Telegraaf gaat lekker door met diens belachelijke strijd tegen Donald Trump

Als je de website van De Telegraaf tegenwoordig openslaat zou je bijna zweren dat het een Amerikaanse krant is en dat het hoopt dat de anti-Trumppropaganda effect heeft op de Amerikaanse kiezer.

De krant van, voor en door slapend Nederland publiceert bericht na bericht waarin de nieuwe Amerikaanse president neergesabeld wordt. In sommige gevallen richt het dagblad zich zelfs op zijn dochter Ivanka, puur en alleen omdat haar achternaam ‘Trump’ is, wat in hun ogen genoeg reden is om haar te stalken.

Vandaag is het weer raak. Dit stuk werd bijvoorbeeld zojuist online gezet. Het gaat over een Vlaamse burgemeester van wie helemaal niemand gehoord heeft. Waarom hij dan toch aandacht krijgt? Omdat hij de spot drijft met Trump. Dat is reden genoeg om hem ineens in een Vlaamse bekendheid te veranderen. In de ogen van De Telegraaf dan.

Het merkwaardige van dit soort continue aanvallen op Trump is dat zelfs mensen die hem lange tijd niet echt zagen zitten (waaronder ikzelf, ik heb de man verschillende keren hard bekritiseerd, niet alleen in Nederland, maar ook op Amerikaanse websites waar ik voor schrijf) zich genoodzaakt voelen om hem dan toch maar te verdedigen. Je wordt namelijk kotsmisselijk van die propaganda. Het blijft maar doorgaan, het ene artikel na het andere. Het. Houdt. Maar. Niet. Op.

Barack Obama was liefst acht jaar president. Hij maakte er met regelmaat een enorme puinhoop van. Kijk maar naar zijn volstrekt onzinnige en vooral onbetaalbare zorgplan, zijn contraproductieve economische plannen, of zijn wanbeleid in het Midden-Oosten. Er werd een genocide gepleegd op christenen en Obama stond erbij en keek ernaar. Oh, en dan nog iets. Wat de gemiddelde lezer ongetwijfeld niet weet is dat Obama maar liefst zes maanden lang een inreisverbod instelde voor mensen uit Irak. Wat? Ja, echt waar!

Oh ja, en voor we het vergeten: Obama heeft tijdens zijn presidentschap meer immigranten uit het land gegooid dan elke andere president en is ook nog eens de man die de controversiële banlijst van Trump heeft opgesteld. Oeps!

Ondertussen is Trump nu al vaker bekritiseerd door De Telegraaf en de andere leden van het mediakartel dan Obama in al die acht jaar bij elkaar opgeteld.

Jongens, we begrijpen het: jullie kunnen het niet verkroppen dat een Republikein de verkiezingen heeft gewonnen. Oké. Time to get over it. Deze hetze wordt langzamerhand echt vermoeiend én stomvervelend. Oh, en je zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat het vertrouwen van rechtse kiezers in het mediakartel alleen nog maar verder afneemt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. zomaar

  tja het kwartje wil bij de linkse democraten maar niet indalen.

  punt een er is geen totaal verbod voor moslims om Amerika binnen te komen, alleen uit de door Trump genoemde landen , dus is er geen spraken van racisme gericht aan de moslims , er is geen spraken van schending van mensen rechten .

  er is alleen spraken van veiligheid voor de Amerikaanse burger , welke afkomst hij/zij ook heeft .

  plus dit verbod geld voor zes 6 landen alleen voor drie maanden , tot dat de screenings en controles aangescherpt zijn , wat is hier mis mee ?.

 2. Ritter

  Het is gewoon bizar om te zien hoe de Telegraaf tegen Trump tekeer gaat.

  Iedereen die iets lelijkst te zeggen heeft over Trump word een platvorm gegeven. Het lijkt een beetje op de hetze die toendertijd door de media tegen Pim Fortuyn is gevoerd door de media en de hetze door de media na de “minder” uitspraak van Geert Wilders.

  Ik vermoed dat het met de verkiezingen te maken heeft. De Telegraaf wil Trump als een soort “monster” voorstellen en dan subtiel de link met Geert Wilders leggen in de hoop dat de mensen dan niet meer op Geert Wilders stemmen maar op de VVD.

  Veel mensen hebben door hoe manipulatief de media zijn maar niet iedereen. Ik vermoed dat behoorlijk veel mensen mee gaan in de hysterie die de media voert tegen Trump.

  1. Michael van der Galien

   “en dan subtiel de link met Geert Wilders leggen”

   Subtiel? Er is niets subtiels aan de uitvoering van die strategie hoor.

 3. H.Vaes

  Ze hebben het na 12 jaar Wilders bashen nog steeds niet door….Ook nu ze Trump aan het bashen zijn komt het peil van hun hersens niet boven nul.
  Het lijkt er haast op dat ze Trump juist nog machtiger willen maken ….wat ze met Wilders ook bereikt hebben…de PVV…..momenteel de machtigste partij in de peilingen.
  Ook voor de telegraaf mogen de problemen niet opgelost worden…
  Trump…Wilders….Le Pen…Orban en andere zieners die de problemen ….wel…..aan willen pakken……worden door deze onnozelaars belachelijk gemaakt……menen zij….de stumperds.
  Over enige tijd zullen ze wel anders praten en dan zeggen ook zij…..met de grootste onschuld…..Wir haben dass nicht gewusst.

 4. Frulen

  Uitstekend stuk Michael, blijf doorgaan deze media hetze aan de kaak te stellen.
  @Ritter: Geheel met u eens. Ik kan niet anders dan tot de conclusie komen dat dit een welbewuste strategie is van de MSM. Het kan niet zo zijn dat ze dom en/of te lui zijn om de feiten weer te geven. De linkse, door de belasting betaalde NPO zijn in paniek, ze halen zelfs tutje Halsema van stal om de berichtgeving over Trump te Framen en te spinnen. Het luisteren naar tegenargumenten (feiten) is niet aan ze besteed. Het lijkt verdomme of ik naar CNN zit te kijken alle anti Trump Bullshit argumenten worden een op een overgenomen. Ze laten ook zonder blikken of blozen CNN fragmenten zien en brengen dit als “Nieuws uit Amerika” (zo sluw zijn ze wel) terwijl toch duidelijk mag zijn dat ze “Fake News” brengen.

  1. Michael van der Galien

   “Het lijkt verdomme of ik naar CNN zit te kijken alle anti Trump Bullshit argumenten worden een op een overgenomen.”

   Ja, dat is ook heel bijzonder inderdaad. Ze nemen letterlijk de kritiek over van extreemlinkse zenders, kranten, magazines, etc. en herhalen die alsof het feiten zijn. Buitengewoon merkwaardig om te zien.

   Nou ja, eigenlijk niet natuurlijk. Trump is namelijk een Republikein én de verkiezingen komen eraan in eigen land. En dus gaan ze er met gestrekt been in. Lekker hoor.

 5. nick

  Verbijsterend waar de algehele Nederlandse media zich druk over maakt en zich bemoeid!
  Duidelijk dat zij/ links Trump gebruikt tegen Wilders/PVV.

  Te hopen dat de bevolking ook dat doorziet!
  Hopelijk blijkt snel het succes van de maatregelen die Trump neemt tegen de linkse elites met hun ondermijnende regels tegen de bevolking.

 6. Mar

  “Het merkwaardige van dit soort continue aanvallen op Trump is dat zelfs mensen die hem lange tijd niet echt zagen zitten (waaronder ikzelf, ik heb de man verschillende keren hard bekritiseerd, niet alleen in Nederland, maar ook op Amerikaanse websites waar ik voor schrijf) zich genoodzaakt voelen om hem dan toch maar te verdedigen. Je wordt namelijk kotsmisselijk van die propaganda. Het blijft maar doorgaan, het ene artikel na het andere. Het. Houdt. Maar. Niet. Op.”

  Hetzelfde effect dus wat DDS genereerde/genereert bij o.a. Sylvana Simons. Het ging/gaat maar door, het ene artikel na het andere. Het. Houdt. Maar. Niet. Op.

  What goes around comes around.

  1. Michael van der Galien

   Ga jij eens fietsen zeg. Links doet dit soort dingen al vele jaren. Dit is daar slechts het duizendste voorbeeld van. Het enige wat wij doen is terugslaan. Wen er maar aan wat het wordt de komende tijd nog veel feller.

   Oh, en dan nog een verschil: De Telegraaf is zogenaamd rechts en zou dus een bondgenoot moeten zijn. Dat is het duidelijk niet, en dat betekent dat De Telegraaf, net als De Volkskrant, de vijand is.

