Poetin laat zich niet provoceren door trieste Obama: “Ik zal me niet verlagen tot zijn niveau”

Poetin ziet ernaar uit om samen te werken met Trump en zal niet reageren op de uitzetting van 35 diplomaten door de VS.

Gisteren kondigde president Obama aan dat de Verenigde Staten 35 Russische diplomaten het land uitzet, en sancties zal treffen tegen Russische instanties. Deze maatregelen zijn een reactie op de vermeende cyberaanvallen van Russische hackers om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Amerikaanse veiligheidsdiensten zijn het erover eens dat deze hackers vanuit de Russische overheid werden aangestuurd. Ze zouden onder meer de mailbox van Hillary Clinton en haar campagnemedewerkers hebben gehackt.

Hoe groot de invloed van deze hackers daadwerkelijk was, is lastig te zeggen – Trump heeft de verkiezingen overtuigend gewonnen, en het is nog maar de vraag of die hacks daarin het verschil hebben gemaakt. Toch heeft Obama sancties getroffen tegen meerdere Russische diplomaten en instanties. 35 Russische ambassademedewerkers hebben 72 uur om Amerika te verlaten. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken wilde op zijn beurt dat 35 Amerikaanse diplomaten Rusland zouden worden uitgezet bij wijze van vergelding. President Poetin heeft echter aangegeven dat hij dat niet van plan is.

Poetin liet vandaag weten dat het uitgesloten is dat Rusland Amerikaanse diplomaten zal uitzetten. Hij geeft aan dat hij zich niet zal verlagen tot het niveau van “onverantwoordelijke diplomatie”, en dat hij uitziet naar de verbetering van de samenwerking tussen Rusland en de VS als over drie weken Donald Trump wordt beëdigd als president. Het antwoord van Poetin is natuurlijk een keiharde sneer naar Obama: hij zegt doodleuk dat hij de Amerikaanse president niet serieus neemt. Over drie weken is Obama’s presidentschap afgelopen, en neemt Donald Trump het stokje van hem over. Trump heeft tijdens zijn campagne aangegeven dat hij de samenwerking met Rusland wil verbeteren.

Poetin heeft dus helemaal geen zin om de ruzie met de VS te laten escaleren – hij kan net zo goed wachten totdat Obama is vertrokken, zodat de VS en Rusland de banden weer kunnen aanhalen. Obama lijkt zijn laatste weken als president te willen gebruiken om zijn opvolger in een zo lastig mogelijke positie te brengen. Zo liet hij vorige week een anti-Israëlische VN-resolutie aannemen, waardoor het bondgenootschap tussen de VS en Israël een flinke deuk heeft gekregen. Nu zet hij dus ook de banden met Rusland verder onder druk. Obama maakt er een flinke rotzooi van, en Trump mag die straks gaan opruimen.

Het is dus een slimme actie van Poetin dat hij deze provocatie van zich af laat glijden. Het heeft geen enkele zin om te reageren op de acties van Obama, want over drie weken is zijn presidentschap voorbij. Poetin is duidelijk de slimste in deze diplomatieke rel: hij laat zich niet gekmaken en wacht rustig af tot hij kan samenwerken met president Trump.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. bommetje

  Obama maakt de indruk tot op het bot gefrustreerd te zijn. Hij geeft de boodschappers van de gelekte e-mails de schuld. Maar het ging toch vooral om de inhoud waaruit naar voren kwam dat heks Clinton niet deugde. Trump had sowieso de hele MSM tegen zich. Daar heeft Obama zich nooit druk om gemaakt. Als president had hij boven de verkiezingen moeten staan en geen partij moeten kiezen. Obama laat een puinhoop achter in de VS: De middenklasse is gesloopt, het Midden Oosten staat in brand, de verhoudingen met Rusland zijn ernstig verstoord en ga zo maar door. Obama toont zich keer op keer een slechte verliezer en laat zich in deze dagen van zijn zwartste kant zien. Ik heb goede hoop dat Trump het beter gaat doen. Veel slechter als Obama kan het m.i. niet.

 2. Noodluik

  Onze moslimbroeder Hussein Obama is de slechtste Amerikaanse president ever, die het land zo meteen in chaos achterlaat. Hj heeft de staatsschuld verdrievoudigd en haalt nu -terwijl hij alleen nog geacht wordt op de winkel te passen- alles uit zijn opportunistische koker om de wereld verder te verzieken. Het is een vieze rooie hond, deze bruine man. Hij werd ooit als een heilige binnengehaald door alle onnozele linkse halzen die tranen in hun ogen kregen door zijn marketingslogans en hem dus maar -voor hij iets had gespresteerd- de Nobelprijs voor de Vrede gaven. Hoe achterlijk kun je zijn. Nou, zo idioot als een blinde mol, de linkse wegkijker dus.

  1. Gustaafff

   @Noodluik, je racistische opmerkingen over de huidige president van de Verenigde Staten daargelaten, Obama is geen moslim maar christen. En Israël moet eens de wijste zijn en kappen met bouwen, gezien het feit dat dit slechts contraproductief werkt met betrekking tot het vredesproces. Obama’s hele ambtstermijn is buitengewoon pro-Israël geweest. Niet oorlogszuchtig – wat je van de rampzalige Irak-republikeinen niet kunt zeggen. Zijn anti-IS-coalitie is bovendien zeer succesvol.

   1. Noodluik

    Guus Beukman: ieder woord dat je zegt, iedere zin die je formuleert, is verzonnen, gelogen of in het beste geval onjuist. Je blijft je domme leugens herhalen omdat je denkt dat sommige mensen daardoor toch overtuigd kunnen worden.

    Als ik zeg dat jij een boze blanke man bent, ben ik dan ook een racist? Of geldt dat alleen voor de beschermde kleur bruin.
    Ter jouwer informatie: Barry Sotoero -onze Nobelprijswinnaar Barack- is islamitisch opgevoed in zijn jeugd en is die walgelijke indoctrinatie nooit meer kwijtgeraakt, getuige zijn eeuwig vijandige houding naar Israel en Netayanu in het bijzonder.

    En verder wat het bouwen op ‘bezette gebieden’ betreft: wat Wilders zegt – er is al een Palestina in de vorm van Jordanie. Er hoeft dus helemaal geen tweestaten-oplossing te komen.

    En je laatste zin is de mop du jour, Succesvolle coalitie – tranen in mijn ogen van het lachen, waar haal je het vandaan? Er is er maar 1 succesvol tegen IS en dat is ome Vladimir. Obama heeft het nakijken.

    1. Gustaafff

     Het paranoïde gedoe over Beukman laat ik verder aan jou. De bewering dat Obama islamitisch zou zijn, is een al vele malen ontkrachtte theorie. Misschien is dit wel leuk leesvoer voor je: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama_religion_conspiracy_theories. Dat Poetin IS zou bombarderen is een sprookje. Poetin pleegt dagelijks zijn massamoorden op onschuldige burgers, in een halfbakken poging, de rebellen te elimineren. Obama heeft nimmer een vijandige houding betracht tegenover Israël. Als president had hij reden gehad om sancties tegen de staat in te stellen – vanwege het overmatige geweld in 2014 – maar dat heeft hij niet gedaan. De jongste stemonthouding past – aldus Kerry in zijn pro-Israël speeche – precies in het beleid dat de VS al jaren aanhangt: de tweestatenoplossing.

     Overigens is het niet de eerste keer dat steun uit de VS uitbleef. In 1980 werd resolutie 465 unaniem aangenomen.

    2. Peter Selie

     Daar gaan “we” wéér in deze krankzinnige “discussies” met de huis-Troll met zijn nu bijna ontelbare accounts, welke kant nog wal raken alleen ter bevrediging van zijn linkse, pathologische narcisme, nou veel succes Noodluik met je inspiraties tot open discussie wanneer een milliseconde je ijdelheid wordt gestreeld door deze takke Troll.

     1. Gustaafff

      @peter selie, ik heb slechts één account, zoals de redactie jou ongetwijfeld kan bevestigen. Die andere accounts zitten in jouw hoofd.

    3. Leonidas

     noodluik , ik ga voor 1000 % met je mee ,

     HELEMAAL GELIJK !!

     ER IS 1 !!!!!!!!!!!!!!!! levensgevaarlijk ding gebeurd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Mc. Cain , de grootste USA Warlord is in Kiev gearriveerd !!

     To nu toe !! als deze man waar ter wereld ook maar verschijnt !

     BREEKT BINNEN 2 WEKEN DE PLEURIS UIT !!!

     SYRIE, IRAK, LYBIE , ETC

     uiteraard is OOM VLADIMIR GEWAARSCHUWD, !!

     DUS MOCHTEN ER DE KOMENDE BESCHIETINGEN KOMEN IN DE DONBASS

     DAN WEET U NU ALVAST WIE DE OORZAAK IS !

     14.000 DODEN EN 24.000 GEWONDEN EN EEN COMPLEET VERNIETIGDE INFRASTRUCTUUR , ZIEKENHUIZEN VLIEGVELD

     blijkt nog niet genoeg te zijn ,

     DUS MISSCHIEN IS DIT DIE TYPHUS iSLAMBOMBAMA NEGER ZIJN
     LAATSTE TRUC !

     uiteraard zal OOM PUTIN DID IT, WEER GEROEPEN WORDEN
     MAAR IK DENK
     DAT DEZE KANJER NU ECHT BEWEZEN HEEFT DE GROOTSTE WERELDLEIDER VAN DIT MOMENT TE ZIJN !!

     oke FLATER HERSENLOZE a.k.a ouwe facebook loerder
     kom maar op

     ik was je 2 oren nu gelijk , met je eindeloze lege hulzen gelul

     VOOR DE ZOVEELSTE KEER VERDWIJNEN DE TROLLEN ,DROEFTOETER a.k.a. 47 , UMHZ , BEUKMAN en het hersenloze gezeik GAAT GEWOON DOOR ???? EN HOPPA

     JE ZIET EEN GUUST FLATER VERSCHINEN, EN DIE WOONWAGENKAMP BEWONER JANALB

     en hoe ze iedere keer binnen vallen ??

     ik zou zeggen ze werken voor DDS , maar dat roep ik al langer

     nou kom maar op rukkende kerkganger, kom maar op met je dooddoener UITERAARD zonder argumenten

     laaater

   2. jennifer

    Dat gescheld en altijd afkraken ergens op hier, zet ook weinig zoden aan de dijk toch, laat ieder toch in z n waarde en een eigen mening geven zoals hij of zij wil, we leven toch in n democratie of niet soms???

   3. Arachne

    Obama is een moslim. De “kerk” die hij 20 jaar bezocht is moskee waar black liberation theology wordt verkondigd. Neem zijn toespraken en uitlatingen over het Christendom en christenen door en de onwetendheid en het gebrek aan kennis, is stuitend. Obama schrijft niet zijn eigen toespraken, echter een Christen zou deze er bij het doorlezen uit moeten kunnen halen.

  2. bommetje

   Juist Noodluik, Obama laat de V.S. achter als een bananenrepubliek met een zorgverzekering !

 3. Vabis

  Tja, als je slechts selecteert op huidskleur of geslachtsdeel krijg je natuurlijk altijd een nitwit, ’s logisch zou Johan gezegd hebben.

 4. denktenk

  Ik krijg de indruk, dat Putin een heel klein beetje realiteitszin begint te krijgen.

  Na de gevoelige nederlagen van de economische sancties.
  De vernedering van de bewezen doping beschuldigingen.
  De dubieuze inmenging in Irak, samen met vriendje Iran en tijdelijk vriendje Erdogan.

  Lijkt het hem waarschijnlijk toch beter niet nog meer problemen op de nek te halen.

  1. denktenk

   Irak moet natuurlijk Syrië zijn, sorry.

  2. Gustaafff

   @denktenk, eens. Of hij heeft koorts en kan niet meer helder nadenken.

  3. Leonidas

   denktank ????????????????????????????

   mijn beste als je die naam durft te gebruiken , wat heb je dan de laatse 16 jaar uitgevreten ??

   naar de nos zitten kijken, aan de buis gehangen als Timmermans en juncker wat vertellen
   of die SS_elite Navo lul weer een teiltje vol pleurt aan kots ??

   de gevoelige nederlagen van de economische sancties ??
   heb je geen google ofzo

   tijdens . voor en na de sancties hebben de russen miljarden petro-dollars, waardeloos papier , omgeruild voor echt goud, en dan heb ik het over duizenden tonnen puur goud !!!

   de USA hield om zijn dollar niet in elkaar te laten pleuren, de goudprijs kunstmatig laag, dus gouden zet zowel letterlijk en figuurlijk , China heeft hetzelfde gedaan

   dus is rusland op alle punten gedekt door goud !!

   ook geeft rusland zig dank zij de sancties in 2 jaar opgewerkt tot de grootste graanleverancier ter werel, dus wie heeft er te vreten, de russen
   en
   denk jij nou dat die sancties werken, ja er mogen er een zooitje de EU niet meer in
   maar verder
   jij denkt dat er geen bloemen weer worden geleverd , nou kenia nam het binnen 14 dagen over, vraag even wat ze er in het Westland van vinden
   Groenten en fruit, whahahah , zuid – afrika stond 2 dagen later op de stoep .

   weet je wie ook zo blij zijn de oekrainiers, want ja, geen vriend meer zijn met mijn Oom houdt dus ook in gas nonononono
   dus ze betaalden 170 euro ( heet dat per mm3 ) ofzo , nu levert een EU land het door voor 370 euro , goed he !!!

   en aangezien Ukraine, tot de bodem verrot is en compleet bankrupt, betaal jij dus het gas voor Ukraine

   dus denktank , ???? ik zou van naam veranderen maak er GOOGLE EENS
   van

   later

   Oom vlady

   1. Leonidas

    en je lulverhaal over SYRIE ???
    NOU SORRY ALS JE NOU NOG NIET WEET
    wie daar de veroorzaker was ??
    dan ga ik daar niks meer van uitleggen hoor .

    als Je dat nou nog niet weet,

    DAT IS EIGENLIJK ONGELOFELIJK !!!

    NA ZOVEEL LEUGENS EN LULVERHALEN , DE RUSSEN EN SYRIERS
    HALEN duizenden kilo’s en duizenden dozen gevuld met USA wapens en ook duitse wapens op uit ziekenhuizen

    DIE MIJN OOM ALLEMAAL BOMBARDEREN , WAAR ZE SCHANDE VANSPRAKEN !!

    ZIEKENHUIZEN BOMBARDEREN , JA, OP ZO’N MANIER WEL

    dus het was niet PUTIN DID IT,

    DIE PLEURIS USA EN FRAU MERKEL HEBBEN JE WEER BELAZERD !

    ik stop ermee , jullie lezen niet, of zitten naar de nos of

    NAAR C..linton N..ational N…ews te kijken !

    ZIT JIJ NAAST FLATER IN DIE KERK ??

    1. toetssteen

     Leonidas
     Zoenen is voor mij betreft voorbehouden aan vrouwen, maar ik zou je een amicale schouderklop willen geven!
     Pfffrrr, vandaag weer SOHR, is weer, hoe kan het ook anders, door officiële bronnen teniet gedaan.
     DrRoberts:

     http://www.globalresearch.ca/what-is-the-obama-regime-up-to/5565668

   2. Peter Selie

    Ach Bob denk je nu echt dat denktank dat gaat snappen, nee toch hij of zij dat is nog niet helemaal duidelijk, wil dit gewoonweg niet snappen ondanks je korte en bondige uitleg. Wie Bob duwt meestal hun kop in dat door penissen opgerekte gat waar nooit zon licht in schijnt?

