Paus Franciscus wordt wakker: ‘De wereld ondergaat al een Derde Wereldoorlog’

De paus heeft gelijk: de Derde Wereldoorlog is feitelijk al begonnen. Het enige wat er nog aan ontbreekt is dat Westerse politieke leiders het niet hardop durven te zeggen. Want stel je voor dat je ‘het volk’ de waarheid vertelt! Dan kunnen ze misschien zomaar ‘boos’ worden. En dat moet je natuurlijk niet willen. Nee, nee, dan is het veel beter om alles met de mantel der liefde te bedekken. Ja, ook een Derde Wereldoorlog.

Een Belgische journalist van het tijdschrift Tertio kreeg onlangs toestemming om paus Franciscus te interviewen. Dat was nogal een verrassing omdat geen enkele journalist uit zijn land hem was voorgegaan. Dat is ook niet zo gek: de huidige paus geeft bijna nooit interviews. Des te opvallender dat deze journalist die toestemming dus wél kreeg.

In het interview maakt de paus duidelijk dat hij dondersgoed in de gaten heeft hoe het eraan toe gaat in de wereld, ook al zijn z’n beoogde oplossingen lang niet altijd wenselijk of zelfs realistisch (hij is feitelijk een socialist, dus dat is niet zo gek). Zo zegt hij onder meer dat de Derde Wereldoorlog in zijn ogen al lang en breed begonnen is

Gevraagd over het bekende motto “nooit meer oorlog,” dat met name geroepen wordt door linkse activisten die net doen alsof de werkelijk niet bestaat, zegt Franciscus het volgende: “De wereld ondergaat een Derde Wereldoorlog: in Oekraïne, het Midden-Oosten, Afrika, Jemen.” Hij voegt toe: “Het is zeer ernstig.”

Dat kun je wel zeggen, ja. Hoewel onze politieke leiders nog steeds doen alsof het allemaal wel meevalt is het grote oorlogsspel al lang begonnen. Je hebt moslimextremisten in het Midden-Oosten, en Rusland en zijn bondgenoten (Iran, Assad) in Oost-Europa, het Midden-Oosten én elders. Het is gewoon één grote puinhoop. En ja, de tijd dat deze ‘oorlog’ koud was ligt al jaren achter ons; tegenwoordig wordt er op elk front echt gestreden en gevochten. Dat gebeurt zowel digitaal als ‘in het eggie,’ wat wil zeggen op het strijdveld met militairen, bommen, en gevechtsvliegtuigen. Dat je Rutte en co hier niet over hoort is niet omdat deze Derde Wereldoorlog niet al lang gaande is, maar simpelweg omdat ze bang zijn om te zeggen wat een blinde nog kan zien. Dan voelt het namelijk ‘echter.’ Blijkbaar is dat doodeng.

Geen wonder dus dat de paus ook keihard uithaalt naar onze ‘Europese leiders’:

“Eigenlijk komt het hier op neer: het is één van de makkelijke vormen om zich te verrijken. Maar uiteraard, de prijs is zeer duur: bloed. (….) Vandaag ontbreekt het ons aan leiders: Europa heeft leiders nodig, leiders die vooruitgaan.”

Zo, die mogen Jean-Claude Juncker, Angela Merkel, Francois Hollande, Jeroen Dijsselbloem, Mark Rutte en al die andere zogenaamde Europese ‘grootheden’ (laat me niet lachen) in hun zak steken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Peter Selie

  Paus Franciscus, de jezuïeten Paus is onderdeel van de Nieuwe Wereld Orde, hij ging zelfs zó ver dat hij het jood-christelijke bevuild heeft met de islam. De gemeenschappelijke noemer de Crislam, wordt door deze jezuïet omarmd, lust u nog peultjes…

 2. Wachteres

  “Jean-Claude Juncker, Angela Merkel, Francois Hollande, Jeroen Dijsselbloem, Mark Rutte en al die andere zogenaamde Europese ‘grootheden’”.

  Zeker is de Derde Wereldoorlog al begonnen en die wordt alleen maar erger.

  Alleen werkt de paus daar hard aan mee door te activeren dat wij hier meer en meer islam binnenhalen.

  Denkt hij nu werkelijk dat de IS en aanhang zich hier rustig gaan installeren en vredevol deel gaan uitmaken van onze samenleving?

  Je moet wel gek zijn of zeer kwaadaardig als je dat gelooft.

 3. Babaji538

  Ik vind het volledig gerechtvaardigd
  om in de naam van religie kleine kinderen
  te verkrachten mét bezwangering.
  Ik vind het van een kuise gelofte, om psychotische
  bezweringen af te leggen in drijfzand
  dat zo’n halve mensheid krankzinnig heeft weten
  te maken!!
  Verantwoordelijkheid kent geen grenzen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.