Vandaag is de dag waarop Rutte ons wil uitverkopen aan de EU en Oekraïne

Vandaag is een belangrijke dag in de democratisch rechtsstaat genaamd Nederland. Premier Mark Rutte wil vandaag namelijk een akkoord sluiten met de Europese Unie over een associatieverdrag met Oekraïne.

Eerder dit jaar liet de Nederlandse kiezer in een referendum weten dat hij daar niets in ziet. De meerderheid van de referendumgangers stemde tegen het verdrag en eiste dat de regering zich terug zou trekken. Zoals altijd bij MarkieMark heeft de premier daar lak aan. Hij veranderde het ‘nee’ in een ‘ja mits’ en ging vervolgens lekker onderhandelen in Brussel om het verdrag een beetje aan te passen. Een punt extra hier, een komma daar. Dat zou ons dan tevreden moeten stellen. Zo achterlijk zij wij als volk in zijn ogen blijkbaar.

De Telegraaf komt vandaag met een quasi-spannend artikel over de onderhandelingen. Het nieuws wordt niet gebracht als ‘gaat Rutte ons verraden,’ maar ‘krijgt hij zijn zin?’ Net als Rutte zelf vindt De Telegraaf het namelijk helemaal niet interessant dat we nee stemden in het referendum. De enige vraag die de krant ‘voor wakker Nederland’ (lachen jongens!) bezighoudt is: gaat Polen ‘dwarsliggen?’

Achter de schermen zijn diplomaten en hoge ambtenaren voorzichtig positief over de kans van slagen van de Nederlandse missie, vandaag op de Europese top in Brussel. Maar: een gelopen race is het zeker nog niet. “Ik ben een professionele optimist, maar dit is zo eenvoudig nog niet”, zegt een bron.

 

Polen en andere oost-Europese landen kunnen mogelijk dwarsliggen, aldus De Telegraaf, omdat zij er niet blij mee zijn dat Rutte wil dat nadrukkelijk wordt opgenomen in het verdrag dat Oekraïne er geen rechten kan ontlenen wat een mogelijk toekomstig EU-lidmaatschap betreft. Daar zouden Tsjechië, Polen, Letland en een heel scala aan andere arme oost-Europese landen niet blij mee zijn. En dus konden ze weleens tegen stemmen.

Maar wacht eens: dat dit nadrukkelijk wordt opgenomen in het verdrag betekent natuurlijk niet dat Oekraïne niet óók een aanvraag voor lidmaatschap kan indienen. Het zegt slechts dat goedkeuring van die aanvraag geen automatisme is. Waarom zouden die landen daar zoveel moeite mee hebben als het a) klopte wat Rutte ons beloofde dat het helemaal niet op die manier bedoeld was en b) Oekraïne het lidmaatschap alsnog buiten dit verdrag om kan regelen?

Het antwoord is tweeledig: ten eerste was het ’t plan dus wél dat het automatisch tot het EU-lidmaatschap van Oekraïne zou leiden, en ten tweede is het ook een beetje een theatervoorstelling. De oost-Europese landen willen gewoon even dwarsliggen en hopen op die manier op een ander terrein hun zin te krijgen. Ondertussen kunnen Rutte én de eurofiele Telegraaf hun zogenaamde ‘kritiek’ gebruiken om net te doen alsof het aangepaste verdrag een geweldige! overwinning is voor Rutte en Nederland.

Helaas voor De Telegraaf en Rutte trapt de Nederlandse kiezer daar echt niet in. We zijn wel goed, maar niet gek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. umhnz

  De meerderheid van de referendumgangers stemde tegen het verdrag en eiste dat de regering zich terug zou trekken.
  .
  Van dat eisen is natuurlijk een geheel eigen toevoeging van de redactie.
  Zover ik weet hebben we in Nederland alleen een raadgevend referendum.
  Er is beloofd dat er met de uitslag rekening wordt gehouden,
  Dat is ook gebeurd, er is niets klakkeloos getekend.
  Zijn hier nogal wat mensen, welke moeite hebben met ons democratisch systeem, als het ze niet uitkomt.

