PvdA-Marokkaan Ahmed Marcouch: ‘Beledigen is net als door rood rijden: verboden!’

Oh ja Ahmed? Als dat waar is mag de politie jou en je partijgenoten vandaag nog oppakken. Elke keer dat jullie je bakkes opentrekken voel ik me namelijk beledigd.

Ahmed Marcouch vindt het knet-ter-gek dat Tanya Hoogwerf van VNL (en Leefbaar Rotterdam) vindt dat de vrijheid van meningsuiting vrijwel onbeperkt dient te zijn. Zoals ze vandaag uitlegde bij Buitenhof is Geert Wilders’ veroordeling een keiharde klap in het gezicht van dat grondrecht.

Ieder mens met gezond verstand kan het daar natuurlijk alleen maar mee eens zijn, wat betekent dat Ahmed er heel anders over denkt:

Hey Ahmed, je bent een klootzak. En dom. En lelijk. En achterbaks. En anti-democratisch. En anti-vrijheid.

Voel je je nu beledigd? Ja? Ga je mij nu dan aanklagen? Of begrijp je dat geen enkele rechter me voor bovenstaande zal veroordelen omdat de vrijheid van meningsuiting belangrijker wordt gevonden dan jouw niet-bestaande recht om je ‘niet-beledigd’ te voelen? Met andere woorden, ‘belediging’ in het algemeen is helemaal niet illegaal.

Ja? Goed. Zij we het daar over eens. Dan gaan we nu naar het volgende punt: de belediging van een individu moet gelijkstaan aan belediging van een ‘groep’ mensen. Die ‘groep’ bestaat immers uit individuen die zich alleen zélf beledigd kunnen voelen; die emotie ervaren ze voor zichzelf, niet voor een ander. Het onderscheid tussen ‘groepsbelediging’ en ‘belediging van individuen’ is dus volkomen kunstmatig, en daardoor onzinnig.

Hoogwerf snapt dat. Marcouch niet. En waarom niet? Omdat hij in de kern een politiekcorrecte sociaaldemocraat is. Die zijn allemaal knettergek. Daarom.

Oh, en dan nog wat. Als je zo Nederlands bent, Ahmed, waarom schrijf je je naam dan in het Arabisch op Twitter? Je bent een Nederlandse volksvertegenwoordiger, niet een Marokkaanse. En maar net doen alsof je hét voorbeeld van ‘de goed geïntegreerde allochtoon’ bent. Laat me niet lachen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ni28

  Alleen de volkeren die door de verlichting zijn gekomen weten wat vrijheid van meningsuiting is. Deze Arabieren kunnen daarover niet oordelen en elke discussie hierover is een teveel. Wat je niet kent kunt je niet beoordelen.

 2. werkloze generaal

  Dit is volk voor pak em beet Bergen-Belsen , dat zal zelfs de meest politiek correcte linkse rakker met me eens zijn die hier post of meeleest..

  Waarom ? Omdat ze herkennen wanneer iemand de waarheid schrijft.

  Tis niet allemaal dom volk van links…

  1. GetZappad

   Ik denk wel dat er zo iets zou kunnen gebeuren, en ik waarschuw alle modoms om zich
   op dat moment maar heel snel kwijt te maken.

 3. Sniper666

  Was het niet deze mocro die vertelde dat geen enkele PVV-er bij de politie mocht o.i.d.?

 4. Ni28

  Het is trouwens nogal dom om beledigen te vergelijken met rode stoplicht.

  1. Donald Troef

   Daar ben ik het wel mee eens: beledigen is niet strafbaar: oproepen tot haat en discriminatie wel. Groepsbelediging kan wel strafbaar zijn.

   1. Ego-non-solus

    @DT: Groepsbelediging kan wel strafbaar zijn.

    Interessant maar ingewikkeld. Als in een groep van 100 (bv) Marokkanen zich er één niet beledigd voelt, geldt die term ‘groepsbelediging’ dan nog wel voor de groep Marokkanen of betreft dat dan alleen de groep ‘Beledigden’. In het laatste geval is een groep van 2 dus voldoende om al een aanklacht te kunnen krijgen.
    Om de waarheid te zeggen, ik weet niet of ik in een land met zo’n rechtspraktijk nog zou willen wonen.

    1. toetssteen

     @Ergo-non-solus
     Nou ehhh tijd geleden stond ik met een groep schermers op de vloer, meer dan 50. Boven stond een club lama’s te spoegen en te joelen: willen jullie ons prikkuhhh. Ik nodigde hen uit om beneden te komen. Maar we hadden aangifte moeten doen……
     U begrijpt dat ik uw gedachtegang onderschrijf, maar tevens dat het recht ergens krom is gegaan.

     Lijn Marcouch doortrekkend, hadden die lama’s een punt toen ik hen vriendelijk noodde naar beneden te komen. Ja, want wij stonden daar met afgedopte prikkers, maar uwe hoogedelachtbare daar had hij me helemeel (opzet typo) verrot kunnen tikken…..

