Lucas Hartong (PVV) slaat de spijker op zijn kop: Women’s March moet zich tegen islamlanden keren

Zaterdagmiddag staan op verschillende plekken op de wereld – waaronder Amsterdam – vrouwen te protesteren tegen de intolerantie die zij waarnemen bij de nieuwe Amerikaanse president. Maar staan ze eigenlijk wel op de juiste plek te roepen?

Het is op het Amsterdamse Museumplein een verzameling van naïeve vrouwen, half-mannen en mensen die gewoon niets beters te doen hebben op hun zaterdagmiddag. Met volle borst schreeuwen ze dat ze het nu al – na nog geen 24 uur – gehad hebben met het seksistische, intolerante beleid van Donald Trump. De Telegraaf beschrijft de situatie aardig accuraat:

Sommige betogers vrezen dat Trump weinig respect heeft voor vrouwen of seksuele minderheden. Anderen hekelen de neerbuigende opmerkingen van de president over immigranten en moslims.

Andere betogers verwoorden het wat anders, en deze uitspraak van een (biologisch) mannelijke betoger legt goed bloot wat de bewegredenen van sommigen zijn bij deze demonstratie:

Ik ben hier om mijn stem te laten horen, want zwijgen is acceptatie. Ik geloof dat ik als blanke witte man een heel goed leven heb. Daardoor heb ik de mogelijkheid om anderen te helpen.

Sorry, ik moet eventjes een traantje wegpinken bij het lezen hiervan. Niet vanwege zijn poging tot het goedpraten van zijn dieptriest lage zelfrespect – daar is geen redding meer mogelijk – maar omdat hij niet lijkt te beseffen hoe ernstig hij de plank misslaat met zijn poging tot het helpen van anderen. Het zou echter flauw zijn om alleen deze jongen daarvan te betichten, want iedereen die vandaag aan één van die 670 protestmarsen meedoet is daar schuldig aan. Dit werkt namelijk enkel contraproductief, en PVV’er Lucas Hartong legt kort maar krachtig uit waarom:

En daarmee slaat hij de spijker keihard op zijn kop! De mars in Amsterdam ging vandaag naar het Amerikaans consulaat, maar ze hadden beter richting de vertegenwoordigingen van vrouwonvriendelijke landen als Saudi-Arabië of Iran kunnen lopen. Dát zijn landen waar nog wat te verbeteren valt qua vrouwenrechten, en niet in het land waar mensen – inclusief vrouwen dus – meer vrijheden genieten dan in 99% van de wereld. Waarom protesten als dit zich dan toch zo vaak richten tegen landen waar het zo slecht nog niet is? Simpel: men weet dondersgoed dat die islamitische landen – het moge gezegd worden – nog een stuk principiëler zijn dan wij, en dat die zich weinig aantrekken van het geschreeuw hier. Dat in tegenstelling tot onze Westerse democratieën, die zich al te graag schikken naar degene met de grootste mond, vaak om maar van het gezeur af te zijn. En wat dat betreft hebben wij nog heel erg veel te leren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Wim

  Volgende week nachtelijk protest van deze zelfde vrouwen in Keulen. Zouden ze dat durven zonder 2000 politie agenten.

  1. jennifer

   Dat bedoel ik nou, nee dat zullen ze nier durven. Vind die demonstraties zowiezo onzin. Trump heeft mij niet getroffen met zijn uitspraak wat hij het vorig jaar deed, hoeveel mannen overal op de wereld maken wel eens vrouwonvriendelijke opmerkingen en hoeveel vrouwen maken niet manonvriendelijke opmerkingen. Je moet als vrouw dan toch behoorlijk twijfelen aan je zelf als je dit kan treffen. Wat vrouwen wel over de hele wereld treft, en zeker de vrouwen in Europa zijn de islamitische verkrachters die Merkel massaal Europa binnen heeft gehaald. Ik zou alle begrip hebben voor deze vrouwen als ze daar tegen gingen demonstreren en zou er dan ook aan meedoen. Maar voor deze opgehitse onzin haal ik mijn neus voor op.

   1. Dam

    Ben het geheel met Lucas Hartong en Jennifer eens.

 2. Ritter

  Zolang die vrouwen niet demonstreren voor de Ambassades van Saudi Arabië, Iran en andere islamitische landen die de rechten van vrouwen onderdrukken kan ik deze vrouwen niet serieus nemen.

  Daarbij protesteren ze ook tegen Geert Wilders die juist hordes vrouwen onderdrukkers wil tegenhouden bij de grens.

  Dus het gedrag van deze vrouwen is niet logisch en tegenstrijdig.

  Er staat geschreven: “Sommige betogers vrezen dat Trump weinig respect heeft voor vrouwen of seksuele minderheden. Anderen hekelen de neerbuigende opmerkingen van de president over immigranten en moslims.”

  Dat is onzin.

  Trump heeft vrouwen in zijn bedrijven goed behandeld en zeker niet seksistisch.

  Lynne Patton “The Trump Family That I Know” – A Black Female Trump Executive Speaks
  https://youtu.be/lxaKUo5naoY

  Ook heeft Trump niets tegen minderheden en tegen immigratie. Trump wil de massale illegale (!) immigratie afremmen. Maar dat willen ook veel Europeanen.

  En over moslims heeft hij het over de radicale islam waartegen hij wil optreden. Ook dat willen veel Europeanen.

  De media verdraaien vaak de woorden van Trump of liegen over wat hij werkelijk heeft gezegd. Daardoor krijgen de mensen een totaal verkeerd beeld van Trump. Wat ook precies de bedoeling is van de media.

 3. Gustaafff

  Dat Trump eindelijk eens wat tactvoller moge worden. De man is seksistisch tot en met en dat hebben deze fiere vrouwen, schepsels die strijden voor gelijkheid, goed in de gaten.

  1. zomaar

   @Gus

   https://www.nrc.nl/nieuws/2005/04/29/reconstructie-van-affaire-lubbers-is-aannemelijk-10488639-a433293

   oei een christelijke ruiter , die zijn poten niet thuis houden kon , hij kneep de poesjes van zijn werkneemsters , dit kan men van Trump niet zeggen, nog schrijven .

   hooguit dat hij wat grof in de bek is , als hij praat over het vrouwelijke schoon .

   1. Gustaafff

    Ja, @zomaar. Het is een trieste zaak. Als oude mannen een mooi jong ding zien, kunnen ze hun handen – of wat anders – niet thuishouden. Vergeet ook CDA-er Jack de Vries niet; die sliep met zijn adjudante.

    De roddelbladen zullen in elk geval goed verkopen.

    1. Noodluik

     Bedoelt Guus hiermee te beamen dat hij ook zijn L*L achterna loopt? Dat zal een hele eyeopener voor onze grefo zijn. Ouwe vieze man.

     1. Gustaafff

      Man, kap nou toch eens. Er komt alleen maar vuiligheid uit die grote mond van je.

  2. Wachteres

   … die strijden voor gelijkheid …. maar de islam laten zij met rust. Fiere vrouwen. Laat me niet lachen ….

   1. Wachteres

    Laffe ,linkse flapdrollen zul je bedoelen.

    1. Gustaafff

     @Wachteres, deze dappere vrouwen hebben het – ondanks de smurrie die ze over zich heen krijgen – gewaagd op te staan tegen een seksist die vrouwen behandelt als oud vuil. Het is een prachtig gezicht.

     1. toetssteen

      @G.

      Leest u de link van Ritter hierboven (al een paar uur terug). U liegt alzo weer eens.

     2. Gustaafff

      Het is algemeen bekend dat Trump seksistisch is, toetssteen. Hier een linkje voor onderweg: http://www.nu.nl/verkiezingen-vs/4407642/meer-mensen-in-washington-bij-protest-trump-dan-bij-inauguratie.html.

     3. Noodluik

      Die woordjes van Guus! Om je te bescheuren! “…deze dappere vrouwen hebben het – ondanks de smurrie die ze over zich heen krijgen – gewaagd op te staan tegen een seksist die vrouwen behandelt als oud vuil. Het is een prachtig gezicht.”

      Dit kan toch niet echt zijn? Zo idioot denkt en praat toch niemand? OK, ik begrijp het, ’t is bedoeld als satire. En nog geen eens slecht ook, moet ik eerlijk bekennen. Ik heb althans hartelijke gegierd. He, he, even de tranen uit m’n ogen wissen..

