Onkruid vergaat niet: VS zet Hamza Bin Laden op terroristenlijst nadat hij 'wraak zweert' voor dood van zijn vader Osama

Geen categoriejan 06 2017, 12:30
Hopelijk is Hamza Bin Laden één van de volgende terroristen die van de aardbodem wordt geveegd. Nu hij op de terroristenlijst staat van de VS is zijn dood in ieder geval wel een topprioriteit voor onze Amerikaanse vrienden.
Het heeft even geduurd, maar de zoon van Osama Bin Laden -- Hamza Bin Laden -- is dan tóch op de terreurlijst van Amerika gezet. Onze Amerikaanse bondgenoten besloten daartoe omdat Hamza zich ontwikkeld heeft tot een vreselijke moslimextremist en wraak heeft gezworen voor de dood van zijn vader, die enkele jaren geleden op heerlijke wijze gedood werd door Amerikaanse elite-eenheden.
Via Twitter werd er in juli vorig jaar een audiobericht verspreid van Hamza Bin Laden waarin hij aankondigt dat hij het bloederige werk van zijn vader zal doorzetten en van plan is om een soort van tweede 9/11 te plegen. "We zijn allemaal Osama," vertelde hij Amerikanen. "We zullen jullie blijven aanvallen in jullie eigen land en daarbuiten. Jullie onderdrukken mensen in Palestina, Afghanistan, Syrië, Irak, Jemen, Somalië en de rest van de moslimlanden."
Natuurlijk is het een buitengewoon hypocriete beschuldiging. Als iemand moslims onderdrukt dan is het Al Qaeda, de terreurorganisatie die op grote schaal aanslagen pleegt op moslims zelf en die andersdenkenden stelselmatig onderdrukt, martelt, en vermoordt. Elke moslim die de radicale leer van Al Qaeda niet deelt moet voor zijn leven vrezen als hij in een gebied woont waar Al Qaeda een prominente vertegenwoordiging heeft.
Jammer genoeg kon het weleens moeilijk worden om Hamza Bin Laden op te sporen; niet alleen omdat hij ondergedoken is, net als zijn vader, maar ook omdat er nog altijd onduidelijkheid bestaat over zijn leeftijd. Tot nu werd ervan uitgegaan dat hij 23 of 24 jaar oud is, maar recent liet Amerika weten dat hij waarschijnlijk geboren is in 1989. Dan is hij nu dus 27 of 28 jaar oud.
Toen Amerikaanse militairen Osama Bin Laden uitschakelden vonden ze in zijn woning brieven van Hamza. In die brieven maakte hij duidelijk dat hij net zo extremistisch was als zijn vader en vroeg hij hem zelfs om hem op te leiden tot zijn opvolger als leider van Al Qaeda, en daarmee dus als de meest gevaarlijke terrorist ter wereld. We zullen maar zeggen: de appel valt echt niet ver van de boom.
Laten we hopen dat deze gek zo snel mogelijk opgespoord en uit de wereld geholpen wordt door Amerika. Hoe eerder het hele Bin Laden-gezin weggevaagd is, hoe beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten