen, heeft bijvoorbeeld al duidelijk gemaakt dat hij en Max tevreden zijn over Red Bull en dat er dus geen reden is om weg te gaan. Daar heeft hij nog gelijk in ook, zeker omdat alle experts verwachten dat Red Bull Racing volgend jaar een bolide produceert die wel degelijk kan wedijveren met Mercedes. Waarom zou je het team dat je de eerste kansen in de Formule 1 heeft gegeven dan de rug toekeren?

Geen wonder dus dat andere namen ook veel genoemd worden. Met name Fernando Alonso lijkt een favoriet te zijn. Dat is niet zo gek, want de Spanjaard reed dit seizoen in een langzame auto rond, maar wordt door vriend en vijand gezien als één van de beste coureurs ter wereld. Het is niet ondenkbaar dat een groot team hem dus alsnog binnenhaalt om weer even te laten zien wat hij kan.

Ook Sebastian Vettel van Ferrari wordt genoemd als mogelijke opvolger van Rosberg. Voor een Duits team zou dat natuurlijk een logische stap zijn. Hamilton is een Brit; Mercedes zal vast een Duitse coureur willen hebben. Vettel is dan natuurlijk een geweldige mogelijkheid, ook omdat hij al eens wereldkampioen werd. Daar staat tegenover dat zo'n overstap voor Ferrari natuurlijk een vreselijke aderlating zou zijn; het zou maar weer eens benadrukken dat de Italiaanse renstal niet meer de absolute top is in de Formule 1. En dat willen de Italianen natuurlijk wél.

Naast Verstappen, Alonso en Vettel worden er nog twee namen genoemd: die van Pascal Wehrlein. Wehrlein reed het afgelopen seizoen bij Manor, waar hij logischerwijze geen potten kon breken. Daar staat tegenover dat hij officieel wel testrijder van Mercedes is. Het zou dus niet gek zijn om hem door te laten stromen. Ook de jonge Esteban Ocon wordt genoemd. Ocon reed dit jaar ook voor Manor maar kreeg al een contract bij het snellere Force India. Als hij zo'n groot talent is als menigeen vermoedt is hij ook een serieuze gegadigde.

Vooralsnog lijkt het dus een race te worden tussen vijf mannen: Max Verstappen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Pascal Wehrlein en Esteban Ocon. Lewis Hamilton zal ongetwijfeld hopen dat het één van de laatste twee wordt; daar heeft hij immers vrijwel zeker minder van te duchten. De andere drie mannen konden hem in één op één races weleens verslaan... of het in ieder geval bijzonder lastig voor hem maken om weer een wereldtitel binnen te slepen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties