Namens de redactie van De Dagelijke Standaard: wij wensen u een gelukkig nieuwjaar!

Geen categoriejan 01 2017, 14:30
Wij willen graag al onze lezers een prettig nieuwjaar wensen!
Dames en heren, het was ons het jaartje wel. Het halve internet valt elkaar momenteel snikkend in de armen valt omdat "rampjaar" 2016 voorbij is. Brexit. Donald Trump. Een hele verzameling overleden beroemdheden, en daarnaast gaat alles ook nog steeds niet van een leien dakje in Syrië, met de Russische betrekkingen en is het barbaarse ISIS nog altijd niet verslagen. Sterker nog: uit naam van die organisatie werd er in Berlijn afgelopen maand nog een dodelijke aanslag gepleegd.
Het is waar: 2016 was geen gemakkelijk jaar, maar het was ook een jaar waarin er weer wat licht begon te flikkeren aan het einde van de tunnel. Het Verenigd Koninkrijk gaat zich terugtrekken uit de EU, waarmee de zogenaamde historische onomkeerbaarheid van dit project een mythe is gebleken. Wij hebben afgelopen jaar ook flink wat kritiek geuit op Donald Trump, maar feit blijft dat zijn aanstaande presidentschap aantoont dat politieke correctheid geen monopolie op de regeringsmacht heeft. Er zijn alternatieven, en die worden uitgeprobeerd.
[caption id="attachment_151168" align="aligncenter" width="1024"]Ninian Reid (bron: Flickr). Het is Donald Trump dus tóch gelukt. Ninian Reid (bron: Flickr). Het is Donald Trump dus tóch gelukt.[/caption]
Voor DDS zelf was 2016 een jaar van transitie. We namen afscheid van Joshua Livestro als eigenaar van De Dagelijkse Standaard, terwijl Michael van der Galiën de site officieel overnam. Hij was er al hoofdredacteur en smaakbepalend, maar vanaf afgelopen zomer dan ook voor het 'echie'. In zakelijk opzicht boerden we beter dan ooit tevoren: we braken in november een lezersrecord, en wisten dat afgelopen maand nogmaals te breken. In december 2016 werd de website meer dan 5,4 miljoen keer gelezen, wat een gigantische mijlpaal voor ons was.
Vooruitkijkend naar 2017 zijn we dan ook onverbeten optimistisch. Er komen Tweede Kamerverkiezingen aan, en onze politieke reporter Tim Engelbart zal elke week het land in gaan om de verkiezingscampagne op de voet te volgen. Maak uw borst maar nat voor enkele spraakmakende interviews en mooi onthullingen!
Wij hebben ongelofelijk veel zin in aankomend jaar en zijn vastberaden om ook in 2017 weer het nieuws voor u te verslaan zoals u dat van ons gewend bent: zonder oogkleppen, maar snel, snoeihard en recht voor je raap.
Tot op de site aankomend jaar!
De redactie van De Dagelijkse Standaard
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten