Poetin: “Ik zal de moordenaars dit laten voelen!”

Vladimir Poetin is bepaald niet een man die rustig blijft zitten terwijl hij en zijn land aangevallen worden. En dus moet de terroristische organisatie die achter de aanslag op de Russische ambassadeur in Turkije ernstig rekening houden met een paar hardhandige vergeldingsacties.

De Russische president is not amused dat één of andere radicaal-islamitische gek zijn ambassadeur in Turkije heeft doodgeschoten. Volgens Poetin is de aanslag “duidelijk een provocatie die erop gericht is om de relatie tussen Rusland en Turkije te verstoren, en om het Syrische vredesproces te ondermijnen dat in gang is gezet door Rusland, Turkije, en andere landen geïnteresseerd in een vreedzame oplossing.”

En dan komt het dreigement — dat in zijn geval echt niet loos zal zijn: “De enige reactie die wij kunnen geven is om onze oorlog tegen het terrorisme op een nog hoger pitje te zetten.”

Hij concludeert:

“De moordenaars zullen dit voelen.”

Poetin kennende meent hij dit buitengewoon serieus. De Russen zijn nu bezig om uit te zoeken welke terreurorganisatie precies achter de moord op ambassadeur Karlov zit. Als ze de feiten eenmaal hebben zal het Russische leger ongetwijfeld flink losgaan. De terreurorganisatie in kwestie zal dan in weinig tot geen tijd van de aardbodem geveegd worden — zo gaat Poetin nou eenmaal te werk. Kijk maar naar Aleppo, een stad waar weliswaar rebellen zitten, maar die rebellen zijn eerst en vooral vijanden van Assad, niet zo zeer van Rusland. Je kunt je er dus een aardige voorstelling van maken wat Poetin doet tegen organisaties die zijn land direct hebben aangevallen. Dat kan niet goed aflopen.

Nou ja, niet voor de radicaal-islamitische terroristen in kwestie, tenminste.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Wim

  Alle middelen van de democraten tegen Trump in de USA zijn uitgeblust. Op twee na, moord of chaos.

 2. Adriaan

  Geheel mee eens. Dit addergebroed moet uitgeroeid worden.

 3. marjo012

  Hij heeft gelijk al zullen de eurocraten er wel weer anders over denken.

 4. ikweetwatikwil

  Poetin lijkt me een man die voor zijn land en burgers opkomt. Kan menigeen nog wat van leren.

 5. Gustaafff

  “Dat komt doordat Obama een zwakkeling eersteklas is. De man praat over ‘rode lijnen’ en ‘grenzen’, maar doet nooit iets. Geen wonder dat terroristische groeperingen steeds groter, machtiger, en invloedrijker zijn geworden tijdens zijn presidentschap.”

  Alle middelen worden weer eens geheiligd om Obama verbaal in elkaar te trappen, zie ik. Zelfs klinkklare onzin. Onder Obama is het grondgebied van IS – een groepering die nota bene voortkwam uit Bush’ rampzalige oorlogsbeleid – danig ingekrimpt. De internationale coalitie onder zijn leiding heeft dit uitgevoerd. Voorts heeft Obama het over een rode lijn bij een gifgasaanval gehad – maar een tweede Irakinvasie in Syrië; een geluk dat Obama maar geen voetvolk heeft gestuurd.

  Verwar Obama’s diplomatieke zorgvuldigheid niet met zwakte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.