Welkom in Nederland anno 2016: mannen mishandelen agenten voor de lol in Breda

Dit gebeurt er dus als je de politie feitelijk castreert en het agenten verbiedt om hard op te treden tegen crimineel tuig. 

Twee mannen die op 4 december een stel politieagenten zomaar voor de lol mishandelden zijn veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf. De politie heeft de beelden van de mishandeling zelf op YouTube gezet:

Op de beelden zie je twee jongemannen rustig op twee agenten aflopen die de boel rustig in de gaten staan te houden. Opeens slaan de twee randfiguren toe. Ze slaan de agenten keihard in het gezicht, en gaan vervolgens door om ze overal te slaan en te schoppen waar ze maar kunnen.

Gelukkig waren er andere agenten in de omgeving die meteen konden ingrijpen. Na een worsteling werden de twee mishandelaars ingerekend.

Je zou denken dat dit soort tuig direct voor maanden, zo niet jaren, achter tralies moet verdwijnen. Helaas werkt dat niet zo in ons land. Ze werden namelijk slechts veroordeeld tot 30 dagen cel, waarvan achttien voorwaardelijk. Met andere woorden, ze zullen hoogstwaarschijnlijk maar 12 dagen vastzitten. Daarnaast krijgen ze een werkstrafje van 120 uur en een boete van 600 euro per persoon. Dat is het dan. Voor de rest komen ze hier gewoon mee weg.

En dat is natuurlijk te zot voor woorden. Politieagenten vertegenwoordigen de staat. Hen aanvallen staat gelijk aan de staat zelf aanvallen. En dat moet bijzonder hard bestraft worden: minimaal zes maanden cel en een boete die zo hoog is dat ze vijf jaar de tijd nodig hebben om die af te betalen.

Maar nee. In Nederland anno 2016 krijgen ze taakstrafje, anderhalve week in de cel, en een boete die zelfs iemand met een uitkering kan betalen. En nooit meer doen he?!

Het is om kotsmisselijk van te worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Donald Troef

  Ik vrees dat we hier weer met christenen te maken hebben.

  1. Gustaafff

   Geen grappen, @DT.

  2. marjo012

   Donald: Natuurlijk dat vrezen vast alle Nederlanders.

  3. umhnz

   Oh, wordt dit nu bedoeld met:Kom in verzet

   1. J.C.

    @umhnz

    “Oh, wordt dit nu bedoeld met:Kom in verzet”. Je kunt met deze verontwaardigde opmerking in ieder geval niet de PVV bedoelen, want die roept altijd op tot geweldloos en democratisch verzet. Maar waar komt dit gestoorde geweld tegen deze gewone mensen, zoals u en ik, die daar zijn om de orde te handhaven, dan wel vandaan? Deze strafals je dat nog zo kunt noemen, zal de geweldgebruikers leren, maar niet om met hun poten van onze politiemannen en politievrouwen van de werkvloer af te blijven. Misschien, dat hoe gewelddadig ze ook zijn ze er toch met een lichte straf van af zullen komen.

  4. Wachteres

   Jammer voor jou dat de laatste aanslag in Berlijn niet door een Pool is gepleegd.

   Anders had je hier kunnen juichen dat we het altijd op de moslims hebben voorzien.

   Wat een minderwaardig ventje ben jij.

   1. marjo012

    Mijn nichtje ligt in Berlijn in het ziekenhuis haar vriendin ook dankzij deze vredelievende idiologie.

 2. Wachteres

  Is er wel goed gecontroleerd of de collega’s van de agenten de ‘slachtoffers’ niet te hard hebben aangepakt?

  Anders krijgen we daar ook niog weer een proces over.

 3. Wim

  Grote schoonmaak in de rechtelijke macht is nodig.

 4. Adriaan

  Nederlanders, moslims, of wat voor afkomst dan ook, dit soort tuig moet lang worden opgeborgen. Ze lachen zich een slag in de rondte om hun straf: 120 uurtjes roltrappen, die eurootjes jatten ze ook nog wel bij elkaar en hun strafblad? Nou en, dat is toch cool. Onze normen en waarden zijn in een terminaal stadium beland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.