   1. Mar

    Nee, ga niet fietsen. Het is slecht weer.

    “De Telegraaf is zogenaamd rechts en zou dus een bondgenoot moeten zijn.”

    Breitbart is rechts. Zo te lezen zie je die ook niet als bondgenoot.

    “Breitbart.com is de propaganda-arm van de Trump-regering. Dat was al zo tijdens de strijd voor de nominatie onder Republikeinen. Ik zou die site met een enorme korrel zout nemen.”

    Er is geen afgebakend links blok en een afgebakend rechts blok, naar mijn bescheiden mening. Niet onder de mensen, niet onder de media, niet onder de websites.

    Nog bedankt trouwens voor de ontboezeming. Ik zat al een tijdje te filosoferen over de plotseling draai bij Trump en Wilders, maar nu snap ik het.

   2. Sniper666

    @ Michael van der Galien

    Hoi. Zoals ik al eerder schreef, de TMG groep staat te koop. Dus moet de Telegraaf populair toeteren om als propaganda kanaal acceptabel te zijn voor toekomstige kopers. Trump op de korrel nemen is lekker goedkoop.

 7. Gustaafff

  “of zijn wanbeleid in het Midden-Oosten. Er werd een genocide gepleegd op christenen en Obama stond erbij en keek ernaar.”

  Ook op moslims.

  De fout die zowel president Bush als president Obama maakten (Bush bij Irak, Obama bij Libië en Syrië) was dat zij in de veronderstelling waren: wij wippen die dictators en voor de rest komt het wel goed. Maar het kwam helemaal niet goed. Na de val van Hussein veroorzaakten Bush’ vazallen in Irak een puinhoop en na de val van Qadaffi in Libië, wel, we weten wat er gebeurde. Laten we niet zeggen dat Obama het allemaal verknoeid heeft, want dictatortjes wippen is de hobby van de Verenigde Staten.

  En IS? Die vermoordt iedereen. Niet alleen christenen.

  1. Anna

   Gustaaff. ISIS is een grote groep islamitische stammen die zich hebben samengevoegd tot IS die elkaar al 1400 jaar aan het uitmoorden zijn. Alleen een dictator kan met heel veel geweld dit uitmoorden stoppen.Moslim wordt uitgemoord door moslim. Ze kunnen elkaars bloed wel drinken. Westen moet weg uit alle islamitische landen. We hebben daar niks te zoeken tenzij op een vriendschappelijke wijze handel drijven. Grenzen dicht. Trump en Wilders brengen de feiten.

   1. Gustaafff

    @anna, een grote groep islamitische stammen, is te kort door de bocht. IS telt oud-volgelingen van Saddam Hussein, oud-leden van de Iraakse Ba’ath Partij, uit Europa afkomstige strijders; gebrainwashte pubers en ga zo maar door. Zij kennn slechts één woord: dood.

    Op grenzen sluiten na, ben ik het verder met je eens. Dictators zijn een uitkomst in de islamitische landen. De Halbe Zijlstra-doctrine; je moet samenwerken met dictators.

  2. Ritter

   @Gustaafff

   Toen Obama alle troepen terugtrok uit Irak was Irak gestabiliseerd en het leiderschap van Al Qaida in Irak verslagen (na de “surge”)

   Obama werd gewaarschuwd om niet alle troepen terug te trekken maar een klein aantal achter te laten om te voorkomen dat Jihadisten opnieuw in het vacuüm zouden springen en het land opnieuw zouden destabiliseren.

   Obama heeft niet geluisterd en waarvoor gevreesd werd is gebeurt. Na te terugtrekking van alle troepen zijn de Jihadisten (o.a ISIS) in het vacuüm gesprongen en hebben Irak opnieuw gedestabiliseerd.

   Zelfs toen Obama werd gewaarschuwd voor de kracht van ISIS deed Obama ISIS af als een stel “amateurs” en weigerde op te treden tegen ISIS. Een totaal verkeerde inschatting dus. Daardoor kon ISIS snel groot worden.

   Ex-Ambassador: Obama Was Warned About ISIS in Nov., Did Almost Nothing
   http://insider.foxnews.com/2014/10/29/ex-ambassador-iraq-obama-was-warned-about-isis-november-did-almost-nothing

   Had Obama ISIS gelijk in de kiem gesmoord dan hadden we nu niet die ellende gehad met ISIS en was nu niet de regio door ISIS gedestabiliseerd.

