Windparken zijn een bodemloze putten: jaarlijks honderden miljoenen schade aan Europese windmolenparken

Het is nauwelijks te geloven dat het kabinet ons windmolenparken door de strot duwt.

Het Kabinet Rutte II wil flink investeren in zogenaamde groene energie. Daarom moeten er tot 2023 maar liefst vijf windmolenparken voor de Nederlandse kust gebouwd worden. In de periode na 2023 moeten er vervolgens nog eens zeven bijkomen.

Helaas is er één groot probleem: windmolenparken kosten iedereen bakken met geld.

Technische problemen bij de aanleg van windparken op zee in Europa leiden tot honderden miljoenen euro’s schade per jaar. Zowel exploitanten, netbeheerders als consumenten zijn daarvan de dupe, schrijft Het Financieele Dagblad (FD). De exploitanten lopen inkomsten mis, de netbeheerders compenseren de exploitanten en schuiven de rekening door naar de consumenten.

Met andere woorden, eerst mag de belastingbetaler kromliggen om dit soort windmolenparken te bouwen, en vervolgens mag ‘de consument’ opdraaien voor miljoenen euro’s aan schade. Het zal niemand verbazen dat die eerder genoemde belastingbetaler en ‘de consument’ in veel gevallen precies dezelfde persoon zijn.

En die persoon ben jij.

Maar ja, daar hoor je de politiek natuurlijk niet over. Want windmolenparken zijn goed. Dat heeft de milieulobby besloten, en wij moeten ons er maar naar schikken — hoeveel het ons ook kost.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  Dat wordt op MSM niet bij gezegd. Het is een vreselijk dure stroom en dat zal de consument merken. Goed dat nieuwe methoden worden ontwikkeld maar ik zou het oude nog niet weggooien als het nieuwe nog niet goed genoeg is.

 2. Ali Yas

  Het zou iets moeten zeggen dat de landen met de meeste windmolens (Duitsland, Denemarken) tevens de landen met het hoogste stroomtarief zijn.

 3. toetssteen

  Aardwarmte, getijdenenergie dat zijn de beste investeringen voor Nederland. Zonne-energie met de nieuwe 3D collectoren, ma da ma niet hè, want die concurreren de EU shit eruit.
  Wind energie kan idem met een geheel ander systeem in plaats van die gekke vogelgehaktmolens. Ma da levert teveel op.
  Volgens mij zijn we een beetje van het padje af in de EU.

 4. Guppie

  Dat energie opgewekt door windmolens economisch niet rendabel is was reeds bekend.
  maar ja de linkse gutmensch heeft bepaald dat dit goed is voor milieu en klimaat, dan stopt het logisch nadenken en redeneren helaas.

  1. Peter Selie

   Ja wel maar de VVD ging er vol in mee.

   1. glazenbol

    Ja maar dat willen velen niet horen, dat ligt nogal gevoelig namelijk.

  2. toetssteen

   Guppie
   In Japan hebben ze andere windturbines en die leveren een veelvoud op van onze gehaktmolens. Er zijn nog wat meer ontwerpen die stuk voor stuk beter zijn.
   Subsidie vermoordt de markt, zo simpel. Alleen, de wereld is niet alleen de overtreffende Westerse stupiditeit.

   1. glazenbol

    Helaas schijnen de Japanse lobbyisten nog niet goed in het snotje te hebben hoe EU parlementsleden te moeten paaien, de Yen is nog niet echt geliefd misschien?

 5. Kodi

  Windmolens draaien dus op subsidie.

 6. Jantje22

  Niet alleen kosten windmolens bakken met geld zowel om te bouwen als in exploitatie, de Co2 winst (waar het allemaal om begonnen is) is nagenoeg nul. De opbrengst van wind en ook zonne energie fluctueerd constant. Dus er moet constant voldoende backup zijn van met fossiele brandstoffen gestookte centrales. Deze kun je niet even stilzetten en vervolgens weer bijzetten als de alternatieve energie wegvalt.
  Gevolg is dat die centrales dus gewoon doordraaien. het rendement van deze centrales sterk verminderd en er nagenoeg dezelfde hoeveelheid fossiele brandstoffen worden verbrand als zonder alternatieve energie. onze regering zegt 20% Co2 winst te halen maar in werkelijkheid is dit nog niet eens 1 %. We worden dus gewoon voorgelogen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.