    Groeten vriend

 5. Gustaafff

  President Obama rondt zijn termijn met een klapper af. Naast dat arme Amerikanen momenteel de beschikking hebben over een goede ziektekostenverzekering, de puinhopen van Bush c.s. met betrekking tot de economische crisis definitief zijn opgeruimd, is zijn anti-IScoalitie ook buitengewoon succesvol. Hij heeft zich onthouden van de stem in de Veiligheidsraad – dat ligt geheel in de lijn van de tweestaten-oplossing die de VS aanhangt. Gelukkigerwijs is zijn beleid altijd pro-Israël geweest. Ten laatste – nu – laat hij zien geen zwakte te tonen ten opzichte van dictator Poetin, die zijn neus voor de zoveelste keer in andermans zaken stak.

  Dat de fatsoenlijke, transparante president nu wordt vervangen door een seksistische ultra-racist, is vreselijk.

  1. bommetje

   King Kong is verliefd op Melania en klampt zich vast aan de Trump-tower omdat hij achterna wordt gezeten door Cruella Clinton en een boze neger in een krakkemikkig vliegtuigje. lol !

  2. ErTussenIn

   Ik denk dat die Obamacare net zoals hier altijd, gebakken lucht is.

   De armen hebben nog steeds geen goede zorg, voor de buitenwereld misschien, propaganda, net zoals Nederland propaganda aan het spelen is in het buitenland, de werkelijkheid is dat als idd overal voor in aanmerking kunt komen, als je maar aan alle kleine details voldoet, als mensen dat gaan kijken, is er altijd wel iets waar men niet aan voldoet.

   Zo kan ik het ook op zo’n post.

  3. Wachteres

   http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/136808

   US Mil. Analyst: Obama is the First Anti-Israeli President

   US military analyst Lt.-Col. Peters says Obama apparently has a chip on his shoulder against Israel – and it’s not “helpful to our civilization.”

   Obama’s treatment of [Prime Minister Binyamin] Netanyahu [during their recent meeting in Washington] was disgraceful and shameful,” Peters told FoxNews. “We treat our enemies with greater courtesy! In addition, it was counter-productive – because this vendetta on the part of the White House against Israel – all it does is encourage the Palestinians and their Arab backers to make ever wilder demands that Israel cannot possibly fulfill. This is not a peace process; this is something about a chip on the President’s shoulder.”

 6. Seneca

  Nu breekt mijn klomp. Toont Poetin – in de ogen van het grootste deel van de Westerse samenleving – een klein beetje staatsmanschap is het nog niet goed. Vindt Gustaaff het nodig om zijn idee van racisme te spuien, want noodluik durft het aan om de messias van links als bruine man neer te zetten. Is Obama niet bruin? Juist doordat die man bruin is, is hij tot president gekozen. Een soort omgekeerd racisme van het soort: ‘kijk eens hoe ruimdenkend wij zijn, wij kiezen een bruine man tot president’. Bovendien, ik heb nog nooit een Christen een ring zien dragen met de tekst: ‘er is geen god dan allah en mohamed is zijn profeet’.

  1. Gustaafff

   @seneca,

   “is een vieze rooie hond, deze bruine man”
   “Onze moslimbroeder Hussein”

   Dergelijke uitlatingen passen niet bij het geven van constructieve kritiek. Het zou je sieren dat ook toe te geven. Ik heb ook nog nooit een moslim in de kerk zien zitten en dat heb ik Obama wel zien doen. Of wat dacht je van “Amazing Grace”? Denk je werkelijk dat een conservatieve moslim – zo wordt de president hier geportretteerd – dit lied aan zou heffen?

   1. Noodluik

    Guus Beukman, ga jij mij (indirect) bevelen uitsluitend ‘constructieve kritiek’ te mogen geven? Vieze Boze Blanke Man, SGPende Christenhond, wie denk jij wel dat je bent? Ik geef de kritiek die ik wil en niet de kritiek die in jouw ogen door de ggggrrrrristelijke beugel kan. Scheer je weg, megalomane narcist.

    1. Gustaafff

     Je paranoïde Beukman-Guus gedoe wordt bijna hilarisch. Ik stel dat dergelijke geblér niet past in de constructieve kritiek die je – desalniettemin – geeft. Verder heb ik geen zin om in te gaan op het ordinaire gescheldt over wat ik wel of niet geloof, of dat jij meent te kunnen oordelen over mijn geestelijke gesteldheid. Desondanks een fijne jaarwisseling.

     1. Noodluik

      Guusje, doe me een plezier en steek je ‘fijne jaarwisseling’ in je reedtt. Ik ben er helemaal niet van gediend.

 7. Wim

  Wat een afgang voor die Obama.Wat een groot staatsman die Poetin.

  1. Gustaafff

   @wim, toegeven moet ik het, het is een krachtig leider.

   1. toetssteen

    Lazer toch op Breeddveld (alias, alias, alias).
    Ik zag u de boel ontwrichten op diverse blogs en ik prijs Michael cs dat het hier nog immer niet is gelukt; maar u zult niet rusten. Jammer dan guy, u hebt hier een certe diehards getroffen. Zes planken, dat kan me het zwijgen opleggen.

    1. Peter Selie

     Hier nog 1, toets.

  2. Janalb

   Groot staatsman?
   Gewoon een ordinaire dictator, megalomane psychopaat met een minderwaardigheids-complex. Bombardeerd Syrie plat incl. burgerbevolking.
   De Russen vreten dit, ze zijn Niet anders gewend sinds Iwan de verschrikkelijke. Ook de voormalige Sovjetlanden Azerbeidzjan, Turkmenistan,
   Oezbekistan, Belarus en nog een paar landen die op Stan eindigen.
   Allemaal hebben ze een dictator Aan de macht.
   Russen zijn prima mensen, ik ken er relatief veel, maar ze blijken een voorkeur te hebben voor een dictatoriaal regime.

   1. jennifer

    Net zoals ze in veel Arabische landen hebben en nodig hebben dan toch.

    1. Gustaafff

     Exact, @jennifer. Je slaat de spijker op z’n kop. We hebben allen gezien wat het gevolg is als dictators wegvallen; kijk naar Irak, Syrië en Libië.

     1. jennifer

      Waarom willen ze zo graag Democratie hebben daar? Helemaal niet waar, de normale bevolking in die landen vinden het goed zoals het is dat er een sterke leider is, die die groepen die zich al eeuwig bevechten daar in toom houd. Wat de rebellen onder democratie verstaan in het midden oosten kan men niet vergelijken met wat het woord Democratie überhaupt betekent. Kijk naar onze eigen leiders wat hun onder Democratie verstaan dat slaat toch ook nergens op, ze verschenken de hele Europese Democratie aan de islam, nou dan weten we toch wel waar dat op uit gaat draaien toch.

     2. Gustaafff

      @jennifer, dat ben ik deels met je eens. Het is onmogelijk om een democratie – naar westers model – te installeren in het Midden-Oosten. Dictators als bijvoorbeeld Assad en Quadaffi – ik kan niet geloven dat ik dit zeg – zijn alleen maar goed voor landen met een islamitische cultuur.

     3. bommetje

      Gustaafff het zijn vooral de V.S. die al die landen in het midden oosten in de fik hebben gezet en vervolgens, met achterlating van verschrikkelijk veel wapentuig, zijn vertrokken. Deze wapens worden nu gebruikt om ze veel mogelijk mensen daar af te slachten, mede met dank aan de door jou zo geliefde, Obama.

     4. Janalb

      Gustaafff,
      Iedereen was in een euforiestemming toen het “Volk” de baas werd in die landen. Een grote puinzooi hebben ze ervan gemaakt en wij hebben dagelijks met de Al Baghdadis in het midden Oosten te doen.

    2. Janalb

     Ja Jennie, hun willen helemaal geen democratie, maar luisteren en huiveren zullen ze, het plebs. Dolgelukkig zijn ze dat alles voor hun geregeld is. Stemmen hoeft ook niet meer.
     Nergens voor nodig toch?

     1. Gustaafff

      @Janalb, kijk naar Assad. Toen president/dictator Assad nog aan de macht was, was er een relatieve rust in Syrië. Minderheden kregen daarbij ook de ruimte – radicale moslims werden ongetwijfeld in een diep hol gestopt. Ook tijdens de periode van Quadaffi floreerde Libië. Sadam Hussein slachtte duizenden koerden af, maar ook onder zijn regime geen chaos. Nu alle dictators wegvallen, ontaardt het Midden-Oosten in een gigantische puinzooi. Een handje geholpen door de bommenwerpers en drones uit het buitenland.

     2. jennifer

      Onzin wat je zegt, en waarom die mensen pleps noemen. Zo als het in hun cultuur past is het overbodig om te zeggen dat voor hun alles geregeld wordt. Ook daar werken de mensen aan hun toekomst, op hun manier en wat bij hun past. Dit kan je niet gaan vergelijken met hoe de mensen het in het westen gewend zijn. Amerika heeft toch al toegegeven dat het fout van hun was, door rebellen van wapens te voorzien hebben ze meegeholpen om groepen te kweken zoals IS waardoor het juist slecht voor die bevolking in die landen is geworden. Alles om de wapenindustrie maar aan het draaien te houden, zonder naar het belang van de burgers te kijken. Veel erger is het dat de EU altijd achter Amerika is blijven aanlopen, met alle gevolgen van dien. Daar worden wij burgers van Europa nu de dupe van als we niet snel in gaan grijpen en deze mensen terug sturen naar hun honk en cultuur, want dit gaat gigantisch fout in Europa hierdoor, met dank aan Obama en de Eu.

     3. Leonidas

      HE VERVELEND STUK VRETEN ALIAS TERING LUL !!

      zat je onder een natte steen met je staart omhoog gekruld ?

      Lul !!

