GeenPeil fileert professionele leugenaars van de VVD, de partij van ‘corruptie, fraude, omkoping, machtsmisbruik’

Is GeenPeil bereid om in een kabinet te gaan zitten met de VVD als het zover komt?

Blijkbaar stelde een vrouwelijke journalist (in het verleden noemden we haar dan een ‘journaliste,’ maar dat mag niet meer in deze genderneutrale tijden) die vraag aan Jan Dijkgraaf, de lijsttrekker van GeenPeil. Daarbij richtte ze zich vooral op de idee dat de leden de baas zijn bij GeenPeil, en dat zij een dergelijke samenwerking mogelijk dus kunnen afdwingen, ook als Dijkgraaf en Bart Nijman daar absoluut niet aan willen.

Nou, het antwoord van de lijsttrekker loog er niet om:

Als u wilt dat wij samenwerken met beroepspolitici die zich schuldig maken aan declaratiefraude, belastingontduiking, misbruik van gemeenschapsgeld, valsheid in geschrifte, corruptie, fraude, omkoping, witwassen, machtsmisbruik, belangenverstrengeling, mishandeling, gedoe met jonge jochies, omstreden deals met criminelen, doofpotten, horigheid aan Brussel, aan militaire missies waarbij soldaten ‘pief, paf, poef’ moeten roepen en permanente leugens – en dat samen met de kampioen van de mislukte projecten Lodewijk Asscher en een gladjakker als Alexander Pechtold: túúrlijk!

Mevrouw concludeerde: “Ik hoor enige reserve.”

Ja, toch wel he?

Het mooiste hieraan is natuurlijk dat de VVD nu helemaal terecht bekend komt te staan als een partij van, voor en door antidemocratische leugenaars, wat het ook is. Als de heren en dames nepliberalen dat niet plezant vinden staat ze maar één ding te doen: Mark Rutte eruit gooien. Hij is er namelijk verantwoordelijk voor dat de VVD verworden is tot het ethische lachertje van de politiek.

Overigens heb ik de laatste maanden flink wat kritiek gelezen en gehoord op GeenPeil, maar laten we wel wezen: als Dijkgraaf en co. straks op deze manier in de Tweede Kamer ageren tegen de huichelaars van de VVD is de partij absoluut wél een verrijking voor de politiek. Stel je de debatten eens voor waarin Rutte en zijn vrienden totaal te kakken worden gezet voor de rest van het parlement terwijl de camera’s ook nog eens draaien. Als dat geen inspirerende gedachte is weet ik het ook niet meer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. werkloze generaal

  Rutte stapt op als zijn partijtje minder dan pakweg 25-27 zetels behaalt , die marge moet je aanhouden omdat je de totale uitslag natuurlijk nog niet weet. Dan zit zelfs een 5 partijen stelsel er niet in voor hem.

  Ik weet zeker dat Rutte momenteel droomt van zijn ideale coalitie te weten : VVD CDA D66 en Groenlinks.

  SP en PVDA hoeven van hem niet meer , dus moet het van die 4 partijen komen. En komt dat niet uit , dan pakt hij zoals doorgesproken in zijn fractie zijn biezen. Rot hij eindelijk op na al die misbaksel jaren.

  Wat de andere partijen eigenlijk nog veel meer zouden moeten doen is Geert Wilders continue vergelijken met Adolf Hitler. Ik roep ze op geen mogelijkheid onbenut te laten dit te doen.

  Met hun meest krachtige uitdrukkinkjes als ‘ het fascisme van Wilders moet ingedamd worden ‘ enz. enz.
  Het is allemaal koren op de molen van Geertje. In dit geval geldt : negatieve aandacht is ook aandacht. De massa van het volk zal de elite hierdoor nog meer dan kotsbeu worden omdat ze hun beoogde premier weer eens aanvallen.

  Echt , geeft Pechtold Klaver en Asscher de ruimte !!!

 2. Dam

  Volgens mij móet Rutte wel opstappen als Wilders zijn partij de grootste wordt. Hij heeft steevast geroepen dat hij er niet mee wil samenwerken. Er zit dus niets anders op voor hem dan te vertrekken uit de politiek. Er zijn namelijk naar ik vernam wel degelijk mensen in de VVD die wel willen samenwerken met Wilders, in ieder geval een gesprek hierover willen aangaan.

  1. werkloze generaal

   Pas op !

   Als 15 maart VVD CDA D66 en Groenlinks samen een meerderheid hebben , gaat Rutte hiermee een coalitie aan. Met Sybrand Buma en Pechtold is hij grote vrienden , en Jessie Klaver wil hij wel een kans geven.
   Bovendien , zo zal hij naar zijn achterban reageren , zijn VVD en CDA twee traditioneel rechtse partijen en D66 & GL links.

   Maar ik verheug me vooral op het wegzetten van Wilders als fascist / racist door Pechtold Klaver Roemer Rutte Buma de aankomende periode ! Een betere en gratis reclame kan je je niet wensen.

 3. Ome Ga

  Geweldig, Dijkgraaf! Een imponerend CVtje van onze smerigste politieke leugenaar aller tijden!
  Nu is het zaak dat lullig lachebekkie ook zijn zonden – met naam en toenaam – beleidt en vooral: dat heel veel a.s. kiezers dit ook meer te weten komen!

  1. Analist

   Gustaafff stelt zich vast wel beschikbaar als biechtvader.

 4. Vout

  Ik ga vanmiddag nog een ondersteuningsverklaring regelen voor dit uitstekende initiatief Geenpeil voor de provincie Overijssel. Zouden meer mensen moeten doen, ze hebben er nog wel een aantal nodig. Mijn stem gaat naar Geenpeil of de PVV.

 5. Wim Vreeswijk

  TEN EERSTE: zou Jan Dijkgraaf eerst moeten beginnen met de aanschaf van een scheermesje, want als ongeschorene ziet hij er echt niet uit. Zeker als dat ook nog eens een officiële fotoreportage is. Die zijn tegenwoordig niet zo duur. 10 mesjes voor 1 euro en dan kun je je ook nog een keer 20 x mee scheren, dus 0,05 euro voor een persoonlijke scheerbeurt.
  TEN TWEEDE: moet hij zich niet zo anti-PVV opstellen want dan ontkent en negeert hij de feiten en toenemende armoedisering van ons landje en schaart hij zich in het rijtje van politiek-correcte ontkenners.
  TEN DERDE: Heeft hij een marokkaan op plaats 3 gezet van zijn kieslijst terwijl we nog steeds midden in de ‘minder minder’ discussie zitten, waar 48% van de Nederlandse bevolking 100% achter staat. Dus politiek ook niet zo slim. Als die jongen zo geweldig is, zet hem dan eerst eens in als aktivist en desnoods als fraktiemedewerker als het overigens ooit ergens in het land tot een (raads) zetel mocht komen. Met name raadsleden doen het lokaal slecht in veel gemeenten. Dan kan hij zich eerst lokaal bewijzen.

 6. Ome Ga

  Volgens Wilders komt Rutte zijn afspraken niet na. “De man die zei geen geld naar de Grieken, 1000 euro voor alle Nederlanders, geen belastingverhoging. Hij heeft alle beloftes gebroken.” Volgens hem is de premier en VVD-leider “politiek eigenlijk al dood”. Niemand gelooft hem nog, aldus Wilders.

  De verkiezingen op 18 maart vormen volgens Wilders een “historische kans” om het kabinet naar huis te sturen. Hij waarschuwde verder voor “het gevaar” Alexander Pechtold, omdat de D66-leider “de grootste zou kunnen worden en Rutte in leven kan houden”. VVD en PvdA hebben nu alleen dankzij steun van de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP een meerderheid in de Eerste Kamer.

  PECHTOLD
  “Pechtold kan zuurstof geven aan een politiek overleden Rutte om nog een paar jaar door te gaan met het slopen van Nederland.” Wie dat niet wil, moet volgens Wilders op de PVV stemmen. “Wij zullen geen zaken doen met Rutte en hem de komende jaren niet helpen in de Eerste Kamer.”

 7. davedave

  geenpeil steelt van de achterban en geenstijl=geenpeil verwijderd reacties die normaal geschreven zijn. Ze zijn niet te vertrouwen. Geenpeil is niet te vertrouwen. En Jan Dijkgraaf ook niet heb ik gehoord. Stem niet op gp.

  1. ErTussenIn

   @davedave

   haha, idd, ze hadden Wilders aangevallen i.p.v. Rutte.

 8. jennifer

  Heb niets toe te voegen aan de kop van dit artikel, het klopt van A tot Z wat er staat.

 9. davedave

  Ze stelen van de achterban en verwijderen normaal geschreven reacties. Geenpeil, nee dank je.

 10. Gustaafff

  Even voor de duidelijkheid: dat is de partij die geen enkele zetel heeft, niets heeft bereikt en mogelijk ook grondwettelijk niet toegestaan? Voor deheer Geenpeil over regeringsdeelname gaat blazen, moet hij eerst nog maar in de kamer zien te komen. Ik merk de laatste tijd dat leiders van jonge partijen al hoog van de toren blazen, aangezien de VVD en de PvdA dit land al jaren runnen.

  1. Gustaafff

   Aangezien = terwijl

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.