We zijn van ze verlost! Deze 5 ministers gaan wij na de verkiezingen NIET missen

De Tweede Kamerverkiezingen van 2017 worden vrijwel zeker een slagveld, zeker voor de PvdA. Hieronder een lijstje van de minsiters die we helemaal niet gaan missen.

Lodewijk Asscher. Rijksoverheid.nl (Bron: Wikimedia Commons)
Lodewijk Asscher. Rijksoverheid.nl (Bron: Wikimedia Commons)

5. Lodewijk Asscher
Asscher is de nieuwe koning van de PvdA. Gelukkig blijkt uit de meeste recente peilingen dat zijn overwinning in de race voor het lijsttrekkerschap van zijn partij bijna geen impact heeft op de kansen van de PvdA bij de verkiezingen. De partij gaat hard onderuit. En dat betekent dat Asscher niet zal terugkeren als vice-premier of zelfs maar als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, wat bij de PvdA altijd neerkomt op Asociale Zaken en Werkloosheid.

Dahaag, Lodewijk! Don’t let the door hit you on your way out!

Ard van der Steur. VVD/Matthijs Idema (bron: Wikimedia Commons)
Ard van der Steur. VVD/Matthijs Idema (bron: Wikimedia Commons)

4. Ard van der Steur
Als VVD’er zijnde kan minister van Justitie Ard van der Steur in theorie terugkomen in een volgend kabinet, maar ik betwijfel dat ten zeerste. Deze man maakt er namelijk stelselmatig een puinhoop van. Het is zo erg dat de Tweede Kamer al verschillende keren overwogen heeft om hem bij het grof vuil te zetten. De enige reden dat dit niet gebeurd is, is dat de PvdA en de VVD hoopten dat ze de rit nog enigszins ontspannen uit konden zitten en geen zin in nieuwe controverses hadden. Zo incompetent als Van der Steur zie je ze niet vaak.

Bert Koenders. Ministerie van Buitenlandse Zaken (bron: Flickr)
Bert Koenders. Ministerie van Buitenlandse Zaken (bron: Flickr)

3. Bert Koenders
Koenders is de man die alles beter denkt te weten. Hij is een internationalist pur sang en bedekt werkelijk alles met de mantel der politiekcorrecte liefde. Gelukkig hoeven we ons na de verkiezingen van 15 maart geen zorgen meer te maken om zijn desastreuze buitenlands beleid; hij zal dan immers opgevolgd worden door een ander. De kans dat die persoon net zo’n grote ramp is als hij is miniem.

Jet Bussemaker. Rijksoverheid (bron: Wikimedia Commons)
Jet Bussemaker. Rijksoverheid (bron: Wikimedia Commons)

2. Jet Bussemaker
Over ‘politiek correct’ gesproken zeg. Jet Bussemaker kon in dat opzicht weleens de ergste van alle PvdA-bewindslieden zijn. En ja, dat is best een prestatie. Dit is immers de vrouw die met de een app kwam om “meer vrouwen aan een topbaan” te helpen en die te pas en te onpas met een vrouwenquotum dreigt. Ze beschouwt zichzelf als een feminist, maar is feitelijk het tegenovergestelde: ze gelooft namelijk dat vrouwen hulp nodig hebben van Vadertje Staat om hun dromen te verwezenlijken. Misschien dat ze het zonder dat soort positieve discriminatie zelf niet had gehaald, maar dat betekent niet dat andere vrouwen die hulp ook nodig hebben.

Maar ja, probeer haar dat maar eens uit te leggen.

Jeroen Dijsselbloem. Rijksoverheid/Valerie Kuypers (bron: Wikimedia Commons)
Jeroen Dijsselbloem. Rijksoverheid/Valerie Kuypers (bron: Wikimedia Commons)

1. Jeroen Dijsselbloem
Na de verkiezingen komt er ein-de-lijk een einde aan het ministerschap van de meest vervelende politicus van allemaal, Jeroen Dijsselbloem. En dat wil wat zeggen. Dit kabinet zit immers vol met hautaine figuren die weliswaar vreselijk arrogant zijn, maar tegelijkertijd ook ongelooflijk incompetent.

