Windparken zijn een bodemloze putten: jaarlijks honderden miljoenen schade aan Europese windmolenparken

Geen categoriejan 05 2017, 17:00
Het is nauwelijks te geloven dat het kabinet ons windmolenparken door de strot duwt.
Het Kabinet Rutte II wil flink investeren in zogenaamde groene energie. Daarom moeten er tot 2023 maar liefst vijf windmolenparken voor de Nederlandse kust gebouwd worden. In de periode na 2023 moeten er vervolgens nog eens zeven bijkomen.
Helaas is er één groot probleem: windmolenparken kosten iedereen bakken met geld.

Technische problemen bij de aanleg van windparken op zee in Europa leiden tot honderden miljoenen euro’s schade per jaar. Zowel exploitanten, netbeheerders als consumenten zijn daarvan de dupe, schrijft Het Financieele Dagblad (FD). De exploitanten lopen inkomsten mis, de netbeheerders compenseren de exploitanten en schuiven de rekening door naar de consumenten.

Met andere woorden, eerst mag de belastingbetaler kromliggen om dit soort windmolenparken te bouwen, en vervolgens mag 'de consument' opdraaien voor miljoenen euro's aan schade. Het zal niemand verbazen dat die eerder genoemde belastingbetaler en 'de consument' in veel gevallen precies dezelfde persoon zijn.
En die persoon ben jij.
Maar ja, daar hoor je de politiek natuurlijk niet over. Want windmolenparken zijn goed. Dat heeft de milieulobby besloten, en wij moeten ons er maar naar schikken -- hoeveel het ons ook kost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten