Geniepige CDA en VVD steunen stiekem Europese belastingen, een Europees leger, en een hogere EU-begroting

Hoewel deze partijen zich in Nederland zelf voordoen als relatief eurosceptisch blijken ze er in het Europees Parlement heel andere denkbeelden op na te houden. De CDA en VVD zijn daar namelijk akkoord gegaan met plannen om Brussel groter en machtiger dan ooit te maken. Geen Haagse CDA- of VVD-haan die ernaar kraait.

Vergis je niet: dit is hoe de VVD en het CDA al jarenlang in Europa rollen. In Nederland doen ze zich voor als relatief eurosceptisch, maar in het Europees Parlement gaan ze akkoord met elk plan om Brussel groter en machtiger te maken. ‘Meer, meer, meer Europa’ is daar het devies van de christendemocraten én de nepliberalen.

https://twitter.com/marceltenbroeke/status/823961022155333632

Zoals Gert Jan Segers en Peter van Dalen uitleggen in het Reformatorisch Dagblad is de VVD in het Europees Parlement aangesloten bij de eurofiele ALDE-fractie en het CDA bij de eurofielen van de EVP. Deze fracties sloten afgelopen week een akkoord met elkaar waarin ze beloven voor een federaal Europa te gaan strijden. Met andere woorden: voor een Verenigde Staten van Europa. Segers en Van Dalen schrijven:

In de op schrift vastgelegde overeenkomst noemen beide fracties als startpunt drie rapporten waar het Europees Parlement volgende maand over stemt. Concreet staat er in deze plannen de oproep voor Europese belastingen, een fors hogere Europese begroting en meer mogelijkheden voor de EU om schulden aan te gaan. En het akkoord van deze Europese fracties gaat verder: men wil een Europees leger en een zogenaamd „Europees mechanisme voor het bewaken van de fundamentele rechten”.

Kortom, het akkoord is de natte droom van elke megalomane eurofiel die er maar rondloopt in Brussel.

Ondanks hun zelfverklaarde kritische houding ten opzichte van de EU hebben het CDA en de VVD zich niet uitgesproken tegen de overeenkomst tussen de beide Europese fracties.

Schokkend he? Je zou bijna denken dat hun eurokritiek eerst en vooral een theatervoorstelling voor de Nederlandse kiezer is…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Peter Selie

  Wat u gestemd heeft, is wat u nu ziet.

  1. J.C.

   @ Peter Selie

   Precies, het handelen van (een deel van) de eenheidsworst: D66, VVD, CDA, PvdA, SP, GL, CU, SGP, PvdD, 50+, Houwers en DENK.

   Voor de EEG, dus tegen de EU (Thierry Baudet).

   Nexit, en graag snel een beetje!

   Ik stem PVV.

   Op 15 maart 2017, de afrekening.

 2. nick

  Als je ziet hoe Trump nu al aan het reorganiseren is, dan hoop je toch echt dat er ook in ons land ( en de rest van Europa) een dergelijke wind gaat waaien en een gelijksoortige reorganisatie plaats gaat vinden. Als het in Amerika kan kan het hier ook. Zet links in de hoek en gebruik je verstand! Stem op de juiste partij en dat is in geen geval VVD en de rest van links!

  Realiseer je ook dat het gewoon een kwestie van een golfbeweging is. Wanneer links aan de macht is zal rechts opstaan en andersom. Dat dient voor het evenwicht en is een goede zaak! Dus verzet je niet tegen het evenwicht, het is noodzakelijk!

  Het is ook voortschreidend inzicht… je realiseren dat je je stem niet weer naar de oude koek moet omdat je dat gewend bent, maar dat je zelf bepaald en in de hand hebt hoe jouw toekomst er uit zal zien. Indien dat een wijziging van stem vraagt moet je daar als verantwoordelijk mens aan toegeven en niet dom en onnadenkend een gewoonte vakje inkleuren!

  Gelukkig zijn er steeds meer mensen aan het ontwaken, laat het snel gaan want indien men zich verslaapt is het te laat!

  1. Dam

   Ik ben het helemaal met u eens.

 3. NederNederlander

  De mensen waren vroeger zo vel op Hitler dat hij een grote rijk wou stichten wat doet Europa nu het zelfde als Hitler toen.
  Dat de mensen dat nog steeds niet zien snap ik geen reet van.
  Wat toen niet goed was is nu ook niet goed wordt keer op keer bewezen.
  Alles hangt van leugens aan mekaar tot het touwtje knapt dan is de leed niet meer te over zien!!

 4. Anna

  CDA heeft het achter de ellebogen en de VVD volgt.
  Laat je niet bedonderen door EU- Alde en EU-EVP. Ze spreken in Den Haag anders dan in EU-Parlement. Bevolking/kiezer wordt bedonderd waar ze zelf bijstaan.

  1. Kodi

   Geef deze partijen dus ook op 15 maart in het nationale parlement geen stem. Stem voor je land; Stem PVV!

 5. Anna

  En steunen massa-immigratie uit niet westerse landen terwijl in Europa grote steden al op instorten staan. En steunen Turkije bij EU.En maken van onze buur de Russen onze vijanden. En steunden Obama en Clinton. En maken PVV en kiezers uit voor het vuil van de straat. En voeren een ondemocratisch, smerig cordon-sanitaire/uitsluiten tegen PVV en kiezers.

 6. Ni28

  Typische reactie van het EU. Snel een federale Europa inrichten voordat deze EU uit elkaar valt. Zij hebben van de Brexit niets geleerd in tegendeel. Naar de burger moet je niet luisteren is het motto.