   1. Gustaafff

    @Ritter,

    President Bush heeft het in het begin al verkeerd aangepakt. Na de val van Saddam Hussein, heeft de Voorlopige Autoriteit in Irak een opeenstapeling aan verkeerde beslissingen genomen (zoals de ontbinding van de Ba’ath Partij en het leger). De invasie heeft Irak compleet uitgehold. De politici die toen aan de macht kwamen, maakten het land weerloos, waardoor IS gemakkelijk aan terrein kon winnen.

    Als Bush in eerste instantie al voor goed leiderschap in Irak had gezorgd, dus een plan B voor de post-Hussein-periode, was de chaos een stuk minder geweest.

    1. Sniper666

     @ Gustaafffff

     Die hele inval in Irak was een false flag operatie. Maar vergeet niet dat de USA voor het Kuwait verhaal, een grote fan van Saddam was. En ook de eerste golfoorlog werd voorafgegaan door een fake verhaal.

     De USA is nu eenmaal een krankzinnig land en verzot op oorlog voeren, op het grondgebied van anderen. Nu worden we ook weer opgejut met het verhaal dat Rusland aan onze grenzen staat. Oorlogshitserij t.b.v. grootkapitaal en Bilderberg elite.

     1. Gustaafff

      @sniper666, op Rusland na, ben ik het volledig met je eens. De Amerikanen knokken liever dan dat ze praten.

      Tja, wat doe je d’r aan.

     2. ErTussenIn

      @Snipper666

      Ik heb wel eens gelezen, dat een totale oorlog voor stabiliteit zorgt, zoals alle stabiele landen hebben meegemaakt, ook continent Europa.
      In het Midden Oosten is het hier een oorlogje, daar een oorlogje en daar blijft het bij.
      Juist omdat het daarbij blijft, zal er geen stabiliteit komen en die totale oorlog moet er volgens sommige dan ook komen.

    2. Ritter

     Gustaafff

     Nogmaals , als Obama geen vacuüm had laten ontstaan in Irak had ISIS geen kans gehad. Maar Obama heeft een grote blunder begaan door alle troepen terug te trekken.

     Om nog maar te zwijgen over de grootste blunder van Obama; de val van Kadaffi. Daardoor is Libië in een chaos veranderend en hebben Jihadisten aan macht gewonnen. En zit Europa met stromen illegalen uit Afrika die via Libië naar Europa gaan. (Kadaffi hield de illegalen tegen)

     1. Gustaafff

      @Ritter, er was geen machtsvacuüm. Na de val van Hussein, heeft de Voorlopige Autoriteit linea recta een grondwet laten schrijven. Er is toen een soort van regering geïnstalleerd, maar die corrupte regering holde het land zo uit, dat het vrijwel weerloos was tegen IS.

      In Libië hebben de Jihadisten niet aan macht gewonnen, maar ontstond er complete anarchie. Obama maakte precies dezelfde fout als Bush: dictatortje wippen en wegwezen. Het gevolg is een niet te overziene puinhoop.

      Obama heeft ook toegegeven dat dit een fout was.

   2. Gustaafff

    “”I would prefer American ground troops in some numbers to deal with the conventional threat that ISIS is posing.””

    Die zijn er op dit moment ook.

 8. Donald Troef

  Het ziet er naar uit dat Donald Trump de V.S. in rap tempo in een totale chaos gaat storten die zal voortduren tot de afronding van een impeachmentprocedure.

  Mensen in Nederland die overwegen op zijn soortgenoot Wilders te stemmen doen er verstandig aan goed op te letten.

  1. Anna

   Donald Troef. Islamieten proberen met terroristische aanslagen,dreigementen,geweld, wil en eisen heel het Westen in oproer te brengen. Uitstekend dat deze Amerikaanse president maatregelen neemt die links laat liggen. Grenzen pot dicht voor mensen uit niet westerse landen. Geen enkel risico nemen. We hebben in Europa al genoeg meegemaakt met islam.

   1. Gustaafff

    “Grenzen pot dicht voor mensen uit niet westerse landen.”

    Nee, @anna. Het geld immers niet voor Saoedi’s of Egyptenaren. De voordeur van de VS staat nog steeds wagenwijd open. Anderzijds is hij de eerste president ooit, die er in geslaagd is, zijn eigen volk – in eerste instantie – buiten de grenzen te houden.

   2. Donald Troef

    De grenzen gaan niet potdicht, Anna, ze gaan voor een klein beetje tijdelijk dicht voor een paar willekeurig gekozen Arabische landen. Trump overspeelt hiermee zijn hand en aangezien de idoot niet het vermogen heeft te dimmen of ergens van te leren loopt dit beleid binnen de kortste keren volledig vast.
    Trump is na 14 dagen al volledig mislukt als president. Impeachment is slechts een kwestie van tijd.

   3. Mar

    @Anna

    Wel handig voor u. Een lijst met niet westerse landen:

    http://media.leidenuniv.nl/legacy/overzicht-van-niet-westerse-geboortelanden.pdf

   4. Beukman

    @Anna, alle aanslagen van de afgelopen acht jaar in de VS gepleegd, op 1 na, werden gepleegd door geboren Americanen. Trumps maatregel is derhalve symboolpolitiek, niet gebaseerd op rationeel denken, en zal ongetwijfeld leiden tot boosheid, geweld, en wie weet nog meer, onder een klein deel van de geboren Americanen die met Trumps decreet nu te boek staan als verdacht.

 9. Anna

  Zag net PvdA Koenders tekeer gaan. Hij gaat zelf samen met GroentjeKlaver, Roemer, Pechtold, Buma en Rutte president Ronald Trump afzetten. Guy Verhofstadt staat al klaar om te helpen hij riep ” Donald Trump is een bedreiging voor de EU”.
  Joden mogen van moslims Arabische landen niet in. Kamer was doodstil op PVV na. Linkse hypocrieten.

 10. John3sixteen

  Helemaal mee eens, interessant deze clip; what’s really behind open borders trend in Europe. https://www.youtube.com/watch?v=rCyVmppcs_k Zionist billionaire George Soros is the chief architect of Europe’s migrant crisis. https://www.youtube.com/watch?v=1ebVyg-vFBs

  Judith Miller, Pulitzer Prize-winning former reporter for the New York Times, explains why Americans’ trust in the news media has fallen, and why that matters. https://www.youtube.com/watch?v=4B0HV_GQut4

 11. Sniper666

  Laat die krant gewoon liggen, is het zo over met die toko.

 12. Ome Ga

  Bern blij Michael dat je flink bijgedraaid bent sinds vóór de verkiezingen van Trump. Zeer belangrijk om de juiste (nieuwe) media te kiezen/vergelijken/citeren.
  De ergste presstitudes, prostitutepress van de laatste tijd, waar ook de RTL, NOS, NRC, Volkskrant, Trouw, BBC, enz. vaak kritiekloos meningen van papagaaide! EN… inderdaad De Telegraaf ook de laatste weken! Waarom? Het stinkt!

  ====
  CNN, The Washington Compost, Newsweak, The New York Times, MSNBC, ABC, NPR, CBS and Media Matters.
  Een stinkend moeras van hardnekkig links en globalistische elites.

  – The New York Times
  – The Washington Post
  – CNN
  – NBC News
  – MSNBC
  – CBS News
  – ABC News
  – Salon.com
  – The Huffington Post

  1. Floris

   @ Ome Ga: Ik ben het met je eens: een stinkend moeras.

   Maar ondere andere Donald Troef blijft de uit dit moeras opborrelende viezigheid als de waarheid en als “feit” presenteren.

   Kennelijk hebben dit soort kritiekloze autisten het nodig om zich aan de Lügenpresse alsmede de falende en corrupte overheden vast te klampen omdat anders hun roze wereldbeeld in elkaar stort. Ze kunnen de werkelijkheid niet aan.

  2. Beukman

   Goh @Oom, wat toevallig dat dit rijtje louter bestaat uit bronnen die kritisch over Donald durven te schrijven. Is er dan niet één Trump-kritische bron die jouw goedkeuring wél kan wegdragen?
   Jouw bijdrage legt aldus ongewild bloot dat je, met alle respect, zelf fungeert als stinkend moeras waaruit nepverhaaltjes naar boven borrelen.

 13. Bes Tolen

  Ik begrijp er geen bal van waar mijn reactie is gebleven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.