  1. Donald Troef

   Inderdaad, de staatsman Rutte heeft de lastige taak de uitkomsten van een raadgevend referendum te wegen, rekening houdend met het feit dat weinig mensenopkwamen, de uitslag die weinig overtuigend was en het feit dat de initiatiefnemers verklaarden de vraagstelling fake te vinden.
   Het was dus een onzinreferendum en Rutte doet er goed aan de schade zoveel mogelijk te beperken.

   1. Ni28

    Staatsman Rutte, haha. Bedoelt u Pinokkio Rutte?

    1. loritta

     Inderdaad, “de staatsman Rutte”???
     De grootste leugenaar en belofte breker van dit “kabinet”

  2. Wachteres

   Simon draait de ondemocratische EU zodanig dat die democratisch wordt en wij dus ondemocratisch zijn.

   Ook hier liegt de EU weer. Maar dat zijn we wel gewend. Natuurlijk komt Oekraïne wel bij de EU en natuurlijk krijgen ze wel geld [Het duurt alleen even, tot na de verkiezingen]. Misschien kan de EU zolang een referendum gaan houden totdat we allemaal toestemmen.

   Volgens mij is zoiets al een paar keer eerder gebeurd. Maar dat is EU-democratie.

   1. Donald Troef

    Referenda zijn inderdaad zelden democratisch. In de praktijk blijken ze verkrachtingen van de democratie te zijn. Het Oekraïne-referendum is daarvan een pijnlijke illustratie.

    1. Ni28

     Dus is een land als Zwitserland niet democratisch. U lult maar wat, niet?

     1. Ni28

      uhm…geen antwoord natuurlijk.

     2. umhnz

      Ach, wat zielig.
      U vraagt iets aan Donald en verwacht 12 uur later van mij antwoord.
      Beetje in de war af en toe?

    2. marjo012

     En zowat noemt zich nog hooggeleerd, je blijft lachen met zoveel dom gezwets hier van jou, volgens mij ken je de inhoud van democratie niet eens alleen als het in je straatje past en denk je dat democratie iets eetbaars is, of niet donald

     1. Donald Troef

      Behoort een inhoudelijk argument nog tot de mogelijkheden, marjo?

     2. Wachteres

      Arrogante kwast!

  3. Adriaan

   Nu wordt er dus wel klakkeloos getekend. Rutte verkwanseld voor de zoveelste keer ons land. Dat is overigens wel knap van hem. Rutte gaat klakkeloos voorbij aan wat 61% van de keizers wil: geen akkoord. Geen toetreding tot de EU van dit corruptste land ter wereld. En dat gaat straks allemaal gebeuren. Oekraïne is een schurkenstaat en daar wil Nederland handel mee gaan drijven. Te triestig voor woorden.

 2. Wachteres

  “In het document staat onder andere dat het geen opstapje is naar EU-lidmaatschap, dat Oekraïne geen veiligheidsgaranties kan ontlenen aan het verdrag en dat er geen extra Europees geld naar het land gaat”.

  De EU en Rutte zijn van de eerste leugen niet gebarsten. Natuurlijk komt de Oekraïne bij de EU – ondanks dat het land zo corrupt is als de neten, en er geen beginnen aan is om dat te verbeteren.

  En natuurlijk gaat er in de toekomst wel Europees geld naar dat land en als dit onmiddellijk weggegraaid wordt, who cares?

 3. Ruud562

  Umhnz behoort vast tot een van de velen die in maart als een mak schaap weer braaf op het CDA, VVD, D66, GL of PvdA gaat stemmen. Waarmee nog meer inlevering van souvereiniteit, zeggenschap én welvaart.

  1. umhnz

   Helaas voor u
   Ik heb de laatste jaren weinig ingeleverd en mijn besteedbare inkomen is weer als vanouds.
   Welvaart heb ik nog nooit ingeleverd.
   Dus ja, ik stem weer vol overtuiging op D66, een politieke stroming waar ik me uitstekend thuis voel.
   Heb het niet zo op politieke partijen waar klagend Nederland zich verzamelt.

   1. Wachteres

    IK wist het, Simon stemt D66. Iets anders is niet mogelijk.

    Zouden het daar trouwens allemaal gespleten persoonlijkheden zijn?

    1. Ni28

     Die graag als hun leider de ander de les lezen maar zelf ver van de mensen staan als eigen elite clubje.

     1. umhnz

      Heel juist gezien.
      Ik sta inderdaad maatschappelijk, financieel en politiek heel ver van de hier aanwezige PVV aanhangers.

    2. umhnz

     Daar is os paranoïde wachteresje weer.
     Een iedere met een andere mening heet Simon.
     Zielig, heel zielig.

   2. marjo012

    Duidelijk dan dat u geen Nederlander bent, want alleen de Nederlanders worden leeggeroofd is het niet door de regering dan wel door de import zelf toch.

 4. Ni28

  De Telegraaf begint de NRC goed te naderen. As Belgen de overname doorzetten wordt het de NRC-light. Dan hebben wij alleen linkse kranten in Nederland met hun meningen die gelijk zijn aan de strijd tussen Samsom en Asscher.

  1. umhnz

   Kranten verkopen en rendement maken is zeker ook een linkse hobby?
   Ik zou zeggen: Begin zelf een rechts dagblad en kijk hoelang u de persen kunt laten draaien. U zult het vast en zeker beter doen dan de bestaande dagbladen en een groot betalend lezerspubliek trekken. Op deze site zeker 50 abonnees.

   1. Ni28

    Dus is het een linkse hobby u zegt het zelf. Het zegt iets over uw ruggengraat. Als rechts verhaal niet verkoopt ga je dus links verhaal verkopen? Ja dat bent u helemaal, kameleon in eigen persoon. Dat is het verschil tussen ons.

    1. umhnz

     Simpeltje, het was een vraag aan u, geen stelling.

     1. Wachteres

      Ben jij je broer? Er is hier maar één met zo’n kwallige houding.

      Het moet God zij dank onmogelijk zijn dat er nog meer van dergelijke mensen bestaan.

      Vind je één Simon niet voldoende?

      Het lijkt welen nachtmerrie.

     2. Ni28

      De vraag suggereert de stelling, dommetje.

 5. Sniper666

  Als de lachende scheerkwast het kruisje heeft gevonden zet hij blij zijn krabbel. Dat is nu eenmaal zijn opdracht.

 6. Gustaafff

  Hou toch eens op met dat eindeloze gezemel. Alle belangrijkste struikelblokken zijn weggenomen. Er is heronderhandeld. Hou op met zeuren, teken bij het kruisje en iedereen kan weer rustig gaan slapen.

  1. Timo

   Heb je weer zo’n naïeve linkse mafkees die denkt dat de afspraken bindend zijn. Of je bent een holmaatje van Rutte die eveneens liegt en bedriegt.
   Zullen we voor een ton wedden dat de Oekraïne bij de EU komt. Ze geven toch zelf aan dat het van strategisch militair belang is dat dit verdrag getekend wordt. Ben ik nou zo slim of jij zo dom. Ik hou het op het laatste.

   1. Gustaafff

    @timo labelt en insinueert er weer op los. Er is nadrukkelijk gezegd dat DIT GEEN OPSTAPJE TOT LIDMAATSCHAP IS! Hoevaak moet ik dat nou nog zeggen? Het gaat om een verdrag. Niets meer en niets minder.

    1. Ni28

     Waarom wilt Rutte dan extra zekerheden inbouwen in deze zogenaamde verdrag als het niet nodig is?

 7. marjo012

  Geloof dit circus maar niet het is allang eerder in kannen en kruiken en Rutte heeft die handtekening allang gezet, alleen voor de bune laat hij het zo overkomen alsof er nog iets veranderen gaat.Net als Balk ellende toen gedaan heeft,heeft ook deze premier de burgers belazerd.

  1. Gustaafff

   @marjo012, het hele verdrag was al in kannen en kruiken. Pas op het laatste moment staken Roos en co – volkomen onverwachts – hun voet tussen de deur.

 8. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=t812Fc1mStQ

  Nigel Farage says the EU is a threat to NATO nations

 9. J.C.

  @Tonald Droef

  Gisterenavond, bij het praatprogramma Pauw, viel Rutte II op een pijnlijke manier door de mand. Rutte II wil de volgende 2 mitsen laten invoegen in het verdrag: geen militaire samenwerking tussen EU en Oekraïne en geen toetreding a.g.v. het verdrag tot de EU door de Oekraïne. Pauw stelde de vraag aan minister Koenders waarom deze mitsen überhaupt toegevoegd zouden moeten worden, de heer Koenders had immers zelf voor het referendum breedvoerig en uitdrukkelijk bij Pauw verkondigd, dat deze de stemmers zich over deze punten geen zorgen hoefden te maken, want het verdrag sloot dat reeds uit. Koenders draaide en draaide gisterenavond, maar kwam er niet uit. Kortom: volksverlakkerij.

  Daarnaast heeft Rutte II zich niet aan artikel 11 van het referendum gehouden (zo spoedig mogelijk duidelijkheid geven = ambtsmisdrijf).

  Bovendien moet je je afvragen of het wel verstandig is om zaken te willen doen met Oekraïne (onderzoek naar corruptie, verstoorde relatie met buurlanden, niet democratisch gekozen regering).

  1. marjo012

   Dit klopt dan wel weer ben verrast dat u dit zegt, natuurlijk stinkt dit zaakje van alle kanten en worden we inderdaad weer belazerd door onze premier,hij is niet voor niets het loopjongetje van Merkel.

 10. Bes Tolen

  En dan: het Krimgoud afkomstig, uitgeleend aan een Nederlands museum door vier musea op De Krim. Dat moet volgens de Amsterdamse rechter nu naar de staat Oekraïne! Het Krimgoud, dat nooit eerder elders dan in De Krim lag. Daar alleen thuis hoort. Volgens UNESCO-regels zou dit naar de soevereine staat Oekraïne moeten, zo stelde de Amsterdamse rechter. Denkelijk geheel onbeholpen. Maar De Krim was eerder dan 1954 geen deel van de Oekraïne. In 1954 werd de bevolking van De Krim door de Oekraïense massamoordenaar, die toen president van de Sovjet Unie was, niet om hun mening gevraagd. Voor nul, nul procent dus. Bovendien was De Krim na 1954 een specifieke autonome deelstaat met een eigen regering, waar in 2014 de grote meerderheid van de bevolking voor afscheiding van de Oekraïne koos. Wat rechtens basis oudere regels waarschijnlijk ook kon.
  Hopelijk krijgt De Krim na hoger beroep haar belangrijke erfstukken terug. Daar horen ze. EU-vazallen zullen daar niet voor zijn. Zij steunen liever het meest corrupte land in Europa. Lieveling van het regime in de VS, ook om reden, die je als verstandig bent, niet noemt. Want daar heeft zo wat niemand in de geïndoctrineerde westerse wereld kennis van en dus geen begrip voor.
  Heeft dat allemaal gedoe om de kunstschatten, in wezen eerder jatten van musea, de instemming van Rutte? Laat hij wijzer zijn. Laat hij voor de weg van behoud kiezen en niet voor de oude machtspolitiek door het verdrag te accorderen.

  1. Sniper666

   @ Bes Tolen

   Zo goed is onze rechtspraak, het is om bang van te worden.

 11. Bes Tolen

  Vermijd verdere escalatie, Rutte en teken niet.

 12. Gustaafff

  Ik vind het overigens heel zielig voor al die complotdenkers. Ze kunnen nou eenmaal geen enkele krant en geen enkel journaal vertrouwen, want het is alles de MSM.

