Schokkend: marxisten blijven hun leider trouw zelfs als die hun partij kapotmaakt

Wie had dat gedacht? Blinde gehoorzaamheid blijkt een belangrijke karaktereigenschap te zijn van marxisten!

En ik maar denken dat het toeval was dat communisten zich steevast als schapen gedragen… Ahem. Kuch.

SP-kiezers blijven de lijsttrekker en fractievoorzitter van hun partij, Emile Roemer, trouw. Volgens een peiling van Maurice de Hond zegt 95 procent van de SP-kiezers dat de kans groot is dat ze opnieuw op de SP stemmen als die onder leiding staat van Roemer. Slechts 5 procent zegt dat de kans (vrij) klein is geworden. Van de SP-kiezers gaf 0 procent aan absoluut niet op de SP te zullen stemmen als Roemer er de scepter zwaait.

Nou is Roemer een hartstikke vriendelijke kerel hoor, daar niet van, maar als politiek leider is hij natuurlijk volstrekt incompetent. Sterker nog, hij kon weleens de slechtste fractieleider van allemaal zijn.

In een normale partij, waar mensen voor zichzelf mogen en kunnen denken, zou zo’n man onderhand toch op flink wat weerstand stuiten. Niet alleen vanuit de fractie zelf, maar — misschien zelfs vooral — vanuit de achterban. Die zouden immers inzien dat het zo niet meer kon en hem dwingen om plaats te maken voor een ander.

Gelukkig voor Roemer rollen ze niet zo bij de SP. Deze marxisten-pur-sang kunnen namelijk niet anders dan De Grote Leider gehoorzaam volgen. Het maakt niet uit dat hij ze allemaal mee de afgrond in trekt. Ze zullen hem blijven volgen, hoe dan ook.

Ironisch genoeg helpen ze ze daardoor eerst en vooral de PvdA. Die partij was immers doodsbang voor de opkomst van de SP enkele jaren geleden — en terecht. Het had er alle schijn van dat als de PvdA electoraal in de problemen zou komen, de SP daar van zou profiteren.

Niet dus. En dat komt door Roemer… en door de leden van de SP die hem door dik en dun blijven steunen, ook als het iedereen duidelijk is dat hij zijn partij onder de grens van tien zetels zal doen belanden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Wim

  Die met de zonnebril op is dat Sarko?

  1. marjo012

   ha ha zou zomaar kunnen.

  2. Sniper666

   @ Wim

   Nee nee, dat is die vogel die op Tedje van Es lijkt. Wit petje linksonder.

 2. toetssteen

  Schuiven ze volgende maand Lilian Marijnissen naar voor en dan is het weer eendjes voeren. Haphap.

 3. Bes Tolen

  Wat ik nooit begrijp is dat gesteld wordt door de media dat de PvdA naar rechts is op geschoven. Misschien onder Kok maar ook daar geloof ik niet in. Het was m.i. toen geen opschuiven naar rechts maar eenvoudig oppervlakkigheid en een gebrek aan normen dat speelde. Alles moest kunnen, zo wat alle staatsbezit verkopen, grote aantallen vreemdelingen toelaten, laagste uitkeringen flink omhoog en anderen niets of achteruitgang; enkele honderdduizenden banen in de zorg en gezondheidszorg er bij (vrouwenbanen) en kleinere klassen en assistenten voor die onderwijzers, die het immers bij gebrek aan, ja aan wat? Zo druk hadden…
  Mijns inziens is links in Nederland juist vanaf de jaren tachtig sterk van karakter veranderd, het is veel marxistischer geworden in Nederland daarmee dus veel dogmatischer. Dat zal zijn gekomen door massa immigratie, de invloed in de pers en het onderwijs, internationalisering in de politiek dus aanpassing aan het buitenland. Daarmee heeft een partij als de SP de tijd mee gehad. Er was veel marxistische invloed in wat ging heten minderhedenorganisaties. De grote aantallen en hun organisatie hebben juist integratie belemmerd. Dat was niet eens de bedoeling. De Nederlandse normen zijn onvoldoende tot geen basis geweest.

 4. Ome Ga

  Bes Tolen, lijkt me goed gezien! Tx.

  BREAKNEWS!! Belangrijker als al dat kleinzielige poldernieuws dikwijls van DDS lijkt me: Censorship van de gehoorzame, wereldwijde socialistische social sites, door… ja hoe kan het anders, de fascitische mannekes in Brussel.
  Om de EU nu nog tegen te komen… NU kan het nog!

  Volg de onafhankelijke sites, volg Breitbart maar vooral het steeds eerlijke, rechtdoorzee infowars.com! Subscribe (het best is, click het klepelbelletje voor recent, niet politiek correct nieuws!), doe wat! Zegt het voort! Het beest van Openbaring, de digitale censorship, het kwaad van socialisme, religie en relativisme roert zich!

  The European Union is demanding that Twitter, YouTube and Facebook censor “illegal hate speech” within 24 hours, content that includes so-called “fake news,” a term so broad that it includes perfectly legitimate news content.
  Complaining that censorship is currently taking too long, EU commissioners are threatening to pass new laws if the “non-legislative approach” fails.
  “The last weeks and months have shown that social media companies need to live up to their important role and take up their share of responsibility when it comes to phenomena like online radicalisation, illegal hate speech or fake news,” EU Justice Commissioner Vera Jourová told The Financial Times.

 5. Ni28

  Ach, zo lang zij maar zwak blijven is het goed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.