      2005 en 2016, zijn nu al weer uit je ene nog niet weggezopen woonwagenkamp hersencel verdwenen ???

      hunnie ?? willen helemaal geen democratie , NEE LUL, daar vroegen ze ook niet om !!
      dat kwam de usa effe brengen overal !
      van Vietnam, zo het hele rijtje af tot aan Lybie .

      met allemaal gelogen kut excuses , vanaf aangevallen oorlogschepen tot aan war to terrot 9/11 inside job, en ?? ze hebben vernietigings wapens !! ja tuurlijk , laat ze eens zien

      iemand al een BUKRAKET GEZIEN ?? WHAHAHAHAHAHAHAH

      IK MOET ZEGGEN OVERAL GOED GELUKT HEEE ,
      ZELFS van hun eigen opgeleide Mudhjuhadien kregen ze op hun flikker whahahaha

      de laatste oorlog die ze gewonnen hebben ???????????????

      WAS LAKOTA / HUNKPAPA LAKOTA EEN UITWEDSTRIJD bij “”WOUNDED KNEE”
      IN 1890

      DUS “”ONZE BEVRIJDERS ‘ DAT LULVERHAAL , ZELFS DAAR KLOPT GEEN FLIKKER VAN !!

      DE RUSSEN HEBBEN ONS BEVRIJDT ,en als die mafkees met die omhoog gestoken arm en dat kleine snorretje niet zo nodig de naam “”STALIN !!! GRAD, had willen vernietigen

      had jij nu perfect duits gesproken , woonwagenkamp bewoner hoewel jou had hij uiteraard vergast !!

      dus eigenlijk als ik het zo zeg, was dat VEEL BETER GEWEEST

     4. Gustaafff

      We kunnen het CV van ome bob heden invullen: contacten in psychische en psychiatrische zorg, grote historische kennis, ervaring met machinerie als de Buk-raket en zeer bedreven in het noteren van correcties. De PVV verheugt zich in dit CV en een zeker ministerschap staat open voor ome bob.

 8. jennifer

  Verstandige man dat hij zich niet laat gek laat maken door hem, die n dankzij Obama is Europa opgescheept met de zogenaamde vluchtelingen dat vergeet men dan maar even voor de gemakkelijkheid dan toch.

 9. J.C.

  Het lijkt mij voor de hand te liggen of in ieder geval logisch, gezien zijn op vrede gerichte uitspraken tot dusverre, dat Donald Trump op 21 januari 2017 de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt zal krijgen.

  1. Janalb

   J.C.
   Dat is zo goed als zeker, samen met een Paar eredoctoraten her en der.

 10. Floris

  Gustaaffffffffffffff heeft in ieder geval veel met Wim hutten gemeen. Zo is hij bijvoorbeeld hier niet weg te slaan. Obsessief postgedrag heet dat.

  Verder is Gustaafffffffffffffff een schoolvoorbeeld van een levensgevaarlijke linkse christen (type PKN) die lid is van het weg-met-ons gilde.

  Ik kots van dat soort mensen. Ze brengen de toekomst van het vrije westen in gevaar met hun domme ‘principes’.

  1. Gustaafff

   Ik heb al gemerkt dat floris geen principes heeft. Het is te triest voor woorden.

   1. Floris

    Ik heb hogere principes dan jij, landverrader.

    Wist je dat er christenen zijn die ook van types zoals jij over hun nek moeten? Dat zijn christenen die beseffen wat er op het spel staat, die beseffen dat de islam ons naar het leven staat.

    Die zijn niet zo achterlijk als jij bent.

  2. Leonidas

   ja Flater
   daar kan jij als zijnde lobotomie patient
   EEN PUNTJE AANZUIGEN !!

   nou doe jij dat ook regelmatig heb ik vernomen , ouwe likkende bruinwerker

   Ja, en daar hen ik niets meer voor nodig, dan mijn eigen hersencellen

   ik weet het , het is moeilijk te begrijpen , dat er mensen zijn die wel begrijpen waar de “”boeven ” zitten, die zoeken en kijken ook eens ergens anders
   die worden b.v. meekijkers op de side van mijn Oom vladimir . kan je ook alle persconferenties zien, waar mijn Oom volledig onder vuur wordt genomen door de pers uit de hele wereld,
   EN ????
   DIE HIJ DAN OOK GELIJK NET BOVEN HUN ENKELS AFZAAGD , VOOR DE HERSENLOOSHEID DIE ZIJ WERELD WIJD TENTOON SPREIDEN

   Kan je ook mijn schitterend mooie meissie regelmatig zien zitten whahaha

   maar zelfs deze zin zal je ook wel niet begrijpen

   als rukkende ouderling op rij 1 , tijdens het ggggggggristus van het kruis bidden , dat is al eeuwen niet nodig je kan dat gewoon netjes vragen
   en hij vraagt je niet de pedofiel uit EPE uit te hangen

   ik moet u enige tijd verlaten , aangezien de OLIEBOLLIE het vet in moeten ,

   DUS zal me een feesie worden daar bij jullie, 1 vriend samen 171 a.k.a. en iedereen die het door heeft ,

   de vraag blijft dus alleen zit hr. van der galien ook in het complot ??

   Ik gok op ja , later

   Oom Vladimir

 11. Floris

  En wat Obama betreft, blij dat die moslimvrind straks van het toneel is verdwenen.

  Net als ome Bil “sigaar” Clinton zal hij ongetwijfeld z’n zakken gaan vullen in het schnabbelcircuit.