 7. HaZ

  We hebben nog een lange weg ( ruim 7 weken) te gaan, maar dit stemt mij niet vrolijk.
  http://www.geennieuws.com/2017/01/18-procent-van-nederlandse-stemgerechtigden-zwak-begaafd-of-een-verstandelijke-beperking/

  1. Peter Selie

   Tja die 18% zwak begaafde stemgerechtigden worden natuurlijk hoofdzakelijk geronseld om een stemmachtiging af te geven aan zo’n linkse rooie rotzak, die met zijn gedachten nog in de vorige eeuw leeft Grrrrr.

 8. Gustaafff

  Ik ben tegen een EU-leger, maar wel voor een intensieve samenwerking, tussen de krijgsmachten van alle lidstaten. In een breder kader kan de EU het zó organiseren dat ook onze inlichtingendiensten, effectiever met elkaar gaan samenwerken of informatie uitwisselen. Bijkomend voordeel is dat de EU kan afdwingen meer geld aan Defensie te spenderen.

  1. Dam

   Gustaafff, zonder EU kinnen we ook uitstekend samenwerken op allerlei gebied. Dat is altijd zo geweest en kan weer zo aan. Maar met een EU Gustaafff is het geen kwestie van samen willen werken, want de geldverslindende/verdienende heren in de EU maken alles uit, als land heb je nu al bijna niets meer te vertellen, over 2 jaar helemaal niets meer. Zelfs de kleur van je tomaat als je boer bent mag je nu al niet meer bepalen b.w.v.s. WEG MET DE EU.

   1. Gustaafff

    “zonder EU kinnen we ook uitstekend samenwerken op allerlei gebied”

    In de Tweede Wereldoorlog hadden we geen EUNof NAVO.

    We weten hoe het gelopen is.

  2. Anna

   Gustaaff. Stel dat Europees leger vecht tegen islamitische OIC landen. Miljoenen jonge moslimmannen in Europa die in oorlog of burgeroorlog in Europa opkomen voor? Het Joods/Christelijk Europa?

   1. Gustaafff

    @Anna, met een intensieve samenwerking kunnen we veeleer deelnemen aan missies en plachten IS op de knieën te krijgen.

   2. Kodi

    Die Moslims hier in Europa zijn de vijfde kolonne. De vijand is al binnen. En met een stem op CDA of VVD zullen de Islamitische Paarden van Troje alleen maar meer vrij spel krijgen.

 9. Dam

  We worden met zijn allen flink belazerd. Mensen stem in vredesnaam niet meer op de VVD, CDA en andere linkse partijen. Maar durf het nu eens aan op een rechtse partij te stemmen. U wilt toch ook dat we uit die ellendige onbetrouwbare volks en land verlakkende EU met alleen zichzelf verrijkende heren willen? We hadden het zo goed. Het wordt steeds slechter, de huidige regering weet zich met de vluchtelingen geen raad. Er is geen goed beleid voor. We hebben schulden. Volgens de huidige regering gaat alles goed, maar het gaat niet goed. Ze luisteren niet naar waarschuwingen en staan ver van de werkelijkheid af. Evenals wat de huidige regering altijd zegt en de werkelijkheid er zo van verschilt. En alles wat fout gaat wordt met politiek gezwets onder het kleed geveegd. Dat hebben we nu al vaak genoeg gezien en gaat wedden? donderdag met van de Steur weer gebeuren. Weg met die man en weg met Rutte, die dus ook de boel al meerdere keren heeft belazerd. WEG ERMEE EN DURF RECHTS TE STEMMEN> UIT DIE ELLENDIGE EU, net als Amerika. Eerst wij en dan helpen we anderen. Maar nú, door andere te helpen gaan wíj naar de haaien. Bijv. MILJOENEN PER JAAR NAAR TURKIJE WAT NIET WORDT GECONTROLEERD WAT ERMEE WORDT GEDAAN>SCHANDE!!!!!!!!!!!!!

 10. Adriaan

  Europa begaat een heel grote vergissing als ze de Verenigde Staten van Europa willen gaan opzetten. Ze denken wat Amerika heeft gedaan, kunnen wij ook. Maar ze vergeten dat de lidstaten veel te divers zijn. We spreken om te beginnen al niet dezelfde taal. We hebben totaal verschillende culturen. Gedoemd tot mislukking. 15 maart!

 11. ErikT

  In mijn beleving moet de EU 3 dingen doen.
  1) Europese munt handhaven
  2) Vrije reizen en wonen binnen EU lidstaten
  3) Een gezamenlijk leger om ons te beschermen tegen andere lidstaten.

  Als dit doen en de rest achterwege laten ben ik pro Europa.

  Een gezamenlijk leger vind ik dus een goede stap!

 12. ErikT

  1 ding vergeten grenzen dicht alleen echte vluchtelinhen!

 13. Anna

  Het is allemaal nog smeriger. D66 Sophie in `t Veld van EU-Parlement AlDE waar VVD ook toebehoort moeten asielzoekers vanaf dag “één taalles, veilig onderdak,medische zorg, en een baan krijgen”. D66 wil dit voor “de zomer door het Europese parlement” hebben. PvdA en CDA zien dit wel zitten. Een Europees asielopvang. Kiezers worden door VVD,CDA en D66 op een smerig wijze misleid. EU-Parlement en nationale politici spreken twee verschillende talen. In Den Haag is alles NEP!

 14. Babaji538

  In het kader van transformatie, transparantie en
  duurzaam visserijbeleid is de zeekoei van ABN AMRO
  weer op het vaste land waargenomen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.