Nederlandse ambassadeur in Denemarken blijkt PVV-hater: viert feest dat VVD de PVV uitsluit

Dit is volkomen onacceptabel gedrag van een man die ons land dient te vertegenwoordigen in Denemarken.

Henk Swarttouw is erg blij met zichzelf. Op zich is dat niet eens zo gek. Hij heeft namelijk een geweldig leuke baan waarbij hij 24 uur per dag met alle égards behandeld wordt. Meneer is immers onze ambassadeur in Denemarken.

Zo’n baantje zouden veel meer mensen willen hebben. Nou, goed nieuws: met een beetje mazzel kan Swarttouw heel binnenkort op zoek naar een nieuwe baan. Gisteren zette hij namelijk deze tweet op Twitter:

Screen Shot 2017-01-17 at 13.21.38

 

Dat is natuurlijk volkomen onacceptabel gedrag voor een Nederlandse ambassadeur. Deze man dient ons land, ons volk, en onze regering te vertegenwoordigen. Aangezien de PVV bij de verkiezingen van 15 maart zeer waarschijnlijk de grootste partij van het land wordt kan het dus zo zijn dat hij uiteindelijk in Denemarken het beleid moet uitvoeren van Geert Wilders.

Door deze uitspraak heeft Swarttouw zich in één tweet meteen onmogelijk gemaakt. Een ambassadeur hoort zich helemaal niet te bemoeien met de interne politieke aangelegenheden in ons land.

Maar ja, het establishment — de elite, het partijkartel, hoe je deze groep machtswellustelingen ook maar wilt noemen — heeft lak aan dat soort (ongeschreven) regels. Zogenaamde ‘buitenstaanders’ (lees: het gewone volk) mogen niets zeggen, maar zij komen zelf met alles weg. Zo ongelooflijk arrogant zijn ze nu eenmaal. Feitelijk is het hele establishment één grote dictatoriale klasse die geen tegenspraak duldt en potentiële critici stelselmatig klein probeert te houden.

Geheel terecht heeft de PVV al woedend gereageert op de tweet van de ambassadeur. Kamerlid De Roon heeft Kamervragen gesteld over deze materie en eist dus tekst en uitleg van het kabinet:

1.) Kent u de tweet van de Nederlandse ambassadeur in Denemarken, waarin deze op het bericht dat de lijsttrekker van de VVD geen coalitie wil vormen met de PVV reageert met: Good news! No more “feeding the beast”?

2.) Hoe beoordeelt u het dat hier de PVV en/of de lijsttrekker van de PVV of hun politieke doelen wordt aangeduid als “the beast”? Welke verklaring kunt u, namens deze ambassadeur, er voor geven dat hij zich zo heeft uitgelaten?

3.) Bent u het met mij eens, dat deze ambassadeur zich hiermee ook denigrerend uitlaat over de miljoenen Nederlanders die achter de PVV staan?

4.) Vindt u dat het een ambtenaar, vertegenwoordiger van de Nederlandse regering, past om zich op deze wijze publiekelijk uit te laten over democratisch gekozen Nederlandse politici, een politieke partij en haar doelen en haar achterban? Zo niet, wat gaat u doen om dit te corrigeren en voor de toekomst te voorkomen?

Helaas lijkt de kans me bijzonder klein dat het huidige kabinet hier iets aan doet. Het goede nieuws? Als de PVV echt een goede uitslag neerzet en andere nieuwe partijen, die Wilders niet uitsluitendat ook doen kan meneer Swarttouw heel snel alsnog op zoek naar een carriere buiten de diplomatie. Want voor zijn huidige functie is deze PVV-hater duidelijk ongeschikt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. poldi

  Het demoniseren van Geert Wilders en de PVV neemt over een breed front toe.
  Nog meer een reden om op de PVV te stemmen.

 2. EllyD19

  Weer zo’n zakkenvuller die niet kan denken en rekenen.
  Zou hij wel weten hoeveel kiezers er achter die 33 zetels van de PVV staan ?

 3. Nederlandsemarokkaantje

  Meneer vertelt zijn mening, nou en. Deze man is geen rechter en benadeelt en bevoordeelt niemand. Je blijft je verbazen hier.

