‘PVV’ers moeten aan het gas’-meneer bedreigt De Dagelijkse Standaard en onze redacteur

Jeroen van Baardwijk is nog lang niet klaar met alles dat enigszins rechts aan doet. Hij vindt namelijk niet alleen dat PVV’ers aan het gas moeten en dat Wilders hetzelfde moet overkomen als Pim Fortuyn, nee, hij gelooft ook dat het volkomen normaal is om redacteurs van kritische websites te bedreigen. Meneer is blijkbaar nogal van het geweld.

Zoals wij gisteren schreven liet Van Baardwijk onlangs weten op Twitter dat hij PVV’ers blokkeerde “bij gebrek aan een gaskamer om ze naartoe te deporteren.” Knettergek natuurlijk, maar het was lang niet de enige keer dat hij zo’n uitspraak deed. Even later twitterde hij namelijk ook dat Geert Wilders wat hem betreft uit de weg geruimd moet worden.

screen-shot-2016-12-03-at-14-51-49

Blijkbaar is meneer de aspirant-vergasser niet gediend van mensen die kritiek durven te leveren op zijn uitspraken (die overigens duidelijk in strijd met de wet zijn). Vandaag nam hij namelijk contact op met redacteur Paul van der Bas, de auteur van het stuk. Hij stuurde Paul deze message:

idioot

Met andere woorden, hij dreigt DDS met een rechtszaak en Paul met meer — gezien zijn Twitteruitspraken is het niet gek om ervan uit te gaan dat hij daarmee op een gewelddadige ‘oplossing’ doelt.

Helaas voor meneer van Baardwijk ben ik als hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard absoluut niet gediend van dit soort ranzige extreemlinkse berichtjes. Aangezien Paul slechts berichtte wat deze gek zelf twitterde zie ik een rechtszaak met vertrouwen tegemoet. Sterker nog, ik hóóp dat hij juridische stappen neemt omdat ik kan onmiddellijk op gelijke wijze zal antwoorden. Van ons kan hij dan ook enkele aanklachten tegemoet zien, waaronder bedreiging. Met een beetje mazzel doet Geert Wilders himself ook aangifte; het is immers duidelijk dat Van Baardwijk hem met de dood bedreigde. Als ik Wilders was zou ik dat absoluut niet accepteren. Je weet het maar nooit met dit soort trieste figuren: Volkert van der Graaf werd waarschijnlijk ook weggelachen, maar hij voegde de daad wel degelijk bij het woord.

Het is tekenend voor de houding van extreem-links. Rechts wordt er altijd van beschuldigd ‘radicaal’ en ‘gewelddadig’ te zijn, maar ik kan me het laatste rechtse geweld niet herinneren. Het zijn altijd progressieven die geweld plegen of ermee dreigen, of met behulp van de sterke arm van de wet iemand het zwijgen proberen op te leggen. Meneer Van Baardwijk is daar niet het eerste, maar zeker ook niet het laatste voorbeeld van.

Hoe dan ook, Jeroen: klaag ons maar aan. Ik wil héél graag samen met je voor een rechter staan om te bepalen wie er nou eigenlijk over de schreef is gegaan. Kom maar op jongen, ik lust je rauw.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Wim

  Volgens beuki zijn dat allemaal grappen.

  1. Wim

   Daarom zitten we hier nu thuis aan het lachgas.

  2. Beukman

   @Wim
   Slechte, onsmakelijke grappen, maar inderdaad: grappen, en niet serieus te nemen.
   Van het kaliber van wat ik gisteren nog las op DDS:

   “Jouw ingewanden schop ik graag aan gort Wim.”

   Ik haal er mijn schouders over op, Wim. Jij?

 2. NederNederlander

  Ik zou ook de uitdaging aan gaan zou zelfs zelf ook een aanklacht indienen wat meerderen al gedaan hebben zeker na deze bedreiging!!

 3. Ali Yas

  Is er nog een kans dat we Jeroens uitlatingen als een wat ruwe vorm van ironie kunnen beschouwen?

  1. Ni28

   absoluut niet!

 4. Pieter2

  Man man man. Ik had gedacht dat deze hoogbegaafde meneer nu inmiddels wel voor verhoor op het politie bureau zou zitten, maar hij zit nog steeds lekker achter zijn PCtje te tikken dus. Bij MiND zijn er gisteren tientallen (zo niet meer) aangiftes gedaan en volgens MiND zouden ze altijd bij strafbare feiten de aangiftes doorsturen naar het OM. Het recht is blijkbaar niet gelijk voor iedereen. En het hebben van autisme is geen excuus om je niet aan de wet te houden dus als dit de reden is dat hij zich niet bij de politie hoeft te melden dan is er iets flink mis met het rechtssysteem in ons land.

 5. Ni28

  Deze Baardwijk heb ik eens vergeleken met een hatelijke IS baardman al is ie geschoren. Deze mensen moeten hard aangepakt worden voor hun hatelijke dreigingen. Hopelijk lukt het jullie. Pak gelijk de parasieten die de reactie gedeelte van deze blog proberen te kapen voor hun hatelijkheden. Onder de naam Donald Troef en soms umhz is onze bekendste haatzaaier met een paar van zijn knechten weer terug om mensen te irriteren.

  1. Donald Troef

   Waarom hebben PVV-ers toch zoveel moeite met de vrijheid van meningsuiting?

   1. Ni28

    Zoek alvast weer een nieuwe naam, zou ik zeggen.

   2. Vabis

    Nou Wim, jij begint ook altijd nogal te steigeren wanneer ik verklaar dat jouw ingewanden aan gort getrapt te zien worden wel een puik idee vind.

    Dus nu niet zeuren over het gebrek van PVV’ers betreffende de vrije meningsuiting, zielige jankerd.

    1. Gustaafff

     @vabis, jij hebt je mond vol over de islam – een religie die op zou roepen tot geweld – maar zelf ben je precies eender! Een doodsverwensinkje hier en daar, iets over geweld brabbelen. Als ze iemand van dit forum af zouden moeten knikkeren, zou jij de eerste moeten zijn.

     1. Vabis

      Doe eens een aanzet lul de behanger zou ik zeggen….

     2. Gustaafff

      @vabis, dat jij niet in staar bent een normale conversatie te voeren zonder de ander uit te schelden, wist ik al.

     3. Vabis

      Die tijd is voorbij klojo, daar hebben jullie zelf voor gezorgd, je denkt toch niet dat ik met meel in mijn mond mijn land overgeef aan links geteisen en hun bizarre voorliefde voor uitheems ongedierte en een fascistische EU?

     4. Gustaafff

      @vabis, we kunnen allemaal op het scherpst van de snede debatteren over vraagstukken die onze samenleving raken, zoals de EU, emmigratie, kabinetsbeleid, islam e.d.. Jij gaat echter voortdurend over tot ordinaire scheldpartijen, waarin je niet zelden met geweld schreeuwt. Tegelijkertijd heb je je mond vol over de islam. Dat is schijnheilig en hypocriet. Andere woorden heb ik er niet voor.

     5. Donald Troef

      Gustaaff, Vabis is een wanhopig depressieve en eenzame man die hoopt dat de linksen en de moslims zijn ellende veroorzaakten. Deze aandoenlijke woede verdient mededogen.

     6. Vabis

      Nou Hutten, wanneer er iemand aan een ziektebeeld voldoet ben jij het wel.

      http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=29&t=269&start=1550

     7. zomaar

      ondanks dat er waarschuwingen uitgaan voor islamitische terroristen , er wekelijks kleine of grote aanslagen zijn gedaan uit naam van de islam !!.

      blijft iedere linkse sympathisant vol houden dat het niets met de islam te maken heeft , en pleiten voor meer opvang voor en van de islamieten !.

      dit alles onder het nom van hun socialisme !, en vorm van sociaal zijn die niet toestaat om gehandicapte , ouderen en zieken de helpende hand te bieden , deze groepen binnen hun sociale democratie moeten het gelach ophoesten , van hun sociale expansie drift aan de islam .

     8. Donald Troef

      “deze groepen binnen hun sociale democratie moeten het gelach ophoesten , van hun sociale expansie drift aan de islam . ”

      Escaped from the language lab.

     9. zomaar

      Donald Troef    5 minuten ago   
      “deze groepen binnen hun sociale democratie moeten het gelach ophoesten , van hun sociale expansie drift aan de islam . ”
      Escaped from the language lab.

      en ja hoor , komt er weer een linkse zielenpiet!, die niet!! ontkennen kan het geen ik schrijf , dus terugvalt op de schrijfwijzen .
      stumper !.

     10. Ali Yas

      Gustaafff: “@vabis, jij hebt je mond vol over de islam – een religie die op zou roepen tot geweld – maar zelf ben je precies eender!”

      Dat moet even worden tegengesproken. De islam verplicht tot het uitroeien van tegenstribbelende ‘ongelovigen’ met goddelijk gezag. Dat gezag claimt die karikatuur van een religie natuurlijk ten onrechte, maar vergis je niet: talloze moslims nemen dat bloedserieus.

    2. Vabis

     Het boeit mij voor geen meter wattestaafje wat jouw mening over mij is, dus ga gerust je gang mij te labelen, ik zit er niet mee!

   3. toetssteen

    Zei de man voor het zwaard van Damocles omlaag kwam.

  2. Gustaafff

   @ni28, ik neem aan dat je de redactie oproept dan ook figuren als Vabis (hard) aan te pakken? De voortdurende geweldskreten uit zijn koker – en van zijn kornuiten – zijn namelijk vele malen erger dan de “linkse” mening van DT.

   1. Ni28

    Dat mag van mij. Ik vind ze even erg en eigenlijk van dezelfde niveau. De enige doel is schade toebrengen aan deze blog. Enige verschil is dat de ene vieze worden gebruikt en de andere niet.

 6. Gustaafff

  Michael – om je maar even bij je voornaam te noemen – ik wil zo vrij zijn je een hart onder de riem te steken. We weten allemaal dat DDS zegt waar het op staat. Soms word je aan de schandpaal genageld door Simons, soms bedreigd door figuren als Baardwijk. En in het uiterste geval draai je de Turkse bak in. Ik zou zeggen: ga door met schrijven en zeggen waar het op staat.

  Want als sites als DDS dat niet doen… wie dan wel?

  1. Adriaan

   Geheel mee eens. Is er een mogelijkheid om Baardwijk aan te klagen? Ik ben de eerste die het ondertekent. Wilders voor de rechter? Dan al het andere tuig ook.

   1. Gustaafff

    @adriaan, zodra hij DDS voor de rechter sleept, kan DDS een schadevergoeding van hém eisen :).

 7. toetssteen

  http://destraatmaker.blogspot.nl/2011/02/hij-was-maar-een-clown.html

  Zo te lezen zijn ze bij de politie ‘dol’ op hem…..

 8. peppie

  en gezegd word dat deze VAN BAARDWIJK hoog begaafd is ik vind niet dat ie heel slim over komt en trek dat dan ook duidelijk in twijfel
  en de uitspraak zo dom als het achter eind van een varken komt mij spontaan boven drijven bij het lezen wat dit gekkie getwitterd heeft

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.