Het is tijd om af te rekenen met de feitvrije vegetariërs. Én hun misleidende, smerige namaakvlees

De VVD heeft het grootste gelijk met hun actie!

Vandaag kon op Twitter kreeg de VVD een flinke portie hoon over zich heen. Verschillende twitteraars waren de liberale regeringspartij flink aan het bespotten vanwege enkele Kamervragen die de partij had ingediend:

https://twitter.com/remivanbeekum/status/816304568044765184

https://twitter.com/ouafa070/status/816289505456115713

En zo nog een paar. In die bovenstaande ‘ironische’ tweet van GroenLinks-coryfee Miko Flohr kunt u dus die desbetreffende Kamervragen van VVD-Kamerleden Erik Ziengs en Helma Lodders lezen. De twee vinden het geen goede zaak als consumenten wordt voorgelogen, en willen enkel en alleen dat dit stopt.

Let wel: de twee gaan vegetarische vervangers van vlees dus niet weren uit supermarkten, of het vegetariërs lastig maken om hun levensstijl uit te leven. Wél willen ze dat het klaar is met de misleiding.

Natuurlijk werd half links Nederland terstond boos, want stel je eens voor dat je ook maar met één vinger zit aan die lieve groene hartjesindustrie die draait om tofu, sojabonen en kaas. Zij erkennen niet dat de VVD iets wil doen aan de algehele staat van feiteloosheid die zich ook kennelijk ook uitstrekt tot supermarkten, waar je dingen waarin nog geen gram aan dierlijke producten zit mag wegzetten als ‘vlees’.

Lees ook: Dit is waarom je alle vegetariërs die je kent moet opdragen om zoveel mogelijk frikandellen te eten

Mind you: dit zijn dezelfde mensen die klagen over ‘nep-nieuws‘ en ‘factfree politics‘. Dan ineens zijn feiten wél weer belangrijk: als zo’n staat van feiteloosheid gebruikt kan worden om linkse politiek te blokkeren. Dan is dat ineens heel gevaarlijk. Maar krijgen deze duurzaamheidszwendelaars zelf eens om de oren met maatregelen die feitvrije onzin moeten uitbannen, dan is het lang ineens te klein.

Men moet dus gewoon eens even niet zo hypocriet doen, en dit goede voorstel van de VVD gewoon ondersteunen. Ook vegetariërs krijgen niet de vrijheid om Nederlanders te bedriegen, lijkt me.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ni28

  Ik heb eens een academicus horen vertellen dat voedsel een willekeurig stof mag zijn wat een bite heeft en smaak. Meer niet. Ik moest even denken aan de Invasion oh the body snatchers.

 2. tfrenkiel

  Jij noemt het verkopen van vleesvervangers zoals ‘vega-curryworst’ een ‘staat van feiteloosheid’. Besef je wel hoe dom dat overkomt? Op de verpakking van zo’n product staat namelijk al ‘vega’, dat impliceert dat het geschikt is voor vegetariërs, én er staat altijd nog een ingrediëntenlijstje op. Je moet wel een verschrikkelijke idioot zijn om dan dat product te kopen met het idee dat het vlees is. Die kamervragen zijn er alleen omdat de VVD boeren blij wilt te maken.

  1. Rheagys

   Wat is je probleem dan als het er toch al opstaat?

  2. Rheagys

   Wat is je probleem dan als het er toch al opstaat? En feiten zijn sowieso niet weggelegd voor vegetariërs aangezien deze van alles en nog wat beweren over het eten van geen vlees waar geen bal van klopt;)

 3. Donald Troef

  Geen enkel serieus nieuwsorgaan maakt melding van deze feiten en DDS voert het leugenblog Breitbart op als bron.

  Ik ga er vanuit dat dit een islamofoob verzinsel is.

 4. Babaji538

  Frikandel speciaal geeft een hete saus, af.
  Het splijt de stinkzwam verder open,
  terwijl de kassa rinkelend de trek tijdelijk stilt…

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.