Geert Wilders, Frauke Petry en Marine Le Pen ontmoeten elkaar in Duitsland, gaan voor een "vrij Europa"

Geert Wilders, Frauke Petry en Marine Le Pen ontmoeten elkaar in Duitsland, gaan voor een "vrij Europa"

Het is zover: Geert Wilders, Marine Le Pen en Frauke Petry (van Alternative für Deutschland) zijn bij elkaar gekomen om hun eigen versie van 'Europese samenwerking' op te zetten.

Make Europe Great Again!

Dat de elite zich onderhand ernstig zorgen begint te maken over de opkomst van deze partijen moge duidelijk zijn. Zelfs het Amerikaanse Reuters schreef vandaag een lang artikel over de ontmoeting. Daarbij meldt het nieuwsagentschap dat de drie leiders samen met een plan willen komen om de EU te ontmantelen en zodoende een "vrije Europa" te creëren.

Zoals altijd als de mainstream media het over Wilders hebben vond Reuters het belangrijk om hem maar weer af te schilderen als een racistische wetbreker. Zoek de verschillen tussen de beschrijvingen van Le Pen en de PVV-leider:

Marine Le Pen, who is expected to make it into a May 7 second-round run-off for the French presidency, is due to speak at the meeting, along with Frauke Petry of the anti-immigration Alternative for Germany (AfD).

En dan:

They will be joined by Geert Wilders, leader of the Dutch far-right Freedom Party (PVV) who was last month convicted of discrimination against Moroccans, and Matteo Salvini of the Northern League who wants to take Italy out of the euro.

Ze konden het weer eens niet laten. Nou ja, aangezien die onzinnige veroordeling Wilders populairder dan ooit gemaakt heeft zal hij het niet eens heel erg vinden, dus laten we ons er maar niet al te zeer over opwinden. Wel blijft het opvallend dat ze zouden kunnen zeggen dat Wilders' partij ruimschoots aan de leiding gaat in de peilingen, maar ervoor kiezen om te vertellen dat hij veroordeeld is wegens 'discriminatie van Marokkanen.' In het mediawereldje noemen we dat 'framen.' Nou vermelden ze die peilingen wel op het einde van het artikel, maar zoals iedere journalist weet lezen heel veel mensen een artikel niet uit. Aan de volgorde waarin bepaalde zaken genoemd worden kun je daarom al zien wat prioriteit heeft in de ogen van de journalist en de redactie en wat niet.

Hoe dan ook, tijdens de bijeenkomst van vandaag hopen de verschillende leiders van populistische partijen, eurosceptische partijen de onderlinge banden eens flink aan te halen. Hun bijeenkomst wordt gehouden onder de noemer "Vrijheid voor Europa," wat natuurlijk een perfecte benaming is voor een bijeenkomst die erop gericht is om het megalomane, bemoeizuchtige Europese monster de nek om te draaien.

Het is een mooie bijeenkomst waar we, hoop ik, binnenkort de vruchten al van gaan plukken. Daarvoor is het wel van het grootste belang dat dit soort partijen een geweldig goed resultaat neerzetten bij de verkiezingen in hun land. Als ze naar de marges worden verdreven komt er namelijk vrijwel zeker niets van hun (mooie) plannen (voor de toekomst van Europa) terecht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer