Tip: aartsbisschop Mosul vertelt in Tweede Kamer over gruwelijkheden ISIS tegen christenen

Voor wie woensdag 14 december nog geen plannen heeft, is het de moeite waard om deze bijeenkomst alvast in de agenda te zetten.

We promoten hier bij De Dagelijkse Standaard niet al te vaak evenementen, maar het komt dan ook niet vaak voor dat een aartsbisschop uit een conflictgebied als Mosul ons land bezoekt om zo open te vertellen over wat er daar zoal gebeurt.

Het nieuws staat vol van jankverhalen over mannen die zogenaamd geen andere keus hebben dan hun vrouw en kinderen achter te laten in Syrië of Irak om een reis van duizenden kilometers te maken richting Europa, zogenaamd omdat buurlanden als Turkije “niet veilig” zouden zijn. Onzinnig natuurlijk, en daarom hebben die mensen ook geen enkel recht om hier zomaar heen te komen: er zit nu eenmaal een verschil tussen het recht op het verlaten van het ene land en het betreden van een ander.

Toch moet ik daar een broodnodige nuancering aanbrengen: sommige vluchtelingen verdienen wel degelijk die titel als ze hier komen. Ik heb het over de niet-islamitische inwoners van ISIS-gebieden, wat in de praktijk vooral neerkomt op christenen en, in mindere mate, joden. Die hebben in tegenstelling tot hun islamitische landgenoten niet de luxe zich veilig te wanen in andere landen in hun regio: zelfs in AZCs hier worden ze nog regelmatig bedreigd en vrezen ze voor hun leven. Die mensen vormen een wezenlijk andere groep dan de ‘gemiddelde’ vluchteling, maar helaas besteden de meeste media daar zo weinig aandacht aan – je zou toch maar discrimineren – dat daar nauwelijks kennis over is.

CDA’er Pieter Omtzigt heeft dan ook het initiatief genomen om voor dat gebrek aan goede berichtgeving te compenseren door niemand minder dan de aartsbisschop van Mosul uit te nodigen voor een openbare vergadering in de Tweede Kamer:

Op dit moment woedt de slag om Mosul, Irak. Na meer dan twee jaar bezetting door ISIS, vechten verschillende groepen om ISIS uit Mosul te verjagen. Aartsbisschop Petros Mouche (Syrisch-Katholieke kerk) vluchtte met vele christenen uit Mosul toen ISIS de stad binnenkwam.

Op 14 december zal Pieter Omtzigt (CDA) hem in een openbare vergadering ontvangen, waar hij zal vertellen wat er met christenen in Irak de afgelopen jaren is gebeurd.

Hij zal begeleid worden door vier andere mensen die het gebied én het verhaal van de christelijke gemeenschap daar goed kennen. Absoluut de moeite waard voor iemand die eens een ander kijkje wil krijgen op een conflict dat veels te vaak van één kant belicht wordt en waarbij de grootste slachtoffers van het conflict, de niet-moslims daar, nooit aandacht krijgen.

De vergadering vindt op woensdag 14 december om 14:00 plaats en is voor iedereen toegankelijk – meer informatie is hier te vinden. Graag tot dan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Ook deze Aartsbisschop zal onze Tweede kamer niet echt overtuigen. Onze Tweede Kamer geeft niet zo om de christenen in die landen. Zij gaan liever thee drinken met de vijand om hem beter te begrijpen. Onze Tweede Kamer geeft niet zo om ons maar altijd om de anderen. Zo gaat het toch hier met onze politieke correctheid?

  1. umhnz

   Klopt helemaal. Elke week heeft de vaste Kamercommissie overleg met ISIS om, onder het genot van een kopje thee, te overleggen op welke publieke zender de promotiefilmpjes van ISIS worden uitgezonden.
   Denk dat ISIS eerdaags ook subsidie krijgen.
   .
   OT
   Typisch de RK kerk.
   Alle tegenstanders van ISIS moeten het ontgelden, maar deze man komt even voor eigen parochie preken.
   Heb uw naasten lief, als zij tenminste tot onze kerk behoren, anders……

  2. Anna

   Ni. Alle partijen in onze Kamer behalve onze moedige PVV voorman Wilders laten heel Europa terroriseren door islam religie en cultuur. Nadat de islam/cultuur zijn intrede deed is ons land praktisch onleefbaar geworden met medewerking van alle politici. De aartsbisschop zal daar niets aan kunnen veranderen. Europa zal veranderen in een groot islamitische sharia. Moslims zijn muisstil. Ze zullen het nooit opnemen voor Joden, christenen en andersdenkenden.Politici zijn voor massa-immigratie van moslimmannen ondanks dat er 57 OIC- landen zijn met veel rijkdom en grondoppervlak.Niet te geloven.

  3. Arachne

   De tweede kamer, zowel de individuele leden als de partijen, geven alleen om zichzelf en hun eigen belang. Zij geven niet om de ander, de ander is alleen van belang als deze hun belang kan dienen.

   De man is een christen. Nederland is post religieus. De paar christenen die er nog zijn, zitten in de kelder, daarheen verbannen in de jaren 70. Politiek links streeft naar de totale afschaffing van de christenen in Nederland en de opengevallen plek vullen zij dan in met hun eigen ideologie. Deze man kan zich de moeite besparen. Hij en zijnen worden als casualties of war afgeboekt.

 2. Sniper666

  Lullig maar die man past niet in het plaatje. De EU wil nu eenmaal blijkbaar een invasie van islam figuren hier. Over de reden hiervan kun je slechts gissen.

 3. Anna

  Vertel in het Parlement tegen deze aartsbisschop hoe het er aan toe gaat in heel Europa. Alle Joden,christenen en andersdenkenden worden in islamitische landen niet geaccepteerd en uitgemoord intussen mogen/kunnen alle islamieten Europa binnen en levensslang genieten van de Europese verzorgingsstaten. Vooral de barmhartige christenen van politieke partijen zijn werkelijk stapel, stapel gek. Wie laat zijn land nou kapot maken door de islam.
  Vertel tegen deze aartsbisschop dat Meldpunt Discriminatie de islam homohaat goedkeurt omdat de koran oproept dat ” homo’s moeten worden gedood’. De koran roept ook op om “Joden, christenen en alle ongelovigen te doden’. Ziet er heel slecht uit in Europa. Niemand weet wat al die moslimmannen hebben uitgehaald in eigen landen. Maar politieke partijen zijn zeker van zichzelf. Ze deugen allemaal.

 4. jonathan

  Eindelijk eens een artikel waar het werkelijk omgaat. Dat is het islamfascisme dat genocide pleegt op christenen. Werelwijd zijn christenen de grootste groep dat wordt vernederd, vervolgd en vermoord door islamfascisten/-terroristen. Gevolgd door Joden, moslims en niet moslims ook. In het Mdden-Oosten is het aandeel van christenen flink gedaald door toedoen van islampsychopaten. Nee erger islamterroristen. Maar in de mainstreammedia die eenzijdig links,policor en pro islamfascisme is, zie je uiteraard nauwelijks tot geen berichten hier over. Bedankt dat u daar wel over schrijft en nog wel in De Dagelijkse Standaard. Waar je niet zo snel aandacht voor christenen verwacht. Goed zo. Ga door met de berichten die feitelijk zijn en onderbelicht of helemaal niet worden belicht. Dat is het kwaad wat islam heet en die mensen van alle religies of geen religie maar hoofdzakelijk christenen, schoffeerd,marteld,verminkt,vervolgd, venederd en vermoord. Laten wij hen stoppen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.