  1. J.C.

   @Nederlandsemarokkaantje

   “Meneer vertelt zijn mening, nou en. Deze man is geen rechter en benadeelt en bevoordeelt niemand”.

   Kun je je de heisa, het tumult en de irrationele opwinding bij de MSM, bij de elitaire politici en bij een bepaalde deel van de Nederlandse bevolking (linksliberale deel = Gutmenschen) nog herinneren toen de film Fitna van de heer Wilders (PVV) werd aangekondigd? Nou dan. En de film Fitna was niet meer dan een chronologische opsomming van hetgeen al gedaan was door extremisten. Wat deze ambassadeur doet is demoniseren van een politieke partij en zijn aanhangers, behoort vooral NIET tot zijn taak. Gelukkig is inmiddels de wal het schip onomkeerbaar aan het keren.

   Let op: 15 maart 2017, de afrekening.

   1. Peter Selie

    Toen de film Midnight Express die in 1978 in première was gegaan, groepeerden zich voor de bioscopen grote groepen boze Turken, er werd er massaal gedemonstreerd tegen de vertoning, door dat veel Turken zich aangesproken voelden over de manier waarop de film de ellendige toestanden in de gevangenis en in hun vaderland werd blootgelegd. Er werd van belediging van de Turkse staat gesproken. Het duurde niet lang voor de Nederlandse media wisten te melden dat het Turkse protest tegen Midnight Express vooral afkomstig was uit de hoek van de extreemrechtse Grijze Wolven. Die namen dan ook het initiatief tot een demonstratie destijds tegen het in roulatie brengen van de film in Nederland.
    Nu zitten de Grijze Wolven prinsheerlijk in de Tweede Kamer, geen hond die zich interesseert hierover.

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/07/denk-wil-niet-dat-je-deze-foto-van-tunahan-kuzu-ziet-en-dit-is-waarom/

  2. jennifer

   Ja zo kan je alleen maar reageren als je begint te merken als marokkaan in Nederland dat je het behoorlijk heet onder de voeten krijgt ineens,en dat de Nederlanders de import kots zat zijn, en een enkeltje zandbakland van herkomst gaat krijgen toch.

 4. Ni28

  Dit kabinet zal hier zeker niets aan doen. Deze ambassadeur is de spreekbuis van dit kabinet die mensen uitsluit.

 5. Gustaafff

  Deze tweet was natuurlijk bejubeld, als de ambassadeur Rutte had bedoeld. En ja, als wij goed gestudeerd hebben en ons kandidaat stellen, krijgen we dat baantje ook.

  1. jennifer

   Wat kan jij toch zever uitkramen hier, dit soort uitspraken of et nou Rutte of Wilders betreft, is Ambasadeur onwaardig. Die vent behoord gewoon te weten wat zijn plaats is en niet anders. Als Ambasadeur behoor je dit soort uitspraken niet te doen, en je diplomatisch op te stellen.

 6. Gustaafff

  Bovendien heeft de man al zijn excuses aangeboden: http://www.ad.nl/home/pvv-woest-over-tweet-van-ambassadeur~a4af2321/. Het zou Wilders sieren als hij hem deze tweet zou vergeven.

 7. Mar

  Begin dat gejank een beetje zat te worden.

  Het kan toch niet zo zijn dat men alleen bij de PVV/Geert Wilders ook de kiezers van die partij beledigt en bij alle andere partijen niet.

 8. Gustaafff

  “en andere nieuwe partijen, die Wilders niet uitsluiten, dat ook doen kan meneer Swarttouw heel snel alsnog op zoek naar een carriere buiten de diplomatie. Want voor zijn huidige functie is deze PVV-hater duidelijk ongeschikt.”

  Swarttouw brengt één keer een foute tweet uit, gaat vervolgens door het stof en biedt zijn excuses aan – zijn nog geaccepteerd ook. Die man hoeft helemaal niet weg; hij zit prima waar die zit.

  1. jennifer

   Het scheelt veel dat de burgers in Denemarken de zelfde problemen hebben met de islam import als de rest van Europa en zijn die ook allemaal kots zat daar. Dus weten de burgers daar ook dat ze vanuit Nederland een malloot van een Ambasadeur hebben zitten, die niet meer als een Nazie en fascist is blijkt wel.

   1. Gustaafff

    Dat lijkt me zwaar overtrokken. Sterker nog: het hele artikel lijkt me over the top. Die man heeft allang zijn excuses aangeboden en dat heb ik nazi’s nooit horen doen.

    1. denktenk

     Wordt tijd , dat deze minkukel geheel politiek correct,
     wordt afgevoerd.

     In de reclamewereld zeggen wij dan:
     “Die kan altijd nog folders rondbrengen.”

     1. Gustaafff

      Deheer denktenk wil gebruikers monddood maken.

      Tja.

    2. Peter Selie

     Door de linkse groepsdruk, ben ik mak schaap geworden, ben blij dat mijn linkse kameraden het denkwerk voor mij doen. Alleen dooie vissen drijven met de stroom mee.

 9. ko vadis

  Ziehier dus de “diplomatie” duidelijk gekoppeld aan de “democratie”.
  Het duurt nog even bij sommigen, veur het kwartje door het gleufske gaat!!

 10. Pjotter

  Nederlandsemarokaantje@ Waarschijnlijk niet veel Hollandse kaas gegeten om de spelregels en ethiek in de diplomatie te begrijpen, de uitspraak publiekelijk is een ambassadeur onwaardig.

 11. Seneca

  @J.C.
  Wat bent u politiek correct! Niet te geloven. In uw reactie aan de NLsemocro schrijft u:
  ‘chronologische opsomming van hetgeen al gedaan was door extremisten’. Hoezo extremisten? Dit soort praktijken zit in de genen van de islamiet en is slechts een vrucht van hun boekje dat ook wel koran wordt genoemd. Overigens, dat boekje heeft niets te maken met het NLse groene boekje en het overtreft het rode boekje van een andere schoft: Mao Ze Dong. Wilt u voortaan niet meer zo policor zijn? Dank u wel!

 12. poldi

  Minister Koenders had du moment de NL. Ambassadeur Henk Swarttouw terug moeten roepen uit Denemarken. Dat is het protocol als een Ambassadeur zich ten opzichte van zijn land (NL) of in het buitenland zich ongehoord gedraagt. Echter, deze Ambassadeur zal wel tot het clubje van de PVDA horen. Zijn baas, Koenders is het niet beslist niet oneens met Swarttouw, want beiden weten ze maar al tegoed dat het na 15 maart goodbye is!

  1. Peter Selie

   Ach poldi deze lieden zijn met hetzelfde sopje overgoten, Koenders de crypto-communistische socialist bijt geen andere socialisten, het is heel erg bon ton om in deze kringen hun politieke tegenstander Dhr. Wilders op alle mogelijke manieren te demoniseren en ze komen er nu nog steeds mee weg. Even schijnheilig voor show door het stof kruipen en hun rooie blazoen is weer schoon. Deze mensen (politici) zijn gespeend van enig gevoel voor realiteitszin en rechtvaardigheidsgevoel.

   https://youtu.be/aclY_G4jrDE

 13. tq1991

  PVV= haat. Zo en nu die zogenaamde ambassadeur weer! Waarom excuus maken, heeft de PVV zich ook geexcuseerd voor hun uitspraken uit het verleden

  1. denktenk

   tq1991 hoort hier niet thuis.

   1. tq1991

    Elke mening hoort hier thuis, zelfs op Joop de radiosite Fun x Bladna e.d komen er rechtse mensen zoals jij reageren en trollen.

  2. cmsuijkerbuijk

   tq1991
   Voor de waarheid hoef je je nooit te excuseren!

   1. Gustaafff

    Minder, minder, minder marokkanen.

    Tja, bij de PVV is her normaal als de baas dat roept.

    1. cmsuijkerbuijk

     Maar daarom nog wel waar!

     1. Gustaafff

      Er is helemaal niets van waar, @cms. Wilders had gewoon moeten zeggen “criminelen”, als hij hetnover marokkaanse straatschoffies had. Dit is gewoon het wegzetten alsook schofferen van een bevolkingsgroep en schadelijk voor het aanzien van de politiek. Een documentaire maken over de islam, prima. Maar dit is gewoon ordinair gescheldt,

  3. jennifer

   ISLAM =Haat, moord en doodslag, racisme, onderdrukking en zijn moordlustig naar anders gelovigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.