Dijsselbloem is erger dan al die andere ministers en staatssecretarissen. De man is een eurofiel pur sang die voor een groot deel verantwoordelijk is voor het eurofiele beleid van Rutte II. Brussel liet hem voorzitter van de Eurogroep worden en hij bedankte de megalomanen in de EU door hen in alles hun zin te geven. Nederland is honderd procent beter af zonder deze verschrikkelijke man.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ni28

  En velen monsters blijven nog over of er zullen nieuwe opstaan. Zonder een echte omdraai in de politieke denken gebeurt weer gewoon niets en verzuipen wij in de huidige modder. Steeds dieper en dieper omhelst en gewurgd door politieke correctheid.

  1. Ni28

   dieper en dieper moet zijn sterker en sterker. Even zin veranderd zonder aanpassing, sorry.

 2. Donald Troef

  Als DDS je uitroept tot de slechtste of vervelendste minister lijkt me dat een heuse opsteker.

  1. Noodluik

   Ga jij je eigen ‘opsteker’ even poetsen. Met allebei je handjes en een doekje erbij voor de rommel. Alhoewel…… bij een droogkloot?

   1. Donald Troef

    Waar het hart van Noodluik vol van is loopt zijn mond van over.

    1. zomaar

     @droef , ik denk dat jij onze Jet de beste vindt , je weet wel die muts die onze bevrijding en dus de bevrijders schoffeerde !!!, door te stellen dat wij bevrijd waren door de moslims !!.

     inplaats van hard op te treden tegen dat moslim tuig wat elk jaar weer , met de herdenkingskranzen aan het voetballen ging .

    2. Leonidas

     nee dat heet p….pen simon

     dan heb je een doekje voor beukman , dan wel flater nodig

 3. ikweetwatikwil

  Tuurlijk droef tuurlijk.

  1. Wachteres

   Het verbaast mij dat Simon zich nog verwaardigt om op DDS te reageren.

   Nu begrijp ik waarom hij een aantal keren het verzoek heeft gekregen om zich niet meer op deze site te laten zien.

   Ook Michael had in de gaten dat het niveau van Simon te hoog is voor DDS.

   Pure frustratie van de redactie.

 4. Bes Tolen

  Een nieuw kabinet zou alles wat Bussemaker heeft doorgedreven (in haat of totaal geen enkel gevoel voor Nederlanders?), moeten schrappen. Deze globalist koloniaal, groenlinkse feminist discrimineerde de autochtone Nederlanders bij het leven. De Nederlanders mogen wel betalen maar ze moeten wel volgens Bussemaker vervangen worden door vreemdelingen. Uitsluitend en vernietigend dus. Terugdraaien wat ze heeft uitgevreten; schoonmaak houden.
  Ik denk dat hier een belangrijk onderwerp voor de Tweede Kamerverkiezingen ligt en voor daarna.

  1. Arachne

   @Bes Tolen
   Dit heeft u uiterst goed omschreven.

 5. nick

  Eens, eens, eens, eens, helemaal mee eens!!

  Maar wat krijgen we terug???

 6. Lumey

  Nou sorry, maar dit is een ZEER inkomplete lijst.
  De halve tweede kamer mag van mij de bijstand in.

 7. Lumey

  en… ter verduidelijking, daarmee dus de ministers de benoemd zijn en bij die helft horen.

 8. Gustaafff

  De onderbouwing onder Koenders is enigszins zwak. Ondanks zijn PvdA-achtergrond, is hij een capabele minister. Hij zorgde dat Nederland de veiligheidsraad ingaat, deed goed werk bij de NAVO en – misschien wel zijn grootste prestatie – ondanks druk uit zijn eigen partij heeft hij Palestina niet als staat erkent.

  Vooral vanwege dit laatste, verdient Koenders al een pluim.

  1. Lumey

   ik ga gedeeltelijk en knarsetandend met je stelling akkoord.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.