Jihadistische massamoordenaar Duitsland kwam als vluchteling Europa binnen

Goh, wie had dat gedacht? Een kansenparel uit een islamitisch land zit achter de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn gisteravond.

Behalve Tofik Dibi had iedereen dat natuurlijk al van heinde en verre zien aankomen, maar het is desalniettemin belangrijk dat het toch maar weer gezegd wordt. Het bewijst namelijk eens te meer dat het opengrenzenbeleid van Angela Merkel en Mark Rutte niet alleen naïef is, maar zelfs levensgevaarlijk.

De man die is aangehouden na de vermoedelijke aanslag met een vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn is waarschijnlijk in februari als vluchteling Duitsland binnengekomen. Bronnen bij de Duitse veiligheidsdiensten hebben dat in de nacht van maandag op dinsdag gemeld aan het Duitse persbureau dpa.

Volgens Die Welt zou de man uit Pakistan komen. De inlichtingendiensten van onze oosterburen kunnen daar nog geen duidelijk aan geven. De man gebruikte namelijk verschillende aliassen om Europa binnen te komen. Naar alle waarschijnlijkheid is hij een Pakistaan óf een Afghaan.

Ook is bekend geworden dat de truck — die uit Polen kwam — waarschijnlijk eerder op de dag gekaapt werd door de terrorist. Volgens de Duitse autoriteiten is hij bewust op de mensenmassa ingereden. Hij deed dat zelfs zigzagggend, om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Tenminste 12 mensen zijn dood en tientallen anderen (48 om precies te zijn) zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het moge duidelijk zijn dat dit aanleiding moet zijn voor de Duitse autoriteiten om zogenaamde vluchtelingen veel beter onder de loep te nemen. Echte vluchtelingen kunnen welkom zijn — in ieder geval deels. In veel gevallen kunnen ze immers ook prima opgevangen worden in de regio. Maar het kan niet zo zijn dat honderdduizenden en zelfs miljoenen mensen uit het Midden-Oosten in korte tijd naar Europa komen. Met zulke aantallen zijn we niet in staat om ze goed te screenen, en dat betekent dat het risico op meer van dit soort aanslagen bijzonder groot is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. poldi

  Vielen dank fraulein Merkel mit diene “Wir schaffen das”.
  En bedankt laffe politiek correcte wegkijk politici die de grenzen open willen houden en duizenden `vluchtelingen` ongecontroleerd de EU hebben binnen gelaten.
  En alvast bedankt Jesse Klaver met jouw naieve optimistische toekomstverwachtingen zonder eerst de zweer van de voortwoekerende islamisering weg te snijden.

 2. Wim

  Schijnheilig de reacties van PVDA,SP,GL.D66.CDA en VVD zij hebben van de EU en Nederland een open riool gemaakt waar de hele wereld hun menselijk afval kan in storten.
  Zij hebben de man die altijd waarschuwde vernederd en zelfs een politiek proces in gesleept. Zij hebben de mensen die het gevaar zagen voor Nazi’s, racisten en Tokkies uit gemaakt

  1. Wachteres

   Zij zijn wel de eersten die met zalvende woorden reageren op dit geweld, @Wim.

   Toch nog schuldgevoelens?

 3. poldi

  Byzonder triest voor de nabestaanden en de vele gewonden, die voor de rest van hun leven getekend zijn.

  Waarom stemt Europa steeds meer op PVV, AfD, FN ?

  We zijn er klaar mee.
  De gevestigde politiek doet te weinig, alleen wegkijken, praten en thee drinken.
  Sluit maar eens een aantal haat-huizen, gooi haatpredikers eruit, pak die salafisten op en berecht ze eens.

  Maar nee, in Nederland wordt Wilders berecht en is er geen sprake van een politiek gestuurd proces.
  Te gek voor woorden.

 4. zomaar

  ik denk dat Merkel wat uit te leggen heeft , aan het Duitse volk, en elke regering binnen Europa aan hun eigen volk , dit houd niet op .

  volgens de overtuiging bij de moslims moet de islam de wereld religie (overheersen) worden, en tja zoals onderling de islam stromingen elkaar bevochten voor deze overheersing , bevechten zij nu ons .

  en dit dankzij onze regeringen van de afgelopen 4 decennia die het gedrocht islam wel importeerde en vertroetelde !, toch niet wisten hoe er mee om te moeten gaan , dus telkens meer en meer toegaven en geven aan de hier verblijvende moslims !.

  beste zou zijn dat men vandaag nog begon , alle moslims een voetreis aan te bieden richting hun prefecte wereld ! ,waar in hun overtuiging alles beter is !.

 5. C.oitus

  Maar onze leugenaar rutte treurt wel mee, daar hebben de doden en slachtoffers en nabestaanden veel steun aan.

  1. Gustaafff

   Misschien moeten wij ook eens mee gaan treuren, in plaats van onze regeringen de schuld geven. Daar hebben de nabestaanden steun aan. Niet aan de halfbakken en schreeuwerige verwijten die dit forum telt.

   1. Wim

    Hou eens op met schijnheilig geklets. Doe dat maar zondagmorgen.

    1. Gustaafff

     Op het PVV-congres kunt u terecht met uw zorgen over schijnheilig gekonkel, @wim.

 6. Anna

  Open grenzen en asielwaanzin van moslimmannen waarvan niemand weet wat ze allemaal hebben uitgehaald in oorspronkelijke landen en regio!
  Algerijnse schrijver Boualem Sansal nieuw boek “Het einde van de wereld” in 2084.In NRC.
  De Merkels, Pechtolds, Klavers, Asschers en Ruttes die heel Europa kapot laten maken door de islamisering van Europa. Nu “treuren” ze en zijn “verbijsterd”. Hartelijk dank politici en ZALIG KERSTFEEST”. ONNOZELAARS!!!!!

 7. Gustaafff

  Het is verschrikkelijk dat terroristen misbruik maken van onze gastvrijheid. Maar laten we wel wezen: het is nog maar de vraag of de Pakistaan hier – in EU – geradicaliseerd is, of in Pakistan. Als de terrorist hier geradicaliseerd is, hebben de veiligheidsdiensten wellicht een dossier van de man – en heel wat uit te leggen.

  1. Sniper666

   @ Gustaafff

   Dat maakt niets uit, het resultaat is hetzelfde. We willen gewoon niet zien wat dit soort aanslagen zijn… Het is een OORLOGSVERKLARING van de islam richting ons. We zijn in oorlog met deze achterlijke doctrine. Dus moeten we de wetten aanpassen en voor alle misdaden door islamieten speciaal oorlogsrecht toepassen.

   1. Gustaafff

    @sniper666,

    Nee, we zijn in oorlog met IS. Door te zeggen dat je in oorlog bent met de islam – wat overigens al onmogelijk is, aangezien je niet in oorlog kunt zijn met een religie of ideologie – tref je ook goede moslims.

    De premier heeft de oorlog aan IS verklaard en zet daarvoor ook Nederlandse troepen in.

    1. Wim

     Waarom zou je niet oorlog kunnen zijn met een moorddadige religie. De meeste oorlogen zijn ontstaan door religies. Dus als mijn leven bedreigt wordt al Atheïst door een religie mag ik daar geen oorlog tegen voeren.
     Vertel die verhaaltjes maar na je halleluja zong op zondagmorgen aan je religie genoten. We hadden ook geen oorlog moeten voeren tegen Nazi Duitsland want daar zaten ook goeie nazi’s onder.

    2. cmsuijkerbuijk

     We waren toch óók in oorlog met de zusterideologie “Nationaal Socialisme”? En ook dáár zaten “goede” Nazi’s tussen. De goeden moeten het nu eenmaal kwaden ontgelden, alhoewel je de zogenaamde “goeden” nooit hun afkeuring uit zult horen spreken. Slechts oorverdovend stilzwijgen bij élke gebeurtenis, waar de islam bij betrokken is!
     De “goeden” zullen pas écht de “goeden” zijn, als zij in verzet komen tegen deze ideologie, overgoten met een godsdienstig sausje!

    3. Sniper666

     @ Gustaafff

     U ziet dat het de islam prima afgaat, als doctrine op voet van oorlog met ons te willen zijn. Zie de feiten nu eens onder ogen. Dus zullen we hier een passend antwoord moeten bedenken. De islam moet uit onze samenleving verwijderd worden, goedschiks of kwaadschiks.

     1. Gustaafff

      @sniper666,

      Het islamiseringsprobleem is iets dat ik al lang onder ogen heb gezien. Jij bent echter dusdanig hypocriet dat je mensen kwaadschiks de vrijheid wilt ontnemen om te geloven wat zij willen. De godsdienstvrijheid in Nederland de nek omdraaien is iets dat ik niet graag zie gebeuren. Jij blijkbaar wel – maar besef dat je even erg bent als al die moslims die andere religies geen ruimte toekennen.

     2. Sniper666

      @ Gustaafff

      Hypocriet is iets anders, ik kom er eerlijk voor uit dat wat mij betreft alles wat met islam te maken heeft uit Europa verwijderd moet worden. Ik geef duidelijk aan de islam niet als normale religie te beschouwen. Als ik daarmee even erg ben moet dat maar, alles om onze samenleving te beschermen tegen deze debiele doctrine.

     3. Wim

      Ja Gus als die religie een bedreiging is dan draaien we hun vrijheid de nek op. Dat lijkt me logisch voordat ze ons de nek omdraaien.
      Als jou religie een bedreiging wordt voor de vrijheden moet men die ook de nek omdraaien voordat jou religie mij de nek omdraait.
      De natuurlijke werking is wat anders dan jou sprookje.

     4. Gustaafff

      @sniper666,

      Jij wil de godsdienstvrijheid de nek omdraaien, kwaadschiks zelfs. Daarmee verlaag je je tot de insteek van de doctrine die je zo verwerpt, namelijk anderen niet de ruimte gunnen om te geloven wat zij willen geloven. Jij en ik verschillen daarin van mening.

     5. Gustaafff

      @wim,

      En denk je dat onze vrijheden niet bedreigd wordt als men het irrationele idee opvat een andere godsdienst te verbieden? Gaan we ons verlagen tot het niveau van de islam. Dat wil ik niet, dat lijkt me vreselijk.

     6. Sniper666

      @ Gustaafff

      Inderdaad verschillen we van mening. Dat is precies hetgeen dat onze samenleving kenmerkt. Islam tolereert geen andere mening. En daarom moet deze nare doctrine worden uitgebannen uit onze samenleving. Goedschiks of kwaadschiks.

     7. Wachteres

      https://www.youtube.com/watch?v=vYjiSaV5VoE

      Brigitte Gabriel Educates Moderate Muslim

      Misschien moet Guusje dit eens beluisteren.

      We waren terecht in oorlog met heel Duitsland, hoewel er ook goede Duitsers waren. Denk aan de verzetsgroep ‘Die weisse Rose’.

      Ik heb trouwens gisteren een overzicht gegeven van het aantal moslims dat achter dit geweld staat.

      Angstwekkend!

     8. Wim

      Gus van mij mag je geloven wat je wil.Dat jij vrouw inpakt , zwarte kousen aantrekt enz moet je zelf weten.
      Maar beperk niet mijn vrijheden. De Koran geeft duidelijk aan wat er met niet gelovigen en anders gelovigen moet gebeuren.
      Dat is levensbedreigend. Probeer in de Islam gebieden nog maar een Jood Atheïst of en christen te vinden.

     9. Gustaafff

      @sniper666,

      Daar gaan onze meningen uiteen. Ik weet wel – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – dat we met een gigantisch islamiseringsprobleem zitten. Wilders zegt: verbieden. Mijn gevoel zegt: goed idee, maar mijn verstand zegt: we kunnen ons niet verlagen tot het peil van de islam en we kunnen onze godsdienstvrijheid ook niet de nek omdraaien.

     10. Gustaafff

      @wim, m.i. lost een verbod of deportartie geen klap op. Dat heb ik hier altijd verkondigd.

     11. Wachteres

      De laatste woorden van Brigitte Gabriel – haar toespraak is echt de moeite waard – Engels ondertiteld:

      “Het wordt tijd dat we politiekcorrect daar gooien waar het thuis hoort: in de vuilnisbak”`.

     12. Sniper666

      @ Gustaafff

      Ja verschil van inzicht. Ik heb het nooit over afschaffen van godsdienstvrijheid gehad. Alhoewel ik de bulk der religie gif vind. Het gaat mij specifiek om de islam doctrine die uitgeroeid moet worden in Europa. We kunnen geen grote groepen mensen tolereren die onze vernietiging op de agenda heeft staan. Zo simpel is het.

    4. van Urk

     Aangezien je niet in oorlog kunt zijn met nazisme tref je ook goede Duitsers. Maar sinds het verdwijnen van de ideologische nazisme waren alle Duitsers opeens poeslief en vriendelijke buren.

 8. Ruud562

  Echte vluchtelingen hebben geen duizenden euro’s (er voor over) om gevaarlijke zeeeen over te steken maar doen het dichts bijzijnde land aan waar het ook veilig toeven is.

  1. Anna

   Alle Syriërs meteen terug naar West/Zuid Syrië bij hun rebellen is het goed toeven. Wat doen ze uit Pakistan eigenlijk hier?

 9. Wim

  Iedere Nazi was geen SS’er maar het Nazisme gaf de basis voor massamoorden.
  Geen nazi’s geen SS.

 10. Anna

  ZALIG KERSTFEEST!
  De waanzin van open grenzen en asielzoeker. Nog even en het is afgelopen met christendom. Christus stemt absoluut op de PVV.

 11. Ni28

  En waar blijft Merkel nu, nog niets van gehoord behalve van haar Hollandse schoothondjes Rutte en Koenders, die huilen tranen. Dat deze vrouw, ex-communistische onmens nog rustig kan slapen en nog steeds bij haar besluiten vasthoudt is schandalig. Is dit de laatste druppel of hebben wij nog vertrouwen in deze politici die de EU hebben gekaapt voor hun onzalige ideeën?

  1. Ni28

   Die huilen tranen – die tranen huilen.

  2. Anna

   Ni28 Frau Merkel komt de slachtoffers op tv een hart onder de riem steken en uitleggen ” Wir schaffen dass.” Rutte zal volgen.

 12. Ni28

  Er zijn nog altijd mensen die denken dat het niet om godsdienst gaat. De moslims zelf voeren al oorlog met elkaar om de godsdienst. Nog niet zo lang geleden voerde de RK kerk oorlogen tegen alles wat tegen hun indruiste. Wees niet zo naïef en spreek onze leiders niet na. Godsdienst dient als reden voor de oorlogen, zonder Verlichting is geen vrede mogelijk. Onze politiek zit al weer doorspekt met godsdienst sinds de islam hier voet aan de grond kreeg. Waar is de scheiding van kerk en staat? Dat zijn steeds meer loze worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.