PvdA-wethouder Den Haag slaat alarm: "Ons inburgeringsbeleid faalt!"

PvdA-wethouder Den Haag slaat alarm: "Ons inburgeringsbeleid faalt!"

De enige PvdA-wethouder in één van de vier grote steden waarschuwt dat het steeds slechter gaat met de inburgering van nieuwe immigranten. Ze worden maar al te vaak genaturaliseerd terwijl ze de taal, het land, en zelfs hun stad niet eens kennen.

Dat je als immigrant moeite hebt om Nederlands te spreken zal niemand verbazen. Het Nederlands is een bijzonder lastige taal. Je kunt als nieuwkomer dus ongetwijfeld jarenlang in Nederland wonen en de taal nog steeds hakkelig beheersen. Als je je maar probeert te verbeteren, zullen de meenste mensen zeggen, en je best doet.

Dat is dus geen enkel probleem. Wat wél problematisch is, is dat er hele horden immigranten zijn die hun best niet eens doen, maar die wél genaturaliseerd worden tot Nederlander.

De Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh vindt dat ook. Helaas, zegt hij, zijn er steeds meer voorbeelden van dat soort nieuwe Nederlanders te vinden. Sterker nog, de integratie van migranten verloopt steeds stroever. Het overkomt hem maar al te vaak dat, als hij nieuwe Nederlanders naturaliseert, ze de eed niet eens naar behoren kunnen uitspreken. Zo wordt het "zo waarlijk helpe mij God almachtig" vaak "God allemachtig." Een mooie Nederlandse uitdrukking, maar het betekent wel iets heel anders.

Volgens de sociaal-democraat komt dit doordat nieuwkomers hun inburgeringscursus tegenwoordig zelf moeten regelen én betalen. Daardoor doen ze gewoon niet wat nodig is om echt te assimileren in ons land. In het verleden namen gemeenten hier zelf verantwoordelijkheid voor met geld van het rijk. Dat werkte behoorlijk.

Dat oude systeem werd opgezet door immigratie-havik Rita Verdonk. De oud-VVD'er werd toendertijd stelselmatig weggezet als racist pur sang door links, en dus ook door Baldewsinghs partij, maar nu zegt de wethouder dat hij letterlijk terugverlangt naar de tijden dat Verdonk het immigratiebeleid nog bepaalde:

"Als ik zie wat er afgebroken is, bekruipt me één gevoel: oh Rita Verdonk, wat mis ik je."

Hij concludeert:

"Er móet ingegrepen worden. Het oude inburgeringsbeleid moet terugkomen, want het huidige is failliet."

De situatie moet wel héél erg zijn als zelfs een PvdA'er bovenstaande toegeeft. Zo krijgt Verdonk jaren na dato toch nog gelijk.

Bedankt hoor, wethouder Baldewsingh! Helaas hebben we er alleen niets aan omdat jouw partij er in de tussenliggende jaren een enorme en misschien zelfs onoverkomelijke puinhoop van gemaakt heeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties