“Vanwege Maagdenhuisbezetting ontslagen docent” Valkhoff: Mexico moet VS oorlog verklaren om muur!

Je hebt linkse docenten aan de UvA, en dan heb je nog types die zó links zijn dat ze zelfs daar niet meer aan de bak kunnen komen.

Rudolf Valkhoff: voor studenten die ergens in de afgelopen dertig jaar de Universiteit van Amsterdam bezocht hebben zal dat een bekende naam zijn, en niet enkel doordat hij daar al zo lang rondzwerft. Of misschien kan ik die zin beter in de verleden tijd plaatsen, want inmiddels is deze linkse activist zelfs daar een persona non grata geworden. En ja, dat “daar” refereert aan de meest linkse onderwijsinstelling van Nederland die niet mis is van dingen als genderneutrale toiletten en benamingen en gebedsruimtes voor moslims op de campus. Dan moet je het wel héél erg bont hebben gemaakt dus.

En dat heeft hij zeker. Dit is de man die academisch Nederland wekenlang gijzelde toen hij en wat mede-‘revolutionairen’ het Maagdenhuis meenden te moeten bezetten om veranderingen af te dwingen. Ironisch genoeg waren die geëiste veranderingen nou net dat er meer gepraat moest worden voordat er besluiten binnen de universiteit genomen moeten worden, maar zo zagen Valkhoff en zijn ultralinkse vrienden dat helaas niet. Nee, zijn zouden daar net zo lang blijven zitten totdat heel Nederland naar hen zou luisteren, wat de consequenties ook waren: vandalisme, vele gemiste colleges en nog meer ongein namen zij graag voor lief daarbij.

En zo was het dat de maat toch echt vol was voor de UvA wat betreft deze nare vent. Er waren namelijk al veel vaker klachten over hem bij de top van de universiteit beland. Hij zou er niet voor schromen om ernstige conflicten aan te gaan met Jan en alleman en verschillende collega’s maakten er melding van door hem te zijn geïntimideerd. Wat een fijne, rustige man moet het toch zijn! Gelukkig nam de instelling voor eens dan toch een juiste beslissing door hem de laan uit te sturen, zelfs al gebeurde dat na 30 jaar dienst. Opgeruimd staat netjes, zou ik zeggen.

Maar om terug te keren naar het heden: het lijkt erop dat de zogenaamd pacifistische houding die dit soort linksmenschen eigen zou zijn ver te zoeken is bij deze ex-docent, die overigens trots op zijn Facebookpagina als baanbeschrijving “vanwege Maagdenhuisbezetting ontslagen docent bij University of Amsterdam / Universiteit van Amsterdam” heeft staan. Hij roept op diezelfde pagina namelijk op tot niets minder dan – hoe verzin je het? – een oorlog om de muur die president Trump wil bouwen aan de Mexicaanse grens:

Mexico zou de VS de oorlog moeten verklaren en de muur moeten neerknallen (of hem gewoon meteen neerknallen, één of twee tanks moeten genoeg zijn!)

Ah, wat fijn om te zien dat deze man sinds zijn bezettingstijd een stuk rustiger en vreedzamer is geworden! Er moet wel echt iets scheef zitten in je hersenkronkels als je met zulke absurde voorstellen komt, laten we wel wezen. En dan mag je wat mij betreft nog zo tegen die muur zijn – alhoewel ik hier al uitleg waarom ook dat je reinste flauwekul is – maar een land oproepen tot het verklaren van oorlog? Dan moet je toch echt niet goed snik zijn. Ik zou dit graag afdoen als een flauwe, smakeloze grap, wat ik ook zou doen als het welke andere persoon dan ook zou zijn. Het gaat hier echter om een man waarvan allang duidelijk is dat hij geweld niet schuwt: of dat nou tijdens zijn werk of tijdens de interessante invulling van zijn eigen tijd. Dit is een man die maar al te graag de daad bij het woord voegt, en juist daarom kunnen we deze ophitsing maar beter als heel serieus bedoeld opvatten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Adriaan

  Als je landen oproept tot oorlog, dan ben je zwaar geestelijk gestoord. Deze onbenul is rijp voor het Pieter Baan Centrum.

  1. van Urk

   Oorlogvoerende Mexicanen die opgejut zijn door links!? Dan wordt het inderdaad hoog tijd dat die muur gebouwd wordt.

 2. zomaar

  tja links is vergeven van geweld , linkse demonstraties zijn hier getuigen van , dus om een oorlog elders in de wereld te doen ontstaan (zie midden oosten waar linkse een democratie brengen wil ), bulken van het geweld en onderdrukking van anders denkende en gelovigen .

  ook weer dankzij links , dus niks vreemds dat links oproept tot een oorlog tussen Amerika en Mexico, hier is immers plaats genoeg , volgens links.

 3. Peter Selie

  Tja zo werkt het helaas, het leeuwendeel van de academici zijn mijns inziens niet van deze wereld.

  De nieuwe kritische theorie eist ook een bevordering van massa-immigratie en multiculturalisme om zo de saamhorigheid van bevolkingen te ondermijnden.

  Ook eist de nieuwe kritische theorie dat landen hun grenzen opgeven en hun bevoegdheden overdragen aan internationale organisaties zodat bevolkingen uiteindelijk niet langer over hun eigen toekomst kunnen beslissen.

  De Frankfurter Schule en haar vertakkingen zijn nu de leidinggevende filosofische stroming binnen de academische kringen van zowel Europa als Noord-Amerika.

  Juist daarom zal de ondemocratische EU gesteund blijven worden tot het bittere einde door de huidige linkse elite. Maar ook daardoor zal de huidige politiek ten aanzien van het multiculturalisme en de massa-immigratie niet veranderen.

  Bron
  J.Niemoller

 4. Ritter

  Amerika heeft het volste recht om de massa illegale immigratie tegen te houden.

  Mexico weigert effectieve maatregelen te nemen om de stroom illegalen richting VS in te dammen. Dus moet de VS het zelf doen.

  Overigens doet eigenlijk Europa hetzelfde met de deal met Turkije die ook de stroom illegalen moet afremmen door ze in Turkije te houden.

  Het publiek vind dat dat Trump goed werk doet.

  Trump heeft in de dagelijkse peiling van 59% approval rating. Dus een stijging van de de vorige week.

  “Rasmussen Reports daily Presidential Tracking Poll for Thursday shows that 59% of Likely U.S. Voters approve of President Trump’s job performance. Forty-one percent (41%) disapprove.

  The latest figures include 44% who Strongly Approve of the way Trump is performing and 31% who Strongly Disapprove. This gives him a Presidential Approval Index rating of +13 ”

  http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/trump_administration/prez_track_jan26

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.