  Om vervolgens diezelfde media wel te gebruiken om uit te citeren, tja.

  1. denktenk

   @ Gustaafff

   Ik ben het vaak niet met je eens.
   Maar nu………………..
   Moet ik je toch een beetje gelijk geven.
   Nou ja een beetje…………..

   Je hebt deze keer héééééélemaal gelijk.

   Zo, dat is er uit.

 13. robmdw

  Wat een onbegrip over de Oekraine! Het referendum is inderdaad een gedrocht. Het is een Russisch Roulette. Waanzin om het hebben over DE wil van het VOLK. Als je demagogie wil bedrijven is een referendum een prachtig middel. Zwitserland als voorbeeld als meest democratische land? flauwekul! In Appenzell Innerrhoden kregen vrouwen pas in 1991 hun kiesrecht. Niet dat de mannen daar dat wilden (alleen mannen mochten stemmen), maar daar moest een rechterlijke uitspraak voor aan te pas komen. Pas daarna kozen de mannen voor vrouwenkiesrecht…..
  Als het over complexe en fundamentele zaken gaat moet je deze niet door een referendum laten beslissen.

  De Oekraïners proberen zichzelf na intens lange Soviet overheersing op te richten en moeten vechten voor hun vrijheid. Is het land corrupt? zeker er is veel corruptie! Zijn er veel neo-nazi’s? Zeker, net zoals in veel Oost-Europese landen en zeker ook in Rusland. Zijn er veel ultra-nationalisten? Zeker en zo een beetje in heel Europa en zeker in Rusland krijgen ze steeds meer macht. Leiders als Erdogan en Putin hebben heel goed begrepen dat ultra-nationalisme een uitstekend middel is om absolute macht te vergaren. Turkije en Rusland zijn wel in naam democratisch maar het is uiteraard een farce. Putin maakt het wel heel erg bont, zelfs Stalin wordt steeds meer aanbeden en Putin zal hier weinig tegen willen doen, sterker nog hij kan dit heel goed gebruiken.
  En tja Stalin…en de Oekraine… ca. 7.000.000 doden… Holodomor…(1933, dit wordt daar logischerwijze niet vergeten) Putin als ex-KGB officier is voor de Oekraïners een herleving van de horror. Voor het Russische ultra-nationalisme is de onafhankelijkheid van de Oekraine een absoluut enorm pijndossier. Deze Russen kunnen het verlies van hun Soviet imperium maar niet accepteren. Vraag de echte Krim bevolking, de Tartaren hoe zij over de Russen denken……

 14. Peter Selie

  Mark Rutte gaf 6 miljard om oorlogsmisdaden te plegen

  Door Fubar

  En iedereen kon, kan, en behoort te weten, zeker als je geschiedenis gestudeerd hebt, wat Turkije keer op keer weer doet. Genocide na genocide. En Turkije’s relatie met ISIS was ook al lang duidelijk op het moment dat Rutte miljarden aan deze kalifaatjihadi’s doneerde.

  Rutte zou (‘zou’, anders ben ik strafbaar) uit zijn Torentje gesleept moeten worden en op een schavot geplaatst moeten worden.

  Nazi’s die andere nazi’s financieren, daar is geen enkel excuus voor mogelijk. Elke politicus in Nederland weet (of behoort te weten) wat Turkije doet, en elke politicus die daar niet onomwonden afstand van neemt dient wat mij betreft naast Rutte plaats te nemen op dat schavot.

  Jullie zijn uitschot.

  En fuk joe met je dictatuurdemocratie.

  Bron
  https://fenixx.org

 15. Peter Selie

  VIDEO: Waarom laten we ons in Nederland toch zo manipuleren door politiek gestuurde propaganda?

