‘Europa houdt de schijn op, maar is nog steeds kapot van Brexit-referendum’

Och wat zielig toch. Je zou bijna medelijden krijgen met de Europese boven-ons-gestelden. Niet?

Scheidend voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz (een socialistische Duitser met megalomane ideeën om Europa te verenigen, waar kennen we dat toch van?) geeft toe dat Brussel nog steeds kapot is van de uitslag van het Brexit-referendum in Groot-Brittannië. Daarnaast zegt de man die misschien wel de grootste vijand is van held Nigel Farage dat Brussel nog steeds geen antwoord heeft op “de opkomst van het populisme” in Europa.

Ja, geeft Schulz toe in een interview met ‘de Europa krantengroep,’ er zijn veel mensen in Brussel die het contact met de gewone burger verloren zijn. Goh, dat meen je niet! En wij maar denken dat het Grote Europese Project geleid wordt door mensen die de vinger aan de pols hebben in Europese samenlevingen. Ahem.

Deze mensen, zegt Schulz, “zijn zo gefixeerd op Brussel dat ze denken dat Brussel belangrijk is in het dagelijks leven van de gewone Europeaan.” Daarmee geeft hij dus toe dat dit absoluut niet zo is.

Vervolgens zegt Schulz het één en ander over de ‘populistische stromingen’ in Europa. Volgens hem zijn de Brusselse bureaucraten niet in staat om daar een vuist tegen te maken. Ze roepen weliswaar dat het zo allemaal niet kan, maar ze hebben geen antwoord paraat. Dat laatste is natuurlijk ook niet zo gek aangezien het juist over onze nationale soevereiniteit gaat. Het enige antwoord dat eurofielen daarop hebben is: ‘Inderdaad, die moet je opgeven.’ Dan zijn we snel klaar natuurlijk.

En Schulz was nog niet eens klaar met zijn kritiek op zijn mede-eurocraten. Hij geeft namelijk ook toe dat eurofielen de onderlinge cultuurverschillen tussen westerse Europese staten onderschat hebben, én dat ze ook geen rekening hadden gehouden met problemen die veroorzaakt werden door het lidmaatschap van Oost-Europese landen die nóg anders in elkaar steken.

“We hebben onderschat hoe de twee helften van Europa uit elkaar gegroeid zijn,” aldus Schulz. Nou, beste Martin, dat heb je niet alleen onderschat, je zag het niet eens aankomen. En als iemand er iets van zei werd jij helemaal gek. Kijk maar naar de manier waarop je Nigel Farage regelmatig toesprak in het Europees Parlement. Kijk deze video maar even:

Ja, dat is hoe Schulz omging met debatten waarin Farage zich probeerde te verweren tegen de lafhartige aanvallen van eurofiele extremisten. En dat is alles behalve het enige voorbeeld dat we kunnen vinden. Schulz had er ook een handje van om Farage te vertellen dat hij zijn mond moest houden omdat hij anders uit het parlementsgebouw zou worden. En dan zegt hij nu doodleuk dat “sommige mensen” in Brussel de boel wat verkeerd hebben ingeschat.

Ja, en daar ben jij één van Martin. Sterker nog, jij was jarenlang de leider van de falende eurofiele beweging.

Hoe dan ook, we mogen blij zijn dat deze man teruggaat naar Duitsland, zodat wij — de rest van Europa — eindelijk van hem af zijn. Nu hopen dat hij er in Duitsland net zo’n grote puinhoop van maakt als in Brussel, dan kan hij binnenkort helemaal met pensioen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Leonidas

  ja , lieve mensen
  mijn geweldige kanjer, toevallig kwam ik hem tegen ergens in 1999 ??

  dat deze man, in zijn eentje, als kanjer 20 jaar van zijn leven opgaf
  om de toekomst van Europa, Uw en mijn kinderen en kleinkinderen

  nog hoop heeft kunnen geven !!

  WE HADDEN EEN GEWELDIGE E.E.G. maar het was niet genoeg
  nu honderden miljarden verder , maak er maar duizenden miljarden

  aan vernietigd geld verder, zitten we nu opgescheept, met honderden zakkenvullers, met medewerkers enkel en alleen maar voor de poen !

  alles hebben ze naar de kloten geholpen, werkelijk alles,

  vanaf uw toekomst tot aan uw pensioen , de import is dus ook geen ongelukkie hoor !

  dus DANK JE WEL NIGEL ,

  MAY THE LORD BE WITH YOU WHEREVER YOU GO !!

  1. Wachteres

   AMEN!

 2. jennifer

  Nou Duitsland is al een puinhoop, daar zal ie nog weinig aan toe kunnen voegen dan.

 3. werkloze generaal

  In Nederland gaat Wilders groot worden , in Duitsland stijgt de AfD wekelijks en hangen nu al rond de 16 – 18 zetels , Frankrijk gaat met Le Pen of die andere republikein ook bigtime winnen , en in Italie wint oa Lega Nord ook aan populariteit.

  Kortom : 2017 gaat het jaar van het populisme worden. Dat betekent minder ongelijkheid , minder discriminatie , minder import van een kansloze onderklasse , en vooral meer kansen voor het eigen volk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.