 12. bommetje

  Als Poetin echt verantwoordelijk is voor het hacken van die e-mailtjes dan heeft hij dat heel slim aangepakt om op die manier zijn invloed te vergroten, zonder geweld. Dat is heel anders dan toen de V.S. onder valse voorwendsels Irak binnenvielen en op die manier haar invloed wilde vergroten. De ellende en de vele doden die dat heeft opgeleverd is iedereen bekend.

 13. Bes Tolen

  Gust, die uitspraak van u over Poetin is onjuist; u gaat hier helemaal de fout in. Naar mijn idee niet meer doen.

  1. toetssteen

   @Bes
   Laat hangen, 75% van het volk is inmiddels wakker dankzij de alternatieve media.

   http://www.globalresearch.ca/what-is-the-obama-regime-up-to/5565668

 14. Peter Selie

  Hoge islamitische leider in de VS juicht over het grote aantal doden in een Russisch vliegtuigongeluk
  http://avpixlat.info/wp-content/uploads/2016/12/Hussam-Ayloush-tweet.jpg
  Dat de islam en moslims niet het beginsel van gelijkheid van alle mensen omarmen is al eerder goed gedocumenteerd. Dit werd onlangs nog eens bevestigd door een hoge moslimleider in de Verenigde Staten die in een smerige rant het overlijden van een groot aantal Russen bij een vliegtuigongeluk toejuicht.

  Hussam Ayloush die hoofd is van de grootste islamitische organisatie in de Verenigde Staten, Council of American Islamic Relations, en zichzelf een “life-long human rights and civil rights activist”noemt, heeft net na het Russische vliegtuigongeluk waar 92 mensen stierven een onsmakelijk Twitterbericht geplaatst. “Ik rouw om het Russische vliegtuigongeluk. De TU-154 kon 180 militairen vervoeren in plaats van 92”.

  Blijkbaar is Ayloush niet de enige met deze mening, aangezien de tweet door een groot aantal personen geliked en geretweet is.

  Bron
  sharia redactie

 15. Bes Tolen

  De laatste twee jaar is de politieke toestand in Europa sterk verslechterd. Hier heeft Obama grote schuld aan en mee zijn kortstondige minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton. Blijkbaar moesten er even wat zaken worden opgeknapt. De arrogantie van de wereldmacht straalt er van af. Ondertussen is er Europa er slechter aan toe dan ooit na de Tweede Wereldoorlog. Tenminste het Europa dat al langer onder rechtstreekse Amerikaanse controle valt. Het is niet te hopen, dat Obama de komende drie weken nog meer ellende voor Europa zal brengen. Dit om een politieke situatie te creëren, die niet of heel moeilijk nog is terug te draaien. Tegenstand uit NATO-landen is niet te verwachten. De regeringen van grotere landen lijken al lang lakeien van Amerika te zijn.

  1. toetssteen

   @Bes Tolen
   Ik zou twee namen toe willen voegen: Kerry en McCain.

  2. denktenk

   @ Bes Tolen,

   Heb je gezopen ?

   1. ikweetwatikwil

    Hoe dat zo “denktank”

  3. bommetje

   Nu het Europese project haarscheuren begint te vertonen denken die hufters ermee gebaat te zijn om het vijands-denken te bevorderen en de Europese expansiedrift te kunnen voortzetten. Het Europese project is gekaapt door op macht beluste politici die schijt hebben aan het Europese volk. Obama helpt ze nu graag een handje en wil de aandacht graag afleiden van al die democratische shit die mogelijk door toedoen van de Russen naar buiten is gebracht. Obama gaat de boodschapper aanpakken en heeft geen oog meer voor de vuile was die inmiddels aan de Amerikaanse waslijn hangt. Trap er niet in !

 16. Ni28

  Poetin is een slimme schurk. Maar slim. Dat kunt je niet over Obama zeggen, geen van beide. De reactie van Poetin op het uitwijzen van de Russische diplomaten is vernederend voor Obama, die staat nu in zijn hemd. Na de verlies van de democraten heeft hij zich Obama ontpopt ook als een schurk door zoveel rotzooi aan Trump na te laten. Eindelijk komt er een einde aan deze Obama tijdperk die in wezen de huidige rotzooi in de wereld veroorzaakt heeft.

  1. bommetje

   Obama heeft zijn roots-ballen laten afbinden door het Amerikaanse volk en is zich gaan gedragen als een voorbeeld blank gezinnetje. Hij heeft niets eigens meer. Zowel binnen de grenzen als wel buiten de grenzen van Amerika heeft hij nauwelijks invloed gehad. Hij heeft geen invloed gehad op de rotzooi die zijn voorgangers hebben achtergelaten, zo hij dit al gewild had. Ik ben benieuwd hoeveel frustraties er nog naar boven komen bij de, aan het goed-volk, aangepaste Obama.
   Obama is kennelijk niet in staat geweest om belangrijke computersystemen te beveiligen. Ik hoop niet dat dat voor alle systemen het geval is. Kennelijk is Trump slimmer geweest m.b.t. zijn systemen. Buiten enkele bravoure-uitspraken over vrouwenpoesjes heeft men nauwelijks iets boven de tafel weten te halen. Wel blijven de goed-mensen hem daar tot in den treuren mee om de oren slaan. Echt heel zielig.