  In het Westen kunnen veel intelligente mensen zich geen duidelijk beeld vormen van wat er nu werkelijk aan de hand is in Syrië, in Oekraïne en in Rusland. Dat zegt emeritus hoogleraar Karel van Wolferen in Café Weltschmerz.
  De hele nieuwswereld is zo zwaar vergiftigd met vooroordelen en propaganda, dat is bijna niet meer recht te zetten, merkt hij op.
  Een voorbeeld dat volgens hem steeds naar boven komt is de annexatie van de Krim. De media schreven dat de Krim was geannexeerd door Poetin.
  Hitler

  “Als je een hele ruime definitie van het woord annexatie gebruikt, dan misschien wel ja,” zegt Van Wolferen.
  Het wordt voorgesteld alsof het te vergelijken is met Hitler die het Sudetenland annexeerde, en daarom is Poetin ook meteen een soort van Hitler, aldus de professor.
  Na de staatsgreep in Kiev werd besloten dat het Russisch in Oekraïne niet langer de tweede officiële taal moest zijn.
  In Oost-Oekraïne en op de Krim, waar vooral etnische Russen wonen, werd dat niet aanvaard.
  Soros

  De inwoners van de Krim vroegen Poetin om weer onderdeel van Rusland te worden, waar het schiereiland eerder eeuwenlang aan toebehoorde.
  Wat Van Wolferen een staatsgreep noemt, wordt door de westerse media gepropageerd als een democratisch gestuurde fluwelen revolutie.
  De aanstichters van deze ‘fluwelen revolutie’ waren niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) die worden betaald door bijvoorbeeld George Soros en de National Endowment for Democracy (NED).
  Propaganda

  NED gaf aan alles bij elkaar ruim 3,3 miljoen dollar te hebben geïnvesteerd in programma’s in Oekraïne.
  In juli 2015 werd NED verboden in Rusland en op een lijst met ‘ongewenste internationale ngo’s’ geplaatst.
  De propaganda over de situatie in Oekraïne die in New York en Londen werd gefabriceerd, verscheen ook in de Nederlandse kranten.
  Nepnieuws

  De campagne over nepnieuws, dat propaganda uit Rusland de verkiezingen in Amerika zou hebben beïnvloed, kan volgens Van Wolferen averechts werken omdat de belangstelling is gewekt en mensen nu zelf op onderzoek uitgaan.
  Gesprekspartner Hajo Smit merkt op dat de term ‘nepnieuws’ mogelijk is bedacht als opvolger van ‘complotdenker’ om zo te proberen een hele categorie nieuws in een kwaad daglicht te stellen.
  “Het echte nepnieuws is wat we het afgelopen jaar elke dag op de voorpagina’s van de kranten hebben gehad,” stelt Van Wolferen.

  Media, manipulatie, propaganda en beeldvorming; Hajo Smit met Karel van Wolferen
  https://youtu.be/fSNlkVT9wZc

 16. Wachteres

  http://nos.nl/artikel/2148489-rutte-wil-geen-cadeau-geven-aan-poetin.html

  Rutte wil geen cadeau geven aan Poetin
  Vandaag, 12:28
  Buitenland, Politiek
  ANP

  Premier Rutte wil Rusland niet in de kaart spelen door het verdrag met Oekraïne naast zich neer te leggen. Dat zei hij voor aanvang van de EU-top in Brussel, waar het verdrag besproken wordt.

  Rutte noemde Rusland in toenemende mate een risico voor Europa. “Dan kun je niet als Nederland zomaar de Europese eensgezindheid doorbreken, dan geef je een groot cadeau aan Poetin.”

  Kij eens aan. Als een echte staatsman heeft Rutte toch nog een smoes verzonnen om door tkunnen gaan met zijn leugens.

 17. RS

  Rutte stelt dat nee-kamp niet blij zal zijn met akkoord, maar hij handelt uit groter belang: gezamenlijke Europese vuist tegen Rusland.

  http://www.telegraaf.nl/…/__Rutte_hoopvol_over_Oekraine-dea…
  Een paar woorden speken soms BOEKDELEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. Ni28

  umhnz of zo iets@ ik had het over mensen dus maak daar niet iets anders van, dommetje!

  1. umhnz

   Het zou de begrijpbaarheid van uw opmerking bevorderen indien u aangeeft waar u op reageert.
   Nu is uw posting slechts bladvervuiling.

   1. Ni28

    echt een dommetje!

 19. Ni28

  Uhm…en de andere namen@ Volgens zijn eigen beschrijving een D66 übermensch die met walging op de rest neerkijkt vanuit zijn veilige wolkje. Want deze mensen hoefden nooit in te leveren, dat lieten zij aan anderen over. Hij voelt zich geweldig tussen zijn asociale vriendjes en dat blijkt hier uit zijn walgelijke opmerkingen en propaganda. Arrogante zielepoot!

  1. umhnz

   Oh, bedoelt u dat.
   Leuk dat u mijn gedachtes invult.
   Inleveren heb ik inderdaad nooit gedaan, wel voorzichtiger met geld uitgeven.
   Asociale vriendjes heb ik niet, sociaal voelende vrienden uit diverse politieke richtingen genoeg.
   Dat mijn realiteit walgelijk voor u is zegt uitsluitend iets over u, niets over mij.
   Propaganda?? U bent werkelijk gestoord.
   Arrogant? Uw beleving van mijn wereld. Zegt wederom meer over u dan over mij.
   U schaart zich schijnbaar graag onder de verongelijkten.
   Lijkt de PVV een uitstekende partij voor u.

   1. Ni28

    Zoals verwacht weer een zwakke analyse. En uw insinuaties vertellen meer over u dan over mij. Iedereen die uw visie niet ondersteunt hoort dus bij de PVV. Uw waanbeeld! Dat is de denkwijze van arrogante mensen met dictatoriale trekjes die hun gelijk claimen als de enige juiste en niet in de samenleving zitten maar zich ver boven verheffen. Ik verafschuw mensen zoals u en D66 past u meer dan uitstekend. En dat is geen compliment.

 20. Bes Tolen

  robmdw, de Russische bevolking woonde er met andere bevolkingsgroepen al eeuwen toen de Tataren op De Krim binnen vielen en het gebied gingen bezetten. De Russen zijn vanouds voor het overgrote deel opgebouwd uit Slavische en Germaanse bevolkingsgroepen. Overigens in alle Russische gebieden het geval. De samenstelling verschilt vanouds wel. Ga u eerst in de werkelijke geschiedenis van de Krim verdiepen.
  Poetin moet niets hebben van het communisme en het fascisme. Dat is wat hij publiekelijk verklaart.
  De westerse propaganda gaat veel te ver. Die berust wel op eeuwenoude machtsposities met indoctrinatie waarvan de bevolking geen weet heeft. Zo wordt Napoleon in Frankrijk nog altijd vereerd en mogelijk daarbuiten ook nog door velen alsof hij vel goeds heeft gebracht. Zijn macht om in Europa oorlogen te voeren, kwam tot stand door zijn verbond met het Vaticaan, dat ook de bankiers heeft geleverd voor de financiering. Als u denkt dat het in Engeland en Amerika anders later is opgebouwd dan vergist u zich. Lees ook eens over de kolonisatie van Afrika en in het bijzonder Zuid Afrika en hoe het daar met de exploitatie van delfstoffen is gegaan.
  De hele politieke meningsvorming in Europa en Amerika is een blijvend gevaar voor de bevolking zelf.

 21. Ali Yas

  “voorzichtig positief over de kans van slagen van de Nederlandse missie”

  “Ronduit positief” zou beter op zijn plaats zijn geweest. Het aanhangsel heeft namelijk uitdrukkelijk geen betekenis voor de inhoud van het verdrag en had dus net zo goed de moppentrommel van de Donald Duck kunnen bevatten.

  De bedoeling van deze hele exercitie is alleen maar om het Nederlandse volk zoet te houden. Woordvoerders van de regering zullen in de Tweede Kamer vertellen hoe indrukwekkend deze “prestatie” is en hoe verregaand de tegenstemmers hiermee tegemoet gekomen zijn. En dan snel over tot de orde van de dag…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.