Welkom in Nederland anno 2016: mannen mishandelen agenten voor de lol in Breda

Geen categoriedec 20 2016, 12:00
Dit gebeurt er dus als je de politie feitelijk castreert en het agenten verbiedt om hard op te treden tegen crimineel tuig.
Twee mannen die op 4 december een stel politieagenten zomaar voor de lol mishandelden zijn veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf. De politie heeft de beelden van de mishandeling zelf op YouTube gezet:
Op de beelden zie je twee jongemannen rustig op twee agenten aflopen die de boel rustig in de gaten staan te houden. Opeens slaan de twee randfiguren toe. Ze slaan de agenten keihard in het gezicht, en gaan vervolgens door om ze overal te slaan en te schoppen waar ze maar kunnen.
Gelukkig waren er andere agenten in de omgeving die meteen konden ingrijpen. Na een worsteling werden de twee mishandelaars ingerekend.
Je zou denken dat dit soort tuig direct voor maanden, zo niet jaren, achter tralies moet verdwijnen. Helaas werkt dat niet zo in ons land. Ze werden namelijk slechts veroordeeld tot 30 dagen cel, waarvan achttien voorwaardelijk. Met andere woorden, ze zullen hoogstwaarschijnlijk maar 12 dagen vastzitten. Daarnaast krijgen ze een werkstrafje van 120 uur en een boete van 600 euro per persoon. Dat is het dan. Voor de rest komen ze hier gewoon mee weg.
En dat is natuurlijk te zot voor woorden. Politieagenten vertegenwoordigen de staat. Hen aanvallen staat gelijk aan de staat zelf aanvallen. En dat moet bijzonder hard bestraft worden: minimaal zes maanden cel en een boete die zo hoog is dat ze vijf jaar de tijd nodig hebben om die af te betalen.
Maar nee. In Nederland anno 2016 krijgen ze taakstrafje, anderhalve week in de cel, en een boete die zelfs iemand met een uitkering kan betalen. En nooit meer doen he?!
Het is om kotsmisselijk van te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten