Tweede Kamer zet Öztürk (DENK) voor schut: fracties weigeren motie van wantrouwen direct te behandelen

Geen categoriedec 09 2016, 16:41
Normaal gesproken wordt er altijd direct gestemd over een motie van wantrouwen, maar Öztürk moest nog een dag wachten.
Alle aanhangers van DENK hebben één ding gemeen: ze zetten zichzelf continu voor schut. Of ze nu Kuzu, Öztürk of Sylvana Simons heten, je kunt erop rekenen dat ze vroeg of laat compleet nat gaan. Dat liet DENK-Kamerlid Öztürk gisteren weer eens zien in de Tweede Kamer. De Nederturkse politicus diende namelijk een motie van wantrouwen in tegen minister Lodewijk Asscher. Volgens DENK heeft Asscher namelijk laakbaar gehandeld richting Turkse Nederlanders door een onderzoek te citeren waaruit bleek dat veel Nederturken sympathie hebben voor ISIS.
DENK vindt het natuurlijk vreselijk dat Asscher de kwalijke denkbeelden van veel Turken onder het voetlicht bracht. Dat is "discriminatie", volgens Öztürk. Vandaar dat hij een motie van wantrouwen indiende tegen de PvdA-minister. Dat de uitspraak van Asscher inmiddels twee jaar geleden is, maakt DENK kennelijk niets uit.
Normaliter stemt de Kamer direct over een motie van wantrouwen nadat deze wordt ingediend. Het is zo'n zwaar parlementair wapen, dat alles opzij wordt geschoven om de motie onmiddellijk in stemming te brengen. Maar in dit geval had de Kamer daar eventjes geen zin in: Malik Azmani, Kamerlid voor de VVD, stelde voor om de motie van Öztürk een dag op te schuiven – en de Kamer stemde ermee in.
Öztürk sputterde nog wat tegen:

"Ik denk dat het ook voor deze minister belangrijk is dat hij vanavond weet wat het resultaat is"

Gelukkig nam de Kamer dat argument niet serieus: het was immers overduidelijk dat alleen DENK de belachelijke motie zou steunen. Daarom steunden SP, CDA, PVV, GroenLinks, CU én 50Plus het voorstel van Malik Azmani om Öztürks motie een dagje te laten wachten. Een kamerbrede meerderheid dus!
Een pijnlijk moment voor Öztürk. In feite zegt de Kamer: "Je kunt de boom in, Öztürk, met je onzinmoties!". Precies wat heel Nederland van DENK vindt: het is een irritante bende oproerkraaiers die niets positiefs toevoegen aan onze politiek. Het is dan ook een uitstekende actie van Malik Azmani om Öztürk zo voor schut te zetten: DENK verdient het niet om serieus genomen te worden als politieke partij, zeker niet als ze zulke onzinmoties indienen over uitspraken van twee jaar terug.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten