Genoeg is genoeg! Politie heeft buik vol van agressieve tokkies en passiviteit van de politiek

Geen categoriejan 02 2017, 11:00
Genoeg is genoeg: eer moet nu eindelijk iets gedaan worden aan idioten die denken dat het volstrekt normaal is om politieagenten aan te vallen, te verwonden, en het ziekenhuis in te slaan (of te rijden!).
Dat vindt de politievakbond ACP. De bond heeft er genoeg van dat agenten steeds weer het doelwit van agressieve tokkies zijn. De druppel die de emmer deed overlopen is het geweld van dit soort tuig tijdens Oudjaarsnacht. Voorzitter Gerrit van de Kamp zegt dat de politie flink gehinderd werd in het werk, en dat ze zelfs verwondingen opliepen omdat ze door een stel gekken bekogeld werden met vuurwerk. In Den Haag werd een agent zelfs letterlijk overreden door een tokkie. De arme diender ligt daardoor zwaargeweond in het ziekenhuis.
Zoals altijd reageert de politiek met bijzonder veel "medeleven" op dit soort geweld tegen de politie. Helaas voor Rutte en co. hebben Van de Kamp en zijn collega's daar onderhand de buik vol van: zij willen geen mooie verhalen meer horen, maar eisen actie. En wel meteen.

"Er is eigenlijk al zoveel over gezegd en we hebben al zoveel geprobeerd en gedaan, maar het is weer misgegaan. Met mooie woorden kom je er niet meer. De politiek moet nu echt actie ondernemen en ons de middelen bieden waar we iets mee kunnen."

Natuurlijk is de oplossing heel simpel: de politie moet toestemming krijgen om dodelijk geweld te gebruiken tegen iedere gek die een agent aanvalt. En als zo'n volidioot het toch overleeft moet hij vervolgens voor minimaal vijf jaar achter tralies verdwijnen.
Harde maatregelen? Jazeker, maar dat is de enige manier om in moeilijke tijden om te gaan met dit soort serieuze problemen. Hoe zachtaardiger er opgetreden wordt, hoe verder kansenparels en Nedertokkies gaan in hun pogingen om de samenleving te ondermijnen en uit elkaar te scheuren. Politieagenten zijn vertegenwoordigers van de staat. Een aanval op hen staat gelijk aan een aanval op de Nederlandse staat zelf en moet ook zo behandeld worden.
Misschien dat het tuig van de samenleving dan eindelijk ophoudt om agenten het leven onmogelijk te maken. Zoals het nu gaat wordt het in ieder geval alleen maar erger. En dat, zegt de politiebond terecht, is geen optie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten