Het cordon sanitaire van de anti-democratische VVD zal VNL en Forum groter maken dan mensen voor mogelijk houden

VNL en Forum voor Democratie verzetten zich gepassioneerd tegen het cordon sanitaire van de gevestigde politiek om de PVV. Dat is strategisch én ethisch een bijzonder wijze stap. Het zorgt er namelijk vrijwel zeker voor dat ze bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart meer zetels zullen halen dan de meeste mensen mogelijk achten.

Hoewel VVD, GroenLinks, D66, CDA, SP, PvdA en al die andere leden van het partijkartel de PVV nu al hebben uitgesloten, denken de nieuwe rechtse partijen daar heel anders over. Gisteravond vertelde VNL-leider Jan Roos De Dagelijkse Standaard al dat de uitsluitingspolitiek alleen maar om ego’s en machtsspelletjes gaat. VNL wil daar niets mee te maken hebben. Anders dan met name de VVD is VNL namelijk een échte klassiek-liberale partij die de democratie wél respecteert. Als Wilders de grootste wordt wil VNL best zaken met hem doen — op veel gebieden kunnen de partijen immers ook prima met elkaar om tafel zitten, denk maar aan immigratie en integratie, en het megalomane EU-project.

Ook Forum voor Democratie van Thierry Baudet liet gisteren weten niet mee te doen met het idiote cordon sanitaire van de gevestigde macht. Die partijen zijn, zegt Forum terecht, namelijk deel van het partijkartel dat ons land al decennialang zwakker maakt. In plaats van te zeuren over de PVV kunnen ze zich beter bezig houden met de problemen die zij veroorzaakt hebben met hun eeuwige machtshonger.

Het is dus duidelijk wat rechtse kiezers die niets in een cordon sanitaire zien te doen staat: ze moeten of op VNL, of op Forum voor Democratie, of op de PVV zelf stemmen. Die partijen moeten allemaal zo groot mogelijk worden, en dat het liefst natuurlijk ten koste van de gevestigde politiek. Met name de VVD moet ernstig verzwakt worden. Hoe kleiner die partij, hoe beter. Alleen op die manier kan Mark Rutte dan eindelijk met pensioen gestuurd worden, terwijl een grote VNL en Forum ervoor zorgen dat de kans op een coalitie met de PVV aanzienlijk groter wordt.

Ik twijfel er geen moment aan dat veel (rechtse) kiezers tot dezelfde conclusie komen en VNL en Forum zullen belonen voor hun pro-democratische houding. Misschien dat het walgelijke partijkartel van de elite dan ein-de-lijk doorbroken kan worden en de stem van het volk weer gehoord wordt in de politiek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. EllyD19

  Hopelijk gaan de kiezers niet mee in dit cordon sanitaire en stemmen ze niet op de VVD. Wat Rutte zo voor elkaar wil krijgen is te gek voor woorden.
  Vorige keer heeft hij alle voorkeurstemmen van Rita Verdonk ingepikt en nu probeert hij op deze manier aan de macht te blijven. Ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen.

  1. denktenk

   Hei is niet alleen Rutte en de VVD hoor.

   ALLE gevestigde oude partijen doen eraan mee.
   Die hebben nog steeds niet in de gaten, dat de wereld aan het veranderen is.

   Zij naaien zichzelf. Polariseren zelf en zorgen zelf, dat dit land onbestuurbaar wordt.

   Het wijzen met het vingertje en altijd die ander, die het doet, moeten ze toch ergens vandaan hebben.
   Last van het Islamitisch syndroom?

 2. Anna

  Alleen dictatoriale ondemocratisch partijen zoals PvdA, GroenL,D66,CU, CDA,SP en VVD voeren oorlog tegen hun tegenstander door deze partij volledig uit te sluiten en een cordon sanitair uit te roepen via Buitenhof door de Nederlandse Minister President Mark Rutte.
  Zelfs in Rusland zie je dat niet gebeuren.
  Wilt u onze democratie, normen, waarden en de Nederlandse cultuur behouden van gelijkheid, tolerantie, vrijheid, vrijheid van meningsuiting enz moet u zeker PVV stemmen.

 3. ikweetwatikwil

  Mee eens Anna. De partijen die je noemde, sluiten een groot deel van hun eigen volk uit. Je mag volgens hen niet protesteren als je land islamitisch dreigt te worden en de moslim het hier voor het zeggen krijgt. Als denk met een aantal zetels in de kamer komt, heb je de poppen aan het dansen. Willen ze dat? Ja , dat wil Brussel.

