Max Verstappen kijkt vol vertrouwen uit naar nieuwe seizoen Formule 1. Hij wil wereldkampioen worden

De jonge Nederlandse coureur heeft nu al genoeg van de winterstop. Hij wil gewoon weer in een bolide zitten en racen.

Max Verstappen heeft helemaal zin in het nieuwe seizoen van de Formule 1. Helaas moet hij nog even wachten. De eerste Grand Prix van het jaar wordt namelijk pas op zondag 26 maart gereden. Dat is dus meer dan 2,5 vanaf nu.

Toch is Max al heel erg bezig met het seizoen. En ja, hij doet dat met bijzonder veel vertrouwen. Hij gelooft namelijk — net als veel andere experts! — dat Red Bull Racing in 2017 kan meestrijden om de wereldtitel. Natuurlijk houdt hij daar wel een slag om de arm bij, maar dat is niet meer dan logisch:

“Ik ben altijd positief ingesteld. Hopelijk kunnen we een volgende stap maken en om de wereldtitel meestrijden. Maar het blijft altijd lastig te voorspellen, omdat je geen zicht hebt op wat er bij andere teams gebeurt.”

Als hem vervolgens gevraagd wordt of hij klaar is om écht mee te strijden voor het wereldkampioenschap reageert hij met een koele, zelfverzekerde blik: “Absoluut.” Hij gaat verder:

“Ik ben er vanaf mijn eerste race, in 2015 bij Toro Rosso, al klaar voor. Als ik toen al een goede auto had gehad, weet ik honderd procent zeker dat ik al overwinningen had behaald.”

Zoals Max terecht uitlegt is het racen in een auto van absolute wereldklasse heel anders dan in een auto die moeite heeft om aan te sluiten bij de top. Met een topauto hoef je namelijk niet elke keer en continu het maximale uit jezelf te halen:

“Als je materiaal goed is, hoef je niet altijd op honderd procent te rijden. Dan zit je op een heel andere manier achter het stuur.”

Lewis Hamilton van Mercedes kan daar natuurlijk over meepraten. Hoewel hij in 2016 tweede werd in het wereldkampioenschap, achter teamgenoot Nico Rosberg, waren er behoorlijk veel GP’s waarin hij het relatief rustig aan deed. Dat gaf hij ook enkele keren toe achteraf. Hij hoefde gewoon niet steeds tot het gaatje te gaan omdat zijn wagen zo veel sneller was als de bolides van Red Bull en Ferrari.

Hopelijk komt daar in het nieuwe seizoen dus verandering in. De voortekenen zijn in ieder geval gunstig. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in: volgens mij gaan we dit jaar (voor de eerste keer ooit!) een Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 krijgen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Guppie

    Alles valt of staat met de capaciteit van de Renault motor die Red Bull ter beschikking gesteld krijgt.
    Max heeft, mijns inziens, absoluut de kwaliteiten om wereldkampioen te worden. Gaat een interessant seizoen worden, lekker hoor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.