  3. FreddyGanglbau1

   Heb je zelf een vrouw in een bourka?? Laat ze in islamitische landen demonstreren nee dat durven ze niet op naar 15 3 2017

 4. Mar

  Hoe dom is die Lucas Hartong met zijn dooddoener?

  In islamitische landen worden vrouwen veel slechter behandeld, dus ga niet zeuren als de vrouwvriendelijkheid van westerse mannen op zijn retour gaat.

  Kreeg hij als kind veel te horen dat hij zijn bord moest leegeten ook als hij het niet lustte, want in Afrika hadden kindjes helemaal geen eten?

  1. Wim

   Geef een voorbeeld waar de vrouwvriendelijkheid van westers mannen achteruit gaat.
   Niet terug vallen op de geloofsbroeders van Guus.
   Die zijn al van streek van bijna blote billen foto van een damesvoetbalclub.
   En laten wel zijn ,wat is er vriendelijker dan een mooie dames bil.

   1. jennifer

    Dat al ze niet kunnen, want haar uitspraak hier berust weer op een dom links zwetspaardje.

   2. Noodluik

    Wim, Mar is waarschijnlijk een beetje autistisch want ze reageert nooit op een opmerking over een comment van haar. Het zijn louter hit and run (re)acties waarna ze haar gezicht niet meer laat zien.

    1. Mar

     Ik reageer nooit op beledigende comments aan mijn adres, zult u bedoelen.

     1. Noodluik

      Ha, nu toch wel dan!

    2. Mar

     Deze was niet beledigend, Noodluik.

     1. ErTussenIn

      Je zag em al aankomen en toch valt ie door het noodluik 😉

  2. jennifer

   Denk dat ik als vrouw toch moet zeggen dat jij heel veel dommer over komt met deze opmerking.

  3. Wim

   Gevonden je hebt gelijk Mar. Clinton die misbruik maakte van zijn macht en een veel jongere stagiaire dwong om hem te pijpen en zijn perverse echtgenoot vond dat goed
   Goed dat die dames vandaag alsnog daar tegen protesteerde.

   1. Gustaafff

    Presidenten, @Wim, kunnen hun handen niet thuishouden. Dikke kans dat inmiddels ook Rutte met zijn secretaresse slaapt.

    1. Wim

     Wat dacht in jou religie dan met koorknaapjes. Niet best.

     1. Gustaafff

      @Wim, inmiddels heeft misbruik zich – inderdaad en ongelukkigerwijs – zich ook tot in de fundamenten van de kerk genesteld.

      De wereld is een smerige plaats.

 5. Analist

  Veel westerse vrouwen hunkeren er m.i. naar om zichzelf te omschrijven als slachtoffer. Ze doen dit met name om zich slachtoffermacht te kunnen toe-eigenen. Ze kunnen als het ware niet zonder die rol. Ester Vilar heeft dit verschijnsel al eens uitgebreid onderzocht en omschreven. Overigens tot grote irritatie van dezelfde westerse vrouwen omdat ze zich ontmaskerd voelden. Ester Vilar werd destijds regelmatig door deze dames in het gezicht gespuugd uit woede en frustratie.Het is maar dat u het weet.

 6. observer

  Wat mij het meest tegen de borst stuit is dat mensen die zichzelf het stempel ‘enorm fan van de democratie’ toedichten, de eersten zijn die een niet door hen gewenste democratische uitkomst van een verkiezing niet accepteren. En dit ‘slecht verliezerschap’ dan onderstrepen met demonstraties, anarchistisch rellen en rotzooien.

 7. Bes Tolen

  Die Gustaaf staat onnoemelijk veel dichter bij de islam dan bij de anderen, die hier op DDS reageren. Dat soort christenen valt vroeg en laat voor de islam. Dat wordt gemakkelijk gemaakt door de elite in diverse kerken waaronder de veruit grootste en machtigste, de Rooms katholieke maar die heeft in werkelijkheid uitsluitend politieke motieven. Met daar achter de grote heers- en geldzucht van de [veelal zeer oude] groepen aristocraten en tot heden andere toegelaten elite. De opvattingen van de paus zijn duidelijk: het zijn de drie abrahamitische godsdiensten, die één en dezelfde god hebben. Dat als enige wat er voor de verhoudingen tussen de drie bepalend is. Het is meer dan alleen een tactisch beleid want de paus ziet wat ik zojuist heb gememoreerd. We hebben van de opperslaaf van de kerk van Rome geen goeds te verwachten. Zo is het duidelijk dat hij de overkomst van miljoenen Afrikanen geheel ondersteund. Dat gaat zo doorgaande tot de ondergang van de Europese mens leiden.
  Ongetwijfeld leidt zo’n houding er toe dat het de Europeanen, die de opvatting van de paus verwerpen het door een groot deel van het kerkvolk in de nabije toekomst steeds moeilijk wordt gemaakt. Dat deel zal zich als voorbode zien van, ja van wat? Dat is nu de interessantste vraag. Die wordt wel beantwoord maar dat duurt nog even. Verheffend zal het niet zijn. Integendeel mensonterend.
  Als toevoeging: Gustaaf, je bent bij deze gewaarschuwd.

 8. yourdutch

  Makkelijk van achter je laptop zeggen hoe het beter kan en hoe het anders had gemoeten. En dit allemaal achteraf. Sterker nog: hierbij ook nog eens gaan schuilen achter iemands’ mening en hier een ja-knik-artikel over schrijven. Een betere wereld begint bij jezelf en dat hebben die miljoenen demonstranten begrepen vandaag. Zwijgen is toestemmen, dat bewijst dit artikel maar weer. Maar goed, plaats mijn reactie maar niet. Want ik zou eens een mening hebben.

  1. jennifer

   Voor jou is het dan toch ook net zo makkelijk om van achter jou je laptop dit commentaar te geven dan toch, waar is het verschil? Dit artikel is zeker geen ja knik artikel, de Nep demonstratie wat die vrouwen doen dat is een ja knik demonstratie naar de linkse macht, wat zeker slechte verliezers zijn. Zeg gewoon heel eerlijk als vrouw zou mij doodschamen om aan zoiets mee te doen, dat zou ik niet doen als die vrouwen gingen demonstreren tegen de aanrandingen en verkrachtingen en moorden wat de gasten van Merkel in Europa aangericht hebben. Ook zou het deze vrouwen allemaal sieren als ze eens op de bres sprongen voor al die vrouwen die door de mannen met een islamitische achtergrond allemaal vernederd en vrouw onvriendelijk aan de lopende band behandeld worden. Als jij het dan allemaal zo objectief ziet, zou je nu toch niet kunnen zeggen dat dit niet klopt allemaal, wat de Islam overal ter wereld en ook in Europa al met de vrouwen doen. Dat is een grote wereldwijde demonstratie waard, maar niet dat ene vrouwonvriendelijke woordje wat Trump heeft gezegd, als het al waar is gezien het verdraaien van de linkse media overal.

 9. Lex

  Zoon zielige vertoning mensen die hu er niet bij neer kunnen leggen dat Trump de nieuwe precedent van Amerika is.

  O ze hadden zo gehoopt dat Hillary Clinton het had geworden maar helaas net als hier
  zijn ze islamisering en de gelukzoekers meer dan zat, en de Grote Amerikaanse bedrijven en financiële sector die Amerika in hun greep hebben.

  Hier wil Trump een einde aan maken hij komt uit die wereld en weet hoe hij hier paal en perken aan kan stellen.

  Wat betreft moslim vrouwen.

  Een vrouw is daar maar goed voor 3 dingen

  1 het huishouden.
  2 Eten
  3 Het baren van kinderen.

  De vrouwen en meisjes mogen geen eens bij hun man zitten ze moet apart in een kamertje of keuken zitten.

  Een vrouw is minder waard dan de ezel of paart.

  Kortom Geert Wilders heeft als altijd gelijk.

  1. Peter Selie

   Het fel omstreden ‘Brexit’, het associatieverdrag Oekraïne referendum en bij de Amerikaanse Presidentsverkiezingsstrijd, zag men dezelfde linkse taferelen, gewoon de bevolkingen in de westerse wereld zijn verdeeld tot op het bot. Het zal nog een geruime tijd in beslag nemen weleer het gezonde verstand prevaleert boven de links politieke correctheid, waaraan iedere democratie ten onder gaat mijns inziens.

  2. FreddyGanglbau1

   We zitten wat dat betrft op 1 lijn islamitische vrouwen hebben niets te vertellen wie wil er nou vrijwillig in een boerka = soepjurk lopen zet ze aan de straat als mobiele flitskast haha dom volk

 10. Peter Selie

  Wanneer het aan de linkse gekkies ligt dan ziet de Women’s March in de nabije toekomst hier in Europa als volgt uit.

  https://i.ytimg.com/vi/qjGxgXGSVuQ/maxresdefault.jpg

  1. jennifer

   Ja inderdaad schijnbaar willen die nep feministen dat ook,dat het zover komt.

 11. Ni28

  Protesten van vrouwen die het nergens zo goed hebben als hier. Een stukje zelfreflectie zou niet misstaan.

 12. EllyD19

  Een goede column vind ik dit.

 13. Lieftinck

  Lucas Hartong van de PVV? Daar was hij toch uitgestapt, of heb ik iets gemist?

 14. Kodi

  Initiatiefnemer Wouter Booij, tevens politiek medewerker bij de Haagse PvdA-fractie, spreekt van ’een xenofobe en gevaarlijke maatregel’. „Dit is ongekend. Dit is een moment om op te staan tegen gevaarlijke discriminatie. Amerika gaat een kant op waar we niet heen moeten willen. Een samenleving met eerste- en tweederangs burgers is geen democratie.”
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27518952/__Protest_tegen_Trumps_moslimban_Den_Haag__.html

  Wat een hoop fouten in een paar zinnen! We nemen ze even door:

  Xenofobie – Een algemene angst voor het vreemde is bij een ban op moslim-immigratie niet aan de orde. Het is nu juist de bekendheid waar de schoen wringt: moslims zijn moeilijker te integreren en onder hen bevinden zich relatief veel antidemocraten en massamoordenaars.

  Gevaar – De maatregel om moslims niet toe te laten is erop gericht de burgers van het land te beschermen. Dat is het tegenovergestelde van gevaarlijk.

  Discriminatie – Elk normaal land maakt onderscheid tussen burgers en vreemdelingen, en trouwens ook tussen normale burgers en criminele burgers. Selectie van vreemdelingen op risico’s voor de samenleving is geen ongeoorloofde discriminatie, net zo min als het ongeoorloofd is criminelen op te sluiten en fatsoenlijke burgers niet.

  Tweederangsburgers – In een rechtsstaat hebben alle burgers – mits niet crimineel – grondwettelijk dezelfde rechten. Dat geldt ook voor moslims. In islamitische landen daarentegen hebben niet-moslims vaak minder of geen burgerrechten. Willen we het ontstaan van tweederangsburgerschap voorkomen, dan moet het aandeel moslims blijkbaar niet te groot worden. Hetzelfde geldt voor het behoud van de democratie: islam tolereert geen democratie, wat blijkt uit de theorieboeken en uit de praktijk dat geen enkel islamitisch land democratisch is.

 15. FreddyGanglbau1

  Achterlijk volk waar worden de vrouwen onderdrukt juist bij de islamitische landen nee natuurlijk niet durven ze niet bang voor represailles geitenwollen sokken volk ga gewoon aan het werk of demonsteer voor een azc dat het tuig daar op moet rotten

 16. Cultuur_Pessimix

  Tegelijkertijd, als Amerikaanse vrouwen bang zijn dat ze hun rechten verliezen door ongenuanceerde uitspraken van Trump in Amerika vind ik dat ze dat mogen uiten. Het feit dat het HIER gebeurt getuigt weer van een hypocrisie van jewelste. En inderdaad, wel schreeuwen naar de VS maar niet naar landen als saudi-arabies die vrouwen al vermoorden als ze een enkel laten zien. Deze dubbele standaard vertroebeld het denken van teveel mensen in Europa. Zo jammer! Daarom gaat er bij mij nog steeds niet in dat een moord zoals die op VanGogh door zo’n vieze kameel, de zoveelste groepsverkrachting in Zweden geen tot weinig verontwaardiging oproept maar een discriminatoire uitspraak “minder, minder…” dat wel doet. Het is echt de wereld op zijn kop hiero….en in Scandinavië en Duitsland anders ook wel!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.