 5. Donald Troef

  Als er helemaal geen beperkingen zouden gelden aan de vrijheid van meningsuiting zouden we ook kunnen schrijven en roepen dat alle Joden in Nederland in snel te bouwen vernietigingskampen op de Veluwen zouden moeten worden vergast. Een politicus zou daar aan kunnen toevoegen “Dan gaan we dat regelen!”.

  Is dat werkelijk wat we willen?

  1. nick

   Jij bent werkelijk gestoord he droeftoeter!
   Geen mens met gezond verstand zal dat roepen en als hij dat doet is hij gewoon strafbaar want aanzetten tot geweld en zelfs moord! En ja, dat is strafbaar, gelukkig wel.

   1. Donald Troef

    Ja, nick, iemand die zoiets roept is in de huidige wetgeving gewoon strafbaar maar als die wetgeving wegvalt , zoals hier wordt bepleit, kan dat gewoon worden gezegd.
    Volgens mij zijn we het er over eens dat dit strafbaar moet blijven en dus moeten er grenzen gelden voor de vrijheid van meningsuiting.

  2. Sniper666

   @ Wim Hutten

   Struisvogel! Altijd maar de focus verleggen als je het niet meer weet…

  3. marjo012

   Obersturmbandfuhrer Donald heeft gesproken.Amen

  4. Arachne

   ..”kunnen schrijven en roepen dat alle Joden in Nederland in snel te bouwen vernietigingskampen op de Veluwen zouden moeten worden vergast. Een politicus zou daar aan kunnen toevoegen “Dan gaan we dat regelen!”.
   ————————————————————————————————

   Nee, dat zou niet mogen. Vernietigingskampen en vergassen zijn onder de wet moord en/of poging tot moord. Het voorstellen zou dus al strafbaar zijn.

   De vrijheid van meningsuiting zou absoluut moeten zijn.
   De wet voorziet in strafbaarheid van smaad/laster/aantasting van goede naam en het uiten van valse beschuldigingen (een valse getuigenis afleggen).

   1. toetssteen

    @Arachne
    Ik onderschrijf dat!

 6. nick

  Je beledigd voelen is een keuze! Je eigen verantwoordelijkheid!

  Dat Wilders wordt veroordeeld is net zo krankzinnig alsdat er een filmregisseur veroordeeld wordt omdat hij in achtervolging scenes auto’s te hard laat rijden. Het zou wel eens kunnen leiden tot te hard rijden door de bevolking. Hoe krankzinnig wil je het hebben.

 7. Ome Ga

  Ach Ahmad, weet je wat ook verboten is?
  Al dat massagemoord van je massamoordmohamaten.

  Gisteren 40 mensenlevens en 200(?) gewonden in Istanboel,
  vandaag 25 massamoorden en 50 gewonden.

  Gaat die lekker zo? Allah u Akhbarrrr!

  CAIRO (AP) — A bombing at a chapel adjacent to Egypt’s main Coptic Christian cathedral killed 25 people and wounded another 49 during Sunday Mass, in one of the deadliest attacks carried out against the religious minority in recent memory.

  The attack came two days after a bomb elsewhere in Cairo killed six policemen, an assault claimed by a shadowy group that authorities say is linked to the outlawed Muslim Brotherhood and which claimed responsibility for a pair of assassination attempts earlier this year in Cairo that targeted Egypt’s former mufti, or chief Muslim theologian, and an aide to the country’s top prosecutor.

 8. denktenk

  Wat Marcouch doet is op zijn minst groepbelediging.
  Serveert een groep (Of een Ras?) af.
  Maar om gevoelens toe te kennen aan een stoplicht??
  Marokkanen hebben te lange tenen, stoplichten niet.
  Terug naar de zandbak Marcoush, dan weer gewoon in groep een beginnen.
  Het is zo, dat onze democratische regels, voor ons gemaakt zijn.
  Als totalitair mannetje weet je daar aardig “mis”bruik van te maken.

 9. Wachteres

  Het probleem is: de moslims zijn over het algemeen wel erg gauw beledigd. Zij hebben wat wij ‘lange tenen’ noemen. die van hen zijn vaak wel erg lang

  Dat krijg je als een ander altijd de schuld heeft en jij nooit schuldig bent.

  Ik begrijp steeds beter waarom politiekcorrect voor de islam opkomt.

 10. Wim

  Het vergelijken van een vermoedelijke belediging met een verkeersovertreding die levensbedreigend is en ieder jaar dodelijke slachtoffers eist is al zo waanzin.

 11. toetssteen

  Plus tien voor Michael!

 12. marjo012

  Nou dan is hij toch wel de persoon die als volgende voor gerecht hoort te staan .Hij beledigd een hoop Nederlanders openlijk,hypocriet mannetje is het zijn partij genoten beledigen Marokkanen zijn landgenoten dus openlijk en daar doet hij niets aan, hij reageerd er niet eens op.Met dit soort niet Nederlanders gaat Nederland kapot.Door dat men bij de PVDA dit soort berggeiten naar binnen heeft gehaald in hun partij,40jaar lang dit ras van alle kanten in de watten te leggen, waardoor eigen burgers verrekken konden van de PVDA,krijgen ze in maart de rekening gepresenteerd.PVDA op naar de 0 zetels zijn we van deze zandbakrat ook gelijk verlost.

 13. ikweetwatikwil

  Van mij ook plus 10 Michael. Ben je een beetje van de schrik bekomen ?

 14. Ali Yas

  “Hey Ahmed, je bent een klootzak. En dom. En lelijk. En achterbaks. En anti-democratisch. En anti-vrijheid.”

  Daar kunnen we nog iets heel fundamenteels aan toevoegen: de man steekt een spaak in het mechanisme dat leidt tot waarheidsvinding. Dat Marcouch daar niets mee heeft is begrijpelijk.

  Hij is namelijk een Marokkaan en dus een (cultureel) moslim. Mohammedanen hebben altijd al een hekel aan de waarheid gehad, vandaar ook dat Mohammed zelf mensen uit de weg liet ruimen die zijn theologische standpunten aanvochten.

  Ik moet trouwens denken aan die pizzareclame van een flink aantal jaren geleden waarin een zekere Mario suggereert dat zijn baas bodems maakt ‘van karton’. Die baas was dan zogenaamd beledigd maar dat was om te lachen want die Mario had natuurlijk gelijk. Het is niet mogelijk je eigen waar(heid) aan te prijzen zonder daarbij anderen op hun teentjes te trappen. Belediging is dus niet per se kwaadaardig, het kan horen bij een terechtwijzing, wat bedoeld is om iets te verbeteren.

  Is het niet meer mogelijk te beledigen, dan is het ook niet meer mogelijk te verbeteren. Onze maatschappij zal dan afglijden tot een meningsdictatuur zoals we die hebben gezien in de Sowjetunie, in communistisch China en in Noord-Korea. Er staat dus veel meer op het spel dan de gekwetste gevoelens van mensen met een gebrek aan karakter. Het marxisme kostte in de vorige eeuw honderd miljoen mensen het leven. Willen we dat experiment in Europa nog eens dunnetjes over doen?

 15. Jantje

  Iedereen die gelooft wat de grote psychopathische crimineel Mohammed heeft gezegd waar is, is niet goed bij zijn hoofd. Dat geldt ook voor Marcouch.
  Al die islam aanhangers zijn vergeten dat hun voorvaderen op de zelfde manier aan het islamgeloof zijn geholpen als de mensen die nu door Isis aan het geloof worden geholpen.
  Precies op dezelfde in de koran voorgeschreven manier.
  Een mens die zijn verstand gebruikt neemt er meteen afstand van. Dat kan namelijk in Nederland.

 16. Bes Tolen

  Droef. U bent een warhoofd of u bent allen maar een misselijk mens.

 17. Bes Tolen

  Machthebbers zijn ondemocratisch als ze taboes scheppen wat de vrijheid van meningsuiting betreft. Dat niet alles wat gezegd wordt, deugt, is een waarheid als een koe. Dat beledigen onterecht kan zijn, ja dat kan. Dat is dan niet fijn van de persoon, die beledigt maar het is geen reden om beledigen, laat staan ook groepsbelediging strafrechtelijk te verbieden. Want dan volgt er grote willekeur en zal de ene groep en dat zijn vast die het minste moreel deugen, de andere groep in haar greep krijgen. Dat is wat in dictatuur gebeurt. Maar we hebben allemaal kritiek en soms heel scherpe nodig en dat geldt nog te meer voor achterlijke groepen. Wie daar moeite mee heeft, moet bij zichzelf te rade gaan. Want het past niet in een democratie om groepsbelediging strafbaar te stellen. Het past niet om het vrije woord te vermoorden. Het westen is daar niet vrij van. Zo durft vrijwel niemand zware kritiek te hebben op jodendom en islam. Eerder was dat ook met het christendom een probleem en dat is het ter plekke (bijvoorbeeld binnen families) nog vaak. Op een koning of staatshoofd mocht je ook geen kritiek hebben. We gingen langzaam vooruit maar sinds begin tachtiger jaren staat de vrijheid van meningsuiting onder druk. Zeker in Nederland. In het hele westen is het zo ver gekomen. Het punt is dat je met verlies aan vrijheid van meningsuiting ook op andere vrijheden al gauw inschiet. Uitsluiting of te wel discriminatie doet zich in Nederland ongetwijfeld veel meer voor in arbeidsverhoudingen, vooral bij overheden, sinds de jaren tachtig. Dat blijft buiten elke publiciteit en een slachtoffer staat helemaal alleen in deze. Het slachtoffer kiest er zelf voor noodgedwongen aan zijn gemiste promotie of zijn ontslag geen ruchtbaarheid te geven. Aan rechtsbijstand hoeft hij niet te denken. Dat heeft alles te maken met de mindere vrijheid van meningsuiting. De kans dat juist lieden, die bij onderdrukking behulpzaam zijn, promotie maken, is evident aanwezig. Dat is naar mijn mening, ervaring ook veelvuldig gebeurt de laatste decennia. Het meest sprekend voorbeeld is m.i. wel de samenstelling van veel fracties in de Tweede Kamer sinds jaar en dag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.