Steeds meer Nederlanders kopen fiets online

Wie op zoek is naar een nieuwe fiets gaat tegenwoordig niet meer alleen maar naar een fysiek fietsenwinkel in de buurt, of in de grote stad. Veel consumenten beginnen hun zoektocht online. De branche heeft gemerkt dat men naar de winkel toekomt met de nodige kennis over de fietsen en fietsaccessoires en fietsonderdelen waarin zij geïnteresseerd zijn. De kopers zijn louter op zoek naar bevestiging van een fietsenverkoper of hebben nog een laatste vraag.

Ook fietsenwinkel Rijwiel Cash en Carry in Eindhoven kan daar over meepraten. Niet zelden hebben zij klanten in de winkel die weten wat ze willen maar in eerste instantie op zoek zijn naar de laagste prijs maar verder niet veel vragen hebben. “Wij hebben veel acties en gaan (bijna) altijd mee met de laagste prijs, daarnaast kunnen we vaak toch nog iets extra’s bieden. Service en onderhoud is daarbij erg belangrijk. Je wilt klanten binden aan je winkel.” Aldus Rijwiel Cash en Carry.

Online fietsenwinkel

Er is dus een grote kan dat wie naar een fietsenwinkel gaat voorafgaand al een bezoek heeft gebracht aan de fietsenwebshop online. Of het nu een grote of kleine fietsenwinkel betreft bijna alle fietsendealers hebben een website met een greep uit het assortiment. En dat is zeker nodig. “Tegenwoordig heb je beide nodig, ‘clicks en bricks’ zij onmisbaar” zegt Rijwiel Cash en Carry. “De een kan niet zonder de ander. Je zult daar in mee moeten gaan en alleen een simpele informatieve site is niet voldoende, een goed werkende webshop is gewoon nodig.” Er zijn overigens ook veel online fietsenwinkels die geen fysiek afhaalpunt hebben of werkplaats waar mensen naar toe kunnen voor service en onderhoud aan hun nieuwe of gebruikte fiets.

Het grote voordeel van een online fietsenwinkel is dat je alle producten op je webshop kunt zetten die je als officiële merkendealer kunt hanteren. Op die manier breng je met relatief weinig arbeid veel producten op de markt. Als je daarbij goede unieke selling points hebt als snelle levering, veilige betaalomgeving, hoge kortingen, rijklare levering én de inmiddels bekende fysieke afhaalpunt, dan ben je goed op weg. Een goed voorbeeld is de meest complete fietsenwinkel 123fietsen. Zij maken gebruik van een concept van vijf fietsenwebshops in één. 123damesfietsen.nl is er daar een van. 123damesfietsen.nl is een fietsenwebshop volledig gericht op damesfietsen. Hieronder vallen transportfietsen, sportfietsen maar ook de populaire dames elektrische fietsen.

Fietsen brand store Giant Store Eindhoven

Fietsen heb je in alle soorten en maten. Naast de prijs en uiterlijk heb je ook tal van merken. In Nederland zijn er veel A-merken waaronder Giant. Giant zorgt voor een groot deel van de duurdere fietsen in Nederland. Zij hebben door heel het land brand stores. In mei 2013 opende Giant Store Eindhoven. Men loopt hier een ware Giant beleveniswereld binnen. Men kan hier fietsen zien van 500 euro maar ook topmodellen met of zonder elektrische ondersteuning tot wel 10.000 euro. Echte racefiets liefhebbers of mountainbike liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ook Giant Store Eindhoven ziet een sterke groei in de verkopen in e bikes. ‘Er zijn tegenwoordig in elke doelgroep fietsen met een elektrische ondersteuning, van oudere wielrenners tot middelbare scholieren.” En dat is niet zo gek als je zit dat elk jaar meer elektrische fietsen verkocht worden. In 2014 waren dat er ongeveer 225.000 in Nederland, in 2015 is dat aantal gestegen naar maar liefst 276.000 stuks. Een recordaantal tot nu toe. En dat merken de fietsenwinkels in Eindhoven, de lichtstad van Nederland wat steeds meer fietsverlichting op de fietspaden ziet verschijnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.