Top! Irakees leger schiet Nederlandse ISIS-leider dood. Die hoeven we dus mooi niet meer terug te zien!

Dat is weer één potentieel koppijndossier voor Nederland minder. Het Irakese leger meldt een Nederlandse Syriëganger – in dienst als vertrouweling van ISIS-pief al-Baghdadi – te hebben doodgeschoten. Zoals Ariana Grande ons al liett horen: “I got one less problem without you!

Kijk, dat komt nog eens goed uit! Er vechten zo’n 150 “Nederlanders” mee met ISIS in Irak en Syrië, maar sinds afgelopen vrijdag eentje minder. Het Irakese leger maakt er namelijk melding van in een buitenwijk van Mosul de ISIS-leider ‘Abu Omer Hollandi’ te hebben doodgeschoten in het gevecht om de eeuwenoude stad.

Hollandi (zijn echte naam was Taes Bill Monti) was misschien wel de belangrijkste Nederlandse ISIS-strijder van heel Irak, en diende als persoonlijke adviseur van ‘kalief’ Abu Bakr al-Baghdadi. Het bericht wordt nu ook bevestigd door Koerdische strijdkrachten die ook actief zijn in de strijd tegen ISIS:

““On Friday, Taes Bill Monti known as Abu Omer Hollandi, head of ISIS Inghimasi force, meaning the fighters who fight until death, was killed in clashes with the Iraqi army,” Saeed Mamuzini, a Kurdistan Democratic Party (KDP) official for Mosul affairs, told Rudaw.

Hollandi, 41, was head of the foreign fighters within ISIS, Mamuzini explained on Friday, noting he was a close associate with Abu Bakir al-Baghdadi, the group’s leader.”

De dood van Hollandi is goed nieuws voor Nederland. Deze man was een geradicaliseerde jihadist die nooit of te nimmer had mogen terugkeren naar Nederland. Moraalridder Buma van het CDA zal het ongetwijfeld jammer vinden dat hij is doodgegaan, maar de rest van Nederland kan in z’n handjes wrijven.

Het is namelijk geen leuke boodschap, maar wel een noodzakelijke: Nederlanders die uitreizen naar Syrië of Irak om zich bij ISIS te voegen maken zich schuldig aan de hoogste vorm van landverraad. Daarmee zeggen ze de facto eigenlijk hun Nederlanderschap op, en kunnen dus ook nog onder geen beding aanspraak maken op hun rechten — zoals dat de Nederlandse staat ze beschermd. En Abu Omer Hollandi is er zojuist achtergekomen wat dat betekent.

Ik stel voor dat Nederland het Irakese leger zo snel mogelijk een bosje bloemen en een doos bonbons opstuurt, om ze te bedanken voor het uit de weg ruimen van iemand die de wereld beter kwijt dan rijk is – en Nederland in het bijzonder.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Mars020

  Waarom noemen ze die achterlijke debiele Nederlanders?. Het zijn gewoon Mocro,s uit het Rifgebergte.

  1. jennifer

   Mars020.Het zijn voor mij ook geen Nederlanders .Waarom zouden Nederlander bij een artelijke ideologie gaan vechten, waar ze hier in eigen land al de strot van vol hebben. Maar dit moet van politiekcorrect Den Haag zo gezegd worden, voor mij blijft iedere moslim in dit land een stuk zandbakongedierte en niet anders. Het gaat maar om 1man er ontbreken de nodige 0000000000000000 erachter.

  2. Adriaan

   Klopt, daar moet de media maar eens mee stoppen. Het zijn en blijven buitenlanders. Dit soort tuig, al hebben ze het Nederlandse paspoort, mogen wij nooit accepteren als onze gelijken.
   De schutter verdient inderdaad een lintje voor uitmuntend gedrag. Nog 149 te gaan.

 2. Ni28

  Beter als zij daar opgeruimd worden want hier zouden zij wegkomen met een werkstraf of vrijgesproken worden. Laten wij hopen dat er geen een terugkomt.

 3. Kodi

  Dat verdient een bloemetje.

 4. unitokkie

  Er zijn er al genoeg teruggekeerd…ze lopen lekker vrij rond ….hoe ziek kan je zijn in een land.

 5. denktenk

  Zou Abu Omer nu aan het flikvlooien zijn met zijn beloofde maagden?
  Ik hoop voor hem, dat zijn ballen er niet zijn afgeschoten.

 6. maarjuna

  Een goed zaak natuurlijk, dat het terrorisme op deze manier een slag toegebracht wordt. Maar om er nou zo feestelijk op te reageren gaat me toch wat te ver, het blijft wel een mensenleven, dat na een treurige geschiedenis verkeerd aan een einde komt.

  1. Mars020

   @Maarjuna, het is zeker weten wel een goede zaak, dat hij naar zijn maagden is geknald. Jij noemt het een mensenleven, maar ik noem het chemisch afval. Als die randdebiel terug zou komen naar Nederland, had hij hier zeker een aanslag gepleegd. gelukkig is er weer eentje minder. Scheelt ook weer een uitkering. Die Rifapen vragen er immers zelf om, dat ze verrot geschoten worden.

  2. toetssteen

   @Dunya
   Tuurlijk skatje, ’t zijn moordenaars van het laagst allooi, maar ’t sijn toch liefe mensuh! Mens zout op, het zijn moordenaars en die verdienen niets beters dan een kogel!

 7. ikweetwatikwil

  Dat is geen Nederlander.

 8. peter450

  Taes Bill Monti is ook een echt Nederlandse naam natuurlijk. Ja wel Nederlanderschap maar nog lang geen Nederlander. (de wel willende ten spijt).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.