Een tsunami van asielhoppers: nepasielzoekers overstromen Nederland

Steeds meer kansloze asielzoekers komen naar Nederland. De reden is simpel: ze weten dat Nederland weer op bijzonder zachtzinnige wijze met ze omgaat.

Vorig jaar werden bijvoorbeeld asielverzoeken afgewezen van maar liefst 5.000 Marokkanen, die natuurlijk gewoon uit een veilig land komen en daardoor absoluut geen recht op verzoek hebben. Dat is al erg genoeg, maar wat hun aanvraag nog erger maakt is dat ze het eerder ook al in een ander EU-land hadden geprobeerd. Deze 5.000 individuen zijn dus asielhoppers: gelukszoekers die het steeds weer ergens proberen terwijl ze weten dat ze totaal geen kans hebben.

En nu komt het:

Slechts 540 van deze asielhoppers werden door de Dienst Terugkeer en Vertrek teruggestuurd naar het eerste land waar ze zich hadden gemeld.

Verder vertrokken 1500 nepasielzoekers op eigen initiatief naar het eigen land, wellicht met een leuke bonus van de Nederlandse staat. De rest, het overgrote deel dus, vertrok “met onbekende bestemming.” Dit houdt in dat ze ofwel in de illegaliteit verdwenen in Nederland of gewoon snel naar een ander EU-land vertrokken om het daar nog een keertje te proberen.

Met name avonturiers uit Noord-Afrika en de Balkanlanden maken volop gebruik van de mazen in de wet. Als ze over de grens gezet worden proberen ze het gewoon ergens anders, waardoor ze zeker weten dat ze weer maandenlang in Europa kunnen blijven. Uiteindelijk hopen ze natuurlijk dat ze zo lang in Europa zijn dat niemand het lef nog heeft om ze te deporteren. En ja, Europese overheden kennende konden ze daar weleens gelijk in hebben.

En zelfs als dat niet zo is kunnen ze dan in ieder geval maandenlang op kosten van de belastingbetaler in een asielzoekerscentrum wonen. We zullen maar zeggen: win-win. Voor deze nepasielzoekers, tenminste, maar niet voor jou en mij, belastingbetalers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Guppie

  Nou laten we hopen dat er een ander politiek klimaat aan zit te komen na 15 maart, wellicht kan het ontmoedigingsbeleid dan starten richting deze gelukzoekers.

 2. Mars020

  Die mongolen hebben hun bontkraagjas alvast aangedaan, dan vallen ze niet op in Amsterdam. De hoogste tijd voor een frisse wind in Nederland, want over een paar jaar zijn wij een minderheid in ons land. De regering is blind en leven in hun eigen autistische wereldje. Waarom kan de gewone Nederlander wel logisch denken en een gemiddeld kamerlid niet?. Het lijkt erop, dat alleen de PVV het begrijpt?. Daarom in maart 2017 massaal op de PVV stemmen. Anders wordt Holland over een paar jaar Hollandistan, met alleen maar baarden en jurken op straat.

 3. Janalb

  Geef mij een eskadron leopard tanks en mijn 80.000 mariniers en er Komt geen ongewensde vreemdeling meer in.
  reacties op denk.nl
  Groeten.

  1. jennifer

   Vandaag zijn er n paar aangekomen in Europa Amerikanen, maar die kotsen de islam net als wij uit, dus inzetten hiervoor dan maar.

 4. jennifer

  Schijnbaar zijn die zakken geld nog niet genoeg geweest wat naar die landen gaan, ik wist het wel. Je zet ze nu uit en stuurt ze terug, daarvoor komt het dubbele de week erna binnen. Wanneer worden deze criminelen ratten gestopt en Nederland niet binnen gelaten???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.