Wilders slaat keihard terug: OM-baas Bolhaar is Ambassadeur Marokko Fonds en dus erg bevooroordeeld

Wilders slaat keihard terug: OM-baas Bolhaar is Ambassadeur Marokko Fonds en dus erg bevooroordeeld

Oeps. Herman Bolhaar had beter iemand anders kunnen uitkiezen om tegen zich in het harnas te jagen. Geert Wilders is namelijk niet gediend van hypocriete kritiek van een man met een overduidelijke belangenverstrengeling.

Zoals wij eerder vandaag berichtten uitte OM-baas Herman Bolhaar (what's in a name) vandaag harde kritiek op Geert Wilders. Bolhaar vond het namelijk echt niet kunnen dat de PVV-leider enkele onvriendelijke opmerkingen had gemaakt over de officieren van justitie in de strafzaak tegen hem. Let wel, dat waren dus de representanten van het OM die hem a) een strafblad wilden bezorgen (wat ze gelukt is) en b) een forse boete laten betalen vanwege 'groepsbelediging' en 'aanzetten tot discriminatie.'

Het is niet zo heel gek dat Wilders misselijk werd toen hij naar de officieren luisterde tijdens zijn strafzaak... en er dus iets van zei.

Volgens Bolhaar mag dat niet. 'Zijn' officieren vertegenwoordigen namelijk "de maatschappij" en "de grondwet," ook al wilde de eerste helemaal niet dat Wilders vervolgd werd en erkent de tweede Wilders' recht op de vrijheid van meningsuiting. Wilders mag daar geen kritiek op leveren. Hij heeft het maar te slikken dat hij weggezet werd als een gevaarlijke racist die bewust mensen tegen elkaar opzette.

Zoals je van hem zou verwachten denkt Wilders zelf daar een tikkeltje anders over. Hij sloeg dan ook direct op de voor hem bekende wijze terug:

Natuurlijk heeft hij wel degelijk een punt. Bolhaar doet net alsof hij objectief is, maar er zijn goede redenen om dat te betwijfelen. Het is heel mooi dat hij 'hart voor Marokko heeft,' maar dat zorgt er wel voor dat je zijn kritiek op Wilders toch echt met een flinke korrel zout neemt.

Het merkwaardige aan mensen als Bolhaar is dat ze niet begrijpen dat dit soort nevenfuncties echt wel bekendgemaakt worden -- als niet door zichzelf, dan zeker door hun vijanden. Je kunt Wilders niet aanpakken en er vervolgens van uitgaan dat hij niets terugdoet; dat hij het allemaal maar slikt. Dat past niet eens bijna bij hem - en terecht.

Want nee, Wilders was met die ene tweet nog niet klaar. Een uur of later tweette hij weer:

Me dunkt dat Bolhaar de situatie een beetje verkeerd had ingeschat. Hij dacht ongetwijfeld dat hij Wilders zomaar even kon aanpakken. Zo werkt dat tegenwoordig dus niet meer, Hermannetje. Zie je, wij van rechts hebben de mainstream media helemaal niet meer nodig om te kunnen reageren op goedkope linkse propaganda. We loggen gewoon in op Twitter of Facebook en dienen je daar van repliek. Op die manier verspreiden we onze boodschap effectiever dan ooit, en hebben jij en je politiekcorrecte, multikul-verheerlijkende vriendjes het nakijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer