Tweede Kamer zet Öztürk (DENK) voor schut: fracties weigeren motie van wantrouwen direct te behandelen

Normaal gesproken wordt er altijd direct gestemd over een motie van wantrouwen, maar Öztürk moest nog een dag wachten.

Alle aanhangers van DENK hebben één ding gemeen: ze zetten zichzelf continu voor schut. Of ze nu Kuzu, Öztürk of Sylvana Simons heten, je kunt erop rekenen dat ze vroeg of laat compleet nat gaan. Dat liet DENK-Kamerlid Öztürk gisteren weer eens zien in de Tweede Kamer. De Nederturkse politicus diende namelijk een motie van wantrouwen in tegen minister Lodewijk Asscher. Volgens DENK heeft Asscher namelijk laakbaar gehandeld richting Turkse Nederlanders door een onderzoek te citeren waaruit bleek dat veel Nederturken sympathie hebben voor ISIS.

DENK vindt het natuurlijk vreselijk dat Asscher de kwalijke denkbeelden van veel Turken onder het voetlicht bracht. Dat is “discriminatie”, volgens Öztürk. Vandaar dat hij een motie van wantrouwen indiende tegen de PvdA-minister. Dat de uitspraak van Asscher inmiddels twee jaar geleden is, maakt DENK kennelijk niets uit.

Normaliter stemt de Kamer direct over een motie van wantrouwen nadat deze wordt ingediend. Het is zo’n zwaar parlementair wapen, dat alles opzij wordt geschoven om de motie onmiddellijk in stemming te brengen. Maar in dit geval had de Kamer daar eventjes geen zin in: Malik Azmani, Kamerlid voor de VVD, stelde voor om de motie van Öztürk een dag op te schuiven – en de Kamer stemde ermee in.

Öztürk sputterde nog wat tegen:

“Ik denk dat het ook voor deze minister belangrijk is dat hij vanavond weet wat het resultaat is”

Gelukkig nam de Kamer dat argument niet serieus: het was immers overduidelijk dat alleen DENK de belachelijke motie zou steunen. Daarom steunden SP, CDA, PVV, GroenLinks, CU én 50Plus het voorstel van Malik Azmani om Öztürks motie een dagje te laten wachten. Een kamerbrede meerderheid dus!

Een pijnlijk moment voor Öztürk. In feite zegt de Kamer: “Je kunt de boom in, Öztürk, met je onzinmoties!”. Precies wat heel Nederland van DENK vindt: het is een irritante bende oproerkraaiers die niets positiefs toevoegen aan onze politiek. Het is dan ook een uitstekende actie van Malik Azmani om Öztürk zo voor schut te zetten: DENK verdient het niet om serieus genomen te worden als politieke partij, zeker niet als ze zulke onzinmoties indienen over uitspraken van twee jaar terug.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Sniper666

  Öztürk maakt zichzelf oneindig belachelijk. Laat DENKfout zo doorgaan, ze zijn op de goede weg.

  1. LieverKipsLeverworst

   Mee eens. Maar: Öztürk maakt zichzelf niet oneindig belachelijk, Öztürk is oneindig belachelijk. Kuzu: idemdito.

 2. Gustaafff

  Die zwarte baard.

  I say no more.

 3. DennisEijs

  Dit zullen zij zelf wel gaan aanmerken als, zie je wel, racisme. En de achterban zal dat zeker meteen maar al te graag oplepelen, yummie discriminatie/racisme soep met slachtoffersaus. Dus ze zullen er zelf heel blij mee zijn.

 4. tq1991

  Oneerlijke behandeling van denk, afgezien van welke motie dan ook. Als dit bij de PVV zou gebeuren dan was volgens deze site het land te klein. Dus ook hypocriet.

  1. Sniper666

   @ tq1991

   Gaat u maar klagen bij de imam.

 5. Cultuurpessimix

  Ik baal ervan dat er belastinggeld gaat naar partijen als ‘denk’. Beter zou het zijn als Sylvana eerlijk toegaf dat het misschien een beetje dom is om met Turkse nationalistische islammannen in zee te gaan…..deze wolven in schaapskleren, eh pardon geitenkleren, zien haar het liefst in een tent met een kijkreep om af en toe hun kromzwaarden doorheen te steken… Sylvana, doe het niet! Richt voor mijn part een Surinaams – Antilliaans – Nederlands – blok op. Dat verkleint de kans op misbruik en je kunt je gewoon leuk blijven kleden. Of liever, ga weer presenteren. Dat werkt veel beter.
  Voor de turkse roetpoeters: stop ze een avond in een bondage darkroom als ‘pigs’, dan komen ze wellicht verlicht weer tevoorschijn. Want zeg nou eerlijk, het enige waar ze om bidden als ze met hun popo naarboven wiegen 5x per dag, dan is het wel een flinke beurt van mohammet…. #weinigpolitiekgetint #foutetaal #vrijheidvanbelediging #zenoemenmijeenviesvarken #ohjazeriepeneensdatzemewildesnijden

 6. Janalb

  Svp geen berichten meer over die seniele Turken.
  Weg ermee. Zet ze op een rubberboot richting Erdogan, via Suriname, kunnen ze Simons Daar afzetten.

 7. Janalb

  Kuzu heeft nog een fractie van een brein in zn kop maar die osturk is echt de domste Limbo-Turk die er is.

 8. vangeel27

  wat een stelletje pvv’ers bij elkaar hier. mooie bende. Het grappige van het hele verhaal is dat Denk precies hetzelfde doet als PVV, alleen maar onrust zaaien. Dus alles wat je over denk roept kan je 1 op 1 vertalen naar pvv.

  1. Sniper666

   @ vangeel27

   Broer van Simon zeker? Alleen uw vergelijking gaat mank! DENKfout is dom bezig, alleen maar idiote dingen.

  2. marjo012

   Vind het anders een belediging dat je de Ned gaat vergelijken met een islamitisch terroristen clubje.Zoiets is niet te vergelijken zoiets als die zandbakgasten heeft niets met een partij te maken die puur voor Nederland gaat.Dom gezwets dus en een vergelijking die niet opgaat.

 9. Adriaan

  Je reinste discriminatie. Maar in dit geval wel heel terecht. Anders denken dan de Nederlandse normen, waarden en cultuur moeten nu echt worden genegeerd. Net gezien op het NOS-journaal: in buitenwijk van Parijs worden vrouwen geweigerd om een café binnen te gaan. Is alleen toegankelijk voor moslims. Elimineren dit soort tuig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.