Sylvana Simons spreekt zichzelf weer eens tegen met belachelijke Instagram-post

Vrouwen zijn zó sterk dat ze het niet kunnen verkroppen dat mannen daar mogelijk anders over denken. Aldus Sylvana Simons.

Kijk, hier kan ik nou echt van genieten:

Ik heb helemaal niets met de nepfeministische beweging van tegenwoordig. Vroeger was er écht feminisme. En ja, toen voegde het ook zeker iets toe. Helaas zijn moderne feministen weinig meer dan professionele beroepsslachtoffers met te veel vrije tijd om handen, en een verschrikkelijke obsessie om leuk gevonden te worden door anderen.

Geen wonder dus dat Sylvana Simons zichzelf  ‘feminist’ noemt.

Het citaat dat Sylvana zo blij op Instagram zette — zogenaamd omdat het heel diep en betekenisvol (!) is — is daar het zoveelste bewijs van. Denk er maar overna:

“Feminisme draait niet om het sterker maken van vrouwen. Vrouwen zijn al sterk. Het wil alleen de manier veranderen hoe ‘de wereld’ over die kracht denkt.”

Ten eerste moeten we maar even reageren op ‘de wereld.’ Wat G.D. Anderson en Sylvana echt bemoeien is: hoe mannen over die kracht denken. En dat brengt ons bij het tweede punt van kritiek: volgens Sylvana eist het feminisme dus dat ‘de wereld’ (lees: mannen) die aangeboren kracht van vrouwen erkent en respecteert. Maar wacht eens even. Als je echt zo sterk bent heb je die erkenning toch helemaal niet nodig? Smeken om erkenning is juist een teken van zwakte, niet van kracht. De sterkste man van de wereld heeft het helemaal niet nodig dat jij hem de sterkste man noemt; hij weet dat hij dat is, punt.

Sterker nog, je ziet maar al te vaak dat mensen die iets heel hard roepen — ik ben objectief, ik ben neutraal, ik ben sterk, ik ben positief, ik ben een teamspeler — vaak juist het tegenovergestelde zijn. Als je het gevoel hebt dat je moet roepen dat je objectief, neutraal, positief, een teamspeler of — jawel! — sterk bent is de kans groot dat je het juist niet bent. Als je dat wél bent straalt het namelijk wel van je (en je werk) af. Daar hoef je verder geen tekst en uitleg over te geven.

Dat de zogenaamde ‘kracht’ van Sylvana compleet geacteerd is wordt al helemaal duidelijk als we naar haar politieke uitspraken kijken. Witte mannen in pak zijn pedo’s, fraudeurs en helers. Alle blanken zijn medeplichtig aan racisme. Racisme begint al in ons onderwijs. En ga zo maar door. Steeds weer zet Sylvana zichzelf neer als het slachtoffer van een grote (blanke) samenzwering.

Echt ‘sterke’ mensen denken niet over zichzelf in die termen. Een ‘sterke vrouw’ ziet zichzelf niet als slachtoffer van wat dan ook. Ze doet gewoon haar ding zonder zich druk te maken over de mening van anderen.  Sylvana doet precies het tegenovergestelde, wat betekent dat ze ook het tegenovergestelde is. Ze wil graag sterk zijn, maar is juist zwak. Ze wil op zichzelf en haar eigen kracht kunnen vertrouwen, maar doet dat juist niet.

Misschien is dat wel dé tragiek van aspirant-politica Sylvana Simons. En ze heeft het zelf niet eens door.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Gustaafff

  Mee eens.

 2. ikweetwatikwil

  Ook mee eens.

 3. marjo012

  Het is een belediging voor de echte feministe als deze kotsbrok er mee verbonden zou worden.

 4. maarjuna

  Geen idee wat ik hier nou van moet vinden. Veel mensen schijnen volgens van der Galien het tegenovergestelde te zijn van wat ze hard roepen. Bedoelt hij dan in dit artikel ook het tegenovergestelde? Of heeft hij eigenlijk veel sympathie voor Sylvana? Ik zal maar zachtjes zeggen, dat ik het met de redenering niet helemaal eens ben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.