Volstrekt irrelevante Lodewijk Asscher wil ‘links verbond’ met incompetente Roemer en gifgroene Klaver

De PvdA staat er bijzonder slecht voor in de peilingen. Dus wat doe je dan als sociaaldemocraat zijnde? Juist, dan roep je maar weer eens dat je heel graag een samenwerking aangaat met andere linkse partijen. En die samenwerking moet er dan zogenaamd op gericht zijn om meer mensen aan “een vaste baan” te helpen.

Natuurlijk zorgen de economische plannen van de PvdA er over het algemeen voor dat er minder, niet meer banen zijn, maar dat weerhoudt Asscher er niet van om het toch nog eens te proberen. Misschien is dat niet een zo gek. Hij moet toch immers toch iets. De PvdA staat rond de 10 zetels in de peilingen, het Asscher-effect is niet-bestaand. Welke andere optie heeft hij nog om in ieder geval iets van hoop te houden op een redelijke uitslag?

Asscher heeft dit voorstel gedaan aan andere linkse partijen. Met name de SP heeft al positief gereageerd:

“Ik ondersteun dit van harte en het zou goed zijn als zoveel mogelijk progressieve partijen dit omarmen. De SP wil al jaren de doorgeslagen flexibilisering aanpakken, het is goed dat we daarin bondgenoten hebben.”

Ja, ja, Emile Roemer wil best een stembusakkoord sluiten met Asscher dat ‘meer vaste banen’ één van de belangrijkste doelen van de twee partijen wordt en dat ze na de verkiezingen gaan samenwerken om dat doel te bereiken. Dat hij daar de PvdA mee in de kaart speelt en voor de zoveelste keer aantoont dat hij een volger is, geen leider, beseft de arme Emile waarschijnlijk niet eens. Die man is zo verschrikkelijk incompetent dat hij het zelf niet eens doorheeft.

Dan doet Jesse Klaver dat toch een stuk verstandiger. GroenLinks heeft weliswaar hetzelfde doel als de PvdA en de SP — de flexibiliteit zoveel mogelijk uit de arbeidsmarkt halen en ervoor zorgen dat de vakbonden meer potentiële leden krijgen — maar hij laat Asscher nog even in spanning afwachten. Anders dan Roemer heeft hij namelijk nog niet geantwoord.

Daarmee bewijst de gifgroene Klaver meer politiek talent in zijn pink te hebben dan Roemer in zijn hele lijf. En dat wil wat zeggen; dat lijf is immers groot genoeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. bommetje

  De zogenaamde linkse partijen willen het volk sterker maken om ze als zwaar beladen pakezels te kunnen misbruiken om hun idealen te kunnen verwezenlijken en zij zich in feite over de ruggen van het volk kunnen distantiëren van het volk.
  De belangen van het volk, worden niet, zoals in het verleden gebeurde, verdedigd door de vakbonden. De vakbonden zijn op sterven na dood. Ze steken nog wel meer dan 100 miljoen ledengeld in hun zak maar laten het verder afweten. De vakbonden hebben zich enkele jaren geleden duidelijk afgekeerd van de standpunten van de PVV en zijn vervolgens in het niets verdwenen. In feite is het volk min of meer dwalende en ziet nu in de PVV een baken van licht. De vakbonden waren in het verleden bereid om voor de belangen van het volk op te komen en actie te voeren. Zonder actie krijg je namelijk niet veel voor elkaar. Hopelijk komen er snel alternatieven voor vakbonden. Want zonder actie wordt het volk genegeerd en uitgerangeerd.

 2. HaZ

  “Daarmee bewijst de gifgroene Klaver meer politiek talent in zijn pink te hebben dan Roemer in zijn hele lijf.”
  Ik vrees dat Klavertje nog niet bekomen is van die veer die Femke hem in zijn achterste heeft gestoken……
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/popcorn-femke-halsema-vernedert-opvolger-jesse-klaver-rutte-is-de-beste-premier-in-lange-tijd/

 3. HaZ

  “Asscher denkt dat het nu wel zal lukken om bondjes te sluiten op basis van gemeenschappelijke idealen. ,,In de peilingen zijn we met z’n drieën ongeveer even groot zijn als heel de PvdA nu (35 zetels, red.). Dat is een gigantisch gezamenlijk probleem. Als we elkaar bestrijden en een steeds kleiner links groepje worden, kunnen we onze idealen niet waarmaken.”

  Vriend, ga nu eerst maar eens je wanbeleid van de afgelopen regeerperiode met de VVD verantwoorden aan je achterbannetje en denk niet meer in aantallen stemmen.

 4. jennifer

  Mochten er nog kiezers zijn voor deze 3verloren en bedrieglijke partijen wens ik ze veel succes. Kan mij als Nederlander helaas niet voorstellen dat ook maar een van deze partijen nog iets kan betekenen voor de burger. Dat zijn nou de verloren stemmen die daar naar toe gaan.

 5. Gustaafff

  De PvdA wil zich op de linkerkant verenigen tegen rechtse partijen. Wellicht had ik het geloofd, al had de PvdA niet vier jaar het rechtse beleid van haar conservatief-liberale coalitiepartner uitgevoerd.

  1. denktenk

   @Gustaafff

   Helemaal mee eens.

   Ook kan het Asscher-effect de totale ondergang van de Pvda inluiden.
   Niet helemaal natuurlijk, er blijven er altijd een paar hangen,
   die het toch niet begrijpen. Het zgn Pvda-IQ.

   Te vergelijken met het Gl-IQ en Sp-IQ.
   De partijen van de “grote schrapers” voor “kleine schrapers”.

 6. Ni28

  Asscher, Roemer en Klaver, kunnen zij eigenlijk samen door een deur?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.