 17. Wim

  Obama gooit in zijn laatste dagen definitief alle maskers af en toont zijn ware agressieve en paranoïde gezicht – Putin vernedert Obama door kinderachtige uitwijzing Russische diplomaten niet te vergelden

  Met weer een even beschaafde als ingetogen meesterzet werd Obama door Putin op zijn plek gezet. En nu maar hopen dat de slechte verliezer in het Witte Huis niet over de rug van de hele wereld wraak neemt voordat hij op 20 januari moet plaatsmaken voor Trump.

  Critici die al jaren zeggen dat er een wraakzuchtige, paranoïde en achterbakse agressieveling in het Witte Huis zit lijken dubbel en dwars gelijk te krijgen nu de scheidende president Barack Obama 35 Russische diplomaten heeft uitgewezen en twee Russische gebouwen in de VS heeft laten sluiten, zogenaamd als vergelding voor de nog altijd totaal onbewezen Russische hackaanvallen op de Amerikaanse verkiezingen. Sommigen zijn bang dat Obama zijn provocerende ‘verschroeide aarde’ tactieken wel heel erg letterlijk zal nemen, en zal proberen om nog vóór Donald Trumps inauguratie op 20 januari een (kern)oorlog tegen Rusland te ontketenen – alsof hij de wereld niet nu al in ongekende chaos heeft achtergelaten.

  Een déjà vu naar de Koude Oorlog,’ noemde de Russische ambassade in Londen de uitwijzing van 35 diplomaten uit de VS door Obama. ‘Net als iedereen, inclusief het (Amerikaanse) volk, zullen wij blij zijn van deze gemankeerde regering af te zijn.’

  Dmitry Peskov, perssecretaris van het Kremlin, zei dat Obama’s acties het gevolg zijn van zijn ‘agressieve buitenlandse beleid’. Trump supporters, waaronder enkele prominente figuren, twitterden teksten zoals ‘wat nu als Obama een oorlog tegen Rusland begint en deze medewerkers uitwijst om aan de macht te blijven?’, en ‘slechte verliezer Obama probeert voordat Trump wordt ingezworen een oorlog met Rusland te beginnen. Maak je geen zorgen Putin, vanaf 20 januari worden we allemaal vrienden.’

  Obama verliest definitief van Putin

  De Russische president lijkt hier eveneens op te rekenen, want hij besloot –in tegenstelling tot eerdere berichten- om geen vergeldingsmaatregelen te nemen. ‘Hoewel we daar het recht op hebben, zullen wij ons niet verlaten op onverantwoordelijke ‘keuken diplomatie’, maar onze vervolgstappen plannen om op basis van het beleid van de regering Trump de Russisch-Amerikaanse relaties te herstellen.’

  De Amerikaanse diplomaten in Rusland behouden dan ook volledige bewegingsvrijheid, zodat ze gewoon met hun gezinnen kerst en nieuwjaar kunnen vieren, benadrukte Putin. ‘Het is spijtig dat de regering Obama zijn termijn op deze manier beëindigt. Desondanks wens ik president Obama en zijn gezin een gelukkig nieuwjaar toe, en tevens aan de gekozen president Donald Trump en het Amerikaanse volk. Allemaal veel geluk en voorspoed gewenst.’

  En zo, met één simpele, beschaafde doch briljante verklaring, verloor Obama de door hem gestarte diplomatieke oorlog met Rusland. Zoals hij tijdens zijn hele regeerperiode in alle conflicten in Putin veruit zijn meerdere moest erkennen. Denk bijvoorbeeld even terug aan september 2013, toen de wereld dankzij Obama en Hillary Clinton op het randje van de Derde Wereldoorlog balanceerde, maar deze dankzij Vladimir Putin kon worden voorkomen.

  X nieuws

 18. Anna

  Barack, Hussein Obama neemt nog snel wraak en probeert toch nog even of hij een derde wereldoorlog met de Russen kan uitlokken.
  De Russen zijn veel te fatsoenlijk voor Obama.
  Wat een idioten die democraten. Zouden ze zo hartstikke gek zijn om op de Republikeinen te gaan stemmen omdat Donald en Vladimir dat zo graag wilden. Vladimir weet hoe hij die zogenaamde Issische rebellen moet aanpakken. In Rusland hebben ze veel ervaring met deze moslims. Obama was niet te beroerd om ze te bewapenen en te steunen. Wij moesten van de Amerikanen met Obama aan het roer de Russen als onze vijand gaan zien. De media was niet goed bij haar hoofd en trapte daar mooi in.Hun baantjes waren in het gedrang.

 19. Peter Selie

  In iedere westerse “democratie” staan de ware machthebbers achter de coulissen.

 20. ErTussenIn

  Dus eigenlijk zouden 80 landen waaronder Nederland, alle Amerikaanse diplomaten het land uit moeten zetten, want oorlogsdaad wat Amerika een tijdje terug had gedaan.

 21. Kees

  Het zal me ook niets verwonderen als Obama er alles aan doet om het – broze – bestand in Syrie te laten mislukken, hoeveel slachtoffers dat ook zal kosten. We zijn trouwens met al het “hack-news” wel snel vergeten dat de VS zelf aan het hacken was bij Angela, maar dat telt niet mee zeker?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.