 4. Top

  Wat mij verbaasd, is dat ‘de kiezer’ nog steeds denkt, dat, als ze op een gevestigde (lees oude) partij stemmen, het door deze partijen geëtaleerde doel wordt nagestreefd. Niets minder is waar! Ze voeren gewoon de discipline die vanuit Brussel wordt opgelegd, zonder zich maar een moment te bekommeren om de werkelijke situatie waarin ons land zich verkeert.
  Dit is al heel lang geleden afgesproken en dat is waar ze in Brussel graag de hand aan willen houden, ten kosten van de burger, die het allemaal mag financieren. Ik maak het dagelijks mede, wat een puinhoop ervan gemaakt in bijv. de ouderenzorg. Het is toch eigenlijk een farce, dat een mijnheer uit Rotterdam, die ervaart hoe zijn moeder behandeld wordt een tekstje schrijft en op het schild gehesen wordt, als zijnde de ‘oplosser’ van de problemen, terwijl er slechts een armetierige 100 miljoen richting de zakken van de directie wordt gedirigeerd. Want als de rest van Nederland die constatering doet, kan men afbranden en worden zij PVV adepten of tokkies genoemd. Mijn vader heeft veertien dagen in zo’n ‘voorportaal van de dood’ moeten bivakkeren. Ja u leest het goed ‘bivakkeren’, want de verzorging gaf dagelijks niet thuis , want er liepen over vijf etages maar 4 verpleegkundigen, die de medische handelingen mogen verrichten. Een uur op het toilet laten zitten, als je al ernaar toe gebracht werd.
  Nee blijven stemmen op de landverraders partijen, met hun scheef wonen, de energieheffing, zonder slag of stoot verhogen met 30%, de instroom faciliteren van kansarmen en naar onze cultuur vijandige volkeren enz. is datgene wat die clubjes voorstaan, met de hoop op de kans miljonair te worden in Brussel of ander gespreid bedje.

 5. jennifer

  Goed om te weten toch als Nederlander dat men dan gewoon op al die partijen die mee doen met het cordon sanitaire niet moet gaan stemmen 15 maart. Het moet inderdaad maar eens afgelopen zijn met die smerige politieke spelletjes van de gevestigde orde. Ze hebben nog niet gewonnen maar denken nu al de lakens uit te delen hoe het er politiek uit moet komen te zien in de tweede kamer. Allemaal afstraffen en als kiezer een cordon sanitaire vormen op al die gevestigde partijen door ze niet te stemmen. Ik zou zowiezo al niet op een van deze partijen gaan stemmen. VVD heeft een en al bedrog uitgevoerd. PVDA zijn de grootste landverraders die er zijn. SP weet men nooit wat men er van moet denken.D66 een partij die ook alleen met leugens en meedraaien er nog zit in de tweede kamer. Groenlinks een partij die het helemaal achter de elleboog heeft, gezien het feit met de moord op Pim Fortuin.CDA heeft helemaal niets met de Ned burger, ben nog niet vergeten hoe balk ellende het referendum aan de kant gooide net als Rutte heeft gedaan. Ze vinden beide de stem van het volk niet belangrijk. Dus wat hun kunnen ,kunnen wij als kiezers beter toch met hun cordon sanitaire. Hoop echt dat het dit jaar eens heel anders uit gaat zien met hun machtsvertoon wat ze tegenover iedereen maar denken uit te voeren.

 6. Ni28

  Alleen de kleine bekendheid van deze partijen en te weinig tijd kan deze scenario veranderen. Voor velen is het een sprong in het diepe en dat zie ik niet gebeuren. De horrorscenario is dat onze bekende pathologische leugenaar straks weer mag doorgaan met regeren. En dan zijn wij weer de pineut.

 7. Pjotter

  Dat is een duidelijke stellingname, geeft kiezers die echt verandering willen de kans, PVV & FvD & VNL met een flinke ouderen partij die ook een appeltje te schillen hebben met de oude politieke regeerders dan zijn we een aardig eind in de goede richting, gezamenlijk hebben ze vele belangen van de burger gemeen. (mooie alternatieven voor mensen die